Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Majkl578 Profil |
#1 · Zasláno: 28. 7. 2010, 03:02:53 · Upravil/a: Majkl578
Ahoj,
dovolil jsem si na Jabberu založit konferenci této diskuze. Jak se připojit? a) vlastní Jabber účet a klienta s podporou MUC (Multi-user chatu) b) webového klienta, který nevyžaduje registraci Kam se připojit? Místnost: djpw Server: conf.netlab.cz Jabber ID: djpw@conf.netlab.cz Plnohodnotní klienti (výběr): - Pidgin (multiprotokolový klient) - Miranda (multiprotokolový klient) - PSI (pouze Jabber klient) - QIP (multiprotokolový klient) Weboví klienti: Speeqe (změnu přezdívky provedete napsáním příkazu /nick Prezdivka )
dalším, méně kvalitním je MUCkl serveru Jabbim.cz, odkaz na naši místnost (stačí vyplnit přezdívku, nepodporuje diakritiku!) Logy místnosti jsou zde. Pokud budete mít problémy s připojením, ozvěte se. Já používám klienta Pidgin ve verzi pro Linux. Diky němu mám ICQ, Jabber a Facebook chat na jednom místě. Nabízí podporu i dalších protokolů, např. AIM nebo MSN. Jeho nastavení je jednoduché, pokud bude mít někdo zájem, ať dá vědět, napsal bych tu nějaký stručný návod. Závěrem: Pár podobných pokusů tu už bylo, šlo o IRC kanály. Já IRC neholduji, raději používám Jabber místnosti, přijdou mi celkově příjemnější na používání, takže jsem zvolil Jabber MUC. Doufám, že tento pokus bude mít úspěch a že se tam brzy začne scházet nějaká větší skupinka místních diskutujících (ať už za cílem popovídat si o všem možném nebo s potřebou pomoci). PS: Pokud přijdete a hned odejdete, protože nikdo tam nebude, to samé pravděpodobně udělají i další, kteří přijdou třeba o chvíli později. Kolik lidiček tam bude záleží pouze na vás! |
||
Kcko Profil |
#2 · Zasláno: 28. 7. 2010, 11:35:53
Majkl578:
Jabber jsem nikdy nepoužíval, proto se budu možná ptáti neznale. Která sít ve výčtu podporovaných u klienta PIDGIN je Jabber? ( http://pidgin.im/ ) |
||
Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 28. 7. 2010, 11:42:09
Kcko: Asi XMPP.
|
||
Kcko Profil |
#4 · Zasláno: 28. 7. 2010, 11:49:53 · Upravil/a: Kcko
Str4wberry:
Asi ano, ale jsem ospalý a tupejší než obvykle a nevím které údaje kam zadat. Webové rozhraní nefunguje v mém firefoxu, v opeře nevidím nikoho na kanale, testovací zpráva se ani po 1 minute nezobrazí tak nevím ... PS. Když jsme u toho, tak IRC mi přijde daleko vhodnější volba. Už pro oficiální kanály typu #php, #mysql, #jquery atd. Na kanále také může idlit bot. |
||
Timy Profil |
#5 · Zasláno: 28. 7. 2010, 14:01:38
Kcko:
Viz historie, IRC už asi dvakrát selhalo. Nechme teď selhat něco jiného :-). |
||
Kcko Profil |
#6 · Zasláno: 28. 7. 2010, 14:16:47
Timy:
No to nebude asi problém IRC ne :-) Ja na IRC provozuji už několik let vlastní kanál a problém s tím žádný není. Ale OK :] |
||
Joker Profil |
#7 · Zasláno: 28. 7. 2010, 15:27:38
Kcko:
„No to nebude asi problém IRC ne“ Ne, ale když už tu byly dva neúspěšné pokusy, tak proč nezkusit zas něco jiného. Na ten Jabber se možná kouknu, až budu mít chvíli :-) |
||
Str4wberry Profil |
#8 · Zasláno: 28. 7. 2010, 15:30:30
Jo, IRC tu už dvakrát bylo:
• JakPsátWeb na IRC • IRC kanál této diskuse Kcko: Ještě bych řekl, že budeš potřebovat nějaký Jabber účet nebo tak něco. |
||
Bubák Profil |
#9 · Zasláno: 28. 7. 2010, 15:35:34
Já jsem použil webového klienta a Chrome. Akorát se moje přezdívka díky nabodeníčku trochu zmršila.
|
||
_es Profil |
#10 · Zasláno: 28. 7. 2010, 20:02:11
Majkl578:
Aby sa to nejako uchytilo, tak by asi mal byť nejaký odkaz v menu diskusie. Inak sa na toto vlákno časom rýchlo zabudne a dopadne to, ako je písané v [#8] Str4wberry. |
||
Str4wberry Profil |
#11 · Zasláno: 28. 7. 2010, 20:29:11
Otázkou je, jestli je vůbec žádoucí ten kanál více propagovat. Pro samotnou diskusi nevidím moc přínos — spíš naopak, protože to může znamenat odliv tazatelů z webu na chat.
|
||
vynalezce Profil |
#12 · Zasláno: 28. 7. 2010, 20:31:15
Str4wberry:
Co takhle tam přesouvat flamy? - Napsat Pokračujte v diskusi na Jabberu a zamknout téma? |
||
Majkl578 Profil |
#13 · Zasláno: 28. 7. 2010, 20:59:28 · Upravil/a: Majkl578
Str4wberry:
Mým záměrem rozhodně nebylo vytvářet kanál konkurující diskuzi. Řešení problémů by samozřejmě zůstalo zde. Pro mě je ta místnost spíš místo kde si s členy diskuze neformálně popovídat o všem možném. |
||
Petr ZZZ Profil |
#14 · Zasláno: 30. 7. 2010, 19:34:56
Klikl jsem na odkaz http://www.speeqe.com/room/djpw@conf.netlab.cz/ a když se minutu nic nedělo, tak jsem zas odešel. :-/
|
||
Bubák Profil |
#15 · Zasláno: 30. 7. 2010, 19:48:30
„minutu nic nedělo“ znamená co, bílá stránka? To běží snad ve všech prohlížečích, IE6 nemám, tak nevím.
|
||
Petr ZZZ Profil |
#16 · Zasláno: 30. 7. 2010, 21:25:00
Bubák:
Ano, bílá stránka, ale to nevadí, třeba se to povede jindy. |
||
Časová prodleva: 2 roky
|
|||
Kubo2 Profil |
#17 · Zasláno: 13. 6. 2012, 22:43:24
Ja som tam bol a chcel som sa pripojiť, ale vypísalo mi že nemám zapnutý javascript a že preto nemôžem pokračovať. Ale ja som ho zapnutý mal!
- Môj prehliadač je w'n'w - |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0