« 1 2 3 4 »
Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
To se mi nelíbí. Přijde mi to jako zbytečné mrhání místem. Nejdřív zvětšíš písmo a teď ještě zužuješ sloupec…
Tobě se to s tím miniaturním odsazením čte dobře? Mě to extrémní nalepení k okraji tedy dost irituje a je mně dost nepříjemné.

Navíc, když je text příspěvku přímo pod jménem, tak se jméno autora příspěvku a jméno autora, na kterého se reaguje, dost pletou.

Jinak písmo je podle mě malé i teď. Na mých 5" telefonech má písmeno na výšku asi 2 milimetry, což je dost na hraně, ne-li pod ní.


Potom by v zobrazeném výčtu odkazů na stránky neměla chybět jednička.
Ano.

Jsou chytré odkazy jako výchozí? Rád bych, aby byly, minimálně pro registrované.
Nejsou, myslím. Můžeme to prohodit a dát do nastavení volbu „zapnout hloupé odkazy“. :–)

To mi přijde divné. Neviděl bych v tom žádný systém, kdybych takovou funkci potkal poprvé v životě.
Systém je v tom, že se člověk rychle dostane přes plevel BB značek, které se mu okolo označeného obsahu po zavolání formátování vytvoří a nemusí tak bušit do směrových kláves. Tabování po BB značkách napříč celým příspěvkem mi přijde nepotřebné. Nedovedu si moc představit jeho využití, tak by bylo dobré, kdyby neblokovalo odeslání příspěvku přes Tab, Enter.



Reakce na Trejpu:
Nešlo by stránku přístupu k sandboxu, jejímž jediným smyslem je zadat heslo, vylepšit o jeden řádek JavaScriptu, který by políčku pro heslo nastavil focus()?
O tom jsem uvažoval. Trochu mi na tom vadí, že na mobilech je potom zvýrazněný <input>, bliká v něm kursor, ale neobjeví se klávesnice, co může být trochu matoucí.

Ale nyní jsem tedy autofocus přidal, spolu s autocapitalize="none", aby se na mobilech nezvětšovalo první písmeno.
Chamurappi
Profil
Teď koukám do DB… tolik zbytečných sloupečků u uživatelů, protože není dodělaná editace profilu. Stále nelogujeme IP adresy při registraci :-(
A asi máme tu registraci zase děravou, registrují se nám tady roboti. Mrzuté.


Reaguji na Kcka:
Myslel jsem, že ti vadí hlavně zobrazení příspěvků ve vlákně, ne seznamů vláken.

Vadí mi obzvláště nechutně černý a tučný nickname naposledy přispívajícího
To je konzistentní s tím, jak se zde jména všude píšou. Spíš ta desktopová varianta je výjimečná netučností jmen. Nepodporuje písmo ve tvém telefonu víc druhů tučnosti? Že bychom mohli použít něco mezi tučným a normálním písmem…

Informace o počtu nových příspěvcích nejsou pod sebou jako v předchozím obrázku.
Hm, to by asi mohlo jít srovnat. Odplavat je doprava…
Na ukázaném vodorovném telefonním zobrazení mi přijde ošklivý poslední sloupeček vpravo, jednak proto, že roztahuje každý řádek na tři řádky, jednak proto, že informace o stáří není přehledně zarovnaná. Zobrazení pro max-width: 480px využívá lépe prostor.

V detailu příspěvku mi vadí zbytečne výrazná tlačítka
Původně bývala menší. Když bylo i písmo menší. Možná by samotná ta tlačítka mohla mít menší písmo…

Ke sledování vláken:
V čem se to liší, od kliku do mého profilu a dalšího kliku na poslední zaslané příspěvky?
Je to seřazené podle času poslední reakce a rovnou vidíš, kolik máš kde nepřečtených příspěvků.

ale já je nesleduji, třeba ani sledovat nechci, chci jednou odpovědět a už se tam nikdy nepodívat a nechci aby mi to tam strašilo
Myslím, že opačný scénář je častější. Už jsem kdysi zjišťoval, v kolika procentech se různí lidé vracejí na místo činu. V 97 % vláken, do kterých jsi přispěl, máš všechno přečteno. Zbývá ti 47 vláken, kde po tobě někdo něco psal a ty ses nepodíval co… jestli tě tam někdo opravoval, nebo jestli ti děkoval, nebo jestli ti pokládal doplňující otázku. Přijde mi přirozené, že většinu lidí další vývoj aspoň trochu zajímá. Ale může je přestat zajímat, pokud se třeba změní téma – proto můžou sledování vypnout. Nebo je naopak může zajímat u vlákna, kam nemají čím přispět – proto můžou sledování zapnout.

píšeš, že se zatřese když není nic nového, OK; ale proč se třese oněch prvních 8-10 řádků?
Je to místo, kam uživatel při znovunačtení obvykle kouká. Zkoušel jsem třást vším – to pak vypadá, jako že se toho hodně stalo (velké přesuny v seznamu je možné pozorovat po delší nepřítomnosti, třeba po víkendu). A když zatřesu jen prvním vláknem, tak to zase vypadá, že je něčím významné to první vlákno. Proto třesu první osmicí s postupně klesající intenzitou.

Neberte to jako negativismus, určitě je zde spousta pěkných věcí
Zase tak moc změn zde není, ty nejdůležitější už jsi zkritizoval :-)
Děkuji, zpětná vazba je důležitá.


Reaguji na Str4wberryho:
Mě to extrémní nalepení k okraji tedy dost irituje a je mně dost nepříjemné.
Když nad tím znovu přemýšlím, dobře, mohl by ten padding být trochu větší. Ale to jen proto, že jsi zvětšil písmo. Při velikosti font-size: 85%, která tam byla od září 2013 do května 2015, mi to přišlo akorát… dobře, i tenkrát to mohlo být o pixel větší. Ale tohle se mi zdá moc.
To pletení jména autora se jménem adresáta bylo nepříjemné, to je fakt. Možná bychom mohli autora příspěvku ukazovat nějak víc … jinak.

Jinak písmo je podle mě malé i teď.
Rád vidím na obrazovce co nejvíc informací. A telefony mívají tak drobné reálné pixely, že menší velikost nesnižuje čitelnost. Když chytím do ruky svůj telefon (4.5", 800×480) a tu natáhnu co nejdál před sebe, tak to 85% písmo pořád docela dobře přečtu. Většinou čtu z menší vzdálenosti, což už je tuplem v pohodě. Udělám velikost písma nastavitelnou.

Systém je v tom, že se člověk rychle dostane přes plevel BB značek, které se mu okolo označeného obsahu po zavolání formátování vytvoří
Pokud netvoří zrovna odkaz, tak je po zavolání formátování vždy kurzorem za značkou, kterou právě vytvořil, ne? Takže by to byla zkratka jen pro skočení za odkaz? V mnoha případech stačí zmáčknout End.
Při tvém systému by na první pohled nebylo zřejmé, kolik Tabů musím zmáčknout, abych se dostal na odesílací tlačítko – musel bych počítat, v kolika otevřených značkách jsem, nebo bych musel po každém Tabu dávat pozor, abych náhodou neodentroval uvnitř příspěvku. To je nepříjemné. O trošičku víc, než když skáču po všech BB-značkách, protože na BB-značky jsou oči lépe natrénované, než na kombinaci otevíracích a zavíracích BB-značek.
Kcko
Profil
Chamurappi:
To je konzistentní s tím, jak se zde jména všude píšou. Spíš ta desktopová varianta je výjimečná netučností jmen. Nepodporuje písmo ve tvém telefonu víc druhů tučnosti? Že bychom mohli použít něco mezi tučným a normálním písmem…
No rád bych tu tučnost stáhl a nějak lépe zarovnal ty jména.

Hm, to by asi mohlo jít srovnat. Odplavat je doprava…
Na ukázaném vodorovném telefonním zobrazení mi přijde ošklivý poslední sloupeček vpravo, jednak proto, že roztahuje každý řádek na tři řádky, jednak proto, že informace o stáří není přehledně zarovnaná. Zobrazení pro max-width: 480px využívá lépe prostor.

Mě vůbec, zvykl jsem si a i když něco roztáhl nebo občas nějaký text vytékal, porád ten výpis byl mnohem přehlednější než nyní.

Je to místo, kam uživatel při znovunačtení obvykle kouká. Zkoušel jsem třást vším – to pak vypadá, jako že se toho hodně stalo (velké přesuny v seznamu je možné pozorovat po delší nepřítomnosti, třeba po víkendu). A když zatřesu jen prvním vláknem, tak to zase vypadá, že je něčím významné to první vlákno. Proto třesu první osmicí s postupně klesající intenzitou.
Chtěl ses vyřádit, ale stejně mi to přijde, že časem dostanu epilepsii. Možná bych udělal nějaký preloader, jako že se něco děje, a pak podbarvil řádky tabulky kde se něco děje, kde je něco nového (animací ...). Mám rád CSS3, animace, ale poslední dobou je to všude a tento lehce konzervativní web to nabouralo a nelíbí se mi to.

Mobilní verzi asi neřešte, upravím si dle svého :-), nepůjde proti proudu.
Znovu, ale apeluji na nějaké lepší vysvětlení jak důmyslně nakládat s HTML dodatkem ... Na to jakou to má sílu, je to moc utopené a nedostatečně vysvětlené. (Nebo, že by záměr?)
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
protože není dodělaná editace profilu
Co není v editaci dodělané?

Rád vidím na obrazovce co nejvíc informací. A telefony mívají tak drobné reálné pixely, že menší velikost nesnižuje čitelnost.
To sice ano, ale zase člověk často na mobilu čte v ne úplně komfortních podmínkách. Při stání na jedné noze v třesoucím se autobuse se lepší čitelnost hodí. :–)

Současně tu máme myslím cca 12px písmo, což je pořád méně než běžná velikost. Osobně tu někdy už musím zoomovat, takže bych byl pro podobný redesign jako proběhl na JPW i v desktopové diskusi. :–)

Pokud netvoří zrovna odkaz, tak je po zavolání formátování vždy kurzorem za značkou, kterou právě vytvořil, ne?
Ne, není:


Při tvém systému by na první pohled nebylo zřejmé, kolik Tabů musím zmáčknout, abych se dostal na odesílací tlačítko
To není jasné ani teď, když to skáče po všech počátečních a koncových značkách.

Zanoření do více než jedné značky se tu zase tak často nepoužívá.

protože na BB-značky jsou oči lépe natrénovan
Mně přijde, že to přesunutí kursoru při Tabu obecně špatně člověk zaregistruje, hlavně když skočí o X řádků a sloupců bůhvíkam na jinou značku. Když Tab pouze přeskočí o pár znaků za [/konec], tak to jakž takž jde.

U odkazu je to myslím perfektní už teď, protože se výrazně označí obsah uvnitř značky. Možná by podobné zvýraznění šlo docílit i u značek označením mezery za uzavírací značkou…

Současné chování z jistého pohledu vypadá logičtěji, ale vyvolává falešné poplachy. Omezení na odkazy + přeskočení koncové značky by na tom mělo být mnohem lépe.


Reakce na Kcka:
Znovu, ale apeluji na nějaké lepší vysvětlení jak důmyslně nakládat s HTML dodatkem ... Na to jakou to má sílu, je to moc utopené a nedostatečně vysvětlené. (Nebo, že by záměr?)
Myslím, že to původně vzniklo jako ulehčení Chamurappimu pro vývoj jeho JavaScriptu.

Jak už to tak bývá, následně se vynořily megalomanské plány, jak by mohl každý vytvářet několik dodatků, které by šlo sdílet mezi uživateli. Člověk by si mohl různé dodatky zapínat a vypínat, takže by bylo extrémně jednoduché se podílet na vylepšování diskuse a změny snadno a rychle dostávat do oběhu. Takže se s tím nakonec nedělalo nic… :–)
Kcko
Profil
Str4wberry:

Myslím, že to původně vzniklo jako ulehčení Chamurappimu pro vývoj jeho JavaScriptu.

Jak už to tak bývá, následně se vynořily megalomanské plány, jak by mohl každý vytvářet několik dodatků, které by šlo sdílet mezi uživateli. Člověk by si mohl různé dodatky zapínat a vypínat, takže by bylo extrémně jednoduché se podílet na vylepšování diskuse a změny snadno a rychle dostávat do oběhu. Takže se s tím nakonec nedělalo nic… :–)


Chápu, klasika (reaguji hlavně na poslední větu) ;-).

Nemůže se nějak vlastním dodatkem, speciálně JS dodatkem nabořit web? Ted mě zrovna nenapadá jak, ale přeci jen ...?
Fisir
Profil
Už sem sice moc nechodím, ale nynější aktualizace mi připadá jako změna k horšímu. Diskuse k některým vylepšením ustala a ty se tak nasadily buď v nedodělané podobě, nebo podobě, která vyhovuje jen Sr4wberrymu nebo Chamurappimu.

Reloadování hlavní stránky. Ta animace prostě do stylu Windows 95 nesedí. Navíc, pokud bych nečetl vlákna o vývoji diskuse, nevěděl bych, co to znamená.

AJAX. Uniká mi smysl odesílání příspěvku AJAXem a následné přesměrování na novou stránku s již načteným příspěvkem, ale budiž. Co je ale nepříjemné, že to diskuse nijak neindikuje. Na domácích internetech to možná není potřeba, ale když posílám příspěvek z vlaku, tak nevím, jestli se přerušilo spojení, jestli se příspěvek momentálně odesílá nebo jestli jsem zapomněl klepnout na Poslat zprávu. A pak odmazávat duplikovaný příspěvek na takovém připojení není zrovna nejlepší user experience.

Sledovaná vlákna. Nejsem sám, kdo nevidí logiku v automatickém sledování všech vláken, do kterých přispěji. Teď už to ale jakýsi smysl má, když jste zrušili Moje příspěvky. Pak ale nechápu, proč mám mít seznam vláken, do kterých jsem kdy přispěl smíchaný s vlákny, do kterých jsem nepřispěl, ale jenom mě zajímají, nebo si je chci uložit na později. Nehledě na to, že jsem si vypěstoval reflex, že po kliknutí na Poslat zprávu následuje ještě kliknutí na očičko, takže ve Sledovaných mám skutečně jen ta vlákna, která mě zajímají. Teď jste mi ale zrušili seznam mých posledních příspěvků, takže už se neexistuje způsob, jak zjistit, jestli na mě někdo reagoval.

Nápověda pro klávesové zkratky citování. Nechápu, proč tam takhle musejí pořád strašit. Stačilo by je ukázat jednou, kdo by je chtěl používat, zapamatoval si je, nebo by si je našel v nápovědě (viz další bod). Ano, klávesou kterou si teď nepamatuji to můžu schovat, ale kdo nečte vývojářská vlákna, bude to mít navždy před očima.

Spousta nezdokumentované nestandardní funkčnosti. Většina využitelných klávesových zkratek sice v nápovědě je, ale spousta funkčnosti typu Tabování v políčku pro psaní textů zmíněná není. Vůbec bych se nebránil nějakému chytrému modernímu Clippymu, který by mi prozradil, co že se to právě stalo, nebo že místo označení textu a hledání tlačítka Citovat můžu použít klávesovou zkratku.

Možná jsem ještě na něco zapomněl.

Tohle píšu na mobilu a napadlo mě, že by ta textarea pro psaní příspěvků mohla být trochu vyšší a vůbec je tu všechno (písmo, tlačítka) takový mrňavý.

Reaguji na Str4wberryho:
na mobilech je potom zvýrazněný <input>, bliká v něm kursor, ale neobjeví se klávesnice
.click() by to nevyřešil?
Str4wberry
Profil
Reakce na Kcka:
Nemůže se nějak vlastním dodatkem, speciálně JS dodatkem nabořit web? Ted mě zrovna nenapadá jak, ale přeci jen ...?
Může. Ale jen uživatel sám sobě. Nebo moderátor s přístupem do DB ti může nachystat do dodatku překvapení. :–) V případě sdílení dodatků by to problém být mohl.


Reakce na Fisira:
Reloadování HP je nejspíš síla zvyku. V sandboxu to bylo nějaký ten pátek a nikomu to zvlášť nevadilo.

Indikace AJAXových akcí je v plánu.

Sledovaná vlákna fungují úplně stejně jako dřívější „Mé příspěvky“ s tím, že jde navíc vyřazovat a přidávat. Nejsou určeny k odkládání témat na později – k tomu jsou záložky v prohlížeči či případná budoucí funkce přidávání témat mezi oblíbené.

Je zajímavé sledovat, jak změna terminologie změní využití dané funkce. :–)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kcka:
No rád bych tu tučnost stáhl
Možná by šlo použít netučné písmo se stínem.

stejně mi to přijde, že časem dostanu epilepsii
Teď jsem si při čekání na MHD nastudoval na Wikipedii, že tímto efektem nejspíš záchvat PSE vyvolat nejde. Je to zajímavá nemoc.

a pak podbarvil řádky tabulky kde se něco děje
Když se něco děje, tak se obvykle přešoupou řádky… to ti vlastně také vadí, nebo ne? Mně to takhle přijde podstatně názornější, když vidím, že se vytáhlo vlákno, které třeba bylo o pět řádků níž – vidím lépe souvislost.
Zakývání se děje, když se na diskusi nic neděje, to by ani nebylo co podbarvit.

apeluji na nějaké lepší vysvětlení jak důmyslně nakládat s HTML dodatkem ...
Já přes něj obvykle mívám přilinkovaný skript z localhostu, nebo ze svého hostingu.

Nemůže se nějak vlastním dodatkem, speciálně JS dodatkem nabořit web?
Můžeš si ho sám sobě nabořit. Třeba bys mohl dát všemu display: none. Očekáváme, že na tuto diskusi chodí lidé, kteří kodéřině trošku rozumí.
Do stránky s editací profilu se HTML dodatek nevkládá, takže i pokud si omylem provedeš něco drastického, zůstane ti jakási možnost se toho zbavit.


Reaguji na Str4wberryho:
Co není v editaci dodělané?
Kde máš pohlaví?
V DB vidím sloupečky user_gender, user_born, user_phone… čím se plní?

Osobně tu někdy už musím zoomovat, takže bych byl pro podobný redesign jako proběhl na JPW i v desktopové diskusi.
Hm. Vyrobím přepínač.

Ne, není:
Aha, takhle. Ale můžeš napsat slovo a pak teprve zmáčknout Ctrl+B. Já patřím mezi lidi, kteří nejprve píšou a pak formátují, tak mi to přeskakování za konec nechybí.
Také mě napadá, že by Ctrl+B na konci tučného úseku při neoznačení ničeho mohlo přeskočit na konec tučnosti.

U odkazu je to myslím perfektní už teď, protože se výrazně označí obsah uvnitř značky.
Ovšem jen při tabování dopředu, takže pouze, když uvnitř BB-úseku nejsi (což chceš zrušit). Při tabování na druhou stranu není tak triviální rozeznat odkaz.

Myslím, že to původně vzniklo jako ulehčení Chamurappimu pro vývoj jeho JavaScriptu.
Ne. Vzniklo to jako prostor pro rozšíření. Tagovátko příspěvků od juriada by si jinak musel každý instalovat na všechny své počítače…
K dokonalosti ještě chybí mít v profilu obecné synchronizované úložiště. A co se týče sdílení rozšíření, momentálně už několik lidí linkuje Taurovo CSS.


Reaguji na Fisira:
Ta animace prostě do stylu Windows 95 nesedí.
Asi si nevzpomínáš na animovanou šipku „začněte kliknutím zde“, která přifrčela k tlačítku Start :-)
Komentoval jsi tuto animaci někdy před nasazením? Je zde už dlouho, nevzpomínám si, že by ji někdo z uživatelů sandboxu kritizoval.

Uniká mi smysl odesílání příspěvku AJAXem
Bez potvrzení od serveru o úspěšném odeslání není jisté, že se může smazat záloha v localStorage. Tohle není novinka, tak už to funguje čtyři roky.

tak nevím, jestli se přerušilo spojení, jestli se příspěvek momentálně odesílá nebo jestli jsem zapomněl klepnout na Poslat zprávu
První dvě možnosti jsou navzájem špatně rozlišitelné a tu třetí možnost poznáš podle toho, že máš tlačítko „Poslat zprávu“ nezakázané.

Teď už to ale jakýsi smysl má, když jste zrušili Moje příspěvky.
O mé chuti zrušit druhý seznam už víš dva roky.

Vůbec bych se nebránil nějakému chytrému modernímu Clippymu, který by mi prozradil, co že se to právě stalo
Ale nápis při nakliknutí ti přijde rušivý. Jak by podle tebe měla vypadat moderní chytrá nápověda pro tabování? Ono tady zase tolik novinek, které by potřebovaly dokumentaci, není.

že by ta textarea pro psaní příspěvků mohla být trochu vyšší
Nebo by se mohla sama natahovat podle obsahu.

.click() by to nevyřešil?
Myslím, že je to jedna z věcí, které potřebují explicitní uživatelskou akci, což načtení stránky není. Žádný postup nebude fungovat.
Davex
Profil
Chamurappi:
A asi máme tu registraci zase děravou, registrují se nám tady roboti.
Vypadá to, že v registraci přežil nějaký starý kód.
document.getElementById("protirobotum").value="4";

Str4wberry:
Je nějaké rozbité logování registrace, protože od neděle nic nepřibylo.
Str4wberry
Profil
1) Číslo proti robotům v registraci jsem změnil.
2) Logování odkazů v [pre] jsem zkusil opravit.

Tyto změny i úpravy v mobilním vzhledu jsem nahrál do ostré diskuse.


Co se týče logování registrace – nebylo to náhodou implementované jen v ostré a nasazením sandboxu se to zrušilo? Máme zálohu? :–)



Reakce na Chamurappiho:
Kde máš pohlaví?
V DB vidím sloupečky user_gender, user_born, user_phone… čím se plní?
Aha, tohle. Myslím, že to má nízkou prioritu.

Ale můžeš napsat slovo a pak teprve zmáčknout Ctrl+B. Já patřím mezi lidi, kteří nejprve píšou a pak formátují, tak mi to přeskakování za konec nechybí.
To jde jen u formátování jediného slova, takže než abych přemýšlel, kolik slov chci formátovat, raději formátuji předem.

Také mě napadá, že by Ctrl+B na konci tučného úseku při neoznačení ničeho mohlo přeskočit na konec tučnosti.
Myslím zbytečné. To už je pomalu snazší použít ty šipky/End než lovit klávesovou zkratku.

Ovšem jen při tabování dopředu, takže pouze, když uvnitř BB-úseku nejsi (což chceš zrušit).
Chtěl bych zachovat to, že když vyvolám:
[url=http://www.example.com]Odkaz[/url]

Mohu po vložení URL ze schránky odtabovat na „Odkaz“:
[url=http://www.example.com]Odkaz[/url]

A potom z textu odkazu za [/url] a pokračovat v psaní:
[url=http://www.example.com]Odkaz[/url]|

To je celé, co jsem si od rozšíření funkce Tabu sliboval. Ještě by bylo hezké, kdyby se šlo i vrátit z textu odkazu na URL pomocí Shift + Tab, ale pokud je to problém, tak to za to asi nestojí.

K dokonalosti ještě chybí mít v profilu obecné synchronizované úložiště.
Myslíš nějaké obyčejné textové pole v DB, kam se bude ukládat JSON? Máš představu, jak by to mělo být navržené?
_es
Profil
Nejako je „pokazené“ vkladanie znaku > cez pravý alt. Buď to vyhadzuje nejakú hlášku o kontextových odkazoch, alebo to bez varovania vloží nejaký odkaz, alebo nejde znak vložiť vôbec (Firefox).
Joker
Profil
_es:
Nejako je ‚pokazené‘ vkladanie znaku > cez pravý alt.

Mně se to neděje (v Chrome ani Firefoxu). Resp. zkouším vložit > přes AltGr + > a vloží se normálně.
_es
Profil
Joker:
Je to pri nastavenej slovenskej klávesnici qwerty. Vyzerá to, že je v JS z nejakého dôvodu, asi len niekedy, detegovaný pravý alt ako ctrl, lebo pri tlačítkach sa objaví „nápoveda“, aký kláves treba namiesto nich stlačiť. Teraz som zistil, že to nastáva len pri „Tor browseri“, „normálny“ Firefox to nerobí.
Joker
Profil
_es:
Vyzerá to, že je v JS z nejakého dôvodu, asi len niekedy, detegovaný pravý alt ako ctrl
Tohle se mi děje taky, zdá se, že vždycky.
Stisknutí AltGr zobrazí klávesy pro kontextovou mapu (stejně jako stisknutí ctrl), ale ty klávesy pak nereagují.
Nejspíš to je kvůli tomu, že AltGr vlastně odpovídá ctrl+alt.
Ale i tak mi AltGr + > normálně do příspěvku vloží > (na české qwerty klávesnici).

Teraz som zistil, že to nastáva len pri ‚Tor browseri‘
A není to nějaký vrtoch toho prohlížeče?
_es
Profil
Joker:
A není to nějaký vrtoch toho prohlížeče?
Je to len inak nastavený Firefox a doplnený o nejaké doplnky, či sa tie nastavenia môžu týkať aj tohoto... - asi skôr nie. Možno ide o to, že je použitá staršia verzia 38.3.0 a závisí to len od verzie Firefoxu.
juriad
Profil
Chybí ikonka kódu v moderátorské poznámce, viz:
Moderátor juriad: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Moderátor Chamurappi: Už nechybí.
Moderátor juriad: Skvěle, díky.
Moderátor Chamurappi: Rádo se stalo.
Chamurappi
Profil
Komu všemu se ukazují špatně ikonky kategorií a na jakých verzích čeho? Nechcete si ten problém trošku víc prozkoumat, případně i najít řešení? :-) (Přes HTML dodatek v editaci svého profilu si můžete přilinkovat své CSS a přebít naše definice.)
Já u sebe totiž problém nikde nepozoruji, takže se nemám čeho chytit a jako jediné řešení se nabízí ustoupit od kvalitnějších ikonek… což se mi vůbec nechce.


Reaguji na _es:
Zachytávání zkratek v <textarea> se už mnoho let neměnilo.
Ale potvrzuji, že v Tor Browseru skutečně vzniká problém. Podívám se na to. Také v něm trošku jinak vypadají tlačítka, ale to asi moc nevadí.
Minimálně bych asi mohl zrušit zkratku Ctrl + tečka, protože kontextový odkaz z označeného slova už umí vyrábět i Ctrl + K – jako výchozí adresa se předvyplní ta, která souvisí s označeným slovem (tohle už platilo tuším i v minulé verzi DJPW). Ctrl + tečka umí vyhledat v označeném textu všechna slova, na která jde odkázat, což asi nebývá moc potřeba.


Reaguji na Str4wberryho:
Díky za ošetření registrace. Na ten padding si zkusím zvyknout, no…

nebylo to náhodou implementované jen v ostré a nasazením sandboxu se to zrušilo? Máme zálohu?
Bylo. Mám všechny verze všeho. Nahrál jsem dotyčný skript na FTP ostré verze, zakončený na _2014, tak se můžeš pokusit o nějakou syntézu.
Při nasazení jsem řešil, že i normální odpovídací formulář měl u sebe starší verzi ochrany proti robotům. Pro příště by bylo dobré všechny změny ostré verze zanést vždy okamžitě do sandboxu, i když v něm nemají uplatnění, protože jinak to dopadá takhle.

To už je pomalu snazší použít ty šipky/End než lovit klávesovou zkratku.
Napadne v takovou chvíli někoho použít Tab? Vypadá to tu aspoň zčásti jako Sublime Text, abys očekával podobné chování? Mně ten End nepřijde o moc složitější.

Když už vymýšlíme nějaké přeskakování, na které běžná intuice nevystačí, líbilo by se mi, kdyby šlo provádět i z mobilů a tabletů. Výrobci systémů pro telefony ve své nekonečné moudrosti usoudili, že nás vrátí do doby psacích strojů, kdy byla každá dodatečná úprava již napsaného textu otravná… tak by bylo hezké, kdybychom nás zase nějak posunuli zpátky do budoucnosti :-)

A potom z textu odkazu za [/url] a pokračovat v psaní
A potom dalším Tabem na „Poslat zprávu“, nehledě na to, kolik dalších odkazů v příspěvku je. To mi přijde zvláštní, nesystematické.

Myslíš nějaké obyčejné textové pole v DB, kam se bude ukládat JSON? Máš představu, jak by to mělo být navržené?
Mám.
Str4wberry
Profil
Komu všemu se ukazují špatně ikonky kategorií a na jakých verzích čeho?
Nemůže tam být nějaký problém s keší?

Pro příště by bylo dobré všechny změny ostré verze zanést vždy okamžitě do sandboxu, i když v něm nemají uplatnění, protože jinak to dopadá takhle.
Dobré by bylo sandbox častěji nasazovat, aby se změny nemusely dělat dvojmo na dvou versích skriptů.

Napadne v takovou chvíli někoho použít Tab?
Asi ne. V Sublime Text funguje ten Tab pouze při přeskakování po snippetech jako je odkaz. Ze značky tím vyskočit nejde, což mně tam dost vadí, tak jsem navrhl, že by to mohlo umět tady.

Když už vymýšlíme nějaké přeskakování, na které běžná intuice nevystačí, líbilo by se mi, kdyby šlo provádět i z mobilů a tabletů.
Myslíš vytvořit pro mobily tlačítko Tab?

Mimochodem, zkoumal jsi proč by mohl blbnout ten Enter v mobilním MS Edge? Nejde kvůli tomu na mobilu dělat odstavce.

A potom dalším Tabem na ‚Poslat zprávu‘, nehledě na to, kolik dalších odkazů v příspěvku je. To mi přijde zvláštní, nesystematické.
Ano. Ten Tab má pouze projít vložený snippet odkazu, ne sloužit k obecnému skákání po BB značkách, které podle mě nemá moc využití, protože než hledat, kam se přesunul kursor, to už je snazší si na potřebné místo kliknout myší.

Mám.
Měla by na straně serveru probíhat nějaká validace ukládaného JSONu, nebo prostě ukládat cokoliv, co si JavaScript usmyslí? Nemělo by těch úložišť pro uživatele být víc, aby si různé dodatky navzájem nemohly přepisovat data?
Taurus
Profil
Chamurappi:
Komu všemu se ukazují špatně ikonky kategorií a na jakých verzích čeho? Nechcete si ten problém trošku víc prozkoumat, případně i najít řešení? :-) (Přes HTML dodatek v editaci svého profilu si můžete přilinkovat své CSS a přebít naše definice.)

Omlouvám se, posílám upřesnění:

Firefox na desktopu ok bez/s html dodatkem ve velkém i malém okně. Chrome na Androidu (4.4.2) ok bez/s přihlášením v sandboxu. Jediný problém tedy dělá ten základní prohlížeč v Androidu, který se jmenuje "internet" :-) Html dodatek na něj nemá vliv, některé ikonky usekává – javaskript, php a pak ikony s označením "bez příspěvku". Nevím, jestli takovou chybu "prohlížeče" vůbec řešit.
Str4wberry
Profil
Že by problém CSS spritů při kombinaci se změnou background-size?

Asi nejjednodušší by bylo použít v tomto prohlížeči taktéž řešení pro prohlížeče neznající background-size.

Napříč prohlížeči by asi nejlépe fungovalo zmenšení ikonek z původní velikosti pomocí zoomu / transformace.
Tomáš123
Profil
Str4wberry:
Mne to v obyčajnom Prehliadači/Internete vyzerá rovnako ako v iných prehliadačoch. Žiadne orezanie ikoniek nepozorujem.

Taurus:
Mohol by si prosím urobiť screen obrazovky ako to orezanie vyzerá?
Taurus
Profil
Tomáš123:
Máš to v příspěvku 22 na předchozí straně.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Taura:
některé ikonky usekává – javaskript, php a pak ikony s označením "bez příspěvku"
Pokud se špatně počítá pozice, mělo by se to rozjíždět více u vzdálenějších obrázků ve spritu. Je v tom patrný tento systém?

Jediný problém tedy dělá ten základní prohlížeč v Androidu, který se jmenuje "internet" :-)
Prosím trochu méně uživatelsky – jaký je jeho User-Agent?

Nevím, jestli takovou chybu "prohlížeče" vůbec řešit.
Mno, vypadá to dost příšerně. Navíc nevíme, kde všude k tomu dochází.
Ten dodatek jsem ve svém předchozím příspěvku zmiňoval nikoliv proto, že si to můžeš svým CSS rozbíjet, ale proto, že můžeš hledat způsob, jak to svým CSS opravit :-)


Reaguji na Str4wberryho:
Dobré by bylo sandbox častěji nasazovat, aby se změny nemusely dělat dvojmo na dvou versích skriptů.
Většinou šlo o urgentní úpravy. Nebudeme nasazovat sandbox pokaždé, když nám nějaký spambot probourá ochranu. Nezanesení podobných úprav do sandboxu nasazování komplikuje a vytváří skryté závady…

V Sublime Text funguje ten Tab pouze při přeskakování po snippetech jako je odkaz. Ze značky tím vyskočit nejde, což mně tam dost vadí, tak jsem navrhl, že by to mohlo umět tady.
Tady bude zase docela velkému množství lidí vadit, že narušujeme standardní Tab-pořadí, v případech, které nejde úplně triviálně vysvětlit.

Myslíš vytvořit pro mobily tlačítko Tab?
Myslím vytvořit pro ně tlačítka pro použitelný pohyb po textu (což může umět mimo jiné i přeskakování BB-značek). Kdybych vytvořil Tab, uživatel by čekal, že se bude chovat jako Tab.

Mimochodem, zkoumal jsi proč by mohl blbnout ten Enter v mobilním MS Edge?
Nezkoumal, nemám mobilní Edge. Myslím, že s Enterem v JS nic nedělám, pokud nejsi uvnitř [pre]. Můžeš zkusit vyřadit onkeydown na <textarea>, uvidíš, zda to pomůže…

Měla by na straně serveru probíhat nějaká validace ukládaného JSONu
Může být. Ale zápis i synchronizaci zařídí můj JS, nemělo by hrozit uložení špatného JSONu.

Nemělo by těch úložišť pro uživatele být víc, aby si různé dodatky navzájem nemohly přepisovat data?
V tom bych viděl víc nevýhod než výhod. Skripty v HTML dodatku si navzájem můžou způsobit strašnou spoustu různých kolizí, takže vymýšlet nějaký sofistikovaný pořádek v úložišti mi přijde poněkud přehnané.
Davex
Profil
Chamurappi:
Pokud se špatně počítá pozice, mělo by se to rozjíždět více u vzdálenějších obrázků ve spritu.
Mně špatně posune sprite při zvětšení/zmenšení pouze písma lupou Firefox 3.6. Asi je to tím, že neumí ani prefixovou formu background-size. Při zvětšení celé stránky se tak neděje.
Taurus
Profil
Chamurappi:
„některé ikonky usekává – javaskript, php a pak ikony s označením "bez příspěvku"“
Pokud se špatně počítá pozice, mělo by se to rozjíždět více u vzdálenějších obrázků ve spritu. Je v tom patrný tento systém?

Jo, to je ono. U vlákna Nápad na semestrálnu prácu je místo šuplíku chybně monitor. V tom místě je to tedy už posunuté zhruba o ikonu.

„Jediný problém tedy dělá ten základní prohlížeč v Androidu, který se jmenuje "internet" :-)“
Prosím trochu méně uživatelsky – jaký je jeho User-Agent?

Nevěděl jsem, jak to zjistit, tak mi to řekl až web www.whatsmyuseragent.com a docela mě pobavil, protože zmínil snad všecky prohlížeče/jádra/bůhvíco v jednom:

Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 4.4.2; cs-cz; LG-D405 Build/KOT49I.A1415179572) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Chrome/30.0.1599.103 Mobile Safari/537.36

„Nevím, jestli takovou chybu "prohlížeče" vůbec řešit.“
Mno, vypadá to dost příšerně. Navíc nevíme, kde všude k tomu dochází.
Ten dodatek jsem ve svém předchozím příspěvku zmiňoval nikoliv proto, že si to můžeš svým CSS rozbíjet, ale proto, že můžeš hledat způsob, jak to svým CSS opravit :-)

Rád si na to zkusím najít čas, nejsem ale moc zkušený s background-size a některými css3 inovacemi. Tu narážku jsem moc nepochopil. Moje css něco rozbíjí? Možné to je, ale je to spíš odtučňovací kúra pro odkazy aj. :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na MartinaP:
Kdybys ten účet zrušil, byl bych rád.
Přejmenoval jsem ten cizí starý účet na martinp2005.

http://img.djpw.cz/hrc.png Opravdu říká, že registrované není.
Ta hláška je skutečně nějaká popletená. Měla by ti spíš vynadat, že zadáváš špatné heslo…
Nebo ještě lépe, když je heslo prázdné, napsat cosi jako: Uživatel jménem „martinp“ [← s jeho velikostí písmen] je zde zaregistrovaný. Pokud jste to vy, zadejte prosím své heslo. Pokud to nejste vy, zvolte si prosím jiné jméno.


Reaguji na Davexe:
Kdyby neznal background-size, měl by skočit po záložní verzi pozadí, jako to dělá starý Explorer. Zápis background: url('../img/kategorie32.png') no-repeat 1em 50% / cover tedy asi neignoruje…


Reaguji na Taura:
docela mě pobavil, protože zmínil snad všecky prohlížeče/jádra/bůhvíco v jednom
Podstatné tam bude číslo verze u webkitu.
Našel jsem tuto chybu nahlášenou… a dosud neopravenou. Ona se projevuje i ve stávajícím desktopovém webkitu při určitých zoomech. To je tedy fakt smutné :-(

Tu narážku jsem moc nepochopil. Moje css něco rozbíjí?
Nevím, asi ne. V předchozím příspěvku jsi psal, že jsi zkoušel zobrazení s dodatkem i bez, tak jsem myslel, že si myslíš, že si myslím, že na vině může být CSS dodatek. Což jsem si nemyslel a ani ty sis to zjevně nemyslel. A je to vyjasněné :-)
Davex
Profil
Chamurappi:
skočit po záložní verzi pozadí, jako to dělá starý Explorer
Vypadá to, že se používá záložní pozadí.

.icon {
    background: url("../img/kategorie16.png") no-repeat scroll 1em 50% transparent;
    font-size: 16px;
}

Jenom 1em nemá 16px, protože takto to pro tuto kategorii funguje:

.forum18, .do-diskuse-18 u {
    background-position: -800px 0 !important;
}
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Nebudeme nasazovat sandbox pokaždé, když nám nějaký spambot probourá ochranu. Nezanesení podobných úprav do sandboxu nasazování komplikuje a vytváří skryté závady…
To ano, ale přimlouval bych se za častější nasazování, aby nebyl sandbox a ostrá diskuse tolik rozsynchronisovaný a změny se nemusely dělat dvojmo. Drobnější častější změny by byly příjemnější i pro návštěvníky, protože by to tu ze dne na den nevypadalo jinak.

Tady bude zase docela velkému množství lidí vadit, že narušujeme standardní Tab-pořadí, v případech, které nejde úplně triviálně vysvětlit.
Na druhou stranu by to odlišné chování Tabu nastalo v minimálním počtu případů. Vysvětlit by to šlo nějakou poznámkou, která by se objevila, když je člověk uvnitř URL / značky. Stejně tak by se mohlo upozorňovat na to, že v [pre] jde použít Tab k odsazení.

Myslím, že s Enterem v JS nic nedělám, pokud nejsi uvnitř [pre]. Můžeš zkusit vyřadit onkeydown na <textarea>, uvidíš, zda to pomůže…
Pomohlo vyhodit tohle:
    if((key == 9 || key == 13) && !event.ctrlKey && !event.altKey && !event.metaKey)
    {
      // Padací bug Chromu - djpw.cz/126660
      // if(window.chrome) return true;
      
      return !tabovani(key, event.shiftKey);
    }

Jinak desktopový Edge to nedělá. Tipuji, že bude na vině automatické zvětšování klávesnice na začátku řádku po odEnterování.
Trejpa
Profil
Přihlašovací stránka do sandboxu je v kódování Windows-1250, ale tvrdí o sobě, že jde o ISO-8859-2. Projevuje se na znaku š v titulku.

Možná by bylo na zvážení, aby se ikonka vláken bez odpovědi nepodbarvovala v seznamu posledních témat/odpovědí pro kategorii Práce a zakázky, když jsou v ní odpovědi nežádoucí. Vlákna tím teď na sebe strhávají nezaslouženou pozornost.
lionel messi
Profil
Trejpa:
Přihlašovací stránka do sandboxu je v kódování Windows-1250, ale tvrdí o sobě, že jde o ISO-8859-2. Projevuje se na znaku š v titulku.

Viď: Diskuse JPW: Rozbité kódovanie prihlasovacej stránky do sandboxu :-)
« 1 2 3 4 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: