Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Cup Profil |
#1 · Zasláno: 24. 5. 2009, 22:33:00
Dobrý večer. Mám menší problém. Webovky dělám jen tak pro zábavu a udělal jsem ted jedny i pro jednu organizaci ... když sem řikal jednomu klukovi at da odkaz na svoje webovky, tak me zarazil s tím že bych mohl mít problémy že je to web organizace a že mám doménu na svoje jméno a že bych mohl mít problémy. Řikal něco že bych mohl mít tahanice se soudama a tak ... ale nějak se k tomu nevyjádřil. Jen mi řekl že nějakej jeho kámoš s tím měl tahanice a že kdyby po mě někdo chtěl jít tak že je budu mít taky. Řekl mi at převedu doménu do vlastnictví organizace a že by to mělo být ok.
No a já se chci zeptat jak to opravdu je jestli s tím má někdo zkušenosti a jestli je to převedení domény nutný. Sem si řikal že prostě dělám webovky pro někoho jen tak, to snad můžu nebo ne? Díky za odpovědi |
||
Radek9 Profil |
#2 · Zasláno: 24. 5. 2009, 22:45:27
V tom nevidím problém. Pokud jsi nezletilý tak možná ano, ale pokud ne tak si doménu ve vlastnictví můžeš nechat. Problém by byl kdyby její vlastnictví daná organizace vyžadovala.
|
||
Cup Profil |
#3 · Zasláno: 24. 5. 2009, 22:52:01
Nezletilý nejsem. Jsem člen výboru organizace a ostatní vůbec netuší o co se jedná, nikdy vlastnictví požadovat nebudou. Jen je to můj první web na doméně druhého řádu (jinak vždy freehostingy) tak nevím a váhám se zveřejněním, jste si jist že problém nebude nebo si to jen myslíte? :)
|
||
ninja Profil |
#4 · Zasláno: 24. 5. 2009, 22:53:06
Cup: Hlavne jde o tom jestli ta organizace nezaplatila za domenu a nemysli si, ze je jeji.
|
||
Cup Profil |
#5 · Zasláno: 24. 5. 2009, 22:54:58
web je organizace, ale já ho spravuji a platim hosting i domenou penize na to resim ja.
|
||
Cup Profil |
#6 · Zasláno: 24. 5. 2009, 22:56:21
neni to nic velkého slouzi to jako infromacni strnaka o sportvonim deni v nasi vesnici a je to bráno jako stránky tělovýchovné jednoty
|
||
drowmirg Profil * |
#7 · Zasláno: 25. 5. 2009, 00:38:21
když si zaregistruješ puma.cz a budeš psát o zvířatech, je to ok
když si zaregistruješ puma.cz a budeš prodávat boty, můžeš mít problém |
||
armin Profil |
#8 · Zasláno: 25. 5. 2009, 14:29:45
Cup: Není vhodné všemu věřit. Bez bližších podkladů jsou vše jen dohady. Pokud máte na sebe psanou doménu, na které běží web společnosti / organizace, ve které pracujete, je to řekl bych nemístní poznámka od toho kluka. I kdyby jste nebyl sa danou organizací nikterak přímo spjatý by to nebyl problém. U vlastnictví domén je hodně častým faktem, že je majitel jiný. Problém by jste měl, teprve pokud by jste nafakturoval organizaci doménu, že byla koupena pro jejich potřebu a při žádosti organizace ohledně změny majitele by jste se odmítal této domény zbavit, přičemž právem patří dané organizaci a Vy jste jí koupil pro jejich účely.
P.S.: Pokud sedáte za volant, taky nejste automaticky vrah, co uteče z místa činu... |
||
Cup Profil |
#9 · Zasláno: 25. 5. 2009, 19:06:33
armin
Díky za vysvětlení. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0