« 1 2 3 4 5 6 »
Autor Zpráva
suky
Profil
DoubleThink
Podle me se ptal jestli je min narocenejsi ukladat prevedeny text do db nebo ho highlajtem prevadet pri vypisu...
DJ Miky
Profil
Řešilo by to min. editaci příspěvku…
Chamurappi
Profil
Reaguji na sukyho:
Stejne jako si novacci casem pre pouzivat zvyknou, zvyknou si i uzavirat kod do <?php a ?>.
Pokud vím, tak [pre] je tu odjakživa, za ty čtyři roky se stav moc nezměnil.
Nováčci jednají spíš podle instinktů než podle zkušeností. Nemůžeme je vychovat před první návštěvou a těch prvních návštěv je tu mnoho. Ani jasné sdělení u formulářového políčka by je neponaučilo. Jsi názorný příklad: píšeš bez diakritiky a interpunkce.

Tak forum neni jen o novaccich
Není o nich vůbec, je o webdesignu. Jak by sis představoval fórum o nováčcích?


Reaguji na Str4wberryho:
Jelikož ukončovací značka „?>“ není povinná
Zajímavé. Znamená to tedy, že když mi nějaká přenosová nehoda umaže konec PHP skriptu, může se ta existující (a sama o sobě i potenciálně nebezpečná) část bez jakékoliv chybové hlášky vykonávat?


Reaguji na DoubleThinka:
konkrétně highlight_string bude ty tagy parsovat jako součást PHP zdroje
Šlo by vyzobnout relevantní BB-značky, zapsat si jejich pozice, provést zvýraznění, dopočítat nové pozice, vrátit BB-značky. Případné překřížení elementů <b>, <i> a zvýrazňovacích <span>ů moc nevadí.

Nenapadá mě jiné řešení, než to formátování stripnout.
Kdybych si musel u vkládaných HTML, CSS a JS kódů vybírat mezi uživatelským zvýrazněním a automatikou, upřednostnil bych to uživatelské, protože když někomu opravuji zdroják, chci zvýraznit důležité/změněné pasáže. Krom toho by mnohdy mohl už sám zvýrazňovač zešílet ze syntaktické chyby, která je předmětem dotazu.
V případě PHP kódů je situace z mého pohledu jiná, jelikož se tomuto jazyku vyhýbám :-)

jestli chceme u každého požadavku čekat ten stokilový javascript
Můžeme ho oškubat, aby uměl jen PHP, a načítat jej pouze tam, kde bude potřeba.
suky
Profil
Chamurappi
Pokud vím, tak [pre] je tu odjakživa, za ty čtyři roky se stav moc nezměnil.
Psal jsem, ze si na to novacci zvyknou casem, treba me to trvalo asi tak 2 mesice. Je logicke, ze novacci budou porad pribyvat.

„Tak forum neni jen o novaccich“
Není o nich vůbec, je o webdesignu. Jak by sis představoval fórum o nováčcích?

Myslel jsem to samozrejme obrazne, a to tak, ze zde na foru nejsou jen novacci.

píšeš bez diakritiky
Vim, za to se musim omluvit, ale v tomhle uz se asi nezmenim. Myslim, ze to ale neni tak hrozny prohresek vuci ostatnim.

a interpunkce.
Interpunkci pouzivam.
lordfrikk
Profil
Chamurappi

Zajímavé. Znamená to tedy, že když mi nějaká přenosová nehoda umaže konec PHP skriptu, může se ta existující (a sama o sobě i potenciálně nebezpečná) část bez jakékoliv chybové hlášky vykonávat?

Viz. (pouze příklad)

For files that contain only PHP code, the closing tag ("?>") is never permitted. It is not required by PHP. Not including it prevents trailing whitespace from being accidentally injected into the output.

DoubeThink

„jestli chceme u každého požadavku čekat ten stokilový javascript“

Announcing AJAX Libraries API: Speed up your Ajax apps with Google’s infrastructure
souki
Profil
DoubleThink
a jestli chceme u každého požadavku čekat ten stokilový javascript
Oni přes noc zrušili cache?
suky
Profil
Chtel bych odpoved od moderatoru.
Dranel
Profil
souki, suky
Sakra, teď jsem si to uvědomil. Já si vás pletu (na toto prosím nereagujte) :)
Str4wberry
Profil
Jaká je současná situace s implementací barvení PHP kódu, DoubleThinku?

Sešlo z toho, nebo nejsou lidi?
suky
Profil
DoubleThink
Taky by me to celkem zajimalo...
suky
Profil
Porad by me zajimalo, jestli to stoji nebo jestli se neco deje...
Kajman_
Profil *
Pokud máte ve firefoxu nainstalované rozšíření greasemonkey, můžete níže uvedený skript jednoduše nainstalovat - stačí na něj kliknout. Pro Operu ho musíte stáhnout a nastavit jako uživatelský skript.

http://okenko.jinak.cz/djpw/djpw_jush.user.js

Skript je postavený na zvýrazňovači jush (autorem je Jakub Vrána).

Testovat kódy můžete např. zde
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=80077#1
srigi
Profil
Ja by som sa zase prihovaral za to, aby sa kazdy zdrojak v sekcii PHP prehnal cez UNIXovy program indent. Tie ploche zdrojaky, co sem niekedy ludia postnu, su fakt ohubu.
Matty
Profil
Když už jsme u toho, děje se něco s tímto?
Kajman_
Profil *
Matty
Jush dělá i odkazy na manuál.
suky
Profil
Presne v takovychto pripadech, by se mi obarvovani kodu hodilo.
Kajman_
Profil *
suky
Když to nebude označeno jako kód, tak se to těžko obarví. Jedině, že by to hodní moderátoři občas obalili pre, když to bude potřeba.

A s těmi vnitřními odkazy jsem zkoušel v pátek hnout, ale zamotal jsem se do toho a nepodařilo se mi to. Už to chce asi někoho, kdo js rozumí :-) Jedině umím udělat šprajc, aby šlo aspoň <b> a zbytek tagů zahodit.
suky
Profil
Kajman_
Když to nebude označeno jako kód, tak se to těžko obarví. Jedině, že by to hodní moderátoři občas obalili pre, když to bude potřeba.
Njn, je to fakt tezky tady. =)
Jan Tvrdík
Profil
Nechtěl by někdo ještě napsat CSS aby se ma to dalo dívat :)
Alphard
Profil
Nechtěl by někdo ještě napsat CSS aby se ma to dalo dívat :)
to už někdo psal po mé ukázce, možná jste to byl vy, nevím
pochybuji, že se shodnem na nějakém "standardním" obarvení, třeba já mám rád barvičky, a tohle zas tak kriticky nevidím, možná se skutečně drobnými úpravami
styly jsou definované na řádku 508, kdokoliv si to může upravit
suky
Profil
Jan Tvrdík
Alphard
Kdyby spis nekdo hnul s tim obarvovanim kodu...
Str4wberry
Profil
Vždyť to Kajman udělal, suky.
suky
Profil
Str4wberry
Opravdu? Ja teda nevidim barvny kod v sekci PHP.
Kajman_
Profil *
suky
A o čem myslíš, že se ty dva baví? O css k tomu testovacímu obarvovači - viz. #12
suky
Profil
Kajman_
styly jsou definované na řádku 508, kdokoliv si to může upravit
Jo no jo :D
Kajman_
Profil *
Jan Tvrdík
Nechtěl by někdo ještě napsat CSS aby se ma to dalo dívat :)

Také jsem si říkal, ale nemám na barvičky cit (nějakého grafika musíme ulovit :). Už jsme si docela zvykl, ale třeba osobně mi nesedí názvy proměnných v php psané kurzívou. A komentáře by možná mohly být trošku tmavší.
Str4wberry
Profil
Hlavně by měl mít obarvený zdroj stejnou výšku, protože teď trochu narušuje funkci odkazů na příspěvky.
Kajman_
Profil *
Str4wberry
Jo, opera je divná, skáče kam nemá. Je to způsobeno úpravou pre - aby za ním nebyly ty mezery navíc. Když by se ty styly daly do normálních, tak už by to zlobit nemělo, ale to zase budou diskuze, jestli tam ta mezera být má nebo ne :-) Pokud je to v opeře jako uživatelský skript, tak kotva nekotví.

Operatéři si tedy asi budou chtít zapoznámkovat tyhle dva řádky.

/*css*/
pre {margin:2px;padding:2px}
div.pre+br {display:none}
Kajman_
Profil *
A co si o té aplikaci jushe myslí DoubleThink a Yuhů? Bez vás hromadná implementace nebude ;-)

DoubleThink kdysi psal
> Když by se o zvýrazňování staral JS (třeba JUSHe)
To by nemuselo být marné. Otázka je jestli to není moc silné kafe a jestli chceme u každého požadavku čekat ten stokilový javascript.


Čekat se bude většinou jen při prvním požavku. Zase ten čas načítání uspoří čas přispěvovatelů, kteří mohou napsat jen kus kódu s nějakou klíčovou funkcí a jush na ni udělá odkaz za ně.
Kajman_
Profil *
Ono celých 50KB je jen seznam funkcí php (použité pro obarvení a odkazování na manuál). Možná by se to dalo osekat o nějaké méně používané). WebKit stejně umí reguláry jen do 32KB. Těžko říct, jestli raději větší skript nebo větší funkčnost.
« 1 2 3 4 5 6 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: