Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobrý den, chystám se vytvořit novou stránku,kde by se dali zdarma stahnout hry a filmy. Byli by na ní odkazy např. na rapidshare. Je to nelegální, popř. jaký hrozí trest? Chtěl bych to mít na doméně 2.řádu, nezablokuje mi ji někdo?
Třeba takový server warforum.cz funguje už dlouho a nemá problémy. Čím to je? Je to opravdu legální, nebo je to protože to je "jen" diskuse?

Děkuji
Gekon
Pokud tam budou pouze odkazy na cizí servery, tak se trestného činu nedopouštíte.
Railbot
Gekon
Pokud tam budou pouze odkazy na cizí servery, tak se trestného činu nedopouštíte.

Omyl. Ne tak docela. Co například navádění k trestné činnosti? Ano, to na to sedí docela přesně.

Anonymní
Asi nemáte ani ponětí kolika žalobám už muselo Warforum čelit. Já přesně také ne. Ale minimálně několik už jich bylo a pro provozovatele je to velice tenký led. Pokud chcete žít s tím, že vás bude šmírovat policie, věčně někdo udávat a budete mít v jednom kuse problémy se zákonem, pak si takový server pořiďte. Tak jako tak zřejmě nebude mít úspěch, protože v tomto odvětví je už tolik zdrojů...

Takže bez problému to není a legální už vůbec ne. Zablokování domény je to nejmenší co by vás v případě trestního oznámení na vaši osobu postihlo.
Gekon
Railbot
Jo, to mi nedošlo
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0