Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 15. 3. 2005, 21:08:10
Dobry den, potrebuji radu znalce Pred nejakou dobu mi znamej udelal stranky podle jednych co jsme nahodne nasli na netu, Libili se nam a rekli jsme si ze je udelame podobne.
Takze jsme pouzili nektere barvy, tlacitka a rozmisteni. Na prvni pohled je videt ze jsou si stranky podobne ale ne uplne stejne. Zajimalo by me zda by firma podle ktere jsme si vzali inspiraci mohli pravem mit neco proti. Zatim nechci ukazovat o jaky stranky se jedna . Jen pro upresneni vsiml jsem si na jejich strankach ze maji ( C ) 2004 , i kdyz si rikam ze to C si muze kazdy napsat. Konec koncu stranky NEJSOU uplne stejne takze o uplnou kopii se rozhodne ne jedna. Diky moc za reakce. |
||
cobyne Profil |
#2 · Zasláno: 15. 3. 2005, 21:44:11
Ahoj,
tady je par odkazu, ktere se tykaji copyright, je to anglicky ale dost srozumitelne takze snad to bude ok. http://www.lawgirl.com/webcopyright.shtml http://mason.gmu.edu/~montecin/copyright-internet.htm |
||
Marty Profil |
#3 · Zasláno: 15. 3. 2005, 21:49:18
Nedávno jsem se dozvěděl, že i když nemáte na svých stránkách ono (c), přesto jeho práva nezanikají.
Samozřejmě záleží, jak moc jste daný web zkopíroval, takovéto spory se vždy obtížně posuzují. Počítejte ale s tím, že pokud na to daná firma příjde, moc radost z toho mít nebude. |
||
kolouch Profil |
#4 · Zasláno: 16. 3. 2005, 01:37:02
přesně tak, i když by tam nebyla značka copyright, stejně to dílo podléhá autorskému zákonu. Pokud si napíšeš stránky, jedná se o "duševní vlastnictví".
Bylo by potřeba oba weby porovnat a usoudit, nakolik se podobají. Pokud jsi ale dělal tetě web ve stylu podívám se na cizí, trochu pozměním, napíšu svůj, pak je to legální. Jestli jsi ale kopíroval jejich zdroják, pak už to v pořádku není. Nejde ale jen o to, co je nebo není legální. Každý kdo si dělá web, by měl myslet taky trochu na etiku. P.S. Na internetu je mraky webů a těžko by se našel aspoň jeden, který by někde neměl podobnou variantu. |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0