« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Autor Zpráva
_es
Profil
Pri editovaní textu pri vkladaní príspevku, ak sa označí text tak, že sa skladá z viacerých oblastí:
Dalo by sa to upraviť tak, že po použití B alebo I sa to použije na všetky oblasti?
Teda nie ako teraz, len na prvú vybratú oblasť.
Pomohlo by to, ak je treba pred odoslaním príspevku ešte zvýrazniť niektoré jeho časti.
DoubleThink
Profil *
Tohle podle mě nemá cenu implementovat - neděláme textový editor. Kromě toho, pokud vím, tuhle funkci zvládá zatím jen poslední Firefox.
Str4wberry
Profil
DoubleThinku, podívej se, prosím, do databáze na příspěvek s ID: 576637. Je jeho forum_id 18, nebo 8?


Kolego _esi, pokud bys zmíněnou funkcionalitu doplnil, nevidím důvod proč ji neimplementovat.
DoubleThink
Profil *
post_id		forum_id	topic_id	poster_id
576637		8		81650		4645
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Nepochopil jsem.

Reaguji na Str4wberryho a DoubleThinka:
A teď je dotyčné vlákno kde? Přesunul jsem do něj vlastní příspěvek, který byl v kategorii U ledu. Nezměnilo se jméno posledního přispívajícího, nezměnilo se nic. Přidal jsem tam jalový příspěvek a ten smazal. Vlákno se teď ukazuje v kategorii U ledu (není v hlavním výpisu), přestože jsem ho tam nepřesunul. Když ho nalistuji, je v O této diskusi.
Str4wberry
Profil
Pravděpodobně jsem udělal logickou chybu v získávání ID fóra vlákna, do kterého je kýžené přesunout příspěvek. Ve výpisu témat se příslušnost k sekci zřejmě určuje z posledního příspěvku, takže se chyba projevuje. Pravděpodobně nebude sedět i počet příspěvků v dané sekci na uživatelově profilu.

Poslední přispívající nesedí z toho důvodu, že se nezískává z tabulky příspěvků, nýbrž se ukládá do tabulky témat, což se při přesunu zatím neděje.


Do opravy, kolegové moderátoři, tuto funkci raději nepoužívejte.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Použil jsem teď přesunutí k tomu, abych vrátil petovo vlákno do původní kategorie. Mělo by už být v pořádku ze všech úhlů pohledu, které se užívají.

tuto funkci raději nepoužívejte
Pokud před přesunutím příspěvku dočasně přesunu vlákno do kategorie cílového vlákna, neměla by se závada projevovat, ne?
Každopádně se těším na opravu.
_es
Profil
Chamurappi
Reaguji na _es:
Nepochopil jsem.


Asi som to napísal veľmi nezrozumiteľne, uvediem príklad pre Firefox (v IE to nejde, vo Firefoxe to ide):
Okrem vybratia súvislého bloku textu ide v textarea vybrať aj nesúvislý-nespojitý text.
Napríklad text "aaa bbb ccc ddd", je možné označiť myšou a CTRL tak, že je označené súčasne napríklad "aaa" aj "ccc", no nie " bbb ".
_es
Profil
Str4wberry
Kolego _esi, pokud bys zmíněnou funkcionalitu doplnil, nevidím důvod proč ji neimplementovat.
Skúsim to spraviť tak, aby bola čo najmenšia úprava kódu, lebo predpokladám, že väčšia úprava len kvôli tomuto nie je žiadúca.
Str4wberry
Profil
Skúsim to spraviť tak, aby bola čo najmenšia úprava kódu, lebo predpokladám, že väčšia úprava len kvôli tomuto nie je žiadúca,“ napsal _es.

Pokud nová funkce neohrozí funkce staré, tak už je jedno, jestli bude úprava nejmenší, či nikoliv.


Pro DoubleThinka:
Mohl bys přidat do ostrého CSS stylu formátování poznámky moderátora?
.mod {color: #666; padding-left: 1em; margin: .2em; border-left: 5px solid #ccc}
_es
Profil
Str4wberry
Pokud nová funkce neohrozí funkce staré, tak už je jedno, jestli bude úprava nejmenší, či nikoliv.

Začínam mať podozrenie, či je to vôbec tak, ako som navrhol možné: Nulová odozva
Napadlo ma však iné riešenie, ktoré by sa dalo použiť pre (skoro) všetky prehliadače:
Pri stlačení tlačidla B alebo I na napríklad viac ako trebárs dve sekundy by zostalo toto tlačidlo "aktívne"
a po označení textu v textarea by sa po uvoľnení tlačidla myši hneď vložil príslušný tag.
Túto funkčnosť by bolo možné vypnúť kliknutím na textareu bez vybratia textu, alebo kliknutím na to isté alebo iné tlačidlo.
Pomohlo by to napríklad pri dodatočnej úprave textu, keď by bolo užitočné tučným textom alebo kurzívou zvýrazniť niektoré časti textu
a dalo by sa to vďaka tomu spraviť rýchlejšie než teraz.
Dero
Profil
Pri stlačení tlačidla B alebo I na napríklad viac ako trebárs dve sekundy by zostalo toto tlačidlo "aktívne"

Tahle myšlenka se mi osobně docela zamlouvá. Uživatele, kteří by o fci nevěděli, by neobtěžovala - těm ostatním by podstatně zkomfortnila formátování příspěvků.
DoubleThink
Profil *
Podle mě je tato myšlenka přitažená za vlasy. Který textový editor se chová popsaným způsobem? Žádný.

Uživatele, kteří by o fci nevěděli, by neobtěžovala
Obtěžovala, po stisku Bold by se "nic" nestalo.

Proberte se, nejsme v pozici, abychom mohli vymýšlet průmyslové standardy editace textu.

A co se týče multieditace textu, trvám na tom, že jde o málo muziky za spoustu peněz. Víc by se mi líbily klávesové zkratky (Ctrl+B, Ctrl+I).
_es
Profil
DoubleThink
Podle mě je tato myšlenka přitažená za vlasy. Který textový editor se chová popsaným způsobem? Žádný.

Na tento účel je používaný dvojklik napríklad vo Worde, Exceli kopírovať formát.
Myslím, že použitie dlhšieho stlačenia klávesu alebo tlačidla v nejakých aplikáciách by sa tiež našlo.
Pri použití dvojkliku by však hrozila možnosť zmätenia návštevníka, ak dvakrát za sebou rýchlejšie stlačí tlačidlo.
Dlhšie držať stlačené tlačidlo nie je u návštevníka obvyklé.

Obtěžovala, po stisku Bold by se "nic" nestalo.
Tomu nerozumiem, tlačidlo B - Bold by predsa mohlo fungovať pri obvyklom krátkom stláčaní naďalej rovnako aj po aplikovaní tejto "funkčnosti.

Asi by sa to dalo aplikovať pár riadkami kódu.
DoubleThink
Profil *
Na tento účel je používaný dvojklik napríklad vo Worde, Exceli kopírovať formát.
Dvojklik na B ve Wordu neudělá ve výsledku nic. Na kopírování formátu je taková ta štětka.

Tomu nerozumiem, tlačidlo B - Bold by predsa mohlo fungovať pri obvyklom krátkom stláčaní
Takže chceš zavést krátké a dlouhé stlačení? Dovedeš si představit ten chaos? Lidem dělá problémy i používání současných bb tagů (které jsou už teď velmi dobře napsané).
_es
Profil
DoubleThink
Dvojklik na B ve Wordu neudělá ve výsledku nic. Na kopírování formátu je taková ta štětka.
Ja som myslel práve tú štetku. Pri dvojkliku na ňu zostáva "aktívna" aj po aplikovaní formátu na označený text.
Na rýchle zvýraznenie veľa častí textu nejakým formátom je to veľmi užitočné
a fungovalo by to skoro úplne rovnako ako mnou navrhovaná funkčnosť.

Dovedeš si představit ten chaos?
Aký chaos? Pochybujem, že niekto niekedy doteraz stlačil to tlačidlo na viac ako dve sekundy.
Prípadne by sa mohol použiť dvojklik, no ten je podľa mňa rizikovejší.

Lidem dělá problémy i používání současných bb tagů (které jsou už teď velmi dobře napsané).
Používanie bb tagov by sa predsa vôbec nezmenilo, funkčnosť by bola navrhnutá tak, aby ju použili len skúsenejší prispievajúci, tak ako píše Dero.
Dero
Profil
Takže chceš zavést krátké a dlouhé stlačení? Dovedeš si představit ten chaos? Lidem dělá problémy i používání současných bb tagů (které jsou už teď velmi dobře napsané).

DoubleThinku, nemyslím, že by byl problém. Jak ji _es navrhnul, jde o funkci, o kterou běžný přispívající vůbec nezakopne, pokud o ní nebude vědět. Dvousekundový klik na tlačítko pro vložení BB tagu mi přijde jako rozumný trigger, který použije jen přispěvatel té funkce znalý, nikdo jiný.
_es
Profil
V sandboxe som si všimol tieto drobnosti:
Stránkovanie hlavnej stránky je tam 0-30, 30-60...
Číslovanie nadpisov alebo kapitol od 0 sa nikde inde nepoužíva a "stránka" 30 sa neopakuje.
Takže by správne malo byť 1-30, 31-60, ...
Možno by sa mohlo pridať aj tlačidlo >> ako v jednotlivých sekciách, užívatelia sú na neho z iných webov zvyknutý.
Čo sa týka toho rozšírenie funkčnosti B a I, môžem to skúsiť spraviť?
Pýtam sa preto, aby som to nerobil zbytočne.
Str4wberry
Profil
Reakce na _es:
Takže by správne malo byť 1-30, 31-60, ...
To je pravda, opravím.

Možno by sa mohlo pridať aj tlačidlo >> ako v jednotlivých sekciách
Mohlo, ale nepřidá se, neboť by to bylo pracné.
_es
Profil
Str4wberry
A ešte Pomoc k písaniu príspevkov:
Tlačidlo ? vedie na stránku s pomocou, no na anglický text, hoci tam je vyššie aj veľmi dobrý návod v češtine.
Neodpovedal si mi ohľadom toho B a I.
Str4wberry
Profil
Reakce na _es:
Tlačidlo ? vedie na stránku s pomocou …
Další dobrý tip, upravím.

Neodpovedal si mi ohľadom toho B a I.
Já jsem pro, ale podstatný je názor DoubleThinka.
Lexter
Profil
Nebylo by možné zavést hovery odkazů? Zpříjemňuje mi to prohlížení, když odkaz vypadá jako odkaz (vypadá) a chová se jako odkaz.

Edit: Často se tu zmiňuje chování odkazů po najetí myši a jak je to důležité. Samozřejmě s tím souhlasím, ale proč to není zde?
Dranel
Profil
Ono by asi stačilo dát mu při hoveru text-decoration:none;
Str4wberry
Profil
Dobrá, navrhněte tedy styl odkazů při najetí myši a navštívených.
Lexter
Profil
Dranel
To bych nedoporučil. Osobně si myslím, že odstranění podtržení spíš mate a mě se ani nelíbí.

Str4wberry
Barvy téhle diskuse jsou v zelené a modré. Odkazy jsou modré, když zadáte color: #237912; (zelená jako je v logu) nic se tím nezkazí a bude to ladit.
Lexter
Profil
A když už jsme u toho, vzpomněl jsem si na diskusi o tlačítku pro kód. Proč ty tlačítka prostě nevyhodit? Vždyť text je daleko návodnější.

Ukázka

Je to jen idea, možná se to neujme, ale tlačítka s textovými popisky mi pro tento účel přijdou vhodnější. Třeba bold, italic lidi znají moc dobře, jasně, ale kód, hr a jiné asi už moc ne a v tomto případě by nemusela být textová tlačítka marná.

Edit: Navíc při vypnutých obrázcích se mi vzhledem k pevně zadaným rozměrům tlačítek v obrázku zobrazí jen dvě písmena, takže alt trochu ztrácí na smyslu.
Lexter
Profil
A pokud jsou visited odkazy tak důležité, tak bych doporučoval také podtržené, jen barvu tmavě šedou. Nebudou oproti ostatním tak výrazné.
Měsíček
Profil
"A když už jsme u toho, vzpomněl jsem si na diskusi o tlačítku pro kód. Proč ty tlačítka prostě nevyhodit? Vždyť text je daleko návodnější. "

Možná, ale estetičnost by šla k šípku.
Lexter
Profil
Měsíček
Ani jsem si nevšiml, že by tahle diskuse byla výkřikem estetiky. I jak nad tím uvažuji, proč by to mělo té estetice vadit? Připadají ti ty ikony krásné? Mě ani ne. Textová tlačítka na tom budou stejně. Prostě to bude jen funkční prvek.

Když už jsme u té estetiky tak text zakázat formátování nemáte spolu s checkboxem zarovnaný na střed ku tlačítkům. To jen pokud na tom tak bažíte.
Měsíček
Profil
Reaguji na Lextera:

"Ani jsem si nevšiml, že by tahle diskuse byla výkřikem estetičnosti."

Není, tak ji ještě zhoršíme, viď? :-)

"I jak nad tím uvažuji, proč by to mělo té estetice vadit?"

Protože se někteří orientují podle obrázku, nedávám tučný text kvůli tomu, že je jako první ikonka, ale kvůli tomu, že je tam béčko - zkrátka podvědomí pracuje, kdyby to byly jen textové alternativy tak chvíli možná déle potrvá než si na to zvykneme a tak mně napadá jen otázka - proč to měnit?

"Textová tlačítka na tom budou stejně. Prostě to bude jen funkční prvek. "

Když na tom budou stejně není důvod to měnit.

"Když už jsme u té estetiky tak text zakázat formátování nemáte spolu s checkboxem zarovnaný na střed ku tlačítkům. To jen pokud na tom tak bažíte."

Nebažíme, pokud bych sám na tom osobně bažil tak už dávno upravím CSS a pošlu to DT nebo Str4wberrymu.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.