Autor Zpráva
Mistr
Profil
Přátelé,

píšu teď jeden skriptík na matematické výpočty a potřeboval bych tam nějak rozlišit zadávání úhlů ve formátu
(1) 42,5025 stupňů
(2) 42 stupňů 30 minut 15 vteřin

Nevíte někdo, jak se těmto dvěma formátům říká?

(1) snad dekadický ?
(2) nemám tušení

Poradíte, prosím, někdo?
Děkuji.
Radek Hrabůvka
Profil
1. desetinný
2. jsme na tom stejně
peta
Profil *
Mistr
Pouzit vyhledavani nebo regularni vyraz a hledat slovo "minut"
kdyz by to byla 0 minut 0 sekund, tak se to tam stejne musi vypsat, ne? Nebo to mas tak, aby se to nevypisovalo pri nula? Pak ale po spravnosti pri 0 minut a x sekund bys 0 minut mel vypsat.

cili pokud slovo minut je, tak pouzijes jeden regularni vyraz, pokud neni, druhy.

Ted mne napadla takova silenost, rozsekat to na pole a zjistovat delku pole podle mezery. Pokud je vetsi jak 3 (v length pak <=2), tak neco
message=message.split(" ");
3 proto, ze bych pocital s nejakou chybou, rekneme tecka navic, cili muze vzniknout
pri 1) 0 1 2 nebo 0 1
pri 2) 0 1 2 3 nebo 0 1 2 nebo 0 1 2 3 4
a zrovna mas kazdou polozku v poli

www.volny.cz/peter.mlich/www.htm - priklad na efekt had
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0