Autor Zpráva
flying gentleman
Profil
ahojte,
zaprisaham se, ze jsem tady na diskuzi hledal, dokonce cetl i clanek na intervalu,ale to co potrebuju jsem nenasel:((
mam jednoduchy dotaz:stranky mam html,css a chtel bych pridat rss. vim,ze to nejak souvisi s xml.
a ted prijde dotaz:dejme tomu,ze na sve stranky pridam nejaky clanek o buhvicem a chtel bych,aby se objevil v rss.to ho musim vlozit rucne do toho xml souboru anebo se to vklada automaticky????
Martin Kuželka
Profil
Záleží na tom, jestli máš nějaky redakční systém, který umí generovat rss. Pokud ne, musíš to tam vkládat ručně nebo si něco udělat v php sám.
flying gentleman
Profil
php neumim.
takze pokazde kdyz vlozim clanek pripisu dalsi zaznam do xml??
mat
Profil
flying gentleman

přesně tak, jak píše Martin, buď něco v nějakém serverovém jazyce, nebo růčo...
Martin Kuželka
Profil
tak použij nějaký redakční systém, který rss generovat umí...
flying gentleman
Profil
ty redakcni systemy existujou nekde ke stazeni???
sorry za lamackou otazku:))
mat
Profil
jen namátkou, zkus to třeba tady:

http://wordpress.cz

jinak jsou textpattern, bloxxy atd. atd. - většinou jde přitom o opensource
szucs
Profil
Velmi jasny manual

http://www.pcsvet.cz/art/article.php?id=5584
Mistr
Profil
Obsahem toho RSS souboru (třeba u stránek s počasím) bude vlastně jen

Jak bude dnes - mrkni na ...
Jak bude zítra - mrkni na ...
Jak bude o víkendu - mrkni na...

Vlastně se tedy jedná o jiný druh výpisu novinek, který nabízejí větší servery (www.mobilmania.cz) apod.

Musí to tedy samozřejmě zachovat určité povinné prvky RSS vycházející ze specifikace XML.

Rozumím tomu tedy správně? Díky.
Honza Hučín
Profil
Mistr
Ano, tak to zhruba je.

flying gentleman
Můžeš si XML pro RSS psát ručně, to je opruz. Můžeš si udělat PHP skript, který bude soubor dynamicky generovat při každém vyžádání - tak jsem to měl, ale zatěžuje to server, protože RSS čtečky stahují soubor třeba po 5 minutách. Můžeš si udělat PHP skript, který ten soubor fyzicky vytvoří jen tehdy, když se něco změní. To je asi nejlepší, ale taky nejtěžší. Jestli se nevyznáš v PHP, je asi lepší použít nějaký vyzkoušený systém.
Mistr
Profil
Jo, tak přesně jsem si to myslel. Díky.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.