Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Falcon Profil |
#1 · Zasláno: 24. 2. 2009, 18:36:04
Ahoj takže sa skúsim čo najkonkretnejšie popísať moju otázku.
Mam ROUTER 5G MIKROTIK, Antena 27dbi (Má 2 LAN prípojky) Od neho mi vedie LAN kábel do PC.A mám notebook a chcel by som na notebook chytať wifi signály toho istého internetu.Dá sa to nejako ( burme do úvahy aj to že si môžem dokúpiť nejaký iný router, alebo hardware) proste chcem ten istý internet mať v PC cez LAN a zárovať na notebooku cez wifi. |
||
Mike8748 Profil |
#2 · Zasláno: 24. 2. 2009, 18:59:13
koupis si router s WIFI AP a zapojis ho mezi mikrotik a pc
treba edimax br-6204wg (nebo jinej, na tom nezalezi zas tak moc) z mikrotiku na WAN port routeru, z LAN portu routeru kabelem do PC. a pres WIFI AP toho routeru se ti pripoji notebook |
||
Falcon Profil |
#3 · Zasláno: 25. 2. 2009, 16:45:33
Aha takže mi stačí kúpiť napr. edimax br-6204wg a prepojím ho s mikrotikom a budem mať aj wifi cez edimax aj LAN cez mikrotik?
|
||
Mike8748 Profil |
#4 · Zasláno: 25. 2. 2009, 16:47:58 · Upravil/a: Mike8748
to rikam ne?
pomoci routeru (treba zrovna toho edimaxu) si vytvoris lokalni sit (jak dratovou tak bezdratovou). PC bude pripojenej na router notebook pres wifi pripojis na router a router bude "brat" internet z mikrotiku edit: ted koukam ze ten mikrotik ma 2 LAN porty. takze pc klidne muze zustat dratem primo do mikrotiku a na druhej LAN pripojis ten router. nicmene tim se pripravis o moznosti treba sdilet soubory mezi pc a notebookem atd |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0