Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Adun Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 9. 2006, 21:46:13
Jak psát správně css. Mám dva způsoby, ale nevím který si vybrat. První je takový, že do html budu dávat jen co je nezbytné a co pude udělám v externím souboru css a nebo: v html udělám vzhled stránek aby vypadal čitelně i bez css (kdyby se náhodou nenašlo), a v css udělám desing, barvičky apod., na což by správně měl být. Zajímalo by mě, jaký z těchto dvou způsobů je lepší a jestli nějáký z nich používáte. Moc díky
|
||
Casero Profil |
#2 · Zasláno: 8. 9. 2006, 21:47:39
Adun
ve škole mě učili první způsoba, ale jak tu tak poslochám diskusi, tak by měl být web funkčí i bez stylu a k tomu se zas hodí ten druhý |
||
venca163 Profil |
#3 · Zasláno: 8. 9. 2006, 21:54:59
Casero
ve škole jsme dělali stránky ve wordu Adun v zájmu rychlosti bych dal převážnou část css do externího souboru vlastníci archivních prohlížečů + uživatelé mobilních telefonů (dohromady 1%? to je moc, nepočítám ty, kdo prastaré prohlížeče jen testují) se spokojí s přehledností (danou správnou sémantikou) a ostatní (++99%) budou mít rychlý i krásný web=) |
||
Casero Profil |
#4 · Zasláno: 8. 9. 2006, 21:57:11
ve škole jsme dělali stránky ve wordu
:-D to mi naštěstí ne...asi sme pokročilá škola :-D, no jen by sme se mohli učit místo Pascala Céčko |
||
RPG Profil |
#5 · Zasláno: 8. 9. 2006, 22:00:38 · Upravil/a: RPG
Adun
První. Styly slouží k formátování vzhledu, HTML k určení významu. Abych pravdu řekl, často styly prostě vypínám, protože se skrze horu grafiky, která se na mě navalí, nemohu dostat k informaci, pro kterou jsem si přišel. venca163 ve škole jsme dělali stránky ve wordu Proboha, co to bylo (ano, doufám, že již neexistuje) za školu? |
||
venca163 Profil |
#6 · Zasláno: 8. 9. 2006, 22:16:37 · Upravil/a: venca163
RPG
kdepak, stále existuje...je to "prestižní" gymnázium jehož jméno nemohu sdělit, poněvadž už jsem jednou za kritizování této školy na webu dostal dvojku z chování náš učitel na IVT zaspal dobu asi o 50 let a teď má deprese z toho, že on sám nic neumí, tak nám často nadává a bere si pouze takové úkoly, o kterých si myslí, že na ně stačí ( = tvorba stránek ve Wordu) můj názor je, že by nezvládl ani to... když se mu nelíbila například červená na něčím webu, řekl o dotyčném, že je imbecil když používá takové barvy a dal mu 4 vím že je to dlouhé OT, ale kdyby někdo natočil našeho učitele, dostal by výpověď (vlastně nedostal, protože na ředitelství...radši nic) |
||
djlj Profil |
#7 · Zasláno: 8. 9. 2006, 22:22:43
venca163
Wow, tak to je celkem síla. To já na naši školu udělal Google bombu "nejhorší škola" a bez problému ;D. Adun Přikláním se, stejně jako ostatní, k první variantě... |
||
Bubák Profil |
#8 · Zasláno: 8. 9. 2006, 22:48:55
Externí CSS je další HTTP požadavek = zdržení. Výhodou je, že externí CSS se (zpravidla) nakešuje.
Pro "jednostránkovky" je vhodnější CSS v HTML souboru, pro běžné weby externí CSS soubor. Styl pro monitor (media screen) a pro tiskový výstup (media print) doporučuji dát do jednoho *.css souboru, ušetří se jeden HTTP požadavek. |
||
Gekon Profil |
#9 · Zasláno: 8. 9. 2006, 22:55:21
djlj
To já na naši školu udělal Google bombu "nejhorší škola" a bez problému ;D. http://soutr.cz/ ? :)) |
||
djlj Profil |
#10 · Zasláno: 9. 9. 2006, 01:08:35
Gekon
Přesně tak :D |
||
Časová prodleva: 15 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0