« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Proč je vlastně v CSS tento řádek?

Nepsal’s někde, že bys byl raději, kdyby sis řádkové zlomy vkládal sám? Předpokládám, že po této úpravě bychom nemuseli psát [pre] takto „šíleně“ do řádku.

Již dříve — pozorovaje změnu, kdy je odsazení větší, než bývalo, jsem nad tím přemýšlel a tohle mně přišlo jako možný důvod.
Kajman_
Profil *
Chamurappi
Likviduje následující zalomení řádku.

Měl jsem za to, že to zalomení je tam navíc omylem. Pokud DT rozhodne, že se má divná mezera navíc zachovat, může se to vypustit (a přidám si to jen do vlastních stylů :)
_es
Profil
V sandboxe sa po kliknutí na tlačidlo ? najprv zaškrtne políčko Zakázat formátování, až potom sa zobrazí pomoc.
Predpokladám, že to asi nie je úmysel. Je to tak vo Firefoxe.
Nemohlo by sa to otvárať do nového okna, tak ako zobrazenie manuálov ku kľúčovým slovám v kóde?
Nové zobrazenie popisu k tlačidlám namiesto doterajších bublín, by mohlo byť výraznejšie, napríklad žlté pozadie a pod.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kajmana:
Pokud DT rozhodne, že se má divná mezera navíc zachovat
Divnou mezeru nechci, proto své příspěvky zapisuji tak, že v nich není, a uvedená CSS deklarace mi pak požírá úmyslně vložený <br>. Porovnej si toto s tímto.


Reaguji na Str4wberryho:
To jsem psal. Ale záplata pomocí CSS, která narušuje vzhled dosavadních příspěvků zapsaných tím „šíleným“ zápisem, se mi moc nelíbí.

Podobným problémem, jako trpí (nebo trpělo) [pre], trpí i další značky tvořící blokové elementy, tedy vodorovná čára* a moderátorská poznámka**. Nemůže se o ně postarat skript na straně serveru? Nešlo by zařídit, aby se (nepovinný) řádkový zlom následující těsně za koncem kterékoliv z příslušných značek pohltil? Aby se nepřeváděl na <br>?

Nebudou-li proti této úpravě žádné námitky a byla-li by to úprava náročná, můžeme ji odložit na příští balík úprav. Nicméně ten nynější „div.pre+br“ bych nechtěl mít v ostré verzi.

*) Chci-li mít pod vodorovnou čárou volný řádek, musím počítat s tím, že ho vyrobí řádkový zlom za [hr]. Sám sis s touto značkou také užil „šílený“ zápis, ne?
**) Nedávno jsme spolu cosi moderátorského projednávali v cizím příspěvku a také jsme lepili značky [mod] za sebe, protože odřádkování vyrábělo jednořádkovou mezeru, která se nám nelíbila.


Bude-li se šahat do CSS, navrhuji změnit způsob, kterým se v Exploreru vyhrazuje prostor pro posuvník — nyní je v „djpw_jush.css“ napevno margin-bottom. Na Webylonu jsem si před pár lety pro výpisy kódů vykouzlil takovéto zaklínadlo:
pre { padding-bottom: expression((this.scrollWidth > this.clientWidth ? this.scrollHeight - this.clientHeight : 0) + 2 + "px"); }
Zohledňuje výšku posuvníku a pokud není potřeba, nevynechává pro něj místo.


Ještě jsem měl připomínku k úpravě č. 6, ale ta asi může počkat na příští balík úprav.
Str4wberry
Profil
Neboj se, Chamurappi, na všechno myslím. Trochu mě překvapila ta chyba v přesouvání. Myslel jsem totiž, že je opravena. Nicméně je stejně potřeba přidat přepočet posledního přispívajícího cílového i současného vlákna.

Bohužel moc nevěřím tomu, že bych si na to našel čas v následujících čtrnácti dnech.

Nešlo by zařídit, aby se (nepovinný) řádkový zlom následující těsně za koncem kterékoliv z příslušných značek pohltil? Aby se nepřeváděl na <br>?
Šlo, ale jednodušší asi bude <br> značky vyházet až potom. (Jako v případě <br> uvnitř [pre].) Tím dosáhneme toho, že zápisy „text[mod]text[/mod]text“ a „text(zalomení)[mod]text[/mod](zalomení)text“ budou ekvivalentní. Soudím správně, že je to kýžený efekt?

Ad *) Jo.
Ad **) Jo.

pre { padding-bottom: expression(…)
Teď si nejsem jistý, ale nedělal ten expression nějakou neplechu, kvůli které byl zrušen?
Kajman_
Profil *
Str4wberry
Teď si nejsem jistý, ale nedělal ten expression nějakou neplechu, kvůli které byl zrušen?

Kdepak, ten byl na výpočet šířky. Tento by neměl být problematický.

Edit: tak jsem to tam zkusil frknout a ie mi vytuhnul. Možná to je způsobené kombinací ji jinými vlastnostmi, ale dám přednost spánku a hledat to teď nebudu. Když se nezadaří tohle implementovat, nenechat to na další kouli?
Kajman_
Profil *
Tak kdy se vypustí první koule? Co třeba pod stromeček?
Str4wberry
Profil
Tak kdy se vypustí první koule? Co třeba pod stromeček?
Také bych to tak viděl. Ještě je potřeba vyřešit body 27 a 28.
Miloš
Profil
Při dodatečné editaci editaci příspěvku se bb-kód obrázku mění na html, například
[img]obrazek.png[/img]
na
<img src="obrazek.png" border="0" align="">



K mršení taktéž docházelo, jestliže jsem zapsal url bez bb-kódu http://nejaka_stranka.cz, což je teď, když na to při editaci koukám, už doufám opraveno.
Str4wberry
Profil
Při dodatečné editaci editaci příspěvku se bb-kód obrázku mění na html
… v případě editace příspěvku napsaného v sandboxu z prostředí ostré verze, co? Je to vlivem zrušení „alt=""“ (úprava 11).

K mršení taktéž docházelo, jestliže jsem zapsal url bez bb-kódu
Jaké mršení myslíš?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kajmana:
Vítám tě opět mezi bdělými. Pokročil jsi nějak s experimenty s expressionem?
Mně na Webylonu víceméně identický padding-bottom šlape bez problémů.


Reaguji na Str4wberryho:
U obrázku zarovnaného doprava (třeba tu) vloženého přes sandbox zlobí popsaným způsobem editace v sandboxu i v ostré verzi.
Miloš
Profil
Str4wberry
Jo, teď koukám, že to bylo v sandboxu – když jdu na příspěvek z e-mailu, většinou to nekontroluji.
Mimo sandbox se to tak ale nechová.

Mršení URL mám na mysli takové, že adresy zapsané bez bb-kódu se po editaci změnily na kombinaci nekompletního či nějako pošramoceného bb-kóodu a na stránce se pak po odeslání objevil neklikatelný blábol.

ale teď jsem to vyzkoušel jak v sandboxu, tak mim a oboje je už vpořádku.
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Mně na Webylonu víceméně identický padding-bottom šlape bez problémů.
Možná by stačilo shodit Diskusi do quirku.

U obrázku zarovnaného doprava
Dobrý postřeh. Nicméně jsem tu neviděl nikoho (kromě nás dvou), kdo by obrázek zarovnával.


Reakce na Miloše:
ale teď jsem to vyzkoušel jak v sandboxu, tak mim a oboje je už vpořádku.
To jsem rád. O žádné úpravě odkazů nevím. Akorát vím, že trochu zlobí převádění, když adresa obsahuje nějaké zvláštnější znaky. Je zde politická vůle nasadit pro tento účel novou funkci s získáváním diskusních titulků.
Jan Tvrdík
Profil
Str4wberry
ad Získávání titulků pro odkazy v rámci jpw.cz:
Jsem jednoznačně pro, ale před nasazením by bylo fajn, aby fungovala, protože tak, jak je teď, je nepoužitelná:
1. Pokud cílový odkaz přesměrovává, tak nefunguje (příklad)
2. Pokud je odkaz obalen BBCode, tak nefunguje.
Str4wberry
Profil
Tato úprava je skutečně hudba daleké budoucnosti.

    Ad 1) Jasně, drobnost, díky za upozornění.
    Ad 2) Zmíněná funkce není původně psaná pro BB značky, což jsem i psal. Takže to je potřeba pochopitelně odladit.
Kajman_
Profil *
Str4wberry
Ještě je potřeba vyřešit body 27 a 28.

Pomohl by sql dotaz (update), který pro vyjmenovaná témata tato data upraví? Jen bych potřeboval strukturu těch (asi jen dvou) tabulek. Tuhle starou verzi minibb nemůžu nějak najít.


Chamurappi
Pokročil jsi nějak s experimenty s expressionem?

Experimentoval jsem jen jednou - Tvoje verze zde sekne ie6. Upravovat jsem to nezkoušel v tomhle tápu.
Str4wberry
Profil
Kajmane, asi ano.

Struktura je následující:
minibb_posts
post_id | forum_id | topic_id | poster_id | poster_name | post_text | post_time | poster_ip | post_status

minibb_topics
topic_id | topic_title | topic_poster | topic_poster_name | topic_time | topic_views | forum_id | topic_status | topic_last_post_id


Při přesouvání příspěvku se zjistí forum_id zadaného vlákna a aktualizuje minibb_posts.forum_id a minibb_posts.topic_id.

Bylo by vhodné vytvořit funkci, která by vybrala poslední příspěvek daného vlákna a jeho id zapsala do minibb_topics.topic_last_post_id. A stejně tak by vybrala první příspěvek, zjistila id a jméno autora, a to by zapsala do minibb_topics.topic_poster a minibb_topics.topic_poster_name. (Jméno se nadbytečně ukládá i u registrovaných.) Tím bychom docílili toho, že by se mohl smazat i první příspěvek a téma by se připsalo autorovi příspěvku dalšího.

Tato funkce by se volala i při klonování, kde je potřeba aktualizovat id posledního příspěvku, protože se potom, jak mi psal kolega Mistr, tváří jakoby by bylo v původní kategorii.

To je celé. Díky za ochotu.
Kajman_
Profil *
Úprava vláken odkud a kam se příspěvek kopíroval (v příkladu id vláken 1 a 2) by mohla být takto nějak...

update minibbtable_posts posledni,
       minibbtable_posts prvni,
       minibbtable_topics t,
       (select min(post_id) minid,
               max(post_id) maxid,
               count(*) pocet,
               topic_id
        from   minibbtable_posts
        where  topic_id in (1,2)
        group  by topic_id) tmp
set    t.topic_time           = prvni.post_time,
       t.topic_poster         = prvni.poster_id,
       t.topic_poster_name    = prvni.poster_name,
       -- t.posts_count          = tmp.pocet,
       -- t.topic_last_post_time = posledni.post_time,
       -- t.topic_last_poster    = posledni.poster_name,
       t.topic_last_post_id   = posledni.post_id
where  prvni.post_id = tmp.minid
       and posledni.post_id = tmp.maxid
       and t.topic_id = tmp.topic_id


Tenhle update by se měl zavolat po té úpravě v minibb_posts. Zakomentované jsou sloupce, co má aktuální verze minibb, ale nahoře vypsané nebyly.
Str4wberry
Profil
27. a 28. Opraveno. Viz Kajman. Zároveň jsou nyní příspěvky v poslední diskusi řazeny podle času. Předtím byly podle id, takže i staré klony okupovaly přední příčky.
— upravené soubory: setup_mysql.php

29. Možnost vložit odkaz na příspěvek téže stránky ve tvaru [#číslo] kliknutím na kotvu příspěvku.
— upravené soubory: bb_codes.php, templates/main_posts.html (přidán JS)

30. Při posílání příspěvku na rozhraní dvou stran vede kotva na #1 místo #31.
— upravené soubory: bb_func_vthread.php (ř. 154)

31. Tlačítka pro formátování zprávy jsou skryta pomocí CSS. Zobrazí je až JavaScript.
— upravené soubory: bb_classic_style.css, templates/main_post_form.html

32. Moderátoři mohou zapisovat své poznámky ve tvaru [mod]Poznámka[/mod].
— upravené soubory: bb_codes.php, templates/main_post_form.html

33. Upraven styl nápovědy. Zároveň byla rozšířenaMistrovy vychytávky a ilustrační obrázky.
— upravené soubory: templates/manual_eng.html

34. Upraven styl pravidel diskuse.
— upravené soubory: rules.htm, bb_classic_style.css


Archiv pro DT je na klasickém místě.
DoubleThink
Profil *
Aktualizováno.
Str4wberry
Profil
Ou, asi jsem ti zapomněl přidat soubor templates/main_msg_move.html. Proto zatím nefunguje to přesování příspěvků.
DoubleThink
Profil *
Doplněno.
Str4wberry
Profil
Další problém. Kotvami [#19] jsem omylem zničil převádění <b> na [b] v editaci příspěvku.
   — opravený soubor bb_codes.php je v dnešním archivu na klasickém místě.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Kotvami jsem omylem zničil převádění
Alespoň teď poznáme, kdo jede přes sandbox :-)

Přesouvání již funguje správně, gratuluji a děkuji.
Nový styl nápovědy a pravidel je pěkný.

Ke starší debatě o „div.pre+br“:
Soudím správně, že je to kýžený efekt?
Ano. Nehledě na to, zda a kdy se tato úprava útrob provede, bych si teď přál odstranit současný „záplatující“ styl.

K úpravě stylu <pre>:
Možná by stačilo shodit Diskusi do quirku.
Nevím, jestli by shození do quirku pomohlo.
Všiml jsem si, že se často říká, že expression špatně funguje ve standardním režimu. Je to zřejmě důsledek toho, že většina známých expressionů je odladěná pro quirk. Nekonečnou smyčkou skončí každý expression, který počítá se špatně změřenými rozměry, a vlastnosti vracející šířku/výšku někdy fungují v quirku jinak než ve standardním režimu. Vhodně napsaný expression by tedy klidně mohl běžet nezávisle na režimu.

Tento kousek stylopisu mi v prostředí diskuse funguje v obou Explorerech bezchybně:
div.pre {
	padding: 2px;
	margin: 2px 0;
	padding-bottom: expression((this.scrollWidth > this.clientWidth ? this.scrollHeight - this.clientHeight : 0) + 2 + "px");
}
pre {
	margin: 0px;
	padding: 0px;
}
_es
Profil
V sandboxe stále zostáva chyba pre tlačidlo [?] vo Firefoxe:
Najprv sa zaškrtne políčko Zakázat formátování, až potom sa zobrazí pomoc.
Tlačidlo je zaškrtnuté aj pri návrate späť.
Podľa mňa by sa to malo otvárať do nového okna, tak ako zobrazenie manuálov ku kľúčovým slovám v kóde.
Je to predsa také isté zobrazenie pomoci ako pre kód, no pre formátovanie.
Kajman_
Profil *
Díky Chamurappi, expression přidán do stylu. DT, prosím tedy o další aktualizaci.

Ke starší debatě o „div.pre+br“
Osobně mi přijde rozumnější, že příspěvky vypadají co nejpodobněji jejich stavu v editaci.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kajmana:
příspěvky vypadají co nejpodobněji jejich stavu v editaci
Tohle ale není řešení problému, je to škodlivá polozáplata, na kterou bychom si neměli zvykat.

Všechny mé příspěvky (a nejen mé) za poslední dva roky vypadají správně už teď, protože za ukončovacím [/pre] nedělám enter. Dotyčný styl mi požere až nějaký následující konec řádku za dalším textem, který už dělám záměrně, takže příspěvek pak nevypadá jako při editaci. Ve čtvrtém příspěvku na této stránce jsem odkázal na dvě ukázky, kde mi div.pre+br poškozuje vzhled příspěvků nežádoucím způsobem. Zároveň jsem tamtéž nastínil, jak by mohlo vypadat skutečné řešení.

Ještě jedna názorná ukázka:
… kód před seznamem … 
• Seznam s první položkou …
• … druhou položkou …
• … třetí položkou …
• … čtvrtou položkou.
Chamurappi
Profil
Reaguji na DoubleThinka:
Bylo by prosím možné nasadit co nejdříve opravenou verzi bb_codes.php, viz [#23]? Opravuji teď tučnost přibližně v šesti příspěvcích denně, což je sice snesitelné množství, ale je to matoucí. Měli bychom se této závady zbavit dřív, než si na ni zvykneme.

Sandbox užívá docela dost lidí, dokonce i někteří náhodní kolemjdoucí. Zřejmě za to může Google, který teď indexuje řadu vláken dvojmo. Mohl bys prosím upravit robots.txt, aby Googlebot do sandboxu nelezl? Indexuje-li aktuální dění dvakrát, klesá asi jeho touha po starších stránkách.
Mistr
Profil
ylo by prosím možné nasadit co nejdříve opravenou verzi bb_codes.php, viz [#23]? Opravuji teď tučnost přibližně v šesti příspěvcích denně, což je sice snesitelné množství, ale je to matoucí. Měli bychom se této závady zbavit dřív, než si na ni zvykneme.
Za to se moc přimlouvám.
DoubleThink
Profil *
Sandbox užívá docela dost lidí, dokonce i někteří náhodní kolemjdoucí.
To je chyba. Sandbox má sloužit úzkému internímu ladění, čumilové tam nemají co pohledávat. O to se od teď postará serverová autentizace.
Moderátoři teď budou vidět v patičce přihlašovací údaje. Prosím abyste je nešířili dál.

Další problém. Kotvami [#19] jsem omylem zničil převádění <b> na [b] v editaci příspěvku.
Aktualizováno.

Díky Chamurappi, expression přidán do stylu. DT, prosím tedy o další aktualizaci.
Neaktualizováno, čekám na rozhodnutí.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.