Autor Zpráva
Leni
Profil *
Chci si nechat udělat e-shop, respektive zřejmě spíš koupit nějaký hotový systém pro e-shop (na to, abych si ho nechala udělat uplně na míru, prostě nemám dost peněz). No ale to je právě kámen urazu - když jsem procházela reference těch několika firem, které dodávají snad poměrně kvalitní e-shopy, tak mi tam vždycky něco nesedělo, nedostatečně intuitivní struktura, postup nakupování apod. Pak když jsem procházela různé stranky a diskuse o tvorbě www a konkrétně e-shopech, tak se mi můj pocit potvrdil - skoro všude narážím na názor, že velké shopy (rozuměj udělané na míru) docela jdou, ale ty ostatní jsou hruza.
Takže co máme my, kteří nemáme statisíce na pořízení nového e-shopu, dělat? Máme si pořídit nějakou hrůzu, za kterou se budeme stydět a na které nebude umět nakoupit ani naše vlastní rodina?

A tak bych se chtěla zeptat, znáte nějaký systém pro e-shop, který je podle vás opravdu dobře promyšlený a taky dobře funguje? Nebo taky - jaké znáte konkrétní e-shopy, které Vám svou svým uspořádáním a fungováním vyhovují? (kromě těch velkých, které jsou dělané na zakázku).

A ještě otázka - je schudné koupit si hotový e-shop a nechat si tam dodělat či předělat funkce, které nevyhovují? Dělá se to tak? Není pak problém s tím, kdo ručí za funkčnost - dodavatel e-shopu nebo programátor, který to předělával? Díky předem za rady a doporučení.
quinux
Leni
Pokud nemáš dost peněz, můžeš to udělat tak, že začneš menším(levnější) řešením a až si e-shop vydělá tak si necháš udělat velké řešení na míru.

Firem nabízející e-shopy je dnes spousta a hodně záleží co od shopu požaduješ a hlavně za kolik to požaduješ ;o). Takže ti nejde taknějak doporučit někoho kdo by ti jej udělal.

Můžeš si koupit i hotový shop a nechat si ho předělat (pokud to licenční podmínky dovolí), ale pak za funkčnost nejspíše dodavatel již ručit nebude, protože nemůže vědět co tam ten programátor nadělá za paseku. Takže by to mělo být na tom programátorovi.
roberta
skoro všude narážím na názor, že velké shopy (rozuměj udělané na míru) docela jdou, ale ty ostatní jsou hruza.
ono totiž najlepšie sú e-shopy urobené na mieru. pri ich tvorbe si sama môžete povedať, čo a ako tam chcete mať... samozrejme to stojí peniaze, pretože to niekto musí naprogramovať podľa vašich predstáv... keď sa nato pozriete z inej stránky, napr. máte kamenný obchod v ňom predavačku, ktorej platíte 10 000 Kč na mesiac, tak e-shop za 100 000 Kč sa vám vráti ani nie za rok

A ještě otázka - je schudné koupit si hotový e-shop a nechat si tam dodělat či předělat funkce, které nevyhovují? Dělá se to tak?
môže sa to urobiť aj tak, ale radšej si pozrite nejaký open source (sú zadarmo k dispozícii zdrojové kódy) e-shop napr.:
http://www.oscommerce.com/
ten si vyskúšajte, čo vám nevyhovuje, to si poznačte a nie je problém to prerobiť/dorobiť podľa vašich požiadaviek a vyjde vás to lacnejšie, ako kúpiť e-shop od nuly (inak by ste neverili, koľko "e-shopov na mieru" je urobených z open source e-shopov :)
Pomoc
Profil *
Zdravim, potrebujem pomoc, mozete mi niekto napisat ako sa vyslovuje po cesky - {pomlcka po slovensky }
Dakujem pekne

PS: skus geneshop
Leni
Profil *
quinux
Za e-shop můžu dát tak 50 tisíc. Tím myslím ten systém, včetně případných uprav programátorem. celkový rozpočet je asi 70 tisíc, ale mám konkrétní představu o grafice, takže těch 20 t. počítám na vytvoření grafiky.

Měl jsi na mysli na začátku menší řešení namíru, potom větší řešení namíru? Kolik by to menší řešení mohlo asi stát? Vím, že se to těžko říká, aspoň orientačně..

roberta
Třeba bych těch 10 000 měsíčně na prodavačku ani neměla, takže ono to nejde brát tak uplně takhle...

A u těch open source řešení je možné dodělat, předělat cokoli? Snadněji než u koupených řešení? Nebo jde spíš jen o tu usporu ceny? Z open source mám trochu obavu - kdo mi bude ručit za funkčnost, žádná záruka, nic? Jako laik nevím, jestli si to mužu dovolit.
quinux
Leni
celkový rozpočet je asi 70 tisíc
To je celkem slušná částka na to, abys mohla mít kvalitní e-shop. Zkus se podívat do referencí k http://plavacek.net jestli by ti nějaký z jeho shopů nevyhovoval. Neznám sice jeho ceny, ale možná se vlezeš. Na grafice by se možná dalo ušetřit a podaří se ti kvalitní grafiku sehnat i pod 10k, ale to bys musela trochu pohledat :)

Měl jsi na mysli na začátku menší řešení namíru, potom větší řešení namíru
Měl jsem namysli, menší řešení ne přímo na míru, ale spíše nějakou aplikaci, které se jen vymění design+drobné úpravy. To, ale proto, že jsem očekával, že tvůj rozpočet nepřesáhne 30k ;o)

A u těch open source řešení je možné dodělat, předělat cokoli?
Ano u opensource můžeš předělat úplně cokoliv, krom copyrightů v kódu ;o) Za funkčnost ti, ale ručit nebude nikdo max. ten programátor, který ti to upraví, ale počítal bych, že bude ručit jen za to co on předělá a nikoliv z celý shop.
Anonymní
Profil *
Nevím , jak je to u nich s cenama, ale kamarád je u nich velmi spokojen:
http://www.r3d.cz
Leni
Profil *
quinux

Díky, kouknu na ty e-shopy u Plaváčka, jinak si mi líbí i jejich design, ale obávám se, že pro mě budou moc drazí (myslím vzít tam oboje, e-shop i grafiku k němu). Ta grafika za 10 tisíc, no hledám, ale nevím, jestli to můžu sama uplně posoudit, někdy vidím hezké stránky a pak čtu: ty stránky mají hrozný kod atd. (třeba i tady nebo v recenzích na www.moderniweb.cz), čemuž vubec nerozumím a tedy nemužu posoudit. Nebo to pletu dohromady? Z hlediska programování, funkčnosti, přístupnosti atd. je duležité to naprogramování e-shopu, a grafika je opravdu jen o vzhledu a nemůže na funkčnosti, kvalitě kodu a jánevímčem něco zkazit? Asi se ptám divně, snažím se o tom zjsitit co nejvíc, ale pořád jsem začátečník a laik, no...
Leni
Profil *
Anonymní
Díky, zkouknu taky.
quinux
Leni
U plaváčka máš IMHO jistotu, že dostaneš kvalitní práci. Včetně tvých požadavků. Nejlepší je rozeslat poptávku na více firem a čekat jak se ty firmy k ní postaví. Takhle jen hledat je dost těžké, protože většina firem ceníky na webu nemá a když už tak jsou spíše jen orientační a rozhodovat se jen podle referencí nejde, když nevíš kolik tě bude stát, abyses do těch referencí taky dostala ;o)
Samozřejmě záleží i na přístupnosti, ale více bych hleděl na tu použitelnost. Ta kritika co vidíš, nemusí být jen proto, že by byl web špatný, ale může znamenat, že se prostě některým jednotlivcům nelíbí. Né, každý člověk umí správně kritizovat, proto některé hlášky jsou mimo mísu ;o)
Leni
Profil *
quinux
Dobře, díky.

Všem ostatním - co ty hotové e-shopy, neporadíte? Viz můj první příspěvek.
Leni
Profil *
Nikdo už mi nic jiného neporadí?? Prosím... Díky.
quinux
Leni
Na lupě jedna taky hledala shop http://www.lupa.cz/diskuse/101/ tak si projdi komentáře, jsou tam nějaké odkazy. Ale pozor ten shop co nabízí ovocny hosting neber ani zadarmo ;o)
Leni
Profil *
quinux
díky, jsi zlato :-) je tam docela dost odkazů. Ta dotyčná má evidentně stejný problém jako já.

Ovocný hosting...??
quinux
Leni
Ovocný hosting...??

edit. zapoměl jsem na cenzuru :o) b a na n.cz
Leni
Profil *
quinux
Ahaa. No mohlo mě to napadnout.
Pavel Hnilica
Profil *
Konkrétní eshop jsem zvolil na základě reference od jednoho z mých dodavatelů, koupil jsem hotové řešení s některými drobnými úpravami pro moje konkrétní podmínky. Po třech měsících provozu mohu říci že jsem maximálně spokojen, mezitím jsem se ještě dohodl s tvůrcem eshopu na doprogramování rozhraní pro import objednávek do Pohody (Stormware) a dalších úpravách eshopu, které s tím souvisely a toto bylo vytvořeno velmi rychle opět k mé plné spokojenosti. Celková úroveň přistupu programátora tohoto řešení eshopu p.Marka k mým požadavkům byla opravdu profesionální a rychlost se kterou reagoval na moje připomínky obdivuhodná.
Když jsem v počátku zvažoval cenu eshopu byla pro mě tato otázka docela zásadní. Dnes po svých zkušenostech mohu říci, že jsem měl obrovské štěstí, protože jedním z hlavních kritérií výběru pro mě měla být schopnost tvůrce eshopu reagovat rychle a profesionálně na moje požadavky. Naštěstí jsem PHPshop vybral na základě velmi dobré reference u větší firmy (p. Krčmář z EZK) a tím bylo riziko špatné volby podstatně sníženo. Dnes, už po skončení předvánočního šílenství, mi ale stále ještě lehce běhá mráz po zádech při představě, že bych měl v tomto období řešit ještě technické problémy s eshopem. Základní řešení eshopu na bázi PHPshop je finančně nenáročné, spolehlivé, a variabilní, nicméně přidaná hodnota v podobě dobrého zázemí u jeho tvůrce p.Marka má dnes pro mě nekolikanásobnou hodnotu. Web programátora PHPshopu p.Marka najdete na www.phpshop.cz

Připomínám pouze, že mám jediný důvod k napsání tohoto příspěvku a to spokojenost s eshopem PHPshop a s prací p.Ondřeje Marka jeho programátora. Kdo bude mít zájem se podívat na náš eshop postavený na PHPshopu pak jej najde na www.deramax.cz, upozorňuji pouze že grafika je v základní verzi a její úpravy budou následovat.

Pavel Hnilica
03F8
Profil *
Leni: v pripade, ze sem jeste zabloudis tak Ti nabizim vhodne reseni... Nase firma Ti udela jakykoliv eschop presne podle pozadavku a do 50 000 se 100% vleze... V pripade, ze mas zajem, kontaktuj nas na www.moderni-webdesign.cz.
webin
Profil *
Leni: jestli sis jeste nevybrala e-shop, tak ti muzu nabidnout shop na miru i s grafikou pod 50000.... Nas system neumi jen e-shop, ale mnoho veci navic, ktere by si urcite ocenila....
napis dyshtak na mail : ivan_m@centrum.cz a urcite se domluvime, za urcitych podminek ho budes mit samotnej shop zadarmo....
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0