Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Petr ZZZ Profil |
#1 · Zasláno: 11. 9. 2012, 17:09:40
Upravoval jsem tato dvě vlákna:
Starší: Názor na stránku o rodinné farmě Mladší: Hlavička v mém počítači krásně sedí, ale v jiném se šoupne Ze staršího jsem do mladšího naklonoval příspěvek, jehož duplicitní částí autorka mladší vlákno založila. (Duplicitní část toho příspěvku jsem ve starším vlákně odmazal, ale o to teď nejde, zmiňuji to jen pro úplnost.) Mladší duplicitní příspěvek (původně zakládající příspěvek mladšího vlákna) jsem v mladším vlákně smazal a jeho textem nahradil text v naklonovaném starším, nyní zakládajícím příspěvku mladšího vlákna. Tohle proto, aby se odpovědi po přesunutí ze staršího vlákna do mladšího nedostaly před zakládající příspěvek mladšího vlákna. A potom jsem chtěl ještě změnit nadpis mladšího vlákna – a ono to nešlo. Zkoušel jsem tohle a tamto, přesouvat vlákno k ledu a zase zpět, ale nadpis mi upravit nešel. Pak mě napadlo zkusit editaci druhého příspěvku – a ejhle, objevila se v něm možnost upravit titulek vlákna! Tak jsem ho upravil. A připsal do zakládajícího příspěvku mladšího vlákna ještě automaticky generovanou poznámku o špatném nadpisu – to fungovalo a dokonce to vygenerovalo správně i ten původní nevhodný titulek. Bylo by fajn, kdyby to šlo opravit, ale kdyby to bylo nějak příliš složité, asi stačí, když víme, že to i takhle funguje. |
||
panther Profil |
#2 · Zasláno: 11. 9. 2012, 17:40:53
Petr ZZZ:
me se zobrazuje moznost editovat titulek normalne v prvnim prispevku. |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 11. 9. 2012, 18:19:40
Reaguji na Petra ZZZ:
Není to v sandboxu už několik měsíců opravené? |
||
Petr ZZZ Profil |
#4 · Zasláno: 11. 9. 2012, 18:47:52
Jaj, omlouvám se, potvrzuji funkčnost v sandboxu, nevím proč mě nenapadlo to zkusit odtam. Neplechu dělala jen ostrá verze (a dělá i teď – úprava titulku je možná přes pantherův příspěvek, tedy druhý ve vlákně).
|
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 11. 9. 2012, 19:20:09
Reaguji na Petra ZZZ:
To, co je opravené, není editace, ale přesouvání — správně se aktualizuje číslo zakládající příspěvku. Takže chybu vytváříš tím, že přesouváš v ostré verzi a ne v sandboxu. |
||
Petr ZZZ Profil |
#6 · Zasláno: 11. 9. 2012, 20:08:33
Reaguji na Chamurappiho:
„chybu vytváříš... “ A ta chyba teď zůstane, nebo zmizí? Když se teď, čachry s vlákny jsou tři hodiny hotové, podívám na situaci ze sandboxu a z ostré verze, tak ze sandboxu bych měl možnost upravit titulek přes první, z ostré verze přes druhý příspěvek. Až se zase jednou nasadí sandbox do ostrého provozu, tak ta chyba zmizí? (Ne že by na tom záleželo, teď už snad nikdo ten titulek upravovat nebude, ale jen tak ze zvědavosti. :-) (Mám raději vůbec moderovat přes sandbox, nebo jen v případě nějakých méně běžných operací jako např. klonování nebo mazání zakládajícího příspěvku?) (Od posledního nasazení sandboxu do ostrého provozu jsem do něj skoro přestal chodit, říkal jsem si, že není na škodu, když pár lidí, od nichž lze očekávat hlášení případných chyb, sledují diskusi přes ostrou verzi.) |
||
Str4wberry Profil |
#7 · Zasláno: 12. 9. 2012, 03:47:07
Podle mě to opravené není. Řekl bych, že chyba funguje takto.
1) Klonováním vznikne situace, kdy příspěvek s pozdějším datem má nižší ID než příspěvek starší. 2) Dotaz pro určení zakladatele vlákna, posledního příspěvku apod. potom nastaví jako počáteční příspěvek ten s nižším ID (lze vyčíst z URL odkazu „Upravit“). 3) V tomto případě je to #2 od panthera (lze si povšimnout, že je i panther brán jako zakladatel). 4) Jediná oprava v sandboxu je, že se pro účely změny titulku správně určí nejstarší příspěvek. Problematické (v sandboxu i ostré diskusi) je tedy kdekoliv přesouvat staré příspěvky do tématu s naklonovanými. Jinak řečeno kombinovat v rámci tématu originály a klony, zkrátka narušit shodné pořadí dle ID příspěvku a dle času vložení. Snad bezpečné současné klonování by mělo být zduplikovat celé vlákno a příspěvky promazávat / přesouvat tam klonováním + smazáním. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0