« 1 2 3 4 5 6
Autor Zpráva
Alphard
Profil
Str4wberry:
Tak jsem si prohlédl čísla řádek v Opeře (...) Má někdo jiný názor?
Já, podívej se tady. Nesedí to v Opeře ani ve FF (trochu lepší), IE jsem nezkoušel.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Způsobuje to tučné písmo, zvyšuje výšku řádků. Velice zajímavé.
Pokud z JUSHových stylů vyházíme všechny „font-weight: bold“, měla by závada zmizet.
Kajman_
Profil *
A co kdyby se nechaly tučné věci, ale zvětšilo se line-height nebo jak se to jmenuje, aby tam bylo místo i na tučnice, to by nestačilo?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Kajmana:
Ale vždyť ono je zvětšené line-height. Jen je u tučného písma ta vypočtená výška řádku ještě větší. A řekl bych, že rozumně ji zmenšit nejde. Platí, že tučný Courier je jiný Courier a že jiné písmo narušuje mřížku.
Neproporcionální „Lucida Console“ mimochodem tímto problémem netrpí.
Str4wberry
Profil
Neproporcionální ‚Lucida Console‘ mimochodem tímto problémem netrpí.
Ale vypadá hnusně. Zkoušel jsem ještě Consolas, který sice vypadá lépe, ale ten každý v systému nemá, navíc u tohoto písma není moc patrný rozdíl mezi tučným a netučným.

Zrušil jsem tedy tučnost.
_es
Profil
Nefunguje del "preškrtnutie" textu v pre ak je kód JavaScript.
Ak sa zadá prenone, tak to už ide.
Kajman_
Profil *
Nefunguje del "preškrtnutie" textu v pre

Ano, zachovají se horkotěžko jen značky i a b, ostatní se pro potřeby barvení vyhodí.
_es
Profil
test1 = test2[i];

Nejaký text [i]kurzíva
,
ten istý kód:
test1[i] = test2[i];
_es
Profil
Objavil som zaujímavý problém - sandbox aj normálna verzia.
Ak sa v kóde nachádza [i] a kódom končí celý príspevok, tak sa kód zobrazí v poriadku.
Ak však za kódom ide nejaký text, kde sa nachádza časť s kurzívou, tak sa od prvého [i] v kóde uplatní na kód kurzíva a samozrejme prvé [i] je "zožrané".
V sandboxe navyše tlačítko na označenie kurzívou vkladá za takým kódom len koncovú značku.
Kajman_
Profil *
Křížíte tagy bb, to se pak může chovat všude jinak.
S barvením to až tak nesouvisí.
První [i] [i] Druhé [i]
_es
Profil
Kajman_
Je jedno s čím to súvisí, v kóde sa [i] vyskytuje pomerne často, a kurzíva v texte sa často vyskytuje tiež.
Aj nepriama. Napríklad stačí po takom kóde niečo citovať.
Str4wberry
Profil
To těžko můžem nějak vyřešit. To „[i]“ je prostě začátek BB kódu. Nicméně předpokládám, že v takové případě by se mělo zobrazit: „Neuzavřené [i].“ Řešením je zapsat třeba „[“ entitou.
_es
Profil
Str4wberry:
Řešením je zapsat třeba ‚[‘ entitou.
To je veľmi nepraktické. Kto vie z hlavy tú číselnú entitu?

by se mělo zobrazit: ‚Neuzavřené [i].‘
Ale problém vzniká práve z toho, že sa takáto nechcená značka nechcene uzavrie.

Mohla by byť nejaká výnimka pre [pre] vo všetkých variantách.
Alebo najjednoduchšie univerzálnejšie riešenie by bolo pozmeniť algoritmus premeny BB značiek na html značky pre takéto defektné situácie:
Ak by sa vyskytlo [i]text1[i]text2[/i], tak by sa mohla kurzíva uplatniť len na text2, teda výsledkom by bolo [i]text1text2 a nie ako teraz text1[i]text2.
Vnorovanie rovnakých značiek aj tak nie je povolené a zmena by bola len to, že by sa pri takom nepovolenom vnorovaní či krížení za začiatok považovala nie prvá rovnaká začiatočná značka ale tá posledná.
_es
Profil
Ukážka, aké problémy môžu vzniknúť v nevymyslenej situácii:diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=8&topic=97546
Ak si dáte vyhľadať v diskusii [i], tak zistíte, že to je veľmi časté.
A diskutujúci majú väčšinou šťastie, že ich nenapadlo za kód písať nejaké poznámky,
alebo keď už áno, tak nepoužili nejaké zvýraznenie kurzívou alebo citáciu a pod.
Rovnaký problém môže nastať aj pri [b], no používanie tohoto "slova" v kóde nie je až tak časté.
_es
Profil
Str4wberry:
Řešením je zapsat třeba ‚[‘ entitou.

Tu nastáva ďalší problém pri upravovaní príspevkov.
V normálnej verzii je na to, že bol znak '[' zapísaný entitou zabudnuté.
V sandboxe funguje správne to vylepšené upravovanie.
Ak si však upravovanie otvorím do nového okna, teda otvorím "Změnit" ako odkaz, tak tam sú tie entity tiež nahradené znakom '['.
Chamurappi
Profil
Všiml jsem si (tady) chyby při obarvování HTML:
<i>A & B</i>
<i>Teď už JUSH nebarví správně.</i>
<i>A po „;“ už zase jo.</i>
Kajman_
Profil *
Opraveno.

Str4wberry:
Nahraj prosím novou verzi z obvyklého zdroje. (Vrátil jsem tam u php český mirror, ale tentokrát oficiálně podporovaný cz2. Přijde mi, že rozdíl v rychlosti těch dvou serverů je v některých dnech lehce postřehnutelný.)
Str4wberry
Profil
Je to tam.
Str4wberry
Profil
V tématu Wordpress footer problém ... je taktéž problém s barvením.
Kajman_
Profil *
Str4wberry:
Opraveno. A ještě další dvě chyby (reguláry v js a heredoc v php). Roste jako vždycky.
Jan Tvrdík
Profil
Obarvení následujícího kódu skončí chybou:
<input value="<?php echo $pole['xxx']; ?>">
Kajman_
Profil *
To je to samé jako #19, takže upravená verze již obarví i toto.
Kajman_
Profil *
Str4wberry:
Nahraj prosím do .sandboxu tu novou verzi, ať se to před nasazením pro jistotu otestuje. Dík.
« 1 2 3 4 5 6

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: