Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Anonymní Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 10. 2004, 15:08:51
neviete niekto emailovu adresu intervala [ http://interval.cz/ ]
na stranke http://interval.cz/redakce.asp je totiz napisane redakce @ interval.cz mne sa to velmi nepozdava, a ktomu mi to neide odoslat |
||
Martin Kuželka Profil |
#2 · Zasláno: 26. 10. 2004, 16:00:49
Ostranil jste ty mezery před a za zavináčem?
|
||
Petr Weida Profil |
#3 · Zasláno: 26. 10. 2004, 16:03:23
správně redakce_interval.cz - místo "_" dej "@"
|
||
Yuhů Profil |
#4 · Zasláno: 27. 10. 2004, 09:08:34
prostě redakce@interval.cz
|
||
DoubleThink Profil * |
#5 · Zasláno: 27. 10. 2004, 09:21:02 · Upravil/a: DoubleThink
Je v pořádku, když se jednotlivec brání proti spamu metedou
jmeno[at]domena[dot]cz[toto umaž] Ale pokud toto dělá firma, nebo velký portál, tak je to imho zločin. Interval by měl investovat do svého vlastního antispamového řešení a ne házet klacky nezkušeným uživatelům pod nohy. |
||
BoboCop Profil |
#6 · Zasláno: 27. 10. 2004, 10:55:36
Je rozdíl mezi nezkušeným uživatelem a nechápavcem. Jestliže nekdo, kdo umí napsat příspěvek do diskuze, umí posílat maily, atd. ze zápisu "redakce mezera zavináč mezera interval.cz" nepozná, že se jedná o e-mailovou adresu upravenou proti spamu, tak je to s prominutím nechápavec obecný.
|
||
DoubleThink Profil * |
#7 · Zasláno: 27. 10. 2004, 11:31:18
Jenže zápis "redakce mezera zavináč mezera interval.cz" z mého pohledu snižuje věrohodnost společnosti limitně k nule.
|
||
llook Profil |
#8 · Zasláno: 27. 10. 2004, 16:43:58
Podle mě zápisy adres ve tvarech jako "user (at) host (dot) tld" snižují přístupnost. A protože mám rád přístupné weby, nemám rád takovéhle přepisy adres.
|
||
curo Profil |
#9 · Zasláno: 27. 10. 2004, 19:14:03
Keď som prvý krát videl emailovú adresu vo forme meno_nazov.sk bol som z toho poriadne vyvalený
A keďže som nenašiel na celej stránke (komerčná firma zaoberajúca sa poskytovaním mikrovlnného pripojenia k internetu) ani jednu adresu so zavináčom, tak som sa na nich vykašlal. |
||
Yuhů Profil |
#10 · Zasláno: 28. 10. 2004, 15:42:13 · Upravil/a: Yuhů
BoboCop:
tak je to s prominutím nechápavec obecný Já sice dokážu odeslat email, ale zase jsem nechápavec obecný pokud jde o auta, mobily, právo a podobné věci. Nemůžeme po každém chtít, aby znal tak nelogická pravidla, jako například to, že v mailové adrese nesmí být mezera. |
||
Časová prodleva: 11 dní
|
|||
BoboCop Profil |
#11 · Zasláno: 8. 11. 2004, 12:53:07
No je pravda, že ne každý uživatel je natolik počítačově gramotný, aby takové věci znal (viz například sekretářka, účetní, apod.), ale IMHO když se ten anonym, který tu prvotní otázku položil, dokázal připojit k tomuto serveru a napsat svoji otázku, tak bych předpokládal, že umí posílat i e-maily a pracovat alespoň trošku s internetem. Určitě umí klepnout na odkaz, pokud je aktivní. Na intervalu ten "odkaz" na e-mail aktivní není (nebo nebyl v té době) a první co ho mělo napadnout bylo to, aby tu adresu prostě opsal. Chybou intervalu je to, že e-mail podbarvil a podtrhl, aby vypadal jako odkaz, ale přitom z něj odkaz neudělal. Ačkoliv nevím, jestli by bylo lepší, kdyby z něj odkaz udělal, protože nedávno se mi stalo, že jsem klepl na podobný odkaz, který byl ve tvaru jmeno(at)domena(dot)cz a všiml jsem si toho až poté, co jsem zprávu odeslal a musel jsem ji pak posílat znovu na správnou adresu. To už je pak opravdu lepší, když takové e-mailové adresy nejsou odkazem. Já osobně používám jestli se nepletu právě tvoje řešení, kdy dělám odkaz aktivní, ale použiji místo zavináče znakovou entitu @ a v mailto použiji ESC sekvenci %40. Možná to není úplně dostačující, ale určitě to některé roboty odfiltruje a hlavně je to naprosto funkční řešení.
|
||
BoboCop Profil |
#12 · Zasláno: 8. 11. 2004, 12:54:27 · Upravil/a: BoboCop
Tak ta entita měla být @
|
||
llook Profil |
#13 · Zasláno: 8. 11. 2004, 17:51:26
Entity jsou podle mě v pořádku. Občas se také používá URL kódování, to je to %40, a přestože to snad funguje, nejsem si jistý, jestli zápis jmeno%40server je v pořádku podle standardů (RFC 1738).
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0