Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Ahoj, nedari se mi natavit funkci ( ci modul nevim ) iconv(); Pokud spustim skritpt, ktery ho pouziva, tak mi prohlizec hlasi:

Fatal error: Call to undefined function: iconv() in C:....

v php.ini jsem zkousela povolovat knihovnu php_iconv.dll ale ani s tou mi to nejak nejede. Co vsechno je treba nastavit??

Diky za rady
nightfish
pro PHP starší, než verze 5 je potřeba

Note to Windows® Users: In order to enable this module on a Windows® environment, you need to put a DLL file named iconv.dll or iconv-1.3.dll (prior to 4.2.1) which is bundled with the PHP/Win32 binary package into a directory specified by the PATH environment variable or one of the system directories of your Windows® installation.

...neboli umístit soubor iconv.dll (nebo iconv-1.3.dll), dodávaný s PHP, do adresáře, který je obsažen v proměnné prostředí PATH nebo do systémového adresáře windows (např. c:/winnt/system32...)

pak samozřejmě povolit v php.ini a restartovat webserver
Anonymní
Profil *
no jenze v php.ini jsem povolila soubor php_iconv.dll ( iconv.dll tam neni ) a nahrala to do PATH adresare a nic:-/
Anonymní
Profil *
Apache mi hlasi ze v adresari C:\PHP\extensions nemuze nacist php_iconv.dll, pritom soubor tam fyzicky je
nightfish
v adresáři c:\php\ je soubor iconv.dll nebo ne?
jestli ano, tak zkopírovat do windows/system32

Apache mi hlasi ze v adresari C:\PHP\extensions nemuze nacist php_iconv.dll, pritom soubor tam fyzicky je
to je právě proto, že nenašel ten iconv.dll (což je součást nutná pro funkčnost rozšíření php_iconv.dll)
Anonymní
Profil *
ok zkusila jsem to a apache nerve:-) Dekuji moc. Ted zrejme uz iconv jede , ale skript je divny, protoze po jeho spusteni mi spadne explorer:-) ale dekuji
DoubleThink
Profil *
nedari se mi natavit funkci ( ci modul nevim ) iconv()
Je to funkce, celé DLL knihovně se pak v PHP říká extenze.
Anonymní
Profil *
jeste se opet zeptam, ma nekdo zkusenost s pouzitim iconv? Stale se mi nedari prekodovani do utf-8:-/
nightfish
Anonymní
zkušenosti mám, problémy nemám
pošli kód, který ti nefunguje a napiš, co konkrétně to dělá a co chceš, aby to dělalo...
Anonymní
Profil *
promin ze pisu az ted. No, snazim se pouzit tridu FPDF na tvorbu html2pdf. (www.fpdf.org). Mimo jine je tam i iconv (coz se mi teda asi podarilo rozjet, protoze pokud ji pouziju jako samotnou ve skriptu tak vrati co chci). Problem je teda asi spis s tou tridou FPDF. Jeste nez se hodnoty ulozi do promenne, ktera se pak vypise jako pdf, tak se cestina zobrazuje dobre, ale ve chvili kdy je to ulozene v promenne (v tom skriptu je to promenna $this->buffer) proste jedna z promennych te tridy, tak je cestina ta tam... nechapu to :-/ a pekne me to stve
nightfish
nejsem si zcela jist, nicméně někde jsem četl, že fpdf utf-8 nepodporuje
a že jednou z možností by mohlo být použití ufpdf
Anonymní
Profil *
ano ufpdf se snazim taky pouzit. Dokonce si myslim ze uz by mi spravne kodovani vyhodila, jen ted mam zase podezreni, ze fonty, ktere jsem si stahla v balicku i se souborem fpdf.php nejsou v utf-8. Nevis kde by se daly takove fonty sehnat?
maxalera
Profil *
Tak som konecne nato prisiel ale len vdaka treceru dll. kniznic.
mozete pouzit klasicku knihovnu php_iconv.dll a dokonca moze ostat aj v extensions.
ja som to hodil do treceru (http://www.dependencywalker.com/) a zistil som ze
php_iconv.dll sa odkazuje na iconv.dll a tu som si nakopiroval so adresara WINDOWS/SYSTEM32.
celu ICONV kniznicu si stiahnete z http://www.gnu.org/software/libiconv/.

Takze to zrekapitulujem:

1. Stiahnite si kniznicu ICONV z http://www.gnu.org/software/libiconv
2. nakopirujte iconv.dll do WINDOWS/SYSTEM32, ktora je nastavena v %PATH%
3. v php ini odstrante ';' z riadka kde je extension = php_iconv.dll
4. restartnite Apache.

pouzivam APACHE 2.0 + PHP 4.3.11 + WIN XPP

Mne to ide, ale fakt som si pritom riadne ponadaval, a riesil som to velmi dlho.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0