Autor Zpráva
Bzuk
Profil
Zajimalo by mě jestli má nějaký význam u obrázků vyplňovat popis (pravým/vlastnosti/souhrn)???
Je možné že když tam vyplním klíčová slova že to google zaregistruje????
Kalby
Profil
jo nejakej vyznam to urcite ma, minimalne ten ze kdyz mas vyple obrazky tak se ti tam zobrazi text a je videt o co jde,nebo kdyz se ti obrazek nenacte, jinak myslim ze google to bere taky v potaz
Joker
Profil
Kalby
To ovšem musí být vyplněné jako alt u obrázku, ne jako popis v EXIF datech.
Jinak s tím popisem je možné pracovat třeba v PHP skriptu myslím.
Kalby
Profil
Joker
jaj pardon priste budu lip cist
Bzuk
Profil
alty nemyslim to je standart popisovat obrázky altama ale myslim ty v exploreru na disku.
A s tim php to bude asi pravda ale nidky jsem to neviděl...
Joker
Profil
Bzuk
Já mám jeden konkrétní příklad: zrovna teď na ty EXIF funkce koukám v souvislosti s tím, že bych do své Minigalerie přidal podporu pro načítání komentářů k obrázku z EXIF dat. Ale není to tak snadné, hlavně proto, že jak zkoumám ta EXIF data, komentáře bývají uložené třeba na pěti různých místech a ještě navíc třeba komentář napsaný ve vlastnostech souboru ve Windows se ukládá v nějakém úplně divném kódování (nebo ho ta PHP funkce špatně čte). Takže zatím to moc použitelně nevypadá :-/
Bzuk
Profil
Joker
Já jsem nikdy o žádných EXIF funkcích neslyšel ale jestli se ti to povede tak klobouk dolu a třeba spustíš něco revolučního.
Joker
Profil
Bzuk
http://cz.php.net/manual/en/ref.exif.php
Nic revolučního by to nebylo, jen by prostě Minigalerie uměla načítat komentář přímo z dat obrázku :-)
Bzuk
Profil
Joker
Stránky dobrý, pročet jsem si články ale ta galerie by chtěla vylapšit
Joker
Profil
Bzuk
Stránky dobrý, pročet jsem si články ale ta galerie by chtěla vylapšit
Uvítám tipy na vylepšení, další funkce a nejvíce kdyby si někdo dal práci, prošel a zkritizoval PHP kód :-)
Tohle vlákno ale není zrovna vhodné místo, u mě na webu je napsaný e-mail, případně tam je návštěvní kniha.
Jen dodám, že pokud jde o vzhled či HTML kód, to co tam je má jen demonstrovat funkčnost. Konečný kód a vzhled je v režii toho, kdo si to stáhne (případně můžu poskytnout podporu).

(poznámka: určitě netvrdím, že je to dokonalá aplikace, ty moje skripty obvykle vznikají tak, že něco specifického potřebuju, tak si to napíšu, někdo někde napíše, že by chtěl něco podobného, tak to hodím na web :-) )
Bzuk
Profil
na rozbor tvého php kódu si netroufám jelikož se php nevěnuju vůbec dlouho
Joker
Profil
Bzuk
Chápu, ale jak říkám, nápady na úpravy či nové funkce uvítám.
(mmch. proto taky dávám ty skripty na web, protože třeba někoho napadne, nebo někdo dokonce udělá, nějaká vylepšení)
K
Profil *
Joker
galerie.php - neco podobneho jsem uz dlouho nevidel..
class.JoresTemplate.php - PHP4? Proc zrovna takovy nazev? proc ne JoresTemplate.class? Jinak celkem prasarna.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: