Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Juandev Profil |
#1 · Zasláno: 24. 7. 2012, 19:07:56
Bylo by možné vyvinout filtry které by buďto v osobním prostoru uživatele nebo e-mailem informovali, že se objevil nějaký sledovaný string? Ono řekněme, že webdesignu rozumí asi jádro této komunity celkem slušně, ale pak jsou tu specifické kategorie, ve kterých se nalézají témata, kterém rozumí jen část lidí.
Já bych třeba z oblasti, které rozumím poradil, ale nebaví mě stále prolézat fora, jestli se někde neobjevil k takové věci dotaz. To kdyby mě filtr upozornil na string, tak bych se třeba dostavil a zanechal svůj post. |
||
jenikkozak Profil |
#2 · Zasláno: 24. 7. 2012, 19:25:31
Podobná funkce by byla velmi snadno zneužitelná na spamování.
|
||
Str4wberry Profil |
#3 · Zasláno: 24. 7. 2012, 19:30:59
Je takový problém požadovaný string vepsat vpravo nahoru do políčka pro hledání? Případně si uložit odkaz na hledání daného stringu a občas se na něj podívat.
|
||
Juandev Profil |
#4 · Zasláno: 24. 7. 2012, 20:47:26
jenikkozak:
„zneužitelná na spamování“ A to jak? Str4wberry: „Je takový problém požadovaný string vepsat vpravo nahoru do políčka pro hledání?“ Jak píši výše tak je, protože těch stringů může být více. „Případně si uložit odkaz na hledání daného stringu a občas se na něj podívat.“ A kam si ho mohu tady na webu uložit? |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 24. 7. 2012, 21:01:59
Reaguji na Juandeva:
„Jak píši výše tak je, protože těch stringů může být více.“ Vybereš Typ hledání: Kterékoliv slovo. „A kam si ho mohu tady na webu uložit?“ Tady na webu k uložení adresy žádný prostor není, musel bys využít jiné prostředky. Formulář vpravo nahoře se sice posílá POSTem, ale funguje i GET. „že se objevil nějaký sledovaný string?“ Byl by příklad takového stringu? |
||
Str4wberry Profil |
#6 · Zasláno: 24. 7. 2012, 21:34:28
Jak píše Chamurappi, zvolíš jiný typ hledání. Odkaz na hledání si můžeš uložit do svého profilu do kolonky „Webová stránka“.
|
||
Alphard Profil |
#7 · Zasláno: 24. 7. 2012, 21:58:34
Co kdyby se k formuláři s detaily hledání přidala js funkce Vytvořit trvalý odkaz? (Myslím samozřejmě na vyplněný formulář, ne výsledky). Bylo by to na očích a nebylo by potřeba zjišťovat, jaké parametry dát do get.
|
||
Chamurappi Profil |
#8 · Zasláno: 24. 7. 2012, 22:29:45
Reaguji na Str4wberryho:
„si můžeš uložit do svého profilu do kolonky ‚Webová stránka‘“ To se mi moc nelíbí, ta kolonka je určená k něčemu jinému. Jinak ten Juandevův nápad je v podstatě můj oblíbený návrh K4.4 :-) Reaguji na Alpharda: Já myslel, že z nějakého (asi výkonnostního) důvodu nechceme, aby na hledání někdo odkazoval a že právě proto se používá POST. Ale možná už to neplatí. Proč vymýšlet skript, když můžeme přepsat method na GET ?
|
||
Str4wberry Profil |
Je určená k něčemu jinému, ale je to současná asi jediná alternativa, jak mít klikací odkaz v této diskusi pohodlně k disposici. Zvlášť v případě, kdy Juandev svůj web uvedený nemá, je to win-win situace.
„Já myslel, že z nějakého (asi výkonnostního) důvodu nechceme, aby na hledání někdo odkazoval a že právě proto se používá POST.“ Skoro bych řekl, že vývojáři tohoto systému nějaké metody POST a GET neřešili. :–)
„Ale možná už to neplatí.“ Je fakt, že jsem teď zkusil něco hledat a hledá to i v posledních 365 dnech celkem rychle. Zajímavé. Možná je to tím, že je tu za danou dobu dvakrát méně příspěvků než v letech 06, 07 a 08. :–) |
||
Juandev Profil |
#10 · Zasláno: 27. 7. 2012, 01:08:55
Chamurappi:
„je v podstatě můj oblíbený návrh K4.4 :-)“ Jsem rád, že v tom nejsem sám. |
||
Chamurappi Profil |
#11 · Zasláno: 27. 7. 2012, 01:17:09
Reaguji na Juandeva:
Ptal jsem se tě na konkrétní příklad použití, žádný jsi neuvedl. Do implementace toho mého návrhu se nikdo nepohrne, dokud nebude existovat dostatečně zajímavý způsob využití. Stejně jako minule — předkládáš nějaký nápad, ale pak ignoruješ klíčové otázky, takže z toho je jen takové plácnutí do louže. |
||
Juandev Profil |
#12 · Zasláno: 27. 7. 2012, 01:25:21
Chamurappi:
„Byl by příklad takového stringu?“ 100 Start 200 GET answer 300 ROM off-line 400 PRINT "Ale jistě, já se nad tím zamyslím, ale teďka jsem unavenej." 500 12 h : 6 h : 3 h GO TO 100 600 PRINT ROM answer 700 END |
||
Jan Tvrdík Profil |
|||
Časová prodleva: 17 dní
|
|||
Juandev Profil |
#14 · Zasláno: 13. 8. 2012, 19:38:38
Takže teď mě napadla ještě obhajoba. Když chci odpovídat dotazy týkající se MediaWiki a Wikipedie. Zde nepříliš časté, ale občas se vyskytují.
Jak mám za současných podmínek vyhledat ručně pouze nové příspěvky obsahující tyto dvě slova v různé kombinaci v title? |
||
Tori Profil |
Juandev:
„Jak mám za současných podmínek vyhledat ručně pouze nové příspěvky obsahující tyto dvě slova v různé kombinaci v title?“ googlem: site:diskuse.jakpsatweb.cz (intitle:mediawiki OR intitle:wiki)
|
||
Juandev Profil |
#16 · Zasláno: 15. 8. 2012, 01:01:44
Tori:
NJ a proč tak složitě, když by to mohl umět software? |
||
Str4wberry Profil |
#17 · Zasláno: 15. 8. 2012, 03:43:51
Software je to třeba nejprve složitě naučit, aby to uměl.
|
||
Časová prodleva: 19 dní
|
|||
Juandev Profil |
#18 · Zasláno: 3. 9. 2012, 01:10:41
Str4wberry:
„Software je to třeba nejprve složitě naučit, aby to uměl.“ A o tom tady jde řeč. Chamurappi, tady hledal pádný důvod respektive string. |
||
Časová prodleva: 11 let
|
0