« 1 2 3 4 5
Autor Zpráva
Kubo2
Profil
Fisir:
Tak jsem si říkal, že zkusím, jak by to tu vypadalo s omezenou šířkou.
U mňa napríklad bežne takto (rozmery odkázaného obrázku zodpovedajú rozlíšeniu monitora môjho ntb).
Tori
Profil
Bylo by možné, aby funkce pro vkládání odkazů (Ctrl + tečka) reagovala na to, že se nacházím v kategorii Databáze a odkazy vyráběla primárně do manuálu MySQL? Např. se to týká funkce COUNT, která existuje v MySQL i PHP. Anebo - mohlo by se rozlišovat podle toho, že MySQL funkce a jiná klíč. slova jsou zadaná verzálami, zatímco do ostatních jazyků minuskami.
Tori
Profil
V Chrome (v.35) mi už nějakou dobu nefunguje zadávání šipek sekvencí Ctrl+J, šipka, ve Firefoxu ok. Dřív (= řádově před rokem a víc) to bylo ok. Je to na nějakém todo listu, nebo mám spíš používat FF?
Joker
Profil
Šlo by případně maximální výšku formuláře na příspěvky vyhodit někam do konstanty?
Já jsem to na Péhápku zvětšil abych měl víc místa :-) a obávám se, že takhle zahrabané v kódu se to při případné aktualizaci přepíše.
Str4wberry
Profil
Updatovat Chrome se ti nechce? Zkusil jsem to zrovna v aktuálním 38 a nebyl s → tím problém.
Tori
Profil
Str4wberry:
↑ Díky, myslela jsem, že to je záležitost skriptu.
Str4wberry
Profil
Akorát jestli jsme nezkazili Chamurappimu radost z ladění skriptu pro Chrome 35. :–)
jenikkozak
Profil
Líbilo by se mi, kdyby se po kliknutí na logo Diskuse prostředním tlačítkem myši otevřela nová záložka prohlížeče s aktualizovaným seznamem místo toho, aby se jen aktualizoval výpis v té aktivní.
Str4wberry
Profil
Také by bylo dobré myslet u tohoto způsobu obnovení výpisu na rozložení hlavní stránky s kategoriemi nahoře, kdy se logo tváří jako by nebylo klikací.
Fisir
Profil
Hlásím, že adresa podmienka sa vykona len raz mi shazuje Androidí prohlížeč (4.1.1). Přejdu na odkaz, počkám, až se stránka kompletně načte a celý prohlížeč se zavře. Pokud načítání přeruším v době, kdy je už vidět obsah, ale není dokončeno načítání dalších prvků stránky, můžu si ji přečíst. Děje se to při jakémkoli čísle kotvy, ovšem jenom v tomto vlákně. Kotva #najdi toto chování nevykazuje.
Marschmallow
Profil
Fisir:
Mně se to děje také - ale u Windows Phone 8.1 s Explorerem.

EDIT: Už mi nepadá. Vše funguje.
Kubo2
Profil
Chamurappi:

Nebolo by zlé zaviesť nejakú univerzálnu klávesovú skratku, ktorá by vždy načítala hlavnú stránku diskuse.jakpsatweb.cz do aktívneho okna (napríklad Enter, pokiaľ by nebola práve aktívna žiadna iná oblasť). Zo zvyku totiž pri práci s počítačom maximálne využívam klávesové skratky, a je veľmi nepohodlné neustále klikať pod vláknom na odkaz „Diskuse“ či v Chrome F6 + djpw.cz, Enter.

Mal by o takúto klávesovú skratku ešte niekto ďalší záujem?
lionel messi
Profil
Kubo2:
Mal by o takúto klávesovú skratku ešte niekto ďalší záujem?
Z môjho pohľadu nie je nutnosťou, ale mohla by sa hodiť.

(napríklad Enter, pokiaľ by nebola práve aktívna žiadna iná oblasť)
Samotný Enter určite nie, ak nie je nikde aktívny focus, posúva v histórii dopredu, čiže by išlo o nabúranie východzích funkcií prehliadača.

Mal by som trochu iný nápad. Na odpoveď máme klávesu D, na citovanie Q pri stlačenom tlačidle myši. Preto by som favorizoval trebárs H (od Home), prípadne Insert.
Kubo2
Profil
Mám niekoľko otázok.

• Bolo by možné na klávesovú skratku Ctrl+S v aktívnej textarei naviazať namiesto systémového Save dialógu uloženie rozpísaného príspevku do localStorage? Som na to dosť navyknutý z rozhrania Gmailu a najmä z prostredia editoru, takže Ctrl+S odpaľujem prakticky podvedome počas pauzy medzi písaním a je pomerne nepraktické a obťažujúce po každý raz stláčať naviac Esc.
• Bolo by možné, povedzme, na základe cookie custom-djpw=1 zúžiť výstup diskusie z kompletnej šablóny napríklad len na HTML dodatok + základné informácie o aktuálnej stránke v JSON-e niekde v <script> na tej samej stránke? Umožnilo by to poskladanie si vlastného rozhrania v JS a tiež by to mohlo byť začiatkom Chamurappiho djpw.js API a zároveň DJPW REST API pre vytvorenie kompletne vlastnej verzie rozhrania diskusie nad tou istou databázou.

Je toto vlákno vôbec ešte stále relevantné („JavaScript pro diskusi • 2012–2013“)?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kuba2:
Proč by sis chtěl tvořit vlastní verzi rozhraní? Co ti tu chybí? Už i ten HTML dodatek je funkce jen pro pár nadšenců.

Bolo by možné na klávesovú skratku Ctrl+S v aktívnej textarei naviazať namiesto systémového Save dialógu uloženie rozpísaného príspevku do localStorage?
Do localStorage se ukládá samo v pravidelných intervalech. Spíš by ta zkratka mohla ukládat rozepsaný text někam na server. To by šlo vyrobit přes HTML dodatek, jak jsem už párkrát navrhoval.

Je toto vlákno vôbec ešte stále relevantné
Ani moc ne. Ale nevadí to tu :-)
« 1 2 3 4 5

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: