Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Chamurappi Profil |
#1 · Zasláno: 30. 5. 2016, 01:33:20
Shrnutí srazu• Probírali jsme, jaké zlo jsou reklamní RTB systémy, a obecně, jak zhoubným směrem se ubírá internetová reklama – stává se z ní svět sám pro sebe, který nepřemýšlí nad technickými dopady a v důsledku všechny štve, včetně inzerentů.• Přemítali jsme, jak vlastně fungují cookies u obrázků (zejména měřicích teček) a rámů a skriptů z cizích domén. Str4wberry by to měl důkladně prozkoumat a napsat o tom článek :-) • Odhalili jsme, že Google na šmírování uživatelů už nepoužívá prohlížečový toolbar, ale Google Translator v Chromu, což je nejen hanebné, ale i geniální. • Dále jsme zavzpomínali na pana anonymníího, který v březnu zlobil Sitoleho a noka a od té doby se tu neukázal. • Také jsme probírali nevydařený pokus o phishing a co všechno víme. • Zmínili jsme i nedávný tahák, jehož autor nás žádal mailem o smazání. • Párkrát jsme se otřeli o HTTPS – jak ho nainstalovat na virtuální server, jak ho používá Seznam ve výsledcích hledání (opatrně, aby zachoval referery), jak je důležité a jestli ho potřebuje i DJPW. • Dostali jsme se též k reálné (ne)bezpečnosti Windowsu XP, na kterou jsme měli různé názory. • Přemýšleli jsme, zda jde pozastavit proklik odkazu prostředním tlačítkem myši do doby skončení asynchronní operace. Skoro určitě to nejde. Doporučoval jsem svůj oblíbený onmousedown , s mezistránkou, která udělá asynchronní činnost a pak přesměruje.
• V místě srazu nebyl signál, takže jsme si doporučovali online věci offline. Třeba JSFuck nebo Na hraně (nevím, jestli je to opravdu to, o čem byla řeč) a možná ještě něco dalšího. • Úplně nejdůležitější debata se strhla okolo třetí odmocniny z deseti a vztahu mezi pí a Eulerovým číslem a gravitační konstantou. Nikdo přesně nevěděl, proč to řešíme, ale kalkulačky fungují i bez internetu, takže… proč ne. • Říkali jsme si, kdo a kde a proč pracuje, a různé veselé i smutné zážitky z práce. Půlka lidí zkoušela naverbovat druhou půlku lidí. • Částečně jsme probrali protikuřácký zákon, ale stejně jako naši zákonodárci jsme nic neschválili. Shodli jsme se, že nejspíš není trestné, pokud začnu v restauracích na kouřící lidi svítit laserovým ukazovátkem. • Yuhů doporučoval navštěvovat Turecko (a jiné země) v době demonstrací, protože lidi v ulicích si rádi povídají a riziko, že u toho vybouchnou, není zase tak velké. • Tématu umělé inteligence jsme se tentokrát překvapivě vyhnuli. Poměrně málo jsme permutovali, takže je možné, že jsem úplně vynechal témata z druhé půlky stolu, kde seděl radekt. Reaguji na Tomáše123: „Nenapísali by ste sem, prosím, tradičné zhrnutie priebehu zrazu a preberané témy?“ Teď mi během sepisování tohoto příspěvku vystydla vana. Tolik zbytečně napuštěné vody… to si vypiješ :-) |
||
Tomáš123 Profil |
#2 · Zasláno: 30. 5. 2016, 14:50:24
Ďakujem Chamurappi, tú vaňu ti snáď prídem vypiť budúci rok. Keď chvíľku počkáš... :-)
|
||
Amunak Profil |
#3 · Zasláno: 30. 5. 2016, 20:43:50
Díky Chamurappi za pěkné shrnutí, mě to tentokrát nevyšlo kvůli jiné akci, která nakonec nebyla ani tolik vydařená. Koukám že jsem přišel o spoustu zábavy a zajímavou diskusi. Příště holt raději dám přednost vám :-)
|
||
noko Profil |
#4 · Zasláno: 31. 5. 2016, 21:14:50 · Upravil/a: Moderátor (editace znemožněna) 6. 6. 2016, 18:06:10
Chamurappi:
„• Dále jsme zavzpomínali na pana anonymníího, který v březnu zlobil Sitoleho a noka a od té doby se tu neukázal.“ Došli jste k nějakému závěru? Moderátor Chamurappi: Odmítám se o tom zase vybavovat. Pachatel – tedy člověk, který tu několik let používal přezdívku anonymníí – z této diskuse sám odešel. Nevím, jaký další závěr bys chtěl.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|
0