Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
matthew Profil |
#1 · Zasláno: 5. 3. 2009, 21:08:52
Pomocí PHP generuji a ukládám TXT soubor. Konce řádků vkládám jako "\n", v kódování UTF-8.
Když TXT soubor otevřu v PSPadu, či ve Wordu, konce řádků jsou tak jak mají být, pokud ale soubor otevřu v Poznámkovém bloku, všechen text je slitý dohromady. Už opravdu nevím co s tím může být, a celkem to spěchá. :-( Nesetkal jste se s tím někdo? Předem moc díky. |
||
SwimX Profil |
#2 · Zasláno: 5. 3. 2009, 21:20:31
matthew
setkal. Ty konce řádků tam jsou, jenom je Notepad nák ignoruje. Zkus místo \n ukladat \r\n. Pokud nepomůže, pak soubor neotvírej Notepadem ale PsPadem :)) |
||
Trejpa Profil |
#3 · Zasláno: 5. 3. 2009, 22:17:17
matthew
Odřádkování není závislé na kódování. Je dáno chápáním významu odřádkovacích znaků podle systému. A to se liší Windows / Linux / Mac. Windows (a běžné programy v něm) za odřádkování bere kombinaci znaků CR+LF (\r\n), Linux jen LF (\n) a Mac CR (\r). PSPad jako programovací nástroj si s jiným odřádkováním umí poradit (nabízí přepínání ve stavové liště: DOS/UNIX/MAC). Přečti si o tom na Wikipedii. |
||
matthew Profil |
#4 · Zasláno: 6. 3. 2009, 15:26:06
SwimX
díky za velmi rychlou odpověď Trejpa díky za podrobné objasnění, moc mi to pomohlo |
||
Časová prodleva: 5 dní
|
|||
matthew Profil |
#5 · Zasláno: 11. 3. 2009, 21:05:30
Objevil jsem další chybu. Na Windows Vista je odřádkování bez problémů, pokud ale TXT soubor odřádkovaný tímto způsobem otevřu v Notepadu na WinXP, zobrazí se mi na každém konci řádku čtvereček. A pokud použiji funkci "nahradit" a nahradím čtverečky prázdným místem, všechen text se mi zobrazí slitý dohromady. :(
|
||
Bubák Profil |
#6 · Zasláno: 11. 3. 2009, 21:21:23
Na rychlé "překódování" ve win XP jde použít WordPad, vždy ukládá CR+LF.
|
||
Časová prodleva: 1 rok
|
|||
Yuhů Profil |
#7 · Zasláno: 6. 7. 2010, 18:57:36
Zapisovat nový řádek jako \r\n je skutečně řešení. Děkuju.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0