Autor Zpráva
yeamer
Profil *
zkuste si toto:
<style>
div:hover {display:none;}
</style>
<div>
<img src="neco.neco">
</div>
...Proc ten div pri prejeti mysi prez nej tak divne blika?
Romanticka
Profil
nezkousim to, ale myslim ze je to proto, ze tam mas obrazek. pozadi je defaultni - bile, takze to tak jakoby blikne. Muzes tro vyresit tim, ze tam das nejakou barvu pozadi

update: asi myslim neco jineho, nez chces :)
yeamer
Profil *
no to jsem nejak nepochopil co ma s timhle spolecneho pozadi.....kdyz najedu na ten div tak se skryje a kdyz popojedu o pixel tak se zas objevi a tak to de po pixelu...
Alphard
Profil
nechce se mi to zkoušet :-) dělá to i při visibility: hidden?
yeamer
Profil *
jj
centi
Profil
Veď je to preboha logické. Hover na DIV ho skryje, tým pádom DIV stratí hover a znova sa zobrazí a znova dostane hover a skryje sa a ... nevereding story.
yeamer
Profil *
No jo ale proc dostane znovu hover kdyz se mu nastavi display:none ... to tam vpodstate neni...
centi
Profil
yeamer
Keď ten DIV zmizne (keď mu hover nastaví display: none;), tak samozrejme už nemôže platiť pravidlo pre HOVER, pretože element, nad ktorým má byť myš (hover) už nie je viditeľný. Preto sa definícia display: none; zruší a DIV sa znovu objaví. A keďže sa znovu objaví, znovu nadobudne platnosť pravidlo pre HOVER a DIV zmizne.
yeamer
Profil *
Aha sorry uz to chapu..
armin
Profil
takovej minidotaz - hovery v IE6 u divu nejedou... to jen tak pro forma... resit pres js ;)
Railbot
Profil
resit pres js ;)
Tfuj. Cpát někam js jen kvůli vizuálnímu efektu, brrr.
armin
Profil
Railbot: v IE6 hover nejede... sam jsem zkousel. Inu, kdyz nekdo preferuje web ala "jede to ve FF a vsude jinde je polofunkcni", tak no problem, div:hover je v klidu. Ale v IE6 to NEJEDE ;) A kdo chce, aby jelo, tak jedine pres JS.

P.S.: Ja si nyni delam fotogalerii, a taky me ten div:hover stve. Tak jsem to vyresil pruhlednosti, ktera jede u vseho... taky nemam rad js, bo jde vypnout...
Manq
Profil
bo jde vypnout...
CSS a obrázky také
armin
Profil
Manq: css = cascade style sheet => kaskadove styly, to jest, 1 styl jednou nadefinujes a muzes ho priradit x prvkum (trida). Kdez to javascript neni primarne urcen pro tento ucel => musis vkladat ke kazdemu html prvku ten samy kod coz html kod docela zneprehlednuje + navysuje jeho velikost (zbytecne). Uvedu priklad:

<tr onmouseout='this.style.backgroundColor=""' onmouseover='this.style.backgroundColor="#ABC123"'>

Po najeti mysi na radek v html tabulce, se ti zmeni barva pozadi na #ABC123. Kdyz budu mit 100 radku, musim tento kod vlozit 100x. A nebo... udelam si styl pro tr + tr:hover a pojede mi to v IE7, FF, O. Uzivatele IE6 budou ochuzeni o tento efektni efekt :)
Railbot
Profil
armin
Proč to tolikrát opakuješ? Zdá se, že jsi objevil Ameriku. Ano, IE6 umí hover jen na anchor.

Inu, kdyz nekdo preferuje web ala "jede to ve FF a vsude jinde je polofunkcni",
Pleteš dohromady brambory s hruškama. Předpokládám, že hover na div někdo dává například kvůli změně barvy. To když někdo neuvidí, tak se přeci vůbec nic neděje, s funkčností to nemá nic společného.
Manq
Profil
armin
Děkuji, nemusel jsi mi to tak dlouze "vysvětlovat". Vím to.
Mimoto, myslím že v JS je něco jako getElementById nebo tak něco, ne?
armin
Profil
Railbot: neobjevil jsem ameriku. Ale kdyz neco produkuji, tak musi byt vse vsude stejne. Kdyz pracujes stylem jakym pises - ze se nic nedeje kdyz se nekde neco neukaze, tak je to tva vec. Ja pouze napsal co jsem napsal a uvedl prip. ekvivalent, jak tento problem vyresit pres js. Ty jsi rekl ze fuj js, tak jsem napsal trosku blize co a jak. Nechapu proc se vzrusujes nad vecma co jsem napsal.
Railbot
Profil
armine, pouze se pozastavuji nad tvou logikou. Zcela jistě bych nikam necpal JS jen kvůli hover efektu, který je pouhým grafickým doplňkem. S funkčností, jak ty říkáš, to nemá vůbec nic společného. Když to v IE6 nejde, tak to nejde. Jeho uživatelé se bez toho obejdou.
habendorf
Profil
Kdyz budu mit 100 radku, musim tento kod vlozit 100x.

Ale houby.
Manq
Profil
habendorf
Že se na to dá použít getElementById (Class), žeo?
habendorf
Profil
Manq

Ne :o)
Manq
Profil
habendorf
důvod?
habendorf
Profil
Manq

A jak bys to použil? Zase bys musel ke každému elementu psát nějakou funkci.
Manq
Profil
habendorf
Mám za to, že nadefinuji jednu třídu v CSS. A to, co nepůjde v IE přes CSS, dám do getElementByClass do JS a ono se mi to samo dá každé té třídě, plácám kraviny?
habendorf
Profil
Ovšem getElementByClass si budeš muset napsat sám, nic takového neexistuje. A když už, podle konvence by to bylo getElementsByClass.
Manq
Profil
habendorf
aha, díky. No jo. JavaScript.
DJ Miky
Profil
armin
Pro IE to jde i bez psaní 100x stejného kódu, stačí jeden JS soubor a jeden řádek CSS, viz třeba tohle menu.
armin
Profil
DJ Miky: ano, to mas svatou pravdu... zkousel sis to jejich demo otevrit treba v O 9.21 (posledni verze)? Nechtej videt vysledek. Ale toto uz je zcela zcestna debata, autor vlakna myslim dostal dostatek odpovedi.
Railbot
Profil
armin, ty příklady jsou hodně staré. To nic nemění na tom, že tam jde o ten .htaccess a ten s Operou nemá nic společného.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: