« 1 2
Autor Zpráva
quinux
fanky
vysvětli důchodci na ulici co to je Doctype
Asi si stojím na vedení, ale nechápu tuto poznámku ;o)

není to fanatismus, aspoň né z mojí strany, proč ne XHTML, ale proč taky ne HTML, to mi vadí, tato diskriminace.
Žádná diskriminace. Pravidlo jedné (no není jediná) soutěže. Jsou i jiné soutěže, kde se můžeš proslavit.

nemám totiž rád neblahé působení na kvalitních serverech
Nechci se teď nikoho dotknout, ale interval už má nejlepší léta za sebou. Server, který vydává 1 článek za 1-2 měsíce moc kvalitní není. Nebýt toho archivu...

Kód dokumentů bezchybně vyhovuje striktnímu HTML 4.01 nebo XHTML. Současně zohledňuje zpětnou kompatibilitu i upřednostňuje dopředně kompatibilní syntaxi.
Silně tady bojuješ za to, aby interzen nebyl omezen jen na XHTML, že diskriminuje a utlačuje HTML, ale pak plácneš takovou blbost, že by měly být povoleny stránky i ve striktním HTML. Proč striktním? Proč nemůže i být v přechodovém?

Tak mě napadlo. Dost často jsou pořádané soutěže, kdy po nás výrobce např. DELI chce, aby jsme poslali co největší počet obalů od jeho výrobku označených jako soutěžní. Ale proč musí být označený jako soutěžní? V čem je soutěžní DELI lepší než nesoutěžní? Diskriminuje (utlačuje) tedy seriózní a velký výrobce nesoutěžní DELI? ;o)
fanky
Chamurappi

ano, nejhorší je, když takoví polovzdělanci se pasují na ty největší odborníky

holt uzří zelenej proužek ve validátoru s hláškou a jak tam vidí slova XHTML a is valid tak je spokojen

quinux

Asi si stojím na vedení, ale nechápu tuto poznámku ;o)
no to byla reakce na to, že jsem tomu svému známemu měl vysvětlit HTML vs XHTML, jediná jeho znalost v tomto směru byla, že nkěde slyšel XHTML a že je "modernější" než-li HTML

Silně tady bojuješ za to, aby interzen nebyl omezen jen na XHTML, že diskriminuje a utlačuje HTML, ale pak plácneš takovou blbost, že by měly být povoleny stránky i ve striktním HTML. Proč striktním? Proč nemůže i být v přechodovém?
já bojuji za striktní html nebo xhtml (ale opravdové)! jinak to byl PŘÍKLAD smysluplné podmínky do soutěže, né té *******

s tou DELI to je ohranné a nijak nesouvisí s tématem
Petr---
Profil *
fanky
A proč prostě na dobu soutěže nepředěláš ty stránky se kterými chceš soutěžit do XHTML? Nevím sice s čím chceš přesně soutežit a jak rozsáhlé to máš, ale předpokládám, že by to ani nestálo tolik úsilí, ne?
No a jakmile vyhraješ ;-), hodíš to zas zpět do HTML, budeš "slavný", "bohatý" a ještě všem ukážeš zač je toho loket!

Osobně bych to tak (schválně) udělal, abych poukázal na zbytečnost toho XHTML omezení. Ale tipuji, že po téhle diskusi, tam už asi neprotlačíš nic, ani kdyby to bylo XHTML SUPER STRICT 2.0
quinux
fanky
no to byla reakce na to, že jsem tomu svému známemu měl vysvětlit HTML vs XHTML, jediná jeho znalost v tomto směru byla, že nkěde slyšel XHTML a že je "modernější" než-li HTML
Ty mu nemáš vysvětlit ty jazyky. Ty mu máš jen vysvětlit, že v tom není podstatný rozdíl a to vysvětlíš i důchodci (obzvláště, když už "něco" ví)

já bojuji za striktní html nebo xhtml (ale opravdové)!
Ve chvíli, kdy není výslovně zakázáno použít v XHTML mime-typ text/html, tak lze XHTML považovat za "opravdové". A teprve až to je zakázáno (XHTML 1.1) potom to můžeš házet jako argument.

s tou DELI to je ohranné a nijak nesouvisí s tématem
Spíše nemáš argumenty. Interval vyhlásil soutěž a stanovil pravdila, někomu se nelíbí, jiný s nimi nemá problém a dokud jsou ty pravidla v souladu s českými zákony, tak je to zcela ve věci intervalu. Ty můžeš soutěž bojkotovat, můžeš napsat pořadateli, můžeš i napsat třeba článek na lupu, živě, kamkoliv chceš a nebo dokonce můžeš vyhlásit svou vlastní soutěž se svými pravidly, které se taky možná nebudou někomu líbit.

Ostatně nechápu proč o tvém nesouhlasu píšeš zde? Proč raději nejdeš ke zdroji a nestěžuješ si na fóru Intervalu? Tam by se ti k tomu možná vyjádřil i pořadatel. Nebo se ho snad bojíš? ;o)
ronnie
Pokud má někdo web v PHP a pro kódování používá HTML, stačí ho po dobu soutěže překonvertovat pomocí Tidy na XHTML, je jen pár řádků kódu...a po soutěži skript jen smazat.

Je mi jasné, že Ti, fanky, jde o princip, ale pravidla se nezmění, proto bych to být tebou nechal být.
fanky
Petr---
rozsáhlé to moc nemám, ale předělávat nehodlám, i kdyby se jednalo o jedno lomítka, vola přeci ze sebe dělat nebudu :-)
fanky
ahoj, kdyby to někoho zajímalo, napsal jsem svůj názor přímo do diskuse pod vyhlašení soutěže: http://interval.cz/clanky/interzen-2007-vyhlaseni-souteze/diskuse/

jejich fórum totiž nerozesílá registrační e-maily
Joker
Chamurappi
Interzen tedy požaduje po soutěžících kód optimalizovaný pro W3C Validátor na frázi „This page is valid (XHTML 1.0 Strict | XHTML 1.0 Transitional | XHTML 1.1)“. Je to zvláštní podmínka, nepříliš smysluplná, ale docela snadno splnitelná. Dokument může být pořád i validní HTML 4.
Tohle ale není pravda.

edit: myšleno tak, že v podmínkách té soutěže nikde není napsáno, že by to musel být validní kód.
quinux
Joker
myšleno tak, že v podmínkách té soutěže nikde není napsáno, že by to musel být validní kód.
Sice máš pravdu, že to tam není přímo napsáno, ale je tam: "Projekt musí splňovat technologickou specifikaci CSS a XHTML. Pro předběžnou orientaci doporučujeme zkontrolovat titulní stránku a náhodně vybrané stránky druhé úrovně nástroji W3C - CSS Validator a XHTML Validator." což většina lidí pochopí (a myslím, že se tím i pořadatelé řídí), že to má být validní. Ale je to jen má doměnka;o)
fanky
Joker

že to má být validní web nidke napsáno přímo není, ale proč potom tahle věta?
Projekt musí splňovat technologickou specifikaci CSS a XHTML. Pro předběžnou orientaci doporučujeme zkontrolovat titulní stránku a náhodně vybrané stránky druhé úrovně nástroji W3C - CSS Validator a XHTML Validator.

na to že mám Doctype XHTML nepotřebuju XHTML validátor a na co pak CSS validátor?

asi maj ještě nějaké jiné měřítko, 1 chyba ve validaci se ještě toleruje, 2, pokud se Vilém Málek dobře vyspí..
Joker
Doufám, že moderátoři nebo tak nebudou na tuhle debatu koukat skrz prsty, kdyžtak se omlouvám, ale:

že to má být validní web nidke napsáno přímo není, ale proč potom tahle věta? (...)
No ale podle mého názoru věta:
Pro předběžnou orientaci doporučujeme zkontrolovat titulní stránku a náhodně vybrané stránky druhé úrovně nástroji W3C - CSS Validator a XHTML Validator.
docela přesně vystihuje smysluplné použití validátoru!

- Můžu zuřivě validovat, až budu mít web "Valid XHTML 1.1" a když někdo nemá "Valid XHTML 1.1", neumí dělat weby.
- Můžu validátor ignorovat, vysmívat se mu že nenajde všechno a že obsahuje chyby a do krve se hádat, že <font face="Arial"><font color="red"><b><br><i></b></font></i></font> se taky zobrazí správně.
- Nebo můžu web mimo jiné zkontrolovat i validátorem, podívat se na výstup chyb a u každé chyby si říct proč to validátor napsal a pokud dojdu k názoru, že je to moje chyba, tak jí opravit.

Ten třetí přístup je podle mě správný. Když budu zelenou hlášku validátoru uctívat jako nějakého boha, může se stát, že budu mít špatně napsaný web s ikonkou "Valid". Když budu validátor zatvrzele ignorovat, může se stát, že na blbý vypadlý </div> přijdu až po třech hodinách zkoumání, proč se moje stránka špatně zobrazuje v prohlížeči XY.
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0