Autor Zpráva
Rustic
Profil *
Tohle neni snad ani dotaz, ale říkám svlůj názor. Právě jsem si stáhl mozillu a chtěl jsem se podíval na svojí stránku (tvořenou pouze v IE) - říkal jsem si, že doladim nějaký ty chybičky, ale skoro se na to nedalo dívat. Nechápu proč se ty prohlížeče tak liší - měly by se držet nějakých standardů, které by všechny splňovaly.
Třeby jsem měl tabulky, které nemají mít okraje (border), ale mozilla to prostě ignoruje a okraje stejně zobrazuje. Nebo mam udělané odkazy, že pod nima je obrázek - nastavil jsem si parametr velikosti odkazů "width" a mozilla to taky ignoruje. Připadá mi, jako by (někdy) mozilla naznala parametr width.
Teď když jsem si sehnal mozillu, tak jsem si uvědomil, že snad ani nejde udělat web, který by byl kompatibilní se všemi prohlížeči.
Úplně mi to zničilo motivaci do dalších stránek.
Nesnášim mozillu (co jsem o mozille četl, tak bych nikdy netipnul, že tohle někdy řeknu).

Co si myslíte Vy o nekopatibilitě prohlížečů???
Rustic
Profil *
Občas mam pocit, že se mozilla moc nekamarádí s css (vy mi to ale asi za chvíli vyvrátíto co?)
mat
Profil
Rustic

možná by ses měl na tyhle otázky ptát v redmondu - právě mozilla standardy, narozdíl od všemocného microsoftu s IE, dodržuje...
Rustic
Profil *
Ještě něco - umí mozilla vůber barevné čáry <hr>
Petra
Profil
Rustic: Ale jistěže umí, chyba bude spíš na straně tvého kódu.
Fred
Profil
Rustic Zkus si ty svoje stránky překontrolovat třeba tady http://validator.w3.org/ a nebo sem dej na ně odkaz. A uvidíme kde je problém.
Rustic
Profil *
moje stránky jsou: www.liga-mistru.aktualne.cz
jestli můžete tak se na to podívejte i v IE
Acci
Profil
snad ani nejde udělat web, který by byl kompatibilní se všemi prohlížeči
Ale jde. Třeba tahle diskuse a plno dalších webů. Jen je na tom musíš trochu zapracovat
Fred
Profil
Jen ty nejhorší hrubky, jednoznačně největší několikrát se opakující problém jsou ty entity.
1/chybí doctype
2/type="text/css" rel="stylesheet" má být v uvozovkách
3/body text=000000" bgcolor=999999 má být body text="#000000" bgcolor="#999999"
4/<div style="{position: relative; width: 750px; margin:auto; "}> co ty složené závorky?
5/</a>|<a class="ground" href=statistiky.php>statistiky
</a>|
<br>
</a>| dvakrát uzavřeno
6/několikrát id=pristi, několikrát id=nadpis je to unique id tedy smí být použito jen jednou na stránce
7/<img src=gonzales.jpg align=left height=50px> tam nemají být pixely
8/<a href=srovnani.php>>>srovnání AC Milan a Liverpoolu<<</a> takhle to nejde mají tu být entity
9/chybí alty
10/pokud použiješ v odkazu, nebo src něco jako tymy/adresa.htm nebo kniha.php?show je to chyba pokud to není v uvozovkách
11/mraky neukončených tagů <div> atd.
Acci
Profil
Fred
A pak se někdo může divit, že se stránky zobrazují špatně

Rustic
Stránky tvoř pro Firefox (Mozillu) a pak je oprav pro IE
Rustic
Profil *
omlouvám se, že se ptám tak amatérsky, ale co jsou to entity?
Fred
Profil
Nevím jak to přepíše tohle fórum, zkusím to. Pokud chceš zapsat tohle < mimo tagy jako dekoraci je třeba zapsat to touhle entitou &lt; a pro > &gt; zobrazí se to stejně, jen to neoškodí kód a prohlížeč předčasně neukončí tag.
Rustic
Profil *
Musim mít ty uvozovky a mřížku i v css souboru?
text="#000000" bgcolor="#999999"
Fred
Profil
V css musíš mít vždy mřížku, pokud není barva určena jménem (black, white, yellow apod.). uvozovky až na vyjímky ne (vyjímka je myslím třeba font-sans:"comic sans", kvůli mezeře, ale tohle nevím jistě). Např. background-image: url('2.gif'); bude fungovat s uvozovkami i bez nich. CSS si můžeš nechat vyčistit tady http://flumpcakes.co.uk/css/optimiser/ nebo zmenšit tady http://cssc.darkriftstudios.com/

Tyhle barvy můžeš zapisovat zkráceně
000000 = #000
999999 = #999
dddddd = #ddd
aaaaaa = #aaa
cccccc = #ccc
0088aa = #08a
00aabb = #0ab
bbbbbb = #bbb
444444 = #444
ffffff = #fff
00ffff = #0ff
00ff00 = #0f0
ff0000 = #f00

Tyhle ne
ffd700 = #ffd700
0000c0 = #0000c0
000080 = #000080
505050 = #505050
Kráťa
Profil
No také jsem z té Mozilly jelen. Furt se všude říká, že Mozila to zobrazuje správně a IE blbě. Nabývám dojmu, že je to přesně naopak. Už tři dny si hraji s vyladěním stránek, aby se zobrazily správně i v Mozille, jelikož v IE se mi správně zobrazují.
Stále se píše, jak Mozilla dodržuje standardy atd, přičemž zcela validní stránku rozhodí až hrůza. Také mi to přijde, že právě width ignoruje. Ale možná mám jen pouze blbě nějakou kravinu. To by ale zase nebylo validní podle W3C ne?
Stránka je na http://www.go.unas.cz/o_go.html
ronnie
Profil
Nemyslím si, že je vhodné stránky testovat pouze v mozille a pak dolaďovat pro IE. Osobně vždy vše kontroluji ve FF a zároveň v IE, na konci pak v Opeře a starších IE.
Anonymní
Profil *
Mozila je skvělí prohížeč který zobrazuje všechno dobře; jenom má problémi s Microsov-filtry...
Spikee
Profil
Anonymní
Mozilla s nimi nemá problémy. Filtre sú len výmysel MS, ale občas by sa fakt hodilo, aby ich podporovali aj iné prehliadače
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.