Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
mimochodec Profil |
#1 · Zasláno: 23. 3. 2015, 18:43:13
Jde mi o Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » Více hodnot ve sloupci
Cituji: "Správné řešení takovéto situace je obvykle vytvoření druhé tabulky, provázané s tou první, kde jednotlivé hodnoty budou řádky tabulky (v uvedeném příkladu například tabulka vysledky (id uživatele | výsledek), hodnoty by byly například 1|15, 1|5, 1|20, atd.)" Dost mě to zaskočilo. Myslím, že jde o špatné řešení, a to z důvodů, které tady zazněly nespočetněkrát, tedy nepohodlná správa. Nebylo by lepší popsat řešení se dvěma tabulkami položek a jednou vazební? |
||
juriad Profil |
#2 · Zasláno: 23. 3. 2015, 18:58:54
Je to správně - toto je ta vazební tabulka. V příkladu má 3 řádky:
1 15 1 5 1 20 |
||
mimochodec Profil |
#3 · Zasláno: 23. 3. 2015, 19:07:16
Aha, takhle! Tak to by možná chtělo přeformulovat. I mě to zmátlo, natožpak
|
||
_es Profil |
Možno by stačilo zmeniť „druhé tabulky“ na „další tabulky“, lebo najčastejšie asi celú väzbu vytvárajú tabuľky tri a vo väzobnej sú identifikátory riadkov iných dvoch tabuliek. Pri zlom riešení Některé časteji řešené dotazy pro MySQL - FAQ » Musíte pojmenovávat sloupce s indexem (jmeno1, jmeno2, jmeno3, …) by to mohlo byť tiež preformulované na „ďalší tabulku“.
|
||
mimochodec Profil |
#5 · Zasláno: 23. 3. 2015, 20:41:45
_es:
Mě tam spíš zmátlo to, že jsem tu rouru nepochopil jako oddělení sloupců a měl jsem 1|15 za jednu textovou položku. |
||
juriad Profil |
#6 · Zasláno: 23. 3. 2015, 20:42:58
mimochodec:
Z toho důvodu je tam zmíněn ten vzor: „(id uživatele | výsledek)“ |
||
_es Profil |
mimochodec:
„sem tu rouru nepochopil jako oddělení sloupců“ Aha, tak to by okolo tej „rúry“ mohli byť medzery a zapísané to ako kód - aby to bolo neproporcionálnym písmom a rúry presne zarovnané pod seba - čo síce náhodou sú, no len preto, že je tam len všade 1. |
||
Alphard Profil |
#8 · Zasláno: 23. 3. 2015, 21:34:30
Nevidím problém v přeformátování do konzolového stylu
+--------------+----------+ | id_uzivatele | vysledek | +--------------+----------+ | 1 | 15 | | 1 | 5 | | 1 | 25 | | ... | ... | +--------------+----------+ Lepší? |
||
mimochodec Profil |
#9 · Zasláno: 23. 3. 2015, 21:49:00
Alphard:
Super, takhle bych to pochopil i já :-) |
||
Časová prodleva: 10 let
|
0