Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
radas Profil * |
#1 · Zasláno: 28. 9. 2008, 14:05:23
Zdravím,
chtěl bych vědět názor ostatních tak jsem se rozhodl napsat. Programovaní se věnuji zajmově a kdysi jsem dostal zakaznu na napsani e-shopu, zakazku jsem zvladl a časem jsem ten eshop rozšiřoval o další "moduly" uživatele, soubory ke staženi,články, inzerce, infomail a nedavno jsem dostal nabidku za kolik to celé prodam (vše ma svoji administraci) a ja nevím jak stanovit cenu, určitě každého napadne spočitej si čas kolik jsi na tom stravil dej si hodinovou taxu a máš cenu..jenže ono to neni jen tak protože ja jsem to odhadem děla 1/4 roku prostě když jsem měl chuť to dělat a čas tak jsem to dělal...takže to mi moc nepomůže, navíc nejsem profík takže taky tam můžou byt chyby- ikdyž na své projekty dávam zaruku že když se tam objeví chyby tak je hned přednostně opravuji..jak by jste si vy tedy stanovili cenu? |
||
Jimmy Hayek Profil |
#2 · Zasláno: 28. 9. 2008, 14:15:07
radas
„jak by jste si vy tedy stanovili cenu?“ Záleží na tom, jak si toho e-shopu vážíš... těžko ti někdo poradí takto obecně. |
||
Lexter Profil |
#3 · Zasláno: 28. 9. 2008, 14:17:44 · Upravil/a: Lexter
Si spočítej hodiny a svou úroveň. Úroveň programové části teď není zrovna důležitá, jde asi o osobní ohodnocení.
Dejme tomu, že jsi opravdu jen zájmový programátor a ceníš se na 300 kč/hod. To si vynásob a máš tu konečnou částku. Pak jde o to, zda prodáváš celý systém i se zdrojáky nebo jen prodáváš licenci. Jinačí radu ti tady asi vážně nikdo nedá. My tě neznáme, nevidíme zdrojáky, ani neznáme funkce. Nevíme nic, tedy nemůžeme přesněji poradit. |
||
radas Profil * |
#4 · Zasláno: 28. 9. 2008, 14:56:44
cenu za hodinu jsem si stanovil 130kč , snažil jsem se aby ten můj projekt měl opravdu hodně funkci - třeba inspiraci u e-shopu jse čerpal ze svých zkušenosti když jsem pracoval jako vkladač produktu na server co se mi libilo co se mi nelibilo a taky čerpal z popisu různých progagačních materialů od firem které nabízely své e-shopy. opravdu jsem to tu asi neměl psat...co jsem čekal..omlouvam se za zabytečné téma.....
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
0