« 1 2
Autor Zpráva
armin
Profil
tiso: Ale to Chamurappi vôbec netvrdí, nerozumieš písanému textu?

habendorf
Profil
armin

25.7. jsem tě varoval před znemožňování sama sebe. Nedáš si říct a nedáš. Ve vší úctě, meleš fakt kraviny, probuď se.
Chamurappi
Profil
Reaguji na armina:
ty jsi mi vsak doposud ani jednou nevyvratil ze nemas pouze nepocestenou verzi opensource validatoru
1) Důkazní břemeno je na tvé straně, ty vznášíš odvážná obvinění.
2) Tys mi také ani jednou nevyvrátil fakt, že jsi zabil Kennedyho. Vrahu!
3) Opravdu nemám pouze nepočeštěnou verzi opensource validátoru — to ti vyvracet nebudu.

Vis me zajima to ze kdyz neni kodovani, tak je to jen tipovani.
Je to tipování a W3C Validátor tipuje tak, že na znaku s diakritikou vždy fatálně selže, tudíž vůbec nevaliduje. Což je odfláknuté.

Ale puvodne jsi psal ze <head> je taky nepovinny, tedka tvrdis ze title musi byt a musi byt uvnitr head a ten je nepoviny.
Skutečně neznáš rozdíl mezi značkou a elementem? Přečti si znovu (pomalu) ten odstaveček, kterým se dle tebe ztrapňuji. Hlavně poslední větu — začíná tam, kde jsi skončil to krásné červené podtržení.

Proste jsou jednou dane jiste pravidla, ty by se meli dodrzovat a basta fidli.
Nedodržuješ pravidla pravopisu a za tu zpronevěru sis trest také zatím neodseděl.

ovsem sam vidis ze i tvuj validator nasel na zminenem webu hodne nedostatku
Validita není vše. Nevypovídá o kvalitě kódu. Ano, grensonův kód není kvalitní, ale to, že není validní, je úplně jedno.

tudiz dohadovat se co kde kdy muze/melo by byt je zcela zavadejici a kontraproduktivni
Ne, není to kontraproduktivní, protože grenson není nepřítel státu, kterého je třeba za každou cenu zadupat do země. Copak už se nechováš „ke všem maximálně korektně“? Vždyť ty bys mu klidně přišil i ta svá loupežná přepadení.

pres zbytecne debaty po forech jake vedeme treba my dva spolu zde
Sám sis to tu vyostřil. Až příště někoho pošleš na validátor, tak tě odstraním, protože kradeš bonbóny z automatů na kondomy.
armin
Profil
Chamurappi: Skutečně neznáš rozdíl mezi značkou a elementem? Přečti si znovu (pomalu) ten odstaveček, kterým se dle tebe ztrapňuji. Hlavně poslední větu — začíná tam, kde jsi skončil to krásné červené podtržení.

Jako ze:
html
head
...

je v poradku? :) Kdyz se v tom tak vyznate, tak rad bych byl aby jste mi to vysvetlili :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na armina:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<title>Titulek</title>
Ahoj
— Tento kód je v naprostém pořádku a validní.

Nestačí-li ti dříve odkázaný Timyho článek, tak otázku značek <head> a elementu <title> jsme řešili i tady na diskusi.
armin
Profil
Chamurappi: no vidis... toto jsi mel napsat hnedka na zacatku. Ja osobne dodrzuji vsechny "bezne" html tagy a nemam problem. To mi staci a nestouram a nedohledavam takoveto (dle me) zbytecnosti co lze vypustit a co ne. Nemusim se obavat ze vyjde nova verze prohlizece a polovina veci nepojede jak ma a klient mi to otriska o hlavu.

Ale tvrdil jsi: Zapomněls na <title>. Ten povinné značky má a musí být uvnitř <head>.
Tim padem si protirecis, proto jsem stoural dal a delal scrshoty. Toto mi nesedelo - ze jednou tvrdis ze head je nepovinny, a podruhe tvrdis ze title musi byt uvnitr headu. Nebo jsi to myslel tak ze aby title nebyl uprostred textu? No to je fuk. Kazdopadne by jsi se jako mod nemel snizovat na uroven 10agera a ohanet se automatem na sprcky.
Timy
Profil
armin
Fakt sis přečetl ten můj článek? Je to tam napsáno dost polopaticky, ale zkusím to teda ještě jednou a ještě polopatičtěji:

Element: <head><title>Titulek</title></head> ==> toto celé je element head.
Značka: <head> ==> toto je značka head.

Značka head není povinná, prohlížeč si doplní sám. Element head je povinný a má se vyskytovat v každém HTML dokumentu. Tákže… Pokud si v prohlížeči spustím ten Chamurappiho kód, prohlížeč bude postupovat přibližně takto: Narazí na title a řekne si, hmm, title má být v head. Tak tedy doplním okolo titlu značky head. Hmm, head má být v html. Tak tedy doplní kolem headu značky html a pokračuje dál. Narazí na prostý text a řekne si, hmm, prostý text má být v body, doplní kolem něj značky body.

A rázem tady máme kompletní HTML dokument a ani to nebolelo.
armin
Profil
Timy: ten clanek jsem necetl... nyni mi je vse jasno. Ale tak jako tak ja budu tak jak doposud u vseho vse uvadet. Nerekl bych ze nyni je rychlost internetu 9600kbps ~ 1,2kB/s => nevidim nejmensi duvod v uspore kodu. Nemluve o kompresi primo na serveru ktera stlaci web na 70-80% a posle prohlizeci. Tim padem odpadaji i dementni argumenty ze tabulkovy layout pouzivaji looseri bo se tabulka zobrazi az kdyz se cela nacte. Je to blbost, bo kdyz si nastavim v kodu kompresi, tak se posle archiv prohlizeci, ten si ho rozbali a zobrazi se vse najednou :)
tiso
Profil
armin - pri tabulkovom/netabulkovom layoute ide i o ine veci ako o zobrazovanie...
Timy
Profil
armin
„Ale tak jako tak ja budu tak jak doposud u vseho vse uvadet.“
Jistě, nikdo ti tady nenutí opak…
Chamurappi
Profil
Reaguji na armina:
tak se posle archiv prohlizeci, ten si ho rozbali a zobrazi se vse najednou
Komprese i dekomprese gzipu funguje proudově. Prohlížeč může zobrazovat data už v době, kdy ještě nemá dotažený celý soubor.
Joker
Profil
Nejste drobet mimo téma?

armin
jednou tvrdis ze head je nepovinny, a podruhe tvrdis ze title musi byt uvnitr headu.
Chamurappi si neprotiřečí, tohle je vlastnost HTML. Skutečný HTML kód totiž není takový, jak se může zdát při pohledu do zdrojáku- například:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"><title>Stránka</title>ahoj
Možná se zdá, že dokument je tvořen prvkem <title> a textem "ahoj".
Ve skutečnosti je dokument tvořen prvkem <html>, ve kterém se nachází prvky <head> a <body> a prvek <title> leží v prvku <head>.
Privek <title> tedy skutečně je uvnitř <head>, i když ve zdrojáku žádné <head> není.

(btw. nechci říkat že jsem to říkal, ale já to v tématu o HTML vs XHTML říkal, že v HTML vznikají takovéhle problémy :o) )
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jokera:
Ve formátech HTML i XML existují také výchozí a fixní hodnoty atributů, v XML pak navíc i jmenné prostory. Tentýž dokument může mít nekonečně mnoho různých reprezentací v kódu, z nichž jen některé jsou přehledné a samopopisné. Někdo je zvyklý psát v HTML textové políčko jako <input>, někdo jako <input type="text">, někdo jako <input />. Ta volnost není špatná.
Railbot
Profil
Chamurappi
Není tohle názor na stránku? NeOTéčkuješ tak trochu? Někdo na tohle narážel, že to handrkování o doctype, xml, html, xhtml budeš zanášet všude. A vida...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Railbota:
Jaké handrkování? Tohle pořád souvisí s tématem, které tu začal probírat delikvent armin. Fakt, že jsem moderátor, nijak neovlivňuje témata, ke kterým se vyjadřuji. Otázka HTML vs. XHTML se tu neřeší — to bych zamknul.
Do kategorie Názor na stránku jsem toto vlákno přehodil já, autor původně o hodnocení svého zdrojáku nestál.
Joker
Profil
Zkusím vrátit diskusi k názoru na stránku...

grenson
IMHO pokud máme psát názory na tu stránku, měli bychom se tam dostat i bez registrace. Minimálně bych uvítal, kdyby tu byl nějaký testovací login.
Mám si někde vyrábět nějakou registraci jen kvůli tomu, že někdo chce, abych se podíval na jeho web a napsal svůj názor?


Když jsme u toho, možná by nebylo špatné přidat do "Než vložíte své stránky do diskuze", že pokud autor chce hodnocení pro stránky přístupné jen po registraci, měl by poskytnout testovací jméno a heslo, na které se lze na stránky přihlásit.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jokera:
Staniž se, je to bod 1f. Jenže on to asi stejně nikdo nečte. Bylo by lepší, kdyby se tyhle rady (zestručněně) ukazovaly každému, kdo zakládá nové vlákno. Některá pravidla by mohl částečně kontrolovat JS před odesláním.
shaggy
Profil
Na tú registráciu a testovacie meno som poukazoval skôr, ale je vidno, že ma tu nikto nepočúva :P
To, že si nečítajú pravidlá je smutné, ale od toho sú tu moderátori a keď im budú také témy mazať, tak budú prinútení skôr alebo neskôr sa naučiť tie pravidlá čítať.
armin
Profil
Chamurappi: vis co vubec znamena slovo delikvent? Mam se primluvit aby ti bylo odebrane moderatorstvi? Protoze takto by se moderator nemel chovat a urazet (me) ze nejdriv kradu bombony z automatu na sprcky a tedka ze jsem delikvent a to vse v casti nazor na stranku. Jsi dusevne zdravy a v poradku prosim?
Chamurappi
Profil
Vlákno přesunuto do „Nezařaditelných dotazů“.

Reaguji na armina:
Delikvent je osoba páchající delikty, neboli přečiny. Tvůj první přečin proti pravidlům tohoto fóra byl, když jsi v kategorii „Práce a zakázky“ začal kritizovat HTML kód hry. Po přeřazení do kategorie „Názor na stránku“ jsi začal vyjadřovat názor na copyright pod úplně jinou stránkou (druhý přečin) a nakonec ses začal šťourat ve validitě a kompresi, čímž jsi počet svých deliktů vytáhl na třicet sedm, počítám-li i znásilnění, loupežná přepadení, mučení, prznění češtiny a úkladné vraždy. Když už vyjasňujeme pojmy, nech si někdy od spoluvězňů vysvětlit, co je to nadsázka.

urazet (me) ze nejdriv kradu bombony z automatu na sprcky
Doposud jsi mi to ani jednou nevyvrátil. A není to urážka — dostat z automatu na kondomy bonbón je docela umění. Běžně bývají uvnitř už jen prázdné pytlíky.


Á… stmívačka.
« 1 2
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.