Autor Zpráva
blizz_boz
Profil
Ak potrebujete vymyslieť nejaký názov firmy, domény, výrobku, alebo značky mám tu pre vás malú pomôcku je to generátor náhodných slov. Dúfam že som to zaradil do správnej kategórie. Program je freeware.



Syntax programu je podrobnejšie opísaná tu:

http://ipremiere.eu/random-word-generator.html
drowmirg
Profil *
tvoje práce?
blizz_boz
Profil
drowmirg

jj
drowmirg
Profil *
no, mě to nefuguje, hazí to chybu po zmáčknutí tlačítka, že by vista?
blizz_boz
Profil
drowmirg

s Vistou by nemal byť problém (zajtra to odtestujem na Viste), akú chybu ti to hádže? Mne to zatiaľ žiadne chyby nehádzalo. A dodržal si správnu syntax?
imploder
Profil
blizz_boz
Spustil jsem program, kliknul na Generate (to by mělo vygenerovat náhodné 5-znakové řetězce) a dostal toto: http://bprhad.wz.cz/f/rwg-pad.png
(WinXP)
Nox
Profil
blizz_boz
Mě to na Vista x64 funguje

Možná je problém v Program vyžaduje .net Framework 2.0

Ak potrebujete vymyslieť nejaký názov firmy, domény, výrobku, alebo značky
Dobré, jen mi trochu přijde, že manuální nastavení regulárního výrazu úplně nestačí, pak už si to slovo člověk buď
skoro napíše sám, nebo to háže příliš náhodné, takže je to třeba ze samých samohlásek...
blizz_boz
Profil
imploder
No tak to bude asi tým .NET Frameworkom asi to vyžaduje najnovšiu verziu (prekladal som to vo VS 2008) skús si nainštalovať najnovšiu verziu .NET Frameworku...

Nox
Njn je len na tebe akú kombináciu samohlások a spoluhlások si vytvoríš... Systém ti vygeneruje slová a ty si z nich môžeš vybrať aké chceš...

Napr. toto:

[!B][!a][!b][!a]


alebo toto:

[!B][!a][!b, 2][!a]


hádže celkom zaujímavé výsledky.
vynalezce
Profil
sry blizzi mas tam mysql injection v loginu ' or 'a'='a do loginu totez do hesla a mas admina
blizz_boz
Profil
vynalezce tak to je pruser, dik idem to opravit... :o)
blizz_boz
Profil
vynalezce no uz by to malo byt v poriadku, fakt diky
vynalezce
Profil
vynalezce no uz by to malo byt v poriadku, fakt diky
jo rado se stalo

me ten generator taky nefunguje (CZ winXP) hazi totez ale cesky (neosetrena vyjimka)
blizz_boz
Profil
vynalezce

A máš najnovší .NET Framework?
Keď budem mať čas tak na to spravím inštalátor, ktorý stiahne a nainštaluje všetky potrebné knižnice...
Timy
Profil
Mně to funguje, mám nejnovější .NET.

(1) Nefungují tlačítka na inkrementaci/dekrementaci délky.
(2) Dále by to mohlo kontrolovat, jestli už nemám nějaký výraz capturnutý — když si vyberu tři názvy, přesunu je, a pak chci vybrat čtvrtý, tak musím prvním třem zrušit selekci, nechci-li je tam mít vícekrát.
(3) Tlačítka by mohla mít klávesovou navigaci, aby se mi po stisku altu podtrhlo písmeno, kterým tlačítko aktivuji.
(4) Stejně tak by mohly být implementovány standardní klávesové zkratky (například ctrl+s pro uložení atp.).
(5) Ovládací prvky jsou ve formuláři nekonzistentně rozházené, to „save“ tlačítko pomalu vypadá, jako by snad patřilo tomu políčku „contains“. Program nemá žádnou struktury, všechny prvky tam prostě nějak létají.
(6) Program by mohl mít ikonku. Obecně všechna tlačítka by mohla mít nějakou ikonku popisující, co tlačítko dělá. Kdyby mělo tlačítko „Capture“ ikonku šipky (přesunu) doprava, spíš si představil, co vlastně to tlačítko dělá. Takhle jsem musel kliknout a zjistit, o co vlastně jde.
(7) Když si do délky zadám „blbost“ a kliknu na generovat, tak to spadne na neošetřené výjimce (BTW: je to build verze nebo debug verze?).
(8) Nechápu smysl angličtiny, když s tímhle stejně díru do světa neuděláš :-).
(9) Jak vygeneruji slovo, která obsahuje písmeno „a“ a má délku šest?
(10) Pokud kliknu na popis „Default length“, mělo by se aktivovat to textové políčko.
(11) Pokud se pokusím uložit data na místo, kde zrovna nemůžu zapisovat, program spadne. (Chybí try/catch blok.)
imploder
Profil
Timy
(9) Jak vygeneruji slovo, která obsahuje písmeno „a“ a má délku šest?
[a, 6]


(8) Nechápu smysl angličtiny, když s tímhle stejně díru do světa neuděláš :-).
Z pohledu angličtiny je taky problematické rozdělení písmen na souhlásky a samohlásky. Y může být obojí.

(Chybí funkce na odstranění Capturovaných slov ze seznamu. EDIT: nechybí, v menu je příkaz Clear) Hodilo by se i řazení.

Po nainstalování .NETu 3.5 mi to taky ve winXP funguje (resp. generuje slova, zrovna tak jako Timymu ani mně nejde měnit čísla šipečkama). Taky se mi česká klávesnice přehodí do QWERTZ a musím ji nastavit zpátky na QWERTY, aby mi šlo psát hranaté závorky. To bude ale asi chyba u mně, nějak se mi povedlo si do panelu vpravo dolů dát vedle ukazatele rozložení (CS, EN, ES) takovou ikonku šedé klávesnice s drátem, která přepíná mezi QWERTZ a QWERTY i když chci mít pořád QWERTY. Nevím, jak se jí zbavit.

Na to, jaký je to malý jednoduchý prográmek, má neuvěřitelné nároky na paměť: proces zabírá 20 MB. Na co je tam vlastně potřeba .NET framework? Evidentně to dělá jenom jednoduché operace s řetězcema.
Timy
Profil
imploder
[a, 6]
Tak je pravda, že to splňuje zadání, ale… :-)

aaaaaa
aaaaaa
aaaaaa
aaaaaa
(…)

Tedy ono není ani moc podstatné, jestli to jde nebo nebo (asi nějak ano…), já tím vlastně chtěl říct to, že mi přijde nelogické, že pokud si zadám délku šest a dám do contains *a*, tak mi to vrátí něco jako „dewvbsaiogtwb“. Očekával jsem, že ten řetězec bude mít prostě délku celkově délku šest. Jo a ta vygenerovaná slova by mohla být kopírovatelná.
vynalezce
Profil
vynalezce
A máš najnovší .NET Framework?
Keď budem mať čas tak na to spravím inštalátor, ktorý stiahne a nainštaluje všetky potrebné knižnice...


myslim ze nemam
blizz_boz
Profil
Timy
budem sa snažiť to tam dorobiť, keď budem mať čas, alebo ti môžem poslať zdrojáky... na mail..

v angličtine je to preto lebo pred pár rokmi som napísal podobnú utilitu a odozva na ňu bola dosť veľká hlavne z anglicky hovoriacich krajín.

imploder

>Na to, jaký je to malý jednoduchý prográmek, má neuvěřitelné nároky na paměť: proces zabírá 20 MB. Na co je tam vlastně potřeba .NET framework? Evidentně to dělá jenom jednoduché operace s řetězcema.

utilitu som napísal v C# takže vyžaduje .NET framework a všetky .NET aplikácie majú vačšie pamäťové nároky.

a operácie s reťazcami sú presne to v čom je .NET perfektný keby som mal podobnú utilitu napísať napr. ako PHP webovú aplikáciu trvalo by mi to 5x dlhšie a aj kód by bol o dosť objemnejší...

vynalezce
no tak v tom je ten problem.
imploder
Profil
blizz_boz
a operácie s reťazcami sú presne to v čom je .NET perfektný keby som mal podobnú utilitu napísať napr. ako PHP webovú aplikáciu trvalo by mi to 5x dlhšie a aj kód by bol o dosť objemnejší...
Vyrobil jsem podobný generátor jako webovou aplikaci v PHP a kód není velký (ke stažení tady). Je to trochu jiný algoritmus než máš ty, je rekurzivní. Je to napsané s použitím jenom základních fukncí, strlen a substr. Využití má hlavně u tvůrců umělých jazyků (pro ty jsem ho jako jednoduchý nástroj vyrobil).
-- téma o něm
vynalezce
Profil
a operácie s reťazcami sú presne to v čom je .NET perfektný keby som mal podobnú utilitu napísať napr. ako PHP webovú aplikáciu trvalo by mi to 5x dlhšie a aj kód by bol o dosť objemnejší..

nahodoou phpkem by to slo celkem v pohode (netestovano) explode, switch, for, if, echo, nahodny cisla, 2 pole znaku (souhlasky, samohlasky) a je to
blizz_boz
Profil
na PHP mi vadí hlavne to že každá funkcia má iné poradie parametrov. lepšie by bolo keby som na zistenie dĺžky reťazca mohol zavolať metódu triedy string tak ako v C#. a napríklad ak chcem zistiť či reťazec obsahuje hviezdičku tak musím použiť takýto krkolomný zápis:

if(strpos($str, "*") !== false) ;


v C# to zistím jednoducho

if (str.Contains("*")) ;


takýto zápis je omnoho jednoznačnejší...

a tiež mi v PHP chýba skrátený zápis tzv duck typing čo napíšem v C# na 1 riadok musím napísať v PHP na 3
imploder
Profil
blizz_boz
Taky můžeš zkusit třeba Python nebo ještě líp Ruby - tam máš objektové úplně všechno. 20 MB je teda pořádně hodně na něco takového. Tolik mi (většinou ale i míň) zabírá Pidgin (tj. ICQ klient) a ten toho dělá nesrovnatelně víc :)

Vážně, vypadá to, že jdeš zbytečně s kanónem na vrabce. I funkce .NET frameworku by se snad měly dát používat nějak rozumně. Nebo máš špatně udělaný algoritmus, ale nedokážu si představit, jak by něco takového mohlo žrát 20 MB. Memory leaky v C# nejsou, takže to bude něčím jiným.
Chamurappi
Profil
Reaguji na imploder:
nebo ještě líp Ruby - tam máš objektové úplně všechno
V C# také.

nedokážu si představit, jak by něco takového mohlo žrát 20 MB
Myslím, že to je normální. A že 20 MB je víceméně nic.

Tolik mi (většinou ale i míň) zabírá Pidgin (tj. ICQ klient) a ten toho dělá nesrovnatelně víc :)
Zjevně není napsaný v .NETu :-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Příspěvky nesouvisející s webem budou odstraněny.

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: