Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
candiess Profil |
Dobrý večer,
vážení adminové a kolegové, tak jako já i určitě mnoho z vás je ve spojení s programováním pouze přes internet (tuto diskusi). Sem tam velice řídce narazím na různých IT portálech na nějaké srazy a různé setkání programátorů. Chtěl bych proto navrhnout založení nového téma a to sice např. Srazy a přednášky, kde by lidé nahazovali různé srazy, setkání, přednášky, atd.. Např.: http://www.barcampbrno.cz/, který byl 23/6/12 Jednotlivé příspěvky do tohoto tématu by mohly být třeba stylem: Název akce - Místo- Datum např.: Barcamb Brno 2012 - Brno - 23/6/12 Děkuji za případné reakce a doufám, že získám kladné ohlasy, přeji příjemný zbytek večera :) |
||
Str4wberry Profil |
#2 · Zasláno: 15. 7. 2012, 23:02:31
Docela to vypadá, že ani větší akce příliš netáhnou:
Půjdete na WebCamp'08? + malý osobní průzkum Webexpo 2008 Webexpo 2008 podruhé Jak se Vám líbilo na WebExpo? Kdo jede na WebExpo 2009? Kvůli těm několika vláknům kategorii nejspíš zřizovat nebudeme. |
||
candiess Profil |
#3 · Zasláno: 15. 7. 2012, 23:07:53
Str4wberry:
No v prvním vláknu jsem to vymezil na srazy a přednášky, ale teďka jsem si vzpoměl, že je i spousta soutěží s projekty atd. Já osobně jsem byl na 4-řech soutěžích a to jen v okolí Ostravy, mohlo by to být vlákno stylem ,,Přiďte se podívat" nebo tak něco. No ale máte pravdu, kvůli takové trošce to je asi passé. I tak děkuji za vyslechnutí a chci se zeptat, jestli nevíte o nějakém sjednoceném portálu, který nabízí tyto informace? Ono každý portál má jen něco, nikde to není sjednocené, díky |
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 15. 7. 2012, 23:19:03
Před časem tu byl k hodnocení web Sprednasky.cz - Přehled nejen českých přednášek, ale to jsou asi spíš online přednášky. :–)
Jinak nic nebrání založení tématu „Přijďte se podívat“, kdo ví, třeba se v něm debata rozjede takovým způsobem, že to vyústí v založení nové kategorie. |
||
Joker Profil |
#5 · Zasláno: 16. 7. 2012, 11:05:35
Str4wberry:
„Jinak nic nebrání založení tématu ‚Přijďte se podívat‘, kdo ví, třeba se v něm debata rozjede takovým způsobem, že to vyústí v založení nové kategorie.“ Skutečně asi bude stačit vlákno spíš než celá kategorie. Otázka je, jestli tam organizovat i případné srazy DJPW, které přece jen bývají „ukecanější“. |
||
candiess Profil |
#6 · Zasláno: 16. 7. 2012, 11:24:38
Joker:
„případné srazy DJPW,“ Za tohle bych byl neskutečně rád, kdybych věděl o těchto srazech a věřím, že nejsem sám :) Joker: „asi bude stačit vlákno“ No a do jakého téma to vlákno hodit? |
||
Joker Profil |
#7 · Zasláno: 16. 7. 2012, 11:38:15
candiess:
„Za tohle bych byl neskutečně rád, kdybych věděl o těchto srazech a věřím, že nejsem sám :)“ Stačí sem chodit ;-) Alespoň ty poslední srazy se diskutovaly docela dlouho (víc než měsíc), měly několik vláken a výraznou informaci v hlavičce diskuse. |
||
candiess Profil |
#8 · Zasláno: 16. 7. 2012, 11:39:55
Joker:
„Stačí sem chodit ;-)“ Troufnu si říct, že jsem každodenní i vícekrátdenní návštěvník, ale tohle jsem fakt nezaregistroval. Budu hold více koukat :) |
||
Str4wberry Profil |
#9 · Zasláno: 16. 7. 2012, 11:48:16
Stačí dávat pozor v říjnu nebo listopadu. :–)
Sraz diskuse • 2009 Sraz diskuse • 2010 Sraz diskuse • 2011 A jinak ano, pro srazy této diskuse bude lepší celé vlákno. |
||
Joker Profil |
#10 · Zasláno: 16. 7. 2012, 12:04:02
Str4wberry:
„Stačí dávat pozor v říjnu nebo listopadu.“ Optimisté by měli dávat pozor i v jiných měsících, protože snad na každém srazu se objeví myšlenka, že by ty srazy měly být častěji a nalezne širokou podporu, jen ta realizace pokulhává :-) |
||
Alphard Profil |
#11 · Zasláno: 16. 7. 2012, 12:07:58
Str4wberry:
„A jinak ano, pro srazy této diskuse bude lepší celé vlákno.“ Neomezoval bych se na tuto diskusi. Může-li tady být diskuse o různých srazech pro webové vývojáře, snad by nevadilo ani vlákno o Barcampu apod. Pro informativní vlákno by se mohla vytvořit nějaká doporučená strukura, např. Název, Kdy, Kde, Pro koho, Podrobnosti a když by bylo třeba diskutovat, přidal by se odkaz na samostatné vlákno. |
||
candiess Profil |
#12 · Zasláno: 16. 7. 2012, 12:10:11
Alphard:
Souhlasím Joker: „jen ta realizace pokulhává“ Mohu se zeptat, na čem to vždycky skončí? |
||
Taurus Profil |
#13 · Zasláno: 16. 7. 2012, 12:35:52
Shodnout se v tolika lidech z tolika míst je problém. Někdo jede kvůli někomu, druhý pracuje/studuje, třetí nemá na dalekou cestu...
|
||
Joker Profil |
#14 · Zasláno: 16. 7. 2012, 13:57:25
Alphard:
„Neomezoval bych se na tuto diskusi. Může-li tady být diskuse o různých srazech pro webové vývojáře, snad by nevadilo ani vlákno o Barcampu apod.“ Vzniká otázka v jaké sekci. Srazy DJPW se organizují v sekci „O této diskusi“, ale co jiné srazy? candiess: „Mohu se zeptat, na čem to vždycky skončí?“ Tak jednak dlouho trvá vybrat hlavně termín srazu. Na dosavadních srazech se kromě otázek webů, vesmíru, života a tak vůbec, probírají i zásadní věci kolem fungování diskuse a k tomu je nutná účast konkrétních lidí, jejichž možnostem se pak musí přizpůsobit termín srazu. Prostě ve stávajícím pojetí nestačí říct, že sraz bude v nějaké datum a kdo přijde, přijde. No a druhá věc je, že ta organizace srazu taky stojí nějaký čas a úsilí. K tématu příštího srazu, optimisticky se domnívám, že bude „v krátkodobém horizontu“ hotový základní kurz učebnice PHP a že by se pak mohla ta učebnice spustit a že by to byla dobrá příležitost/záminka k oslavě :-) |
||
Alphard Profil |
#15 · Zasláno: 16. 7. 2012, 14:18:34
Joker:
„Srazy DJPW se organizují v sekci ‚O této diskusi‘, ale co jiné srazy?“ Klidně nezařaditelné. Zdá se mi, že zde zase vzniká diskuse o problému, který neexistuje (tohle už je [#15]). Mluvil jsem o jednom informativním vláknu, dal bych ho do Nezařaditelných. Až bude aspoň 5 samostatných detailních vláken o něčem nesouvisejícím s djpw, můžeme se bavit, kam je zařadit. Až jich bude 20, můžeme se bavit o vytvoření nové kategorie. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0