Autor Zpráva
JirkaC
Profil *
Zdravím,

co je z hlediska výkonu lepší (méně náročnější, rychlejsí)?

a) uvádět ve zdrojáku u odkazů celé adresy
<a href="http://www.example.com/neco/neco2/neco3.html">odkaz</a>

b) uvádět pouze lomítko
<a href="/neco/neco2/neco3.html">odkaz</a>


Díky za názory.
Měsíček
Profil
S rozdílem několika milisekund asi relativní varianta číslo "b", ale je to jen můj názor.
Railbot
Profil
Je to úplně jedno. Výhody/nevýhody spočívají úplně někde jinde.
JirkaC
Profil *
Railbot Jaký typ tedy použiváš ty? A proč?
souki
Profil
Ja používám všude b). Pokud změníš doménu, bude odkaz fungovat pořád
JirkaC
Profil *
souki: Ten kus "http://www.example.com/" nebo "/" mam v php promenne, takze o to nejde...
Měsíček
Profil
No, tady se nedá říct, ale ani tak co je lepší, protože každý zápis bych využil na něco jiného ..
souki
Profil
JirkaC
A proč? Všude píšu lomítko a nemusím to vypisovat přes php
Str4wberry
Profil
Odpovídám soukimu:
Pokud změníš doménu, bude odkaz fungovat pořád
Pokud ovšem web nedáš do nějaké podsložky.


Ještě je možné použít <base>, ale nese to drobné problémy.
JirkaC
Profil *
souki: Už to nakousl Str4wberry - obvykle web testuju v nějaké temp složce, tak proto...
souki
Profil
JirkaC
pokud se nepltetu, tak to by šlo hravě vyřešit přes htaccess
vertigo4
Profil
souki
no a co když práve přes .htaccess mám vytovřený web, kdy jsou stránky "ve složkách"
JirkaC
Profil *
souki: ano, .htaccess používám, ale to s tím myslím nesouvisí... Tak abychom to nějak shrnuli - je to asi jedno, že? :)
souki
Profil
vertigo4
tak tam jde nastavit "hlavní složka". jak se tomu nadává si nevzpomenu :)

JirkaC
imho b). Minimálně tím ušetříš pár bytů v kódu

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: