« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »
Autor Zpráva
jenikkozak
Profil
Musím říct, že jsem trochu zklamaný z toho, že mi někdo ořezal počet kontaktů v adresáři. Je to konečný stav, nebo se statistiky časem doplní?
Str4wberry
Profil
Konečný nejspíš není. Ale bylo by možná hezké vymyslet nějaký ten skutečný adresář než zneužívat statistiku.
Fisak
Profil
Dobrý den. Rád bych dal návrh (celkem jednoduchý) že by v <title></title> byl ajax který by načítal jestli již někdo k tvému příspěvku příspěl .. Stejně jako vám oznamují zprávy novinky atd na facebooku. Tzn. když by někdo přispěl k mému příspěvku tak by title této diskuze byl "(počet nepřečtených odpovědí k mému příspěvku) Diskuse JPW" např. "(počet nepřečtených odpovědí k mému příspěvku) Diskuse JPW"
Fisir
Profil

Hlášení chyb v sandboxu

Hlásím menší grafickou chybu – v FAQ se číslování řádků a ikona protahují až do místa pro seznam kotev.



Pokud v FAQ kliknu na odkaz Můj profil, dostanu se na profil Str4wberryho. Třeba v tomto tématu se to ale nestává.


Na stránce Můj profil je místo pro obrázek Twitterovského profilu. Používá ale API 1, které již není k dispozici.


V Opeře Mobile se mi na stránce Můj profil ukazuje na vršku stránky vlevo ikona kategorie O Jak psát web. Nemůžu udělat screenshot, protože můj úžasný mobil neudrží Operu a tvořič screenshotů běžet současně vedle sebe.

A jeden malý návrh

Do nastavení by se mohlo přidat přepínátko, jestli chci po přispění automaticky dané vlákno sledovat. Své příspěvky mám v odpovídající záložce na hlavní stránce a nevidím důvod to zdvojovat.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fisira:
Své příspěvky mám v odpovídající záložce na hlavní stránce a nevidím důvod to zdvojovat.
To jsme dva. Ale Str4wberrymu se oba seznamy líbí a nevidí důvod, proč by si někdo vybral nepřidávat mezi sledovaná vlákna přispěním. Zatím jsme nedospěli k žádnému kompromisu.

V Opeře Mobile se mi na stránce Můj profil ukazuje na vršku stránky vlevo ikona kategorie O Jak psát web.
To se děje ve všech mobilních prohlížečích (i v desktopových, pokud se zúží), z nějakého důvodu je v CSS:
a.ico {position: absolute; top: 7px; left: 5px}
Zřejmě je to určeno jen pro úvodní tabulku, ale třída ico je i v profilech. Na jednom z těch míst by asi být neměla. Zdá se, že v desktopových stylech nemá žádné uplatnění v seznamech a v mobilních zase naopak v profilu (respektive tam účinkuje neúmyslně). Nevím, jestli je ještě někde.
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho [#5]:
Zatím jsme nedospěli k žádnému kompromisu.
Tak alespoň to přepínátko automatického oblíbení. Nebo mi poraďte, co si mám dopsat do vlastního HTML, aby se vlákno zase automaticky znelíbnilo.

Dále se mi zdá, že je na mobilech (alespoň u mně) zbytečná funkce Citovat. Když totiž označím nějakou část příspěvku a klepnu na odkaz Citovat, výběr se vymaže a neodcituje se nic. Nejlepší by bylo, kdyby to na mobilech fungovalo třeba i jinak.
Chamurappi
Profil
Pár nashromážděných nápadů:

1) Sušenka s přihlášením by mohla mít delší platnost. Třeba 200 let. Nebo se obnovovat i jinou akcí, než je přispění, protože na telefonu nepřispívám, ale chtěl bych být přihlášený.

2) U registrovaného člověka by přepínač řazení na úvodní stránce možná nemusel měnit nastavení v profilu.

3) Při odeslání příspěvku z první strany třístránkového vlákna skončím na prvním příspěvku druhé strany, nevím, jestli je to dobře. Lepší by bylo hodit uživatele na první příspěvek, který nečetl (což se u registrovaných ví).

4) Do stránky s nastavením profilu by se nejspíš neměl vkládat HTML dodatek, protože pokud si tam někdo vloží nějakou ošklivost (nekonečnou smyčku alertů, smazání celé stránky), ztratí možnost vrátit se do původního stavu. Nebylo by lepší tu kolonku nazvat přímo „HTML dodatek“, když už tomu tak všude říkám? :-) … nebo najít jiný dostatečně specifický pojem.

5) V kategoriích, do kterých můžou psát jen registrovaní, by se mohlo neregistrovaným zobrazovat, proč nemohou přispívat.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na Chamurappiho [#7]:

1) Setkal jsem se s názorem, že cookie je ze své podstaty nezdvořilá, protože ukládá něco do počítače návštěvníka, a do počítače návštěvníka, jakmile návštěvník stránku opustí, provozovateli nějakého webu nic není. Padlo to ale u broučkařského piva někdy snad před čtyřmi lety a interaktivní typ webu se buď vůbec neřešil, nebo už jsem to zapomněl. I tak mi ale 200 let přijde docela dost; jakou má vlastně platnost teď? Co třeba dát do profilu tlačítko "obnovit sušenku"? Nebo tam dát na výběr platnost sušenky: žádná, měsíc, rok, 200 let? A při výběru „žádná“ dát upozornění, že tím utrpí komfort při používání diskuze? (Dodatek: Je těch sušenek vlastně víc?)

2) Nevím (přemýšlím, co a proč je logičtější a nic mě nenapadá).

3) Souhlas. (Píše hodně lidí do vlákna, které celé nečetli?)

4) Má to logiku, co píšeš, ale asi by to chtělo připsat do profilu zdůvodnění, proč HTML dodatek na profil nefunguje.

5) Souhlas.
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Ad 1) Hotovo.
Ad 2) Těžko říct, má to své výhody i nevýhody.
Ad 3) Může být
Ad 4) OK, hotovo. I když, tak mě napadá, že se tím znepohodlní možnost HTML dodatek ladit a bez vysvětlení to bude vypadat, že nefunguje.
Ad 5) Může být.

Reakce na Petra ZZZa:
Současná sušenka vydrží 7 dní. A pokud to dobře chápu, tak když jeden den před expirací člověk diskusi navštíví, tak se mu prodlouží na další týden. Pokud se ale člověk přihlásí v pondělí a bude diskusi sledovat každý den až do soboty a potom se sem podívá až v pondělí, bude odhlášen. :–) Při špatné shodě okolností tedy sušenka může vypršet za jeden den nečinnosti.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Petra ZZZ:
do počítače návštěvníka, jakmile návštěvník stránku opustí, provozovateli nějakého webu nic není
Jsou to jen data, ne aktivní kód. Návštěvník má možnost cookies omezit nebo zakázat. Výchozí nastavení je v jeho zájmu.
HTTP je bezstavový protokol, bez cookies (a podobných věcí) nejde zjistit, jestli dvě po sobě jdoucí návštěvy spáchal tentýž člověk.

A při výběru ‚žádná‘ dát upozornění, že tím utrpí komfort při používání diskuze?
To by utrpěl dost, už by to ani nešlo přenastavit zpátky. Na úvodní stránce by se člověk přihlásil, šel by na editaci profilu a tam už by diskuse zase nevěděla, kdo to vlastně je, takže by mu editaci nedovolila :-)

Píše hodně lidí do vlákna, které celé nečetli?
Já jsem odeslal příspěvek z první strany a lekl jsem se, že mezitím přibyla spousta reakcí… než jsem si uvědomil, že jsem je již četl.


Reaguji na Str4wberryho:
Ad 2) Těžko říct, má to své výhody i nevýhody.
Já si to jednou přepnul a zapomněl na to, pak jsem se divil, že je dlouho mrtvo, přestože bylo živo.

se tím znepohodlní možnost HTML dodatek ladit a bez vysvětlení to bude vypadat, že nefunguje
Vysvětlení tam být může.
Nepohodlné bylo ladění i doposud, protože bezprostředně po odeslání nového dodatku byl ve stránce editace profilu stejně pořád starý dodatek.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Při špatné shodě okolností tedy sušenka může vypršet za jeden den nečinnosti.
A nešlo by udělat, aby výchozí platnost byla dva týdny a jednou týdně by se prodlužovala o další týden?

Reaguji na Chamurappiho:
Ad 2) „Já si to jednou přepnul a zapomněl na to, pak jsem se divil, že je dlouho mrtvo, přestože bylo živo.“
Jaj, to se mi taky jednou stalo, ale hned jsem si zase vzpomněl. :-) Ale je fakt, že změna čehokoli v profilu by asi měla být možná jedině přes profil. Jinak může docházet k tomu, že se mi upraví profil a já se divím, protože vím, že na stránce "upravit profil" jsem minimálně rok vůbec nebyl.
margin
Profil *
Petr ZZZ:
Ale je fakt, že změna čehokoli v profilu by asi měla být možná jedině přes profil.
Já myslím, že by to nemuselo vadit, stačí přidat upozornění a třebas i možnost odsouhlasení, že dojde k úpravě profilu.
Petr ZZZ
Profil
Reaguji na margina:
Těžko říct. Takové to „Opravdu tohle chcete udělat?“ umí být docela otravné. Možná dát jen upozornění s odkazem, které po dvou (třech?) vteřinách samo zmizí, pokud se na ně nenajede myší:

Tato úprava nemá vliv na nastavení v profilu.
Upravit profil

Potvrzuji #14 ↓
_es
Profil
Pri označovaní textu myšou to niekedy „blblne“ vo Firefoxe 22.0 - označí sa viac, ako by malo, či nefunguje označovanie zozadu dopredu. Nefunguje ani posuvník v kódoch príspevkoch - zobrazia sa čierne textové „bubliny“. Asi to súvisí s novými „zlepšovadlami“.
Fisir
Profil
Prosím, nemohli byste přesunout pole pro název tématu nad text tématu, nebo nějak uklidnit vyhledávání podobných témat? Pak už se nedá do textu zasahovat a není tam žádné tlačítko pro schování. Funguje jenom vymazání názvu.
Joker
Profil
Fisir [#15]:
K tomu poznámka, i když ten titulek byl nad textem, překážely mi ty výsledky hledání třeba v sekci o učebnici PHP.
Třeba u základního kurzu chci pojmenovávat vlákna určitým stylem a zároveň kontrolovat, že mám správně číslování. Pak mi vadilo, když jsem začal psát název a výsledky hledání mi přeplácly nadpisy existujících vláken.
Davex
Profil
Uvítal bych seznam témat s rozepsanou odpovědí, kde půjdou i smazat nebo alespoň indikátor ve výpisu témat.



Tak nakonec to nebylo složité a v JavaScriptovém přílepku mi chodí zvýraznění vlákna s rozepsaným příspěvkem takto:

var revlakno = /[?&]topic=(\d+)/;
for (var a in document.links) {
  if (document.links[a].search) {
    var vlakno = (document.links[a].search.match(revlakno) || [])[1];
    if (vlakno > 0) {
      if ((localStorage.getItem("prispevekVlakna" + vlakno) || "") !== "") {
        if (document.links[a].parentNode.className === "topicTitle") {
          document.links[a].parentNode.style.backgroundColor = "#e0f0e0";
        }
        document.links[a].className += " rozepsane";
      }
    }
  }
}
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Já si to jednou přepnul a zapomněl na to, pak jsem se divil, že je dlouho mrtvo, přestože bylo živo.
Proto bych spíš navrhoval vymyslet a udělat to tak, aby člověk rozdíl v řazení jasněji poznal.


Reakce na Petra ZZZa:
A nešlo by udělat, aby výchozí platnost byla dva týdny a jednou týdně by se prodlužovala o další týden?
Teoreticky šlo, ale už jsem to udělal s platností do doby, které se z nás dožije jen Chamurappi.


Asi by bylo vhodné umožnit výsledky hledání titulku skrýt. A také zakládání tématu průběžně ukládat. Docela mě to vypeklo, když jsem dal ve snaze skrýt automatické hledání refresh a příspěvek mi zmizel.

Jinak rozepsané příspěvky bych (u registrovaných) raději ukládal do DB.
Fisir
Profil
V Opeře Mobile na Symbianu a Internetem v mobilu od O2 se nemůžu přihlásit. Na hlavní stránce vyplním údaje a klepnu na Přihlásit se. Stránka se obnoví, ale nejsem přihlášený. Pokud zadám špatné heslo, objeví se chybová hláška.


Když jsem údaje vyplnil při odesílání příspěvku, odeslal se pod mým jménem. Stále ale přihlášený nejsem a přihlášení na hlavní stránce nefunguje. Cookies mám zapnuté.
nemeja
Profil
Fisir:
Zadáváš správně velké písmena? já měl problém se přihlásit na účet Nemeja, ale nemeja už šel.
Fisir
Profil
Reaguji na nemeju:
Ne, zadávám „Fisir“, poprvé jsem nechal to automaticky předvyplněné, podruhé a potřetí jsem to raději sám přepsal.


Také mi připadá zbytečné zobrazovat text „Přimáčkněte klávesu při stisknutém tlačítku myši,“ když jsem na mobilu. Ikonky kláves se ale neukazují (opět můj podivínský mobil Symbian + Opera Mobile).
Chamurappi
Profil
Teď jsem si všiml, že u odkazů do diskuse zmizely ikonky kategorií. Úmyslně, nebo omylem? Ani <u></u> už v nich není.

Pročítal jsem starší diskusi o djpw.js a vzpomněl jsem si, že jsme chvíli chtěli dát i do spodních drobečků stáří vlákna. Mátlo to, poněvadž na tomtéž místě se dříve ukazovalo upozornění na nové příspěvky (které se nyní ukazuje nad formulářem). Možná, že po dvou letech již důvody zmatení pominuly.


Reaguji na Davexe:
Uvítal bych seznam témat s rozepsanou odpovědí
Vyrobit ho není těžké, ale zatím nevím, kam s ním.

nebo alespoň indikátor ve výpisu témat
Chtěl bych ho udělat jako překrývající symbol na ikonce kategorie — podobně, jako je teď zamčení a důležitost.
Zamlouvalo by se mi, kdyby byly všechny symboly určené třídami na <a class="ico"> (tzn. uvnitř by byl jeden obecný <span> a další třídy odkazu-rodiče by určovaly, jestli je to zámek, vykřičníček, plnovousek, tužtička atd.), jenže to je na mě moc velké vrtání v PHP, takže tuhle úpravu přenechám Str4wberrymu :-) … a až to bude hotové, udělám skript nastavující třídu.


Reaguji na Str4wberryho:
vymyslet a udělat to tak, aby člověk rozdíl v řazení jasněji poznal
Úzký sloupeček na indikaci je zbytečný při řazení podle data založení. Ale i bez něj si budou obě řazení pořád dost podobná.

Asi by bylo vhodné umožnit výsledky hledání titulku skrýt.
Nezávisle na tom by možná bylo dobré dát kolonku pro nadpis dotazu zpátky nahoru. I kdyby šly výsledky hledání skrývat, pořád nepěkně překáží a mě momentálně nenapadá, jak do formuláře takovou velkou obludu jemně zamontovat.

Další důvod pro návrat: Sice rozumím motivaci, že po napsání celého dotazu dokáže pisatel lépe shrnout, na co se vlastně ptá, a je tedy větší šance, že zvolí odpovídající titulek, ale zároveň platí, že určité množství lidí díky automatickému hledání najde svoji odpověď a nezeptá se nakonec vůbec (ostatně proto tam to hledání je), takže by mi připadalo maličko nefér, kdybychom tyto lidi nejprve nechali popsat celý problém a pak teprve prováděli hledání.

zakládání tématu průběžně ukládat
V novém formuláři pro zakládání dotazů to plánuji.


Reaguji na Petra ZZZ:
nešlo by udělat, aby výchozí platnost byla dva týdny
Řekl bych, že zmíněný názor z broučkařského piva bereš moc vážně. Cookie zajišťující přihlášení není nezdvořilá, do počítače návštěvníkovi neukládá naše věci, ukládá výhradně jeho data a dělá to jen a pouze proto, aby je sám nemusel často zadávat. Krom sušenek se u návštěvníka ukládá i JS objekt localStorage, tam leží rozepsané příspěvky, natrvalo — to bys chtěl také omezovat? Mračit se paušálně na používání určité technologie jen proto, že ji jde zneužívat k něčemu nekalému, je nerozumné (a vede to ke vzniku stupidní legislativy).

Trpí-li trvalé přihlašování nějakým problémem, není to ochrana soukromí, ale spíš bezpečnost uživatele — pokud se třeba člověk v internetové kavárně nebo ve škole zapomene odhlásit, může se za něj někdo cizí vydávat. Ovšem z tohoto hlediska je skoro jedno, jestli je expirace nastavená na týden, nebo na pár století.


Reaguji na Fisira:
Stránka se obnoví, ale nejsem přihlášený.
Můžeš nějak ověřit, že je to příliš dlouhou platností cookie?
Je možné, že se tvůj telefon v roce 2038 trochu zblázní a kvůli tomu si myslí, že sušenka s expirací načasovanou na dvě stě let dopředu již vypršela před pár lety.

a Internetem v mobilu od O2 se nemůžu přihlásit
Hraje roli způsob připojení? Zlobí to i přes wifi?


Reaguji na _es:
Pri označovaní textu myšou to niekedy ‚blblne‘ vo Firefoxe 22.0 - označí sa viac, ako by malo
Tohle patří spíš vedle. Ve Firefoxu 11 problém nepozoruji a ve verzi 22 jsem ho dříve také nepozoroval. Mrknu znovu, až se dostanu k jinému počítači.
Posuvník by teď už měl být opravený určitě.
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
Můžeš nějak ověřit, že je to příliš dlouhou platností cookie?
Myslím, že to tím není. Vyrobil jsem pokusnou stránku a funguje (klepneš na Nastavit kukinu » obnovíš stránku a mělo by se za ní ukázat „(nastavena)“). Platnost má do „Tue, 19 Jan 2038 03:14:07 GMT“. Na mobilu se mi „(nastavena)“ zobrazuje.

Zlobí to i přes wifi?
Jestli se nic ohledně cookies neměnilo před 2. 8. tak ne. Jinak nevím, WiFi na mém pustém ostrově nemám.
_es
Profil
Chamurappi:
Tohle patří spíš vedle.
Problém nastáva len v sandboxovej verzii - v „ostrej“ verzii v tom istom prehliadači nie, aj vo FF 23.0. Možno je problém len u mňa - „rozbitý“ prehliadač.
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Ve Firefoxu 22 jsem při označování žádný problém nezpozoroval. Petr ZZZ ovšem chybu potvrdil, takže asi nepůjde jen o lokální problém.

Problém nastáva len v sandboxovej verzii
Vlákno „JavaScript pro diskusi • 2012–2013“ se věnuje skriptům v sandboxu. Trochu mě udivuje, že jsi tam poslední dobou nepřinesl vlastní postřehy, v minulých letech byly tvé připomínky vždy podnětné, přestože jsem na ně možná nereagoval moc nadšeně :-)


Reaguji na Fisira:
Platnost má do ‚Tue, 19 Jan 2038 03:14:07 GMT‘.
Zkoušíš zrovna to poslední možné datum, které musí všude bezchybně fungovat :-)
K přetečení dojde až následující sekundu, tedy ve 03:14:08 GMT. Pokud i tenhle čas tvůj telefon zvládne, vyzkoušej i vzdálenější budoucno.
Fisir
Profil
Reaguji na Chamurappiho:
všude bezchybně fungovat
Bože. Zkusil jsem upravit životnost do roku 2222 a zdá se, že ten mobil do blázince nepůjde. V ostré verzi se bez problémů přihlásím.

Proto se ptám – má tento problém i někdo jiný, nebo to pro mně netřeba řešit?

Dále mě v souvislosti s tím napadlo – je nějaký důvod pro omezení povolených znaků v hesle?
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Další důvod pro návrat
Hm, to je fakt.

Ohledně ukládání příspěvků: Předěláme to na ukládání do DB?


Reakce na Fisira:
Smazat všechna diskusní cookie a zkusit to znovu? Ještě mě napadá, co si pamatuji, tak dříve nemožnost přihlašování způsobovalo nějaké kešování, ale to si (asi) řeší Opera na svých předžvýkávacích serverech sama…
Fisir
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Cookies a cache jsem vymazal a dočkal jsem se automatického přihlášení. Teď se pro změnu neodhlásím :D. Cacheování na serverech Opery nepoužívám, protože z nějakého důvodu mi k nim O2 nechce udělit přístup.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fisira:
Zkusil jsem upravit životnost do roku 2222 a zdá se, že ten mobil do blázince nepůjde.
Není jisté. Jestli dobře počítám, tak 2. února 2222 22:22:22 se při přetečení převede na 8. prosince 2017 12:39:58 => nevíš, jestli jsou před tvojí sušenkou čtyři roky života, nebo dvě století.


Reaguji na Str4wberryho:
Ohledně ukládání příspěvků: Předěláme to na ukládání do DB?
To by bylo fajn.
V JS ovšem teď ošetřuji i stav, kdy je totéž vlákno otevřené ve dvou oknech najednou — synchronizuji value při aktivaci <textarea>. Což není úkon, kterému by slušela asynchronní komunikace se serverem. Z localStorage jde data číst rychleji (nebo lépe řečeno je během čtení celý prohlížeč zaseknutý). Tohle bych musel i nadále řešit u klienta.

Ukládání zálohy by šlo spojit s kontrolou nových příspěvků a náhledem. Nějakým parametrem bych skriptu bb_nzp.php řekl, ať se neobtěžuje s převodem BB→HTML, a posílal bych mu text příspěvku vždy. Plus ještě nějakým jiným parametrem by se vydával povel ke smazání. A do volání JS initu bys mi mohl přidat informaci, jestli je člověk přihlášený (momentálně tam mám všude nějaké improvizace).
Joker
Profil
Str4wberry:
Ohledně ukládání příspěvků: Předěláme to na ukládání do DB?
Má to smysl?
Když vezmu mě, synchronizaci rozepsaných příspěvků mezi počítači bych využil jen ojediněle, vzpomenu si jen na jeden případ, kdy jsem něco rozepsal a pak to musel znovu psát z jiného počítače.
Zároveň mám v localstorage aktuálně uložených několik desítek rozepsaných příspěvků, z čehož reálně užitečný je pro mě jeden (ten, který aktuálně píšu).

Nebude to jen zaplevelovat databázi úplně zbytečnými daty?
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0