Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobrý den chtěl bych se vás zeptat jestli neznáte nějakej editor popřípadně lehkej jazyk kterej by dokázal vytvořit ze hry formát .swf a nebo nějakej jinej formát kterej se dá upnout na web jako hra a aby si ji člověkj nemusel stahovat. Prosím o název a kdyby to šlo tak link na download . Děkuji
CoderMan99
Profil
ešte som nepočul o tom, aby niekto hru dal do formátu .swf
si sa náhodou nepoplietol?
Joker
Profil
Anonymní
neznáte nějakej editor popřípadně lehkej jazyk kterej by dokázal vytvořit ze hry formát .swf
SWF = ShockWave Flash, neboli Adobe Flash. Programovací jazyk pro Flash animace se jmenuje ActionScript a je podobný Javascriptu. Adobe distribuuje nějaký editor na Flash, ale pokud vím, je placený. Jinak do .swf umí ukládat například Impress v OpenOffice, ale Impress je nástroj na tvorbu prezentací a pochybuju, že by v tom šla vytvořit složitější hra.
Pokud je ale o konvertor, tj. převést nějakou už existující hru třeba z .exe do .swf, tak to by šlo hoooodně těžko.

CoderMan99
ešte som nepočul o tom, aby niekto hru dal do formátu .swf
Opravdu ne? V tom případě by to chtělo trochu zapracovat na obecném rozhledu, snad nejčastější využití Flashe jsou reklamní bannery a hry ;-)

(edit: předtím mi vypadla jedna věta)
Anonim
Profil *
a je nějakej jinej jazyk než flash a java scripty kterej by se dal umístit na web ?
Anonim
Profil *
Možná by ste mi pomohly kdyby jste mi našli jednoduchej tutoriál na online hru kde by byl i server dělanej ve flashy i jednoduché připojení . děkuji
Joker
Profil
Anonim
kdyby jste mi našli jednoduchej tutoriál na online hru
<povzdechnutí>
Proč tolik lidí pořád nevidí, že IT patří mezi nejlépe placená odvětví právě kvůli tomu, že jsou tam potřeba poměrně velké znalosti a zkušenosti, že nejde si prostě sednout k počítači a začít programovat nový World of Warcraft, aniž bych o tom něco věděl nebo uměl?
</povzdechnutí>

Táákže:
1. Nějaký tutoriál na Flash- co to je, jak se s tím pracuje, jak se dělají jednoduché animace. Toho jsou na Internetu tuny.
2. Vyrobit několik jednoduchých animací.
3. Další studium na téma, jak použít Flash pro tvorbu složitějších animací + vlastní pokusy.
4. Další studium na téma Flash animace a komunikace klient-server
5. Zvolna přichází čas se pustit do té online hry.

kde by byl i server dělanej ve flashy
Flash je pro klienta, nevzpomínám si, že bych slyšel o Flash serveru. Nicméně že je Flash na straně klienta ještě neznamená, že musí být i na serveru. Viz například Javascript, ten prostě pošle XMLHTTP request, dostane nějakou odpověď a je mu celkem jedno, co je na straně serveru (a že zase JavaScript to je opravdu hodně výjimečně)
Anonim
Profil *
takže v javascriptách jde udělat server ? a je nějakej dobre jprográmek v kterém se djaí psát , nemyslím teď webové ale přímo pro javascripty ?
Joker
Profil
Anonim
Zvolna začínám mít problém ty příspěvky přeložit.
(Chtělo by to psát pomaleji a s méně překlepy, Javascript je jednotné číslo a podle vzoru hrad, na začátku věty velké písmeno, před interpunkcí se nedělá mezera)

Ano, existuje i Javascript na straně serveru (SSJS), ale používá se dost málo.
Skripty lze psát skoro v jakémkoliv textovém editoru, například i v Poznámkovém bloku ve Windows.
Anonim
Profil *
Skripty lze psát skoro v jakémkoliv textovém editoru, například i v Poznámkovém bloku ve Windows
Ok ale když si chci třeba tu hru vyskoušet nebo nějak udělat .exe v čem to mám udělat ? Protože to asi v poznámkovém blogu nepůjde . A pokud vým do hry budu určitě potřebovat nějaké obrázky a oběkty které dám třeba do podobné složky do adresáře ke hře a to asi taky v posznámkovém blogu nepůjde ;-)
Anonim
Profil *
Nejvíce by mě vyhovoval asi editor na javascript nebo něco podobného na ně ;-)
CoderMan99
Profil
Joker no dik za vysvetlenie, ale tak bannery robím hlavne vo formáte .gif a Flash nie je moja silná stránka, Flash hry netvorím :))
Joker
Profil
Anonim
Uff... takhle to nepůjde. To není žádost o radu, ale o výukový kurz.

Je potřeba se nejdřív naučit základy a potom se pustit do složitějších věcí.

Takže:
1. zapracovat trochu na češtině ;-)
2. V jakém má ta hra být formátu? Má běhat ve webovém prohlížeči, být to spustitelný soubor, nebo jak?
3. V závislosti na 2. zvolit technologie (C++, Java, .Net, PHP, HTML+CSS, Javascript, Flash,...) a naučit se alespoň základy.
4. Pak už se s tím dá něco dělat.
Anonim
Profil *
No já umím základy ve flashy , a tak jsem si myslel že udělám MMORPG ale nemohl jsem rozjet ten tutoriál n ato připojení ten nějakej server , navíc jsem si myslel že udělám server ve flashy a pak ho dám do .swf a na web . A proto jsem chtěl nějakej lehčí editor nebo jazyk kterej dokáže vytvořit .swf . A proto chci těď vědět něco o javascriptu . Kdyby jsi mě řekl ten nějakej program v kterém můžu udělat exe soubor tak ti dám pokoj a du se učit . To je to tak složité ?
DJ Miky
Profil
Ale no tak, Milane, jestli ti můžu opravdu poradit, do MMORPG se nepouštěj. Neumíš programovat, tvé dva (nebo kolik jich bylo) předchozí projekty MMORPG byly spíš k smíchu a plné prolhaných vět (nonstop 200 lidí online na serveru, který ani neexistoval), kradené grafiky a všechna programace byla jen zkopírovaný tutorial.
Anonim
Profil *
kradené grafiky a všechna programace byla jen zkopírovaný tutorial.
Všechny teda né , a flou jednou určitě bude !
warezov
Profil
na netu jsem narazil na toto adresa ještě jsem to netestoval...
Afrod
Profil
Anonim

Řek bych že by sis měl přečíst nějaký knížky, protože když koukám na tvoje příspěvky, tak mi to připadá jako by si tomu vůbec nerozuměl. Ještě jsem neslyšel nebo neviděl, že by šlo z .js formátu udělat .exe ale nevím abych nekecal. Jinak opravdu doporučuju knížky ty po nás chceš (teda tak sem to pochopil) aby sme tě naučili programovat z minuty na minutu a to nejde to sou léta dřiny a praxe.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0