Autor Zpráva
marat
Profil
Dobrý den, hoj, všem...
Řešim takovej menší problém, jak je to u delphi s case ?
Nejdřív mi to hlásilo nějakou chybu o Ordinaly ...prostě něco s ordinálním typem, ok našel jsem že to je např. číslo 1, tak jsem zkusil case znova, i když moc mě to neuspokojuje protože chci testovat string, ale ok, řekl jsem si, že to zatim vyzkoušim.
Pak to hlásilo tuto chybu ';' expected but '.' found a ukazuje to na end. ... hlásí jí to pořád když dělám něco s case :(
myslim že ten kód musí bejt dobře, nevim v čem je chyba :( potřebuju poradit v čem může bejt chyba?
nightfish
Profil
http://www.builder.cz/art/delphi/dserial_7_rizenitoku.html
marat
Profil
jj tam jsem koukal, taky nefunguje
nightfish
Profil
tak to asi nezbude nic jiného, než abys poslal dotyčný kód
marat
Profil

//dalsi kod
...
implementation
var i: Integer;
{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
i := 2;
case i of
1 : ShowMessage('Heellllooo');
2 : ShowMessage('Heellllooo');
3 : ShowMessage('Heellllooo');

end;

end.


Možná jsem jen slepej :))
nightfish
Profil
pred end; dej jeste jednou end; (ukonceni toho CASE)
marat
Profil
aha díky, zkusim... :))
marat
Profil
Ještě něco...(tamto funguje OK thx :) ) , ale třeba stringovou proměnnou testovat teda nejde ? to je docela ******* ne ? nebo to nějak jde ?
nightfish
Profil
obávám se, že to nejde
ale vždycky můžes case rozepsat jako if...else if...else
marat
Profil
Njn, zatim díky, vlastně ještě něco :::
Myslíš že existuje něco, jako že to vybere ze souboru třeba po řádkách nějaký věty a otestuje je najednou ? Třeba že je rozdělí do polí ty jednotlivý řádky v tom souboru nebo tak něco...Jen by mě zajímalo, jestli taková funkce existuje
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0