« 1 2 »
Autor Zpráva
blast3r
Profil
Yuhu, kedy si ty zacal s webdesignem a s programovanim(php).
Ked som mal 12 rokov, rodicia mi kupili Knizku od KOSKA - HTML :-)
Ked som mal 13, kupil som si (zasa) od KOSKA - PHP- Tvorba intera......
Ked som mal 14 (1 aprila, cize dnes), Zacal som sa ucit XHTML.
Este jedna otazka oplati sa mi prestupit z HTML na XHTML??
2 roky som sa ucil HTML a viem ho celkom "dost dobre" a teraz naraz velke BOOM a dva roky ucenia HTML mi je nanic lebo prichadza(zevraj) XHTML a postupne vytlaci klasicke HTML, comu vsak ja moc neverim.
Martin Kuželka
Profil
Jestli umíš dost dobře HTML, tak se pro tebe s příchodem xhtml skoro nic nezmění, rozdíly mezi html a xhtml jsou opravdu malé.
Marty
Profil
prichadza(zevraj) XHTML a postupne vytlaci klasicke HTML, comu vsak ja moc neverim
podle mě to nebude tak horký :)

osobně jsem na xhtml přešel před pár měsíci a nepřipadá mi, že by se něco výrazně změnilo
samozřejmě jde o jiný pohled na tvorbu stránek, který by měl asi každý znát (ale záleží samozřejmě na člověku samém)

a když se tak koukám na tvůj věk, tak si připadám s prominutím jako starej dědek...
blast3r
Profil
HTML viem dost dobre, ale v XHTML su ine "TAGY"
napr.: </br>
alebo aj ine formulary
habendorf
Profil
HTML mi je nanic lebo prichadza(zevraj) XHTML

To je asi tak stejný jako říct: "Pět let učení Němčiny mi je na nic, protože Němci nedávno zavedli několik změn v gramatice."

<br />
blast3r
Profil
a když se tak koukám na tvůj věk, tak si připadám s prominutím jako starej dědek...
Az take hrozne to dufam neni :)
Jak ked som Zacinal s HTML tak moja stranka bola o mojom KLANE, v ktorom hraval hru COUNTERSTRIKE,
Ked som tu stranku dokoncil, tak ma to chytilo a zacal som s PHP,
A dnes s XHTML.
blast3r
Profil
ESTE JEDNA OTAZKA: KEDY STE VY ZACALI S TVORBOU WEBSTRANOK??
Martin Kuželka
Profil
S prvními pokusy v html jsem začal tak ve 13 - 14.
Marty
Profil
ESTE JEDNA OTAZKA: KEDY STE VY ZACALI S TVORBOU WEBSTRANOK??
už jako starej dědek :)

vážně: v záři, tj. v 18 letech
Hanz
Profil
Já v 15 letech --> věřte nebo ne, ale dřív jsem se naučil Flash než HTML :o)
Petra
Profil
To je hrůza. Já když Internet přišel až ke mně domů, tak mi bylo už skoro 19. Pak až přišly ty zmíněné knížky a nějaká ta tvorba. Nějak nevím, co jsem jako do té doby vůbec dělala :-))
Fred
Profil
To snad tady ani nemohu prezentovat, před dvěma lety v 35ti. Ale nevím jestli jsem začal s tvorbou, začal jsem se to učit a učím se pořád ;-)
blast3r
Profil
A este jedna "zaciatocnicka" otazka - da sa vyuzit XHTML pri PHP scriptoch???
Moze byt napriklad takyto zapis:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<head>
<body>
<? echo "HI, som vyplod php-cka"; ?>
</body>
</HTML>
Acci
Profil
blast3r
To víš, že může

Jinak jsem začal před čtyřmi lety v jedenácti s FrontPagem v ruce :))
blast3r
Profil
Ja som zacal v 12 s notepad-om :)
habendorf
Profil
ESTE JEDNA OTAZKA: KEDY STE VY ZACALI S TVORBOU WEBSTRANOK??

asi před 3/4 rokem, ve věku 31 :o)

Tak jsme tu Frede pěkný kořeni, co ? :o)))
blast3r
Profil
Ale mam taky problem s diakritikou (zas):
Mam xhtml ulozenu v PHP. Vyzera to takto

index.php

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<head>
<body>
<? echo "HI, som vyplod php-cka"; ?>,</br>
<? print "nejake dlzne ľšťýžčťžžáíéáľéíťčľšťí"; ?></br>
<? echo "nejake dlzne ľšťýžčťžžáíéáľéíťčľšťí"; ?></br>
</body>
</html>

V IE 6.0 sa to mi zobrazuje v pohode ale vo FIREFOX-e mi to vypisuje volajake CINSKE ZNAKY(alebo ako to mam nazvat)
habendorf
Profil
Vždyť tam máš zase charset=iso-8859-2.
blast3r
Profil
Aha dik, To charset=iso-8859-2 je stary zvyk z HTML :-)
blast3r
Profil
Ale este som nepocul tu Yuhu.
PS: SORRY YUHU ze ta tak zle pisem ale na pocitaci mam len slovensku klavesnicu =>>>
Acci
Profil
Aha dik, To charset=iso-8859-2 je stary zvyk z HTML :-)
Ale i v XHTML můžeš používat iso, jenže ty píšeš v notepadu, který standardně ukládá soubory v windows-1250
blast3r
Profil
A ktory editor mi ty odporucas ????
habendorf
Profil
Acci: on to má (asi) v utf-8
Acci
Profil
habendorf
Tak to jsem nečetl
blast3r
Profil
Ulozil som to v utf-8 a dal som charset=windows-1250 a ono to ide!!!!
blast3r
Profil
Dotaz mimo téma byl odstraněn moderátorem. Na nové dotazy prosím zakládejte nová témata.
habendorf
Profil
blast3r: už to pochop: musíš mít v hlavičce stejné kódování, ve kterém to ukládáš :o)

utf-8 umí např. PSPad.
Acci
Profil
PSPad
blast3r
Profil
JA TOMU CHAPEM ALE Ulozil som to v utf-8 a dal som charset=windows-1250 a ono to ide!!!!
AKO JE TO MOZNE????

Pozn: Aj notepad umi utf-8
blast3r
Profil
TY brdo, ja som si myslel za PSpad je nejaky velky editor a ono to ma len 2.5MB
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.