« 1 2 3 4 5 6 »
Autor Zpráva
Kajman_
Profil *
Dal bych aktuální a po najetí změnový.
Str4wberry
Profil
• Nyní by při odesílacích funkcích (pthread a ptopic) měl být vždy vrácen JSON při parametru js.
• Kotvy by měly být srovnány.

Jelikož jsem oba skripty a i navazující funkce relativně dost pozměnil, je docela šance, že se mohlo něco zdefekovat, tak mějte, prosím, oči otevřené.
Davex
Profil
Moderátor Davex: Přesunuto z Hřiště.

1

2

3
Ihned po editaci (Firefox 3.6.15) se mi zobrazí zdrclé řádky a vše stejným písmem netučně. Djpw.js a djpw.css mám ze včerejška. Po obnově stránky je ok.

1
2
3


4
5

Asi chyba JSONu:

{"status":"1","poslText":"Moder\u00e1tor Davex: P\u0159esunuto z H\u0159i\u0161t\u011b.\r\n1\r\n\r\n2\r\n\r\n3\r\nIhned po editaci (Firefox 3.6.15) se mi zobraz\u00ed zdrcl\u00e9 \u0159\u00e1dky a v\u0161e stejn\u00fdm p\u00edsmem netu\u010dn\u011b. Djpw.js a djpw.css m\u00e1m ze v\u010derej\u0161ka. Po obnov\u011b ok.\r\n\r\n1\r\n2\r\n3\r\n\r\n\r\n4\r\n5\r\n\r\nAsi chyba JSONu:\r\n\r\n","poslTopic":""}

Tohle mi také udělalo z prázdného [pre][/pre] přes dva řádky:
<div class="pre"><pre></pre>
[/class]
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kajmana:
Dal bych aktuální a po najetí změnový.
Takže:
1) Výchozí stav — tlačítko znázorňuje stav A.
2) Dojedeš na tlačítko, tlačítko znázorňuje stav B.
3) Kliknul jsi, tlačítko znázorňuje stav A (jsi na něm).
4) Odjedeš z tlačítka, tlačítko znázorňuje zase stav B.
… to mi připadá trochu matoucí. Moc se mi do toho nechce :-)

Také není teď jasné, jestli kliknutí na obrázkovou věc upraví aktuální stránku, nebo odvede člověka pryč.
Třeba to očičko na sledování logicky patří vedle RSS, ale RSS je obyčejný odkaz, kdežto očičko… je zatím také odkaz, ale později nebude. Možná by ta RSS ikonka měla být modrá.


Reaguji na Davexe:
Tohle mi také udělalo z prázdného [pre][/pre] přes dva řádky
Opravím, až budu příště vrtat v bb_codes.php.
Kajman_
Profil *
Chamurappi:
Pomohlo by, kdyby se po kliknutí zrušil hover efekt a nešlo znovu kliknout? Obě funkčnosti by fungovaly zase až po odjetí myší.
Kajman_
Profil *
A ještě jsem si říkal, jestli při rozepsaném příspěvku neotevírat odkazy vpravo od něj do nového okna (mohlo by vás zajímat, odkazující stránky).
Davex
Profil
Str4wberry:
použije se první výsledek odpovídající výrazu /topic\=([0-9]*)/ z posledního příspěvku na stránce
Takže to asi nenajde odkaz na duplicitu v tématu # Přejezd a obrázek vedle, kde je odkaz v prvním příspěvku a v posledním se jen odkazuje na pravidla.
Str4wberry
Profil
Chamurappi: „Třeba to očičko na sledování logicky patří vedle RSS
Logicky by patřilo i k zaškrtávátku na e-mailová upozornění.

Davex: „Takže to asi nenajde odkaz na duplicitu v tématu
Asi ne. V takovém případě je třeba nejdříve odmazat další příspěvky. Pokud se nepletu, tak žádnou frázi pro duplicity v klávesové mapě nemáme, takže těžko vymýšlet 100% účinný výraz. Hlavně jsem při vytváření této funkce počítal s tím, že bude mít nějaké JS rozhraní, kam půjde zadat číslo vlákna i ručně.


Mohl by se obrázek přepínače zebry zmenšit nebo mu zrušit jeho prostor navíc v záhlaví tabulek? Vypadá dost blbě, jak je to záhlaví kvůli němu nabobtnalé, že je i vyšší než drobečková navigace.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Logicky by patřilo i k zaškrtávátku na e-mailová upozornění.
Zamčená vlákna nemají formulář, takže ani zaškrtávátko. Na druhou stranu je fakt, že ani není potřeba je sledovat, protože do nich nikdo nepíše. V příští vlně úprav hodíme všechny sledovací věci na společné místo, hm?
V dolním drobečku mi to očičko přišlo dost zapadlé. Když ho dám k e-mailovému zaškrtávátku, bude člověk očekávat, že změna stavu nastane až s odesláním.

Hlavně jsem při vytváření této funkce počítal s tím, že bude mít nějaké JS rozhraní, kam půjde zadat číslo vlákna i ručně.
Áha. To není špatný nápad.

Vypadá dost blbě, jak je to záhlaví kvůli němu nabobtnalé
Mrkni v Exploreru na ostrou verzi — záhlaví je v něm takhle nabobtnalé odjakživa :-) … jen jsem srovnal vzhled napříč prohlížeči. Zjevně špatným směrem.
Tak jo, jdu se znovu povrtat v controls_dark.png, zmenším zebrovací přepínače z 24px na 16px.
Chamurappi
Profil
Provedl jsem spoustu drobných úprav:
• Upravil jsem fixování formuláře tak, aby se dělo v závislosti na focusu, při čemž při jeho zapnutí dostane <textarea> focus.
• Citováním a jiným automatickým vkládáním textu jde také „probudit“ fixovací funkci. Obnovení ze zálohy naopak fixování neprobouzí.
• Zafixovaný formulář při nepřihlášeném stavu vypadá již méně divně.
• Obslužné skripty pro JUSH jsou začleněné do djpw.js. Podpora HTML 5 je začleněná do jush.js.
• Autodetekce jazyka nyní lépe rozpoznává CSS a nenechá se rozhodit volným řádkem na začátku.
• Přidal jsem avizované tlačítko pro nadpisy [h4]. Klávesová zkratka je Ctrl+J, H. (Původní [prehtml] je nyní na Ctrl+J, T.)
• Obrázky na přepínačích ukazují vždy aktuální stav, nikoliv cílový.
• Přepínač zebry jsem zmenšil z 24px na 15px.
• Zálohovátko funguje lépe ve starších Explorerech (userData totiž normalizuje konce řádků na \n, s tím jsem nepočítal).
• Moderátoři mohou pohodlněji zamykat i určovat cílové vlákno mazané duplicity.
• Vesměs všechny obrázky jsem sloučil do dvou PNG.
panther
Profil
Chamurappi:
Moderátoři mohou pohodlněji zamykat i určovat cílové vlákno mazané duplicity.
můžeš tohle prosím trochu rozvést?

Už o tom přemýšlím déle, ale pořád jsem neměl čas to hledat. V [#7] Davex píše o „hledání odkazu na duplicitu“, jak to přesně funguje? Případně, pokud bys věděl o příspěvku, kde by o tom bylo něco málo napsáno, byl bych rád. Nezdá se mi, že by tu podobná fíčura byla odedávna, alespoň jsem ji nezaregistroval.

Už to vidím, v odkazu „Upravit vlákno“ :-)
Str4wberry
Profil
Citováním a jiným automatickým vkládáním textu jde také ‚probudit‘ fixovací funkci. Obnovení ze zálohy naopak fixování neprobouzí.
Hezké, ale reaguje mi to jen na citování klávesou Q. „Odpovědět“, „Citovat“ a kliknutí na jméno funkci nebudí.

Přidal jsem avizované tlačítko pro nadpisy [h4].
Pokud nyní mohou nadpisy používat všichni, přijde mi současný stav dost nevhodný. Zejména absence [h1] může být dost matoucí. Pokud se někdo dokáže propracovat k tlačítku, tak bych čekal, že ho přepis na [h1] napadne hned, případně bude zkoumat proč zrovna [h4]. Navrhoval bych mít tedy značky [h1], [h2], [h3] a třeba [h] (tu by vkládalo tlačítko). S tím, že by se převedly na <h2>, <h3>, <h4>, <h4> a další vyšší [hn] značky by se odstranily, co myslíš?


Další poznámky:
1) Nemohl by se zrušit náhled při kliknutí na něco, co přidává text? Je trochu zvláštní, jak se nyní při náhledu <textarea> potají plní.
2) Půjde ze strany JS vyřešit dvojí stisk tlačítka?
3) Možná by se hodilo už přidat nějaký signál po zavolání JS akce, aby bylo poznat, že se něco dělá.
4) Je zvláštní, že mi v tomto vlákně a v úpravách diskuse trvá odesílání několik vteřin, zatímco jinde přibude nový příspěvek takřka okamžitě.
Chamurappi
Profil
Reaguji na panthera:
pořád jsem neměl čas to hledat
Začalo to tady. V databázi se od té doby nastřádaly dvě stovky duplicit.
Spodní mazací odkaz bral číslo vlákna z prvního odkazu posledního přísěvku. Před pár měsíci jsem upravil mazání v přepínači kategorií, aby číslo vytáhlo ze spodního odkazu. Nakonec jsem včera oddělil obyčejné mazání od mazání duplicit, ke kterému jsem přidal prompt.


Reaguji na Str4wberryho:
‚Odpovědět‘, ‚Citovat‘ a kliknutí na jméno funkci nebudí.
Opraveno.

a třeba [h] (tu by vkládalo tlačítko)
Tlačítko už vkládá [h]. Ještě jsem ale neupravil bb_codes.php, chtěl bych si nejdřív ujasnit:
1) Co zpětný převod? Dělat z <h4> vždy [h]? To pak vlastně ani nemusí existovat [h3]. Ze všech [hn], kde n je větší než 2, uděláme <h4>, a při zpětném převodu zpátky [h], hm?
2) Co kotvy? Povolil jsem je nemoderátorům také a nikde jsem to nezmínil. Mám je zase zakázat, než se z nich někdo začne radovat na hřišti? :-)

K dalším poznámkám:
Ad 1) Staniž se.
Ad 2) On už měl být vyřešený — stejně jako při editaci se mělo tlačítko zakázat, dokud nedorazí odpověď. Závadu jsem našel a opravil.
Ad 3) Ideálně by si člověk neměl uvědomit, že se příspěvek posílá AJAXem. Jakmile se zjeví nějaký loading.gif, je to už takové… jiné.
Ad 4) Nepozoruji problém. Možná se mohla občas pobláznit pravidelná kontrola nových příspěvků, zaznamenal jsem u sebe jeden případ, kdy poslala v krátkém sledu smršť dotazů na server — zřejmě proto, že se dozvěděla, že byl do vlákna přidán před pár milisekundami právě odeslaný příspěvek, takže si nastavila hodně nízký interval, nebo… nevím. Dal jsem tam spodní limit, aby interval nemohl být vražedně nízký.
Str4wberry
Profil
S úpravami bb_codes.php s tebou souhlasím.

Ad 3) No, pokud kliknu na odesílací tlačítko a vůbec nic se neděje (teď tedy aspoň zašedne), je to už takové… jiné.
Ad 4) Není problém JS. Viz Úpravy diskuse • 2010–2011 (implementace)
panther
Profil
Trochu odbočím od úprav, které se tu poslední dobou probírají...

Nehrál si někdo poslední dobou s JUSHem? Zdá se mi, že je rozbitý. V SQL dotaze máme podtržena všechna klíčová slova, odkazy se tvoří jen z některých z nich. Pokud odkazy nemáme k dispozici (i když, minimálně pro where by imho měl být), neměl by být daný string podtržen a tvářit se jako odkaz. Respektive, on to odkaz je, bez atributu href.
Alphard
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z Hřiště.

Je zde nějaká funkce, která vymaže zapamatovaný rozepsaný příspěvek? (Bez klávesnice)


Asi ne.
Str4wberry
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z Hřiště.

Alphard:
Taky jsem něco takového chtěl. Bohužel to nemáme, i když teď ani nevím, kde by ten křížek měl být.
Alphard
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z Hřiště.

Str4wberry:
i když teď ani nevím, kde by ten křížek měl být
Kdyby se to do budoucna nějak řešilo, intuitivně bych ho hledal někde vpravo nahoře vzhledem k textaree. Nemusel by být ani výrazný, tohle má smysl jen pro pravidelné uživatele, kteří si ho snad najdou.
Tori
Profil
To, že JUSH neobarvuje kód, který neobsahuje zalomení řádku, je vlastnost nebo chyba? (Viz příklad) Pokud je to někde napsané že vlastnost, tak se omlouvám, nevšimla jsem si.
↓ Aha, děkuju, nevěděla jsem přesně.
Str4wberry
Profil
Přibyla možnost vkládat řádkový kód, který ale není barven (zda bude řádkový se určuje samo z kontextu). Pokud tedy chceš kód barvený JUSHem, je třeba ho dát na samostatný řádek.

Mimochodem, [pre] a [code] tu jsou synonyma.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Přibyla možnost vkládat řádkový kód
O čemž tu půlka lidí neví, takže se nás na to budou ptát na mnoha různých místech. Jestli nechceš sepsat seznam změn, sepíšu ho já, ale někdo by ho sepsat měl.


Reaguji na panthera:
Nehrál si někdo poslední dobou s JUSHem? Zdá se mi, že je rozbitý.
Nehrál. Řekl bych, že je rozbitý někde … uvnitř JUSHe :-)
Str4wberry
Profil
O čemž tu půlka lidí neví, takže se nás na to budou ptát na mnoha různých místech. Jestli nechceš sepsat seznam změn, sepíšu ho já, ale někdo by ho sepsat měl.

I tak bude měně psaní pár nejasných věcí vysvětlit než psát všechny změny a už si pořádně nevybavím, co se za poslední více než dva roky udělalo. Takže já to tedy rozhodně psát nebudu.
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi, Str4wberry:
Nějaký seznam vylepšení nebo alespoň aktualizovanou nápovědu by to chtělo. Jestli se vám do toho nikomu nechce, třeba by to mohli psát do samostatného vlákna členové, kteří nejedou přes sandbox – ti si nápadných změn v ostré verzi snad všimnou. Chtělo by to ale řešit brzo, dokud má vůbec někdo novinky v čerstvé paměti.
Chamurappi
Profil
(K3.J17) Formulář má nastavitelnou výšku.

Menší úpravy:
• Náhled funguje i při editaci. Už pár dní (tedy i v ostré verzi) a trošku jsem to i zmínil vedle … tak pro pořádek je to i tady.
• Zálohovaný příspěvek se nechá pohodlně a rychle zničit křížkem, který se ukazuje vpravo nahoře v <textarea>. Měl by se po zrušení hodit focus do <textarea>?
Chybu s refererem a zábranou pocítí i moderátoři.

(Úpravy se týkají zatím jen sandboxu.)


Reaguji na Petra ZZZ:
nebo alespoň aktualizovanou nápovědu by to chtělo
Ta už je aktualizovaná od středy.
Str4wberry
Profil
Mohla by se při dvojkliku na tu ikonu nastavená výška změnit na původní? Dovedu si představit, že si výšku někdy přidám u dlouhého příspěvku, ale potom ji budu chtít zpět na původní. I když asi nejlepší by byla ta automatická výška podle textu. Jinak Opera mi dělá zajímavé kousky s obrázky tlačítek při rychlejší změně velikosti, ale to asi bude nějaká její chyba. :–)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
ale potom ji budu chtít zpět na původní
Původní jako úplně původní výchozí, nebo původní jako takovou, která byla v době načtení stránky? Druhá možnost by asi nešla moc rozumně řešit, protože člověk může znovunačítat stránku v průběhu psaní. Leda si pamatovat dvě nastavitelné výšky a dvojklikem mezi nimi přepínat :-)

I když asi nejlepší by byla ta automatická výška podle textu.
Chvíli jsem chtěl udělat, aby se kliknutím zapínala/vypínala automatická výška (a tažením také vypínala), ale bylo by to možná zamotané. Pokud je formulář přišpendlený, měl by mít také automatickou výšku? Co když pak napíšu vyšší příspěvek, než je okno prohlížeče? Pokud se najdou uživatelé, kteří budou přepínat mezi přišpendlením a nepřišpendlením, měla by být dvě oddělená nastavení? Jaká by měla být minimální výška při automatické výšce?
Také mě napadlo, že se formulář nachází dole a jeho automatické roztahování směrem dolu (respektive nahoru při přišpendlení) by nepůsobilo moc přirozeně.

Opera mi dělá zajímavé kousky s obrázky tlačítek při rychlejší změně velikosti
Verze 11.60? Zítra mrknu. Teď tady mám 11.11 a v ní nepozoruji žádný problém.
Edit: Tak ani v 11.60 nevidím zajímavé kousky s obrázky. Jen zajímavé kousky s hlavním posuvníkem stránky :-)
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
[nápověda] už je aktualizovaná od středy.

Pardon, přiznám se, že jsem ji aktuálně nezkoumal. Nicméně teď jsem se tedy koukl a nenašel jsem zmínku o těchto fičůrkách:

1. Možnost skloňovat jména přispívajících.
2. O superkotvě se nápověda také nezmiňuje.
3. Stále není zmíněn rozdíl mezi lhůtou na editaci nadpisu (tři hodiny) a zbytku příspěvku (den). :)
Str4wberry
Profil
Původní jako úplně původní výchozí, nebo původní jako takovou, která byla v době načtení stránky?
Úplně původní výchozí.

Také mě napadlo, že se formulář nachází dole a jeho automatické roztahování směrem dolu (respektive nahoru při přišpendlení) by nepůsobilo moc přirozeně.
Na tom něco je. I když ono ani to současné roztahování nahoře nepůsobí dvakrát přirozeně. Zvlášť potom na nějaké krátké stránce (typicky téma s krátkým dotazem bez reakcí).

Tak ani v 11.60 nevidím zajímavé kousky s obrázky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Petra ZZZ:
Lhůtu na editaci nadpisu jsem tam připsal, ostatní není důležité (ani nové).


Reaguji na Str4wberryho:
Úplně původní výchozí.
Staniž se.

ono ani to současné roztahování nahoře nepůsobí dvakrát přirozeně
Původně jsem chtěl dát roztahování dolu, ale na většině stránek by bylo příliš nízko a při zafixování by stejně fungovalo opačným směrem.

zajímavé kousky s obrázky
Podivné. Ignoruje background-position
Davex
Profil
Pokud se ze schránky vloží text, který obsahuje kusy kódu, tak se celý obalí do [pre]. Rozpoznání kódu by se asi mělo trochu přitesat. Čistil jsem tady a tady.
« 1 2 3 4 5 6 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0