Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
korwin Profil * |
#1 · Zasláno: 1. 5. 2008, 11:53:46
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli by někdo z vás ocenil specializovaný web o vyhledávání na internetu? Tento web by byl koncipován jak pro úplné začátečníky, tak pro pokročilé uživatele. Jde mi jen o to jestli by byl o něco takového zájem. Technické řešení už nějak obstarám (web, domenu, hosting). Názory piště buď sem na diskuzi nebo na mail info@webofky.cz Předem děkuji za všechny odpovědi. |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 1. 5. 2008, 12:45:30
korwin
nevím, jestli by takový web pořádně k něčemu byl.. :o). Pokud bych si uměl ve vyhledávači najít ten tvůj web o vyhledávání, určitě si budu schopen najít i jiné věci.. A už vůbec nevím, jak by mohl vypadat takový návod pro pokročilé.. Alespoň takhle jsem pochopil termín "specializovaný web o vyhledávání na internetu". Případně mě vyveď z omylu, pokud jsem to pochopil jinak, než jsi ty zamýšlel |
||
korwin Profil * |
#3 · Zasláno: 1. 5. 2008, 13:40:00
No nebyl by jen o vyhledávání webovek ale i o hledání na mapách, video serverech a podobně. Také návody třeba na torrenty, DC (nemluvím teď o hledání warez ale jen o hledání v obecné rovině). Dále pak zdroje vyhledávání. Například seznam mapových serverů, seznam vyhledáváčů, katalogů, například nejlepších 10. Dále mě napadá třeba vyhledávání recenzí na zboží, cen zboží. Tyto servery rostou jak houby po dešti, ale žádné rence či jejich seznamy nejsou. Vyhledávače také nemyslím jenom google a seznam, ale i různe sémantické vyhledávače a beta verze různých "inteligentích" vyhledávačů. Já taky nejsem žádný profík na vyhledávání jen, že mě todle téma láká a klidně tomu nějaký ten čas věnuji. Problém internetu v dnešní době je ten, že je zde obrovské množstí informací, ale tyto informace nejsou dostupné v nějaké pohodlné formě, ale roztroušeny na milionech více či méně známých stránek. Tudíž problematika vyhledávání konrétních informace je celkem aktuální. Vyhledávání obecným informací typu: chci se podívat na nějaké zprávy na internetu je jednoduché, ale zjistit jak hrála Sparta a Slávie v nějakým utkání před deseti lety už je složitější oříšek. Nechtěl bych tam samozřejmě řešit konkrétní připady, jen dát uživatelům vědět, že existují různé způsoby hledání a třeba některý povede k tomu co chtějí najít.
Také bych chtěl změnit to, že stále dost lidí si myslí, že jediné vyhledávání je na seznam.cz :-) a pak se diví, že hodně věcí nenajdou. Také se mě hodně lidí ptá jak najít to a jak to. Problém není v tom, že by něktěří nebyli dost počítačově gramotní, jen je prostě problém, že tu věc neumí najít. Asi zadávají špátná klíčová slova. Takže také něco o tom by tam mohlo být řečeno. Tako nejde jen o to něco najít, ale najít to rychle. Pokud strávíte tři dny hledáním a někomu stejná věc trvá 10 minut, tak je něco asi špatně :-). Takže tak k tomu co by byl "specializovaný web o vyhledávání". |
||
Mistr Profil |
#4 · Zasláno: 1. 5. 2008, 14:10:38
korwin
Směle do toho, zvláště pokud, jak píšeš, (...) mě todle téma láká a klidně tomu nějaký ten čas věnuji. |
||
korwin Profil * |
#5 · Zasláno: 2. 5. 2008, 15:18:19
Mistr
Ok du do toto. Jen budu potřebovat webdesignera, aby trochu upravil vzhled RS joomla!. Vzhled který si vyberu, bude odpovídat na 90 procent tomu co chci. Potřebuji jen logo a nějaké úpravy css (aby ta šablona nevypada tak "defaultně"). Joomlu nainstaluju a zajistím přístup na ftp. Za odměnu nabízím jen odkaz na daném webu, který tam nechám na furt. Pokud bude tedy web úspěšný, tak pár hodin v Paintshopu se bohatě vyplatí :-). Doména bude druhé úrovně s koncovkou cz. Hosting placený. když se nikdo nenajde, tak to udělám sám. I když to bych nerad, protože webdesign není mé druhé já :-) |
||
korwin Profil * |
#6 · Zasláno: 2. 5. 2008, 15:45:55
Jo a kdyby chtěl někdo pomoct i jiným způsobem, třeba jako redaktor nebo tak. Tak napiště. Určitě se nějak domluvíme.
|
||
Timy Profil |
#7 · Zasláno: 2. 5. 2008, 16:06:40
O vyhledávání na internetu jsem viděl celou knížku (nemůžu ji vygooglit, nepamatuji si přesně název), takže ten web by smysl mohl mít.
|
||
korwin Profil * |
#8 · Zasláno: 2. 5. 2008, 16:16:45
No třeba Mistrovství ve vyhledávání na Internetu od Jiřího Hlavenky. To jsem vygoogloval teď, ale určitě jich bude víc jak jedna.
|
||
Časová prodleva: 6 dní
|
|||
... Profil * |
#9 · Zasláno: 8. 5. 2008, 18:01:43
Dobrý den, i když si vzhledem k financování takového webu nemyslím, že tento nápad má nějakou "budoucnost", rad se jako webdesigner přidám:-) Ovšem co se týče vyhledávání, pokud by bylo vážně tak intuitivní nemusel by to být tak zlý nápad:-)
mail: matej.bort@post.cz |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0