Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Ahoj, poradí mi někdo s bodem 2 c) GPL licence:

2. You may modify your copy or copies of the Program or any portion
of it, thus forming a work based on the Program, and copy and
distribute such modifications or work under the terms of Section 1
above, provided that you also meet all of these conditions:

c) If the modified program normally reads commands interactively
when run, you must cause it, when started running for such
interactive use in the most ordinary way, to print or display an
announcement including an appropriate copyright notice and a
notice that there is no warranty (or else, saying that you provide
a warranty) and that users may redistribute the program under
these conditions, and telling the user how to view a copy of this
License. (Exception: if the Program itself is interactive but
does not normally print such an announcement, your work based on
the Program is not required to print an announcement.)

Licence GPL2 zakazuje smazání copyrightu autora ve zdrojovém kódu, platí to samé pro výstup, např.:

php skript vypíše copyright autora v html - lze si pomocí GPLv2 zákaz smazání tohoto výstupu (nebo modifikování ho, aby nešel vidět) vynutit, jako to např. provádí autoři minibb: http://www.minibb.com/commercial_license.html ... rád bych vydal jeden program pod gpl ale takych bych byl rád, aby nemohl být smazán autorův copyright link v patičce

děkuji za pomoc
bohyn
Profil
Anonymní
Jakykoliv copyright nesmi byt ostranen, tedy i ten v paticce. A o zobrzeni a zachovani (c) na obrazovce se tam primo mluvi. Pokud puvidni program toto nedela tak nejses povinny (c) zobrazovat
Joker
Profil
Toť otázka- "morálně" to je vcelku jednoznačné, copyright se prostě odstraňovat nemá.
V reálu ale GPLv2 mluví hlavně o zdrojových kódech, je otázka, s výstupem aplikace to je trošku sporné, hlavně v případě, že by někdo ten výstup třeba úplně předělal.

Taky si pamatuju jednu starší kauzu nejmenovaného největšího ega našeho Internetu (R.H.), které převzalo GPL aplikaci, zveřejnilo ji pod svým jménem a jednoduše vymazalo copyrighty původních autorů i ze zdrojáků- s tím, že stačí, když ve zdrojáku bude odkaz na jeho web, kde jsou ti autoři uvedení.

Každopádně v GPLv3 by s tím problém nebyl, protože ta umožňuje dodatkem zakázat přímo smazání nějakého konkrétního odkazu na autora.
Anonymní
Profil *
díky

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0