Autor Zpráva
Ondro
Zdravim. Kto mi muze poradit jestli je mozne vykonat defragmentaci disku i kdyz uz na nem nezbyva temer zadne volne misto? Da se to vubec jeste spustit? Dik
honza53
Profil *
dá, ale neni ti to skoro k ničemu
Manq
Ondro
Ano, má to cenu, ano jde to spustit.
Mike8748
pokud je rec o windowsackym defragu, tak ten potrebuje 15% volny misto na disku, jinak ho nespustis
Miloš
čím méně máš na disku volného místa, tím déle bude defragmentace trvat.
Máš-li nějakou možnost alespoň nějaká data z disku dočasně uskladnit jinde, vřele doporučuju.
Po provedené defragmentaci je pak zase můžeš přenést zpátky.

Ještě bych rád zmínil, že na téměř plném disku snadno dojde k fragmentaci MFT, od čehož ti microsoftí defragmentátor (ale ani freeware O&O Defrag) neodpomůže. Tady pomáhají pokud vím jen placené nástroje, nebo (destruktivní) přeformátování.
Railbot
Máš-li nějakou možnost alespoň nějaká data z disku dočasně uskladnit jinde, vřele doporučuju.
Po provedené defragmentaci je pak zase můžeš přenést zpátky.

V tom případě mi uniká smysl té defragmentace. Ta má zamést místo na disku tak, aby se 1MB soubor neroztahoval po částěch na sektorech o velikosti 10MB (obrazně řečeno). Když budou data pryč k ničemu to nebude.
quinux
Mike8748
Spustíš, ale moc to nepomůže.

Ondro
Defragmentace ti na plném disku bude prakticky k ničemu. Pokus se jej vyčistit a nebo jej zvětši pomocí nějakého programu (bohužel jsou všechny placené - alespoň co vím).
Miloš
Railbot
Neříkám vyprázdnit disk a prázdný disk defragmentovat.
Mám na mysli pouze uprázdnění disku natolik, aby mohla defragmentace proběhnout v lidském čase.
Tzn. dejme tomu z nějakých 98 % na řekněme 80 %.
A konečně při přenosu dat zpět na původní (ale již defragmentovaný) disk nepředpokládám, že by se data ukládala jako fragmentovaná.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0