Autor Zpráva
Měsíček
Profil
Chtěl bych se zeptat, z čeho jste se učili vytvářet web (X)HTML/CSS a kde jste se učili PHP/MySQL tj..

1.) Jestli se vám lépe učilo z knihy (jako takové)
2.) nebo z elektronické (ebooku)
3.) Podle seriálů a tutoriálů (na webu)
4.) Škola či doučování
5.) a nebo jinak ..

kdo chce tak odpovězte a otázka číslo 2 je, jestli si myslíte, že je lepší se učit od naprostých základů a nebo se vrhnout na něco složitějšího a z toho se postupně učit?
Nox
Profil
Měsíček
1) IT se mi učí z knih špatně
3) JPW;) Linuxsoft

První asi lepší, ale provozuju to druhý;) A většinou hafokrát blbě a postupně zlepšuju

EDIT: až teď sem se pořádně koukl na titulek zprávy, takže si můžeš rýpnout;)
Railbot
Profil
Já si hlavně myslim, že je to individuální. Někdo si raději vezme knížku a čte si bokem a někdo radši čumákuje do e-booku.
quinux
Profil
A jiný na to jde prakticky a analyzuje cizí práci ;)
Str4wberry
Profil
„Někdo si raději vezme knížku a čte si bokem a někdo radši čumákuje do e-booku.“
„A jiný na to jde prakticky a analyzuje cizí práci ;)“
A jiný se ptá na základy v této diskusi. :–)

1) Ano.
2) Ano.
3) Ano.
4) Ne.
5) Ano. Něco lze pochytit i v této diskusi.

Ptám se Měsíčka:
„Otázka pro zkušenější“
Měl bych dotaz: — Kde/kdo Tě učil pojmenovávat vytvářená témata? :–)
Měsíček
Profil
Str4wberry

nikdo a v tom bude ta chyba :-)))
Manq
Profil
Měsíček
Tak já tě to naučím - pojmenovávej tebou založená témata výstižně a hlavně k věci. 'Otázka pro zkušenější' nikomu nic neřekne. Jinak já jsem se učil z JPW, ale například CSS jsem se naučil z knížky od Gruisové. PHP z Linuxsoftu a občasná pomoc od kamarádů nebyla a není na škodu.
Měsíček
Profil
Manq

já bych z toho udělal i smysluplné souvětí, kdyby nebyla nastavena maximální možná velikost znaků při vkládání do databáze.
Manq
Profil
Měsíček
Určitě by šel vymyslet lepší název tohoto threadu. Neříkej, že ne.
Měsíček
Profil
Způsob výuky webových značkovacích jazyků
Jak jste se učili programovat?

...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
Půlku vlákna zaplácáváš debatou o tom, jestli jde vymyslet lepší titulek. Tohle není chat. Nauč se prosím jednořádkové příspěvky nesouvisející s tématem zkracovat alespoň o jeden řádek.

K tématu:
1) Ne.
2) Ne.
3) Ne.
4) Ne.
5) Ano. Pokus-omyl s dokumentací prohlížečů při ruce. Díky tomu mě minula technická evangelizace.

Na otázku číslo 2 bych ti mohl odpovědět, že stejně jako cokoliv jiného je nejlepší začít se učit webdesign od toho nejsložitějšího a nejnepochopitelnějšího — vyvážilo by to dostatečně absurditu otázky samotné?
Zdeněk Košťál
Profil
1) Ano, mám spoustu knih.
2) Ne, mám rád jak knihy voní tak raději volím něco hmatatelného, z monitoru čtu leda články, delší texty mám raději na papíru.
3) Ne, valná většina jich není kvalitních a na mnoha serverech autoři příliš bohatými znalostmi neoplývají. Existují ale také výjimky, to je jasné.
4) Kvalita vyučování ve škole - kdo to umí, živí se tím, kdo to neumí, učí to...
5) Nejvíce se toho člověk naučí praxí, experimenty a je to taky největší zábava.
Kcko
Profil
1/ Lepsi je kolikrat si vlizt do postele, precist si to a usnout ... a mozek to uz zpracuje
2/ Ucim se i tu ... clanky vetsinou
3/ Minnimalne
4/ Opravdu ne ;] ( v zacatcich jsem mel par kamaradu) , kdyz resim slozitejsi dotaz, hodim ho sem na JPW
5/ Ono to jde jeste jinak?

Nejlepsi je to co vyhovuje Tobe. Resp kazdemu vyhovuje neco jineho, pokud mas pili, trpelivost a samozrejme i mozkovnu, tak to pujde, pokud ne tak se neda nic delat.
Gekon
Profil
1.) Jestli se vám lépe učilo z knihy (jako takové)
2.) nebo z elektronické (ebooku)
3.) Podle seriálů a tutoriálů (na webu)
4.) Škola či doučování
5.) a nebo jinak ..


1.) Ano, vytiskl jsem si JPW
2.) Občas taky.
3.) Ano, například linuxsoft o PHP
4.) Přihlásil jsem se do kroužku tvorby stránek u nás ve škole (Střední spojená se základní, takže je to tam plné 13letých freelancerů) a dělám si z učitele bžundu.
5.) Rady od zkušenějších zde na diskusi.
H13
Profil
Co se týče PHP/MySQL - stačí se naučit jak vložit data do databáze (INSERT), jak je odsud dostat(SELECT) a zobrazit (foreach()) ... a máš 95% potřebných věcí naučených ... :-)
djlj
Profil
Měsíček
Učil jsem se analyzováním cizích kódů :). A to jak HTML, tak i CSS a PHP.

1. Ne, z knihy musím příklady opisovat = nudné.
2. Ne, moc dlouhý, nechce se mi to číst.
3. Z většiny. (Což ovšem dnes shledávám jako ne moc dobrý nápad, ku příkladu většina php návodů na netu stojí za prd.)
4. Ve škole se někdy učí něco užitečnýho? :)
5. Jak už napsali ostatní, dost věcí jsem se naučil pouhým pročítáním zdejší diskuse.

H13
To není pravda. To je tak 5 % a 95 % ti chybí.
H13
Profil
djlj
ten smajlík vzadu znamená, že to máte brát s nadsázkou ...

1. knihy jsou někdy dobré jako referenční příručka, ale nakonec jsem např. u php zjistil, že nejlepší referenční příručkou je online manuál PHP navíc s různými příklady a s různými již hotovými řešeními, u HTML jakpsatweb.cz, atd... , myslím si, že kniha je většinou dobrá pro uvedení do obrazu
2. stáhl jsem si hodně ebooků, ale číst knihu na monitoru - to se fakt nedá
3. občas, dobré spíše na vychytávky jakou jsou např. články Jakuba Vrány (i když je někdy obtížné rozumět kódu, který bych já splácal na 200 řádků a Jakub to vše vyřeší na 10 řádcích ...)
4. Ne
5. Analýza cizích kódů, rady od zkušenějších na této diskusi....
DJ Miky
Profil
1) Ano i ne (jak pro co)
2) Ne (žádnou jsem nečetl)
3) Ano (builder.cz, JPW, interval.cz)
4) Ne (jestli se počítá sourozenec jako „školení“, tak ano :-))
5) Ano (pročítání diskusí, čtení skriptů atp.)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0