Autor Zpráva
T3FLOn
Profil
pls poraďte mi někdo jak si mám udělat vlastní online hru
Nox
Profil
T3FLOn
Pokud se ptáš, tak ti silně doporučuju ji nedělat a začít se učit. Online hry nejsou na tvorbu
lehké a pokud nevíš jak (a ještě se ptáš tímto stylem), tak by si stejně, upřímně, nic nestvořil,
teprve až si budeš technolologicky jistý, jak to stvořit, pak teprve to má cenu


Studuj zde
www.jakpsatweb.cz
www.linuxsoft.cz/php
www.linuxsoft.cz/mysql

Neber to špatně, neodrazuju tě, jen naznačuji že začínat se má od píky a v tomto
případě vím, o čem mluvím
Mistr
Profil
Například bys mohl umět flash. Ostatně i v JavaScriptu by hra šla udělat. Možností, v čem hru udělat, je ale více.
T3FLOn
Profil
já myslím něco jako t r a v i a n
Nox
Profil
T3FLOn
Hm...tak pak to si to co sem psal si vynásob 4x;)
S realtime systémem tak, aby to bylo co nejméně náročnější... to přeju hodně štěstí
T3FLOn
Profil
nebude to moc složitý
Nox
Profil
T3FLOn
Pokud se ptáš jak se to dělá, pak to prostě nedáš:)

Tak ok, odpovim ti - udělej to v HTML+Javascript+PHP+MySQL
Pomohl jsem? Asi ne...a to je právě to,
nemůžeš čekat, že když si ještě nic nedělal
že najednou uděláš hru...asi bohužel, ale je to tak
vertigo4
Profil
no on line hra je opravdu dost těžká... já jsem dřív dělal v gamemakeru... normální hry 2d a stačilo to... smaozžejmě ne online

p.s. a nemysli si, že ******* je jednoduchá věc, střelená od boku za jedno odpoledne... je to dílo společnosti ******* Games GmbH ... ******* na wikipedii
vertigo4
Profil
sorry... nevím, proč je to blokovany

Například bys mohl umět flash. - tak s tím nesouhlasím... jedná se sice o online hry vytvořené ve flash ale ne typu t r a v i a n
Mistr
Profil
vertigo4
Například bys mohl umět flash. - tak s tím nesouhlasím... jedná se sice o online hry vytvořené ve flash ale ne typu t r a v i a n
Pak ybch Ti doporučil si ppozorněji přečíst tuto diskuzi. V době, kdy jsem psal svůj příspěvek o flashi, ještě nikdo nevěděl o uvažovaných traviánech.
J4K0B
Profil *
Mno asi tak ja zvladam mirne HTML, C++, Delphi, VB, Mysql, premyslel jsem o vytvoreni hry, ale bohuzel dokazi si priznat, ze toho jeste neumim tolik, abych neco takoveho zvladnul, navic me je uplne jasne ze to neni zalezitost na chvili.

Tak ti co stale nevedi, o cem tu mluvi, kdyz vam rikaji ze to neni jednoduche, tak si projdete programy z Ccka na http://www.fantasticland.eu/forum/viewforum.php?f=47&sid=df8479f14096a 76e30e8b64a21e54902 (moje programy). Jsou to kraviny co delame ve skole, az budete rozumnet tomu co se vubec v kodu pise (nemyslim ze si prectete komentar nahore co ma delat program sam o sobe, ale az budete chapat minimalne 90% prikazum proc tam jsou a co postupne program pri cteni zdrojaku dela), pak teprve se priblizite o krucek k tomu aby jste udelali neco jako je Traviian. Ostatne tyhle pragramy jsou jednoduche cviceni co se delaji na stredni skole v hodinach, takze jak rikam, pouze maly krucek.
Pokud jste si pri kouknuti na kod strikli do trenek a nepoprali ani radek a neodradilo vas to, tak si vemte literaturu o HTML, PHP, MYSQL a dalsich jazykach a zacnete studovat, bez znalosti techto veci to nepujde.
J4K0B
Profil *
Jo a pro ty opravdu odvazne tu mam ukazku http://www.fantasticland.eu/forum/viewtopic.php?t=684 a neco najdete i zde http://www.fantasticland.eu/forum/viewforum.php?f=33

GL HF pri studiu ;-)
teenCZa
Profil *
[b][/b]Taky bych to ráda věděla jak vytvořit hru typu ******* nebo divoké kmeny je mi jedno jak je to těžký ale potřebuju podrobný návod.
Railbot
Profil
teenCZa
Pokud nemáš tušení, jak na to, tak na to zapomeň. Já bych si chtěl taky postavit vesmírnou loď, ale nemám o tom tucha.
Joker
Profil
teenCZa
je mi jedno jak je to těžký ale potřebuju podrobný návod.
1. potřebujete stabilní přísun financí, například slušné zaměstnání :-)
2. Budete potřebovat zhruba tyto lidi: Někdo, kdo dokáže navrhnout fungující a alespoň tak nějak vyvážený systém hry. Někdo, kdo má zkušenosti s návrhem webových aplikací a dokáže udělat analýzu. Někdo, kdo to dokáže naprogramovat. Někdo, kdo nakreslí obrázky a navrhne grafický vzhled. Někdo, kdo navrhne rozvržení stránek a strukturu webu. Někdo, kdo podle návrhů předchozích dvou rolí je schopný nakódovat šablony stránek. Následně po spuštění hry budete potřebovat v závislosti na počtu hráčů jednoho nebo více administrátorů, kteří se budou starat o provoz hry.
Kolik skutečných osob to bude, záleží na složitosti hry... řekl bych, že u jednoduché hry by mohl jeden člověk kvalitně zastat až čtyři z uvedených rolí.
3. Řeknete si, jak rozsáhlá a složitá ta hra má být a co umíte a podle předchozího bodu si určíte, kterou roli/role chcete v projektu hrát a kolik a jakých dalších lidí budete potřebovat.
Pokud z výše uvedeného neumíte nic, budete holt hrát roli toho, kdo to všechno bude financovat :-)
4. Nějakým způsobem seženete lidi, kteří budou pokrývat uvedené role a budou ochotní se na projektu podílet. Obvyklý způsob je, že jim prostě zaplatíte :)
5. Zajistíte technické prostředky- doménu, hosting, přístupy pro jednotlivé členy týmu, apod.
6. Zajistíte koordinaci práce- kdo bude co dělat a jakým způsobem se bude spolupracovat
7. Pustíte se do toho :-)

Tak tolik zhruba jednoduchý návod ;-)
Lumen
Profil *
v programu Macromedia Flash 8 Profesional
DoubleThink
Profil *
sorry... nevím, proč je to blokovany
Protože motivuje hráče ke spamování affiliate odkazy.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0