« 1 2 3 4 5 6 »
Autor Zpráva
_es
Profil
V sandboxe mi niekedy nefunguje v textarea príspevku ctrl+V na vloženie textu zo schránky - text sa nevloží. Firefox 8.0, Windows XP.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Davexe:
Čistil jsem tady a tady.
Počítal jsem s tím, že se tento problém vyskytne, ale očekávám menší četnost než u dřívějšího opačného problému. Místo obalování desetkrát týdně budeme rozbalovat jednou týdně :-)

Rozpoznání kódu by se asi mělo trochu přitesat.
Momentálně se užívá podmínka:
if(text.match(/\[\/?(code|pre)\w*\]/) || !text.match(/<\/?(\!doctype|html|head|link|meta|title|body|div|span|h[1-6]|img)[^\w]|\$[\w_]|select|insert|\{[\s\S]*\}|(window|document)\.[\w]|(alert|if|for|function|switch)\(/) || text.indexOf("\n") == -1)
{
  insertText(text);
  return false;
}
… za ní (tedy ve všech ostatních případech) následuje obalení do [pre]. Nevím, jak rozpoznat, kde začíná opravdový kód a co je ještě míněno jako text příspěvku. Možná bych mohl s uživatelem lépe komunikovat — dát mu jasně najevo, že se text obalil. Nebo ho donutit, ať se před odesláním podívá na náhled.

V těch dvou případech byl v [pre] obalený celý příspěvek?


Reaguji na _es:
niekedy nefunguje v textarea príspevku ctrl+V
Nedokázal bys upřesnit kdy?
V ostré verzi problém není? Ta je teď shodná se sandboxovou…
Davex
Profil
Chamurappi:
Možná bych mohl s uživatelem lépe komunikovat — dát mu jasně najevo, že se text obalil. Nebo ho donutit, ať se před odesláním podívá na náhled.
To je dobrý nápad. Teď je to dost nenápadné a na první pohled si toho nemusí všimnout.

V těch dvou případech byl v [pre] obalený celý příspěvek?
Ano celý.
Petr ZZZ
Profil
Při úpravě inzerátu se zdvojilo telefonní číslo a přidal(?) text:

begin_of_the_skype_highlighting +420 737 413 125 end_of_the_skype_highlighting

Stalo se to ve FF 3.6.25 a nešlo to opravit – nešlo vybrat ten přebytečný text. Buď šlo vybrat celý příspěvek, nebo nic (nebo jen moderátorskou poznámku, už nevím), až v GC se mi to podařilo opravit.

A koukám, že teď to blbne zas, když dám Ukázat náhled a následně Upravit zpravu.

Dodatek: Z IE6 tento příspěvek editovat můžu.
Petr ZZZ
Profil
A v právě odeslaném příspěvku #4 mi nefunguje při editování Ctrl+C a Ctrl+V (kurzor kamsi prchá při zmáčknutí Ctrl).

Dodatek 1: Vše v ostré verzi.

Dodatek 2: Zajímavé je, že tento příspěvek editovat můžu.
Tori
Profil
Petr ZZZ:
Není to jen vlastnost prohlížeče, že všem rozpoznaným telefonním číslům přidává onclick akci na vytočení toho čísla? (resp. Click to Call plugin).
_es
Profil
Chamurappi:
Nedokázal bys upřesnit kdy?
Nedarí sa mi tú chybu zopakovať, no ctrl+V bolo blokované a pri otvorení iného okna s diskusiou už blokované nebolo. Nedetegujú tvoje skripty túto kombináciu kláves alebo iné vloženie a nemôže nastať zablokovanie po tej detekcii? Alebo nenastáva nejaká dodatočná úprava vložených textov, ktorá by mohla vložené texty mazať (napríklad táto úprava)?
Petr ZZZ
Profil
Tori:
Asi to bude mít souvislost s prohlížečem, přesto je nepříjemné, když to ztěžuje nebo znemožňuje editaci. Zda mám ve FF nějakou plužinu od Skypu, nevím, ale možné to je (ten počítač používá víc lidí).
Str4wberry
Profil
Pozoruji několik nedostatků, které by bylo vhodné opravit.

1) Když má <textarea> posuvník, tak se po použití nějaké funkce, co vkládá text, odroluje tak, že přidaný text je na samém vrchu — tudíž obsah poskočí a člověk je zmaten. Hlavně při vkládání textu ze schránky je to otravné, protože musím používat kontextové menu, abych se této nepříjemné funkci vyhnul.

2) Náhled v editaci požírá mezeru mezi časem odeslání a samotným příspěvkem.

3) V Opeře se při stisknutí Ctrl na rozdíl od ostatních prohlížečů neukazují klávesové zkratky na tlačítkách. (Ne že by mi to vadilo.) A v Explorerech jsou ta písmenka dost nečitelná.
Alphard_
Profil *
[#9] Str4wberry
3) V Opeře se při stisknutí Ctrl na rozdíl od ostatních prohlížečů neukazují klávesové zkratky na tlačítkách.
Mně se zobrazují bez problémů. Jediný problém, který pozoruji, je, že pak některé věci nechtějí zmizet.
Str4wberry
Profil
Tak jsem zkusil Operu na jiném PC a funguje to. Zajímavé. :–) Problém s nemizením tam pozoruji taktéž.
Chamurappi
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto ze Hřiště.

Nenapadá někoho, jak vznikají ta vícečetná jména?
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi, Chamurappi:
Zkusil jsem (rychlý) dvojklik a vložilo se to dvakrát. Nestává se to jen u nezkušených/nových autorů? Jestli v jiných diskusích bývá zvykem, že odkaz na jménu vede na profil, třeba prostě jen dvakrát (tvrdošíjný třikrát i vícekrát) zkusí, jestli se dostane na profil. Nedostane se, ale už se nenamáhá se smazáním zduplikovaného textu.

To by potom byla podobná situace jako na některých (starých) fórech, které vkládají do textarey automaticky předchozí příspěvek a část autorů se nenamáhá zduplikovaný text smazat. Pokud to není chyba skriptu, ale chyba autora, nedalo by se to skriptem ošetřit?
panther
Profil
Petr ZZZ:
to není ono - jména se oddělují čárkami a následuje jedna dvojtečka, v Chamurappim zmiňovaných případech se duplikují i dvojtečky.

Chamurappi:
neměli bychom tohle řešit spíš někde u nových změn diskuse než na Hřišti? Spojuje ty dva případy, které jsi odkázal, verze prohlížeče? Asi bych začal tam.
Chamurappi
Profil
Reaguji na panthera:
Asi měli, jen jsem doufal v nějaký rychlý tip…

Spojuje ty dva případy, které jsi odkázal, verze prohlížeče?
Chrome 16. Mám tu Chromium 14 a v něm se mi nepovedlo chybu vyvolat.


Reaguji na Petra ZZZ:
Zkusil jsem (rychlý) dvojklik a vložilo se to dvakrát.
Takovýhle jev jsem tu v poslední době neviděl vůbec, takže předpokládám, že to lidi nedělají (pravděpodobně ani ti s Chromem 16).
panther
Profil
Chamurappi:
Chrome 16 je v tom (asi) nevinně. Ať dělám, co dělám, nepovedlo se mi nic takového nasimulovat. Šestnáctku Chrome mám.
Petr ZZZ
Profil
Chamurappi, panther, panther:
Tak jsem si chvíli hrál a zdá se, že dvojklik v GC 16 a ve FF (3.6.25) "umí" zdvojit pouze jméno posledního přispívajícího (v IE 8 se mi to nepovedlo).
Kajman_
Profil *
Chamurappi:
Chamurappi:

Pokud už mi uložítko uložilo klikanec a jdu znovu na vlákno či na jeho jinou stránku, přidají se novým klikancem jména s dvojtečkou.
Tori
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z DJPW 2.0.

Omlouvám se, jestli jsem to přehlédla někde v nápovědě, ale jak se dá znovu zapnout obarvování kódu? Měla jsem otevřené vlákno, vypnula u jednoho kousku kódu obarvování (resp.opakovaně vypnula a zapnula, naposled zřejmě vypnula), hrála si trochu v konzoli s jush.highlight() (protože to špatně obarvilo PHP proměnnou uvnitř řetězce). Pak jsem zavřela tab, a teď se mi už nezobrazuje ta ikonka u bloků kódu, takže nevím, kde znova zapnout. Díky za radu.
Str4wberry
Profil
Mělo by se to zobrazit u nějakého víceřádkového kódu, případně až po najetí na něj.

$fIconsRow = DB_query(16, 0);
if ($fIconsRow) {
    do {
        $ind = $fIconsRow[0];
        $fIcon[$ind] = $fIconsRow[3];
        $fName[$ind] = $fIconsRow[1];
    } while ($fIconsRow = DB_query(16, 1));
}
Str4wberry
Profil
Aha, tak ne. :–) Pomůže smazat sušenku ui (nebo si v ní barvení zapnout).
Tori
Profil
Super, sušenka pomohla, děkuju.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Tori:
Mno jo, chybička se vloudila. Tlačítko u kódů by mělo být vždy… stejně tak číslování by mělo být nezávislé na zapnutém barvení. Opravím.


Opraveno.
_es
Profil
Chamurappi:
Nedokázal bys upřesnit kdy?
V ostré verzi problém není? Ta je teď shodná se sandboxovou…
Nastáva to v sandboxe a ak je ostrá verzia rovnaká, tak asi aj tam. Po stlačení ctrl+V zostanú zobrazené klávesové skratky k tlačidlám aj po pustení ctrl a nič sa nevloží. Vloženie pomocou pravého tlačidla myši funguje. Nastáva to pri upravovaní už existujúceho príspevku, konkrétne som upravoval tento.
Tori
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z DJPW 2.0.

Pod náhledem příspěvku se někdy objevuje dlouhé prázdné místo. Postup:
1. Přišpendlit formulář a něco do něj napsat
2. odrolovat kousek stránky tak, aby se aspoň kus posledního příspěvku schoval pod formulář
3. kliknout na "Ukázat náhled"
4. když teď roluju dolu, nějakou dobu se ukazuje jen prázdná bílá plocha (zřejmě div#placeholder)
5. když odroluju na konec prázdného divu, div zmizí, objeví se patička a poslední příspěvek se posune nad formulář (jako kdyby form.nebyl přišpendlený).
Projevuje se to jen u přišpendleného formuláře (Chrome 16.0, Opera 11.60, FF 9.0)
Tori
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z DJPW 2.0.

Ještě jeden detail ke špendlíku (se mi ta funkce moc líbí, tak si s tím pořád hraju):
Mám přišpendlený formulář. Kliknutím na špendlík se formulář odšpendlí a změní se ikonka na škrtnutý špendlík, to je ok. Ale pokud mám už zarolovaný kousek stránky pod formulář, tak se kliknutím na ikonku sice odšpendlí form., ale ikonka se nezmění. Nesouvisí to s tímto? Totéž v případě, kdy mám zarolovanou stránku pod formulář (a prázdnou textareu) a kliknu do stránky kolečkem. S tím kolečkem - když už se s ním dá odšpendlit formulář, mohlo by to fungovat i naopak (aby se dalším kliknutím zase přišpendlil)? :-)
Teď koukám, že jsem oba příspěvky měla asi poslat do "JS pro diskusi", tak se omlouvám.
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Alebo nenastáva nejaká dodatočná úprava vložených textov, ktorá by mohla vložené texty mazať (napríklad táto úprava)?
Nastává. Upravil jsem princip, jakým se vkládaný text v prohlížečích neznajících onpaste zachytává.


Reaguji na Davexe:
„Možná bych mohl s uživatelem lépe komunikovat — dát mu jasně najevo, že se text obalil. Nebo ho donutit, ať se před odesláním podívá na náhled.“
To je dobrý nápad. Teď je to dost nenápadné a na první pohled si toho nemusí všimnout.
Přidal jsem upozornění do upozorňovacího odstavce, kde je běžně prosba o diakritiku. Snad to aspoň trochu pomůže.

Potíž je v tom, že i pokročilejší uživatel (konkrétně třeba já) díky téhle automatice zpohodlní a počítá s tím, že se kód při vkládání obalí sám — pak jsou jakékoliv silnější upozorňovací metody docela otravné :-)


Reaguji na Str4wberryho [#9]:
Ad 1) „tak se po použití nějaké funkce, co vkládá text, odroluje tak, že přidaný text je na samém vrchu“ — s tím asi nedokážu hnout. Ale jelikož jsem předělal zpracování Ctrl+V, měl by se tento nežádoucí efekt projevovat pouze tehdy, když se provede automatické obalení.
Ad 2) Opraveno v CSS.
Ad 3) To je vlastnost :-)


Reaguji na Tori:
Pod náhledem příspěvku se někdy objevuje dlouhé prázdné místo
Opraveno. Při náhledu se fixování vypne.

pokud mám už zarolovaný kousek stránky pod formulář, tak se kliknutím na ikonku sice odšpendlí form., ale ikonka se nezmění
Takovou chybu se mi možná povedlo jednou spatřit, ale nevím jak. Jakmile jsem se na to zaměřil, tak se ikonka vždy mění správně. Vůbec nevím, čím by to mohlo být způsobené.

S tím kolečkem - když už se s ním dá odšpendlit formulář
Vida, to jsem ani netušil. Chytám normální onclick, při přišpendlení i odšpendlení. Záleží na prohlížeči, kdy mi ho zahlásí a kdy ne.


Všechny změny, o kterých jsem teď psal, se týkají pouze ostré verze. Sandbox sesynchronizuji později, až bude 2.0 definitivně stabilizovaná.
Edit: Sesynchronizováno.
Str4wberry
Profil
Při nastavení kódu „neomezit výšku“ obsah pod kódem po načtení nepěkně poskočí. Taktéž kód bez JS a kód s JS má trochu jiné odsazení, šlo by to nějak jednoduše sjednotit?
Kajman
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z Úpravy diskuse • 2012.

select 1, 2 -- poznamka
from dual

Nějak se tam dostane &nbsp; a pak to neobarví korektně poznámku (v mysql začíná --[mezera]).

Také to podtrhává i klíčová slova (už to tu někde bylo psáno), která jsou jako anchor bez hrefu. Původní chování by asi vrátilo podtrhování v pre jen a:link.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
obsah pod kódem po načtení nepěkně poskočí
Zkusil jsem se poskočení zbavit. (Pouze v ostré verzi.)
Prapůvodně jsem na překrytí vrstev použil nulovou výšku, což zlobilo. Předělal jsem to tedy na pozicování, což také zlobilo. Teď se vrstvy obtékají a ta první má obrovský záporný spodní margin, což zase vyžaduje z nějakého důvodu vyclearování… to cuknutí způsoboval dodatečně skriptem přidávaný clearovací <div>. Zkusil jsem ho nyní vyměnit za něco méně pěkného, co působí okamžitě.

Už se těším, až se dozvíme, co jsem tímhle zásahem rozbil :-)


Reaguji na Kajmana:
Nějak se tam dostane &nbsp;
Nahrazení mezer za tvrdé mezery postupně vykrystalizovalo jako jediná možná cesta k sesynchronizování vrstev. Netušil jsem, že je JUSH někde rozlišuje.
V příští verzi DJPW se tohoto důmyslného dvouvrství skoro určitě zbavím, už mám v hlavě jakýsi plán.

Původní chování by asi vrátilo podtrhování v pre jen a:link.
Opraveno (pouze v ostré verzi).


Edit 12. 3. 2012: Poslední oprava dokončena, zamykám.
« 1 2 3 4 5 6 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0