« 1 2 3 4 5 6 »
Autor Zpráva
Kajman_
Profil *
Str4wberry
Super, díky moc! Dal jsem to tam.
Str4wberry
Profil
Opravdu to funguje? Nemám tady totiž plnohodnotný Explorer 6. Ale ten table-layout bude potřeba nastavit jen pro tabulku příspěvků.
Kajman_
Profil *
Jo, šestka je v pořádku. 5.5 sice barví, ale nějak příspěvky smrskne, 5.0 jenom smrskne. A 4 a 3 to nechají opět normálně ;-)

Edit: tak pětce jsem to vypnul zpětným lomítkem
table.forums {table-layou\t: fixed}

Ale pak se to v ní zase roztahovalo u dlouhých pre, ale pro to jedno promile uživatelů snad DT pevnou šírku povolí.
DoubleThink
Profil *
Aktualizoval jsem .sandbox, můžete pokračovat v ladění. Neměl jsem zatím moc čas to zkoušet, ale letmým pohledem barvy jsou ok, 100% šířka v ie zdá se taky.
Str4wberry
Profil
Dokázal bys, Kajmane, zajistit barvení značek některých koncových značek, na příklad </style></script>?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Řekl bych, že mají stejnou barvu jako počáteční značky <script> a <style>, akorát v těch počátečních jsou názvy elementů jako odkazy.
Str4wberry
Profil
Máš pravdu, vypadá to tak, vypadá to tak dost blbě. V tom případě: Dokázal bys, Kajmane, zajistit barvení značek <style><script>?
Kajman_
Profil *
Str4wberry
Barvení těch koncových mě teď nenapadá a jen přes css asi nepůjde, zkusím popřemýšlet večer. Se startovními by nebyl problém.
Kajman_
Profil *
Str4wberry
Trošku jsem to upravil, ale umím to nastylovat jen přes :last-child.

DoubleThink
Můžeš prosím kvůli tomu znovu zaktualizovat css i js?
DoubleThink
Profil *
Můžeš prosím kvůli tomu znovu zaktualizovat css i js?
Hotovo.
Kajman_
Profil *
Chamurappi v jiném vlákně
Divnou mezeru nechci, proto své příspěvky zapisuji tak, že v nich není, a uvedená CSS deklarace mi pak požírá úmyslně vložený <br>.

Osobně mi přijde rozumnější, že příspěvky vypadají co nejpodobněji jejich stavu v editaci.

navrhuji změnit způsob, kterým se v Exploreru vyhrazuje prostor pro posuvník

S tím expressionem to bude vypadat líp. Jsem také pro.
Str4wberry
Profil
Tak se mi zdá, že se barvení moc nekamarádí se starými příspěvky, kdy býval kód jen v <pre>. V Opeře mi ten zdrojový kód „sežere“ celý příspěvek.
Kajman_
Profil *
Obarvený kód se dával jako innerHTML do předka, kde se čekal div.pre, který u prastarých chybí. Přichystáno, aby se pro ie používal outerHTML. Ostatní prohlížeče nemají s pre a innerHTML jen jeho obsahem problémy.

DoubleThinku
Aktualizuj prosím s tím css souborem i djpw_jush.js. Díky
DoubleThink
Profil *
Aktualizováno.
Kajman_
Profil *
DoubleThink
Díky, ale v djpw_jush.js jsem omylem smazal řádek, co převádí [i] a [b]. Nahraj tam prosím ještě opravenou verzi.
DoubleThink
Profil *
Ok, je to tam.
Kajman_
Profil *
Jen poznámka pro ty, kteří si barvili kód uživatelským skriptem. Po dnešním nasazení jushe i do ostrého provozu si nezapomeňte uživatelský skript vypnout, ať se to nepopere :-)
Str4wberry
Profil
Kolega srigi mě žádal o úpravu PHP kódu tohoto příspěvku do obarvené podoby.

Nějak se mi to nezdařilo. Podíval by ses na to, prosím, Kajmane?
Kajman_
Profil *
Str4wberry
[prephp] se dává jen pokud už je to přímo php bez startovací značky. Lepší je dát jen [pre] - to pozná, že je na začátku znak <, tak skočí to html módu a z něho klasicky do php přes otevírací značku. A když má ten kód title s errorem, tak holt javascriptový parser někde padnul.
Str4wberry
Profil
Kajman: „Lepší je dát jen [pre]

Aha. Ono to tam bylo:
[pre][b]index.php[/b]
<?php
[…]
[/pre]
A já dal „[b]index.php[/b]“ před [pre], a to změnil na „[prephp]“.
Jan Tvrdík
Profil
Existuje něco jako [preplain]? Tj. nějaká varianta pre, u které si výslovně nepřeji nic zvýrazňovat?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Tvrdíka:
[prenone]
Kajman_
Profil *
Tohle má nejvyšší přednost, když se zadá prexxx, tak se použije xxx jako jazyk. Možná připsat, že prephp se používá pro php kód bez otevíracích a uzavírach značek <? ?>. Už si nepamatuji, jestli je v php skriptu prehtml nebo prehtm a presql nebo premysql, ale asi to stačí někde vyzkoušet.

//konfigurace nastavenych class - pro pouziti prexxx
	var tridy=
	{
		htm:/html?/i,
		js:/js/i,
		css:/css/i,
		php:/php/i,
		pgsql:/pgsql/i,
		sqlite:/sqlite/i,
		sql:/(?:my)?sql/i,
		cnf:/apache/i,
		none:/none/i
	};


Když bylo jen pre, tak se zkusí najít častý začátek různých jazyků.
//konfigurace zacatku obvyklych jazyku (vrchni maji vetsi prioritu)
	var zacatky=
	{
		js:/^\s*(?:var\s+|\$[\(.]|document\.|function\s+[^\(\s]+\s*\(\s*[a-z]|\/\/js|\/\*js)/i,               
		css:/^\s*(?:\.|\/\*css)/i,
		pgsql:/^\s*(?:-- ?pgsql|#pgsql)/i,
		sqlite:/^\s*(?:-- ?sqlite|#sqlite)/i,
		sql:/^\s*(?:-- mysql|#mysql|select|update|insert|delete|alter|where|create|truncate|drop|join)/i,
		php:/^\s*(\$|echo|\/\/php|#php|mysql_|function\s+[^\(\s]+\s*\(\s*\$)/i,
		cnf:/^\s*(rewrite|options|alias|redirect|&lt;Directory|&lt;IfModule|php_flag|#.htaccess|#apache)/i,
		htm:/^\s*(&lt;)/i,
		none:/^\s*(http|ftp)/i
	};

Na začátku lze nachystat i komentář, jen pro to, aby se dobře chytnul jush např.
//js
/*css
#pgsql, --pgsql
#sqlite, --sqlite
#mysql, -- mysql
#php, //php
#apache, #.htaccess

No a když to nenajde žádný začátek (ať už komentářový, nebo typický - třeba $ pro php či < pro html), tak se ješte mrkne, v jakém je fóru.
//konfigurace sekci diskuse
	var zvyrazni={4:'htm', 7:'css', 8:'js', 9:'php', 28:'sql'};

Pokud je v nějakém zmíněném, použije se.

Jinak se nebarví.
Str4wberry
Profil
Kajman: „Možná připsat, že prephp se používá pro php kód bez otevíracích a uzavírach značek <? ?>.

Proč tomu tak je? Proč [prephp] odbarví PHP kód se značkami „<?“ a „?>“? Neděje se tak i u HTML? Ptám se, protože v klávesové mapě se kousky HTML kódů vkládají právě v [prehtml].
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kajmana:
Možná připsat, že prephp se používá pro php kód bez otevíracích a uzavírach značek <? ?>.
A co kdybys místo toho připsal do svého skriptu, že se [prephp] začínající na „<?“ automaticky přehodí do režimu [prehtml]? (A totéž pro [prejs] začínající na „<script“, [precss] začínající na „<style“.)


Reaguji na Str4wberryho:
Proč tomu tak je?
Režim zvýrazňující PHP se patrně soustředí jen na syntaxi PHP a ne na jeho začleňování do jiných formátů.

Neděje se tak i u HTML?
Myslím si, že neděje. Neobarvení <!doctype> deklarací není důsledek chyby.
Kajman_
Profil *
prephp spadne při koncové značce ?>, protože neví, do kterého jazyku se vrátit. Nechal bych tu nejvyšší přednost při zadání prexxx, že se použije xxx. Nejlepší je dávat jen pre a jen když např. náhled ukáže, že je třeba jazyk správně nastavit, tak použít prexxx.
tiso
Profil
Tak nejak zblbol jush na CSS: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=5&topic=96905&page=-1#3
miesto riadku 11. má byť:
text-align: center;

Čiže text-align: center zvýraznený boldom
Kajman_
Profil *
V pre je tuším již dlouhá léta při [b] jiné zvýraznění než tučností.
Str4wberry
Profil
Myslím, že tiso myslí něco jiného. Místo zvýrazněného „text-align: center;“ je tam deklarace pro #kontejner. Dělá to jenom v Opeře.
tiso
Profil
Presne ako píše Str4wberry. Nevedel som že to robí iba v Opere, nenapadlo mi to testovať v inom prehliadači, tak preto taký stručný popis.
« 1 2 3 4 5 6 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: