« 1 2
Autor Zpráva
Inpocasi
Profil
Chamurappi:
To je samozřejmě blbost. Už je to opraveno.

Proč je tam to lomítko?
V XHMTL by mělo být, ne? Nebo je to jedno?

Proč musí člověk zadávat kódování? Proč není vygenerovaný skript nezávislý na tom, v jakém kódování je stránka, do níž je vkládán?
To jde nějak udělat? V tom souboru je diakritika a zjišťovat jaké kódování má stránka automaticky zbytečně zatěžuje ten skript.

Díky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Inpocasi:
Už je to opraveno.
Ale pořád tam nějaký stylopis linkuješ. Zbytečně. Uvnitř „iepngfix.htc“ je JavaScript přiřazující styl k obrázkům a ty jej navíc ještě skriptem přilinkováváš skrz stylopis.
Odzkoušel sis, že to funguje? Šestku tady teď nemám, ale myslím si, že to nebude fungovat, protože relativní adresa behavioru se vztahuje k adrese stránky a nikoliv k adrese stylopisu.

V XHMTL by mělo být, ne?
A ty víš, jakého typu je stránka, do které bude počasí vpisováno?
Já to vím, bude to HTML, protože v XHTML nefunguje metoda document.write.

Nebo je to jedno?
Funguje to zjevně i s lomítkem.

To jde nějak udělat?
Ano, jde, už jsem ti to psal před dvěma roky, považovals to za dobrý nápad.
Inpocasi
Profil
Chamurappi
Šlo mi o to, aby ho načetl jen IE6 a ostatní ne. Zbytečně by se stahovala data. Už je to tam ovšem jinak vyřešené. Měl jsi pravdu, nefungovalo to.

Já to vím, bude to HTML
Já mám web v xhtml1-strict, kde se píše <br />. Nějak to nechápu. V hlavě dokumentu mohu určit, že to bude XHTML dokument a nemusí mít ještě příponu .xhmtl (kde by document.write nefungoval).

Já asi jo, ale programátor už ne :) Řeknu mu to.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Inpocasi:
Už je to tam ovšem jinak vyřešené.
Ten současný unitpngfix.js může stránkám způsobit problémy, protože se aplikuje na všechny obrázky s koncovkou „.png“.

Já mám web v xhtml1-strict, kde se píše <br />.
Bavíme se ale o skriptu, který dopisuje kód do cizích stránek, takže je celkem jedno, co si deklaruješ na svém webu.

V hlavě dokumentu mohu určit, že to bude XHTML dokument
Prakticky vzato nemůžeš. Prohlížeče ignorují verzi v <!doctype>, stránku s MIME typem „text/html“ zpracovávají jako HTML.
Takže buď prohlížeč bere stránku jako HTML a přirozený zápis je pro něj <br>, nebo ji bere jako XHTML a nezpracuje document.write.

Ještě jsem si všiml, že generuješ <div>y s „float: left“, ale nikde je neclearuješ. To si má člověk vkládající si počasí do své stránky zase sám dozáplatovat?
Inpocasi
Profil
Chamurappi:
Neaplikuje se na všechny, jen na ty, co mají příslušný class (ozkoušené, class='unitPng').

Takže, když na celém webu mám <br />, tak to mám teoreticky špatně?

Je to hlídané šířkou, takže to neobteče. Ale asi bude lepší je clearovat.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Inpocasi:
Neaplikuje se na všechny, jen na ty, co mají příslušný class
Aha, pardon, toho jsem si nevšiml.

Takže, když na celém webu mám <br />, tak to mám teoreticky špatně?
Prohlížečům to lomítko nevadí, ignorují ho jako jakékoliv jiné haraburdí, které se do značky připlete. Žádný speciální význam vycházející ze specifikací mu nepřisuzují.
Zda to je či není teoreticky špatně, je sporné, protože specifikace XHTML 1.0 tohle dovoluje, přestože je typ „text/html“ mimo její pravomoc a přestože W3C řeklo tvůrcům prohlížečů, aby se chovaly tak, jak se chovají (tzn. aby ignorovali <!doctype>). Z pohledu prohlížečů i vyhledávačů (i některých validátorů) používáš HTML. Verze bez lomítka fungovat musí.

Je to hlídané šířkou, takže to neobteče.
Koukám na tento skript, tam teď nejsou dílčí <div>y ničím obalené. Nejde jen o obtékání, nevyclearované floaty mohou ovlivnit více věcí.
Inpocasi
Profil
Chamurappi:
Je to celé obalené v jednom divu, který se generuje na danou stránku. Do kódu jsem ale stejně raději přidal document.write("<br style='clear: left;'>"), je to tak dobrý?

Díky moc.
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: