Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Dnes proběhla aktualizace diskuse.

Co je nového?

0. Barvení zdrojového kódu pomocí JUSH.

1. Ošetřen registrační formulář proti spamu. Stejným způsobem jako posílání příspěvku.

2. Opravena čeština v title u „nepřihlášeného“ formuláře.

3. Přidána značka [mod=Jméno][/mod]. Zpracovává se pouze příslušným osobám. A ukládá datum akce, který je ukládán pro případnou další editaci příspěvku.

4. V e-mailu je odkazováno na příspěvky pomocí kotev.

5. Text „Zrušit objednávku“ nahrazen „Zrušit oznamování na email“.

6. Místo nejzobrazovanější témat jsou zobrazována vlákna bez reakcí.

7. Přidána zmínka do manuálu o době možné editace příspěvků a odstraněna informace o tom, že je možné vlastnoručně zamčené téma odemknout.

8. Změněno číslo antispamu. Z čtyřky na dvacet-čtyřku.

10. Umožněno klonování vláken.

11. Odstraněno rušení altu u obrázků (alt=""). Způsobovalo to neviditelnost ještě nenačteného obrázku v některých prohlížečích.

12. Zrušeno zalamování slov. Nepamatuji se, že by bylo někdy užitečné. Akorát to ničí zdrojové kódy.

13. Přidán odkaz na stránku profilu pro zobrazení více zaslaných témat (maximálně 300).

14. Přidány odkazy rozšiřující „Poslední diskusi“.

15. Umožněno přesouvat příspěvky. Moderátoři tuto volbu naleznou pod formulářem pro změnu příspěvku.

16. BB značce pre je možné přiřadit jazyk zdrojového kódu. Pro [prehtml][/pre], [precss][/pre], [prephp][/pre] a [prejs][/pre]. Výsledkem je <pre class='jazyk'></pre>. Na určení čísla řádku jsem zapomněl, zkusím to nabalit na další kouli.

17. Jednotlivá pravidla byla očíslována a je možné na ně přímo odkazovat. A „hledat“ je odkazem.

18. Jméno moderátora je dle zdejší zvyklosti tučné.

19. K <div>u s moderátorským sdělením je připojena bublina (title) s časem editace.

20. Odkazy rozšiřující „Poslední diskusi“ vedou na kotvu „#posledni“.

21. Formátování značky [pre] by již mělo být v pořádku.

22. Zduplikována drobečková navigace pod výpis příspěvků.

23. Nápověda k formátování příspěvků vede místo na anglickou verzi na český překlad.

24. Opravena funkce citování v Google Chrome dle rady Chamurappiho.

25. Při najetí na formátovací tlačítko se vedle vypíše jeho akce.

26. „Meta charset“ byl přesunut před <title>, odstraněn nadbytečný </span> a </fieldset>.

27. a 28. Opravena chyba v posledním přispívajícím. Viz Kajman. Zároveň jsou nyní příspěvky v poslední diskusi řazeny podle času. Předtím byly podle id, takže i staré klony okupovaly přední příčky.

29. Možnost vložit odkaz na příspěvek téže stránky ve tvaru [#číslo] kliknutím na kotvu příspěvku.

30. Při posílání příspěvku na rozhraní dvou stran vede kotva na #1 místo #31.

31. Tlačítka pro formátování zprávy jsou skryta pomocí CSS. Zobrazí je až JavaScript.

32. Moderátoři mohou zapisovat své poznámky ve tvaru [mod]Poznámka[/mod].

33. Upraven styl nápovědy. Zároveň byla rozšířenaMistrovy vychytávky a ilustrační obrázky.

34. Upraven styl pravidel diskuse.
Dero
Profil
Děkuji za výbornou práci všech zainteresovaných.

(Jenom se ti, Strawberry, někde vytratil bod 9.)
Str4wberry
Profil
Jenom se ti, Strawberry, někde vytratil bod 9.
Bod 9 byl vylepšený RSS zdroj, který umí jednotlivé sekce, témata, uživatele či příspěvky s „mmm“. Ještě není otestovaný a popsaný. Takže byl vyškrtnut.
Lexter
Profil
Vypadá to opravdu velmi pěkně a co jsem byl v sandboxu, tak mi to i velice usnadňovalo používání. Takže díky ;).
Timy
Profil
[#1] Zkouška

Vypadá to hezky, děkuji :-).
Casero
Profil
Výborný! Hlavně jsem rád za "svůj" 13. bod.

Jen, ehm, nechci hned šťourat, ale nefunguje Vypni barvení. :(
Miloš
Profil
Výborné. Přesto dvě připomínky:

6) U stránkování v historii nových příspěvků postrádám zvýraznění, na které že to jsem straně
(Strany: 1—30 31—60 61—90 91—120)
Jistě, podle URL je to vidět, ale bylo by možné to zvýraznět i ve výše uvedeném odkaze naspodu stránky (+ zneklikatění aktuální položky)?

14) Vítám odkaz na příspěvky bez odpovědí (upřímně řečeno, překvapilo mě , jak je jich maličko) – mohl by být odkaz na úvodní stránce? Takhle je schovaný ala „Sedávej panenko v koutě, vydržíš-li, nenajdou tě“.
Mistr
Profil
Miloš
upřímně řečeno, překvapilo mě , jak je jich maličko
Zřejmě Tě zmátl podobný případ jako ostatní, kdy se Ti zobrazuje jen pět prvních položek. Zas tak málo jich není.

Mimochodem, Str4wberry, nemusely by tam vyjíždět příspěvky od ledu, ne?
Miloš
Profil
A nojo, jenomže koho to má napadnout, když je zatrženo „Nejlepších“ 5.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Miloše:
mohl by být odkaz na úvodní stránce?
Už se řešilo (prostřední odstaveček ve #27 a #28). Tohle je přesně ten důvod, proč se mi nelíbí, že jsou všechna vylepšení probírána v jediném dlouhatánském vlákně.


Reaguji na Mistra:
kdy se Ti zobrazuje jen pět prvních položek
To už se také řešilo, viz výše uvedený odkaz.

nemusely by tam vyjíždět příspěvky od ledu, ne?
A také ty zamčené a z kategorie Práce a zakázky.
Mistr
Profil
Chamurappi
To už se také řešilo, viz výše uvedený odkaz.
Ano, já vím. Nepsal jsem to teď zde jako nějakou objevnou zprávu, nýbrž jako vysvětlení pro kolegu Miloše. I já jsem patřil mezi ty, kteří se ponejprv krátkým výpisem nechali zmást. A rozhodně nejsem sám. :-)
Nox
Profil
Pěkné, děkujem

6) škoda že ty statistiky jedou tak pomalu....také nevím jestli by nebylo lepší to dát jako možnost vedle nejnovějších témat / odpovědí
13) šipka je docela neviditelná
24) super
Ještě tedy - nefunguje jak citování, tak zapsání jména po kliknutí v browseru v nokii, co se hlásí jako safari 413...ne že by to bylo
něco zásadního :) jen pro zajímavost, kdyby někdo měl dlouhou chvíli :)
Duplikace drobečků je dobrá
Str4wberry
Profil
Reakce na Noxe:
Ad 6) S tím bohužel nic neudělám, protože se ty příspěvky pro každé vlákno počítají. Ale možná bych je mohl omezit stářím, třeba by se to zrychlilo. A viditelnější místo nikdo konkrétně nenavrhl. Peta už tu nemáme, takže bychom tuto myšlenku mohli oživit.
Ad 13) To je schválně, není důležitá.

Ještě tedy - nefunguje jak citování, tak zapsání jména po kliknutí v browseru v nokii
Obávám se, že tu chvíli si budeš muset najít Ty. :–)


Reakce na Miloše:
U stránkování v historii nových příspěvků postrádám zvýraznění, na které že to jsem straně
To už se také řešilo. Bylo by to pracné. Teď jsou totiž odkazy jednoduše nastrkány v HTML šabloně.

A nojo, jenomže koho to má napadnout, když je zatrženo ‚Nejlepších‘ 5.
Pokud narážíš na slovo „Nejlepších“, tak ho nahradím slovem „Prvních“.

Soušasný stav témat bez rekací je dost provizorní. Líbilo by se mi, kdyby ten výpis byl na vlastní stránce a vypadal podobně jako poslední diskuse — tedy ikonka fóra, zakladatel, čas.
Měsíček
Profil
Reaguji na Str4wberryho:

"Pokud narážíš na slovo „Nejlepších“, tak ho nahradím slovem „Prvních“. "

To by bylo fajn. Mimochodem nešlo by to číslo zvětšit? A nebo rovnou celé uspořádat jinak 5, 10, 50, 100?
kletely
Profil
Skúška:
<a href="#">lorem</a>

#container{
width: 100px;
}

$prem = "aaa";
if($prem == "aaa"){
echo "lorem";
}

if (document.referrer){
	ref = escape(document.referrer);
	if(ref.indexOf("dusan.pc-slany") > -1 ) ref="http://stare_jpw";
	if(ref.indexOf("jakpsatweb.cz/weblog") > -1 ) ref="http://jpw_weblog";
	if(ref.indexOf("jakpsatweb.cz") > -1 ) ref="http://vnitrni_jakpsatweb";
}


Miloš
6) U stránkování v historii nových příspěvků postrádám zvýraznění, na které že to jsem straně
(Strany: 1—30 31—60 61—90 91—120)

Súhlasim.


Str4wberry
5. Text „Zrušit objednávku“ nahrazen „Zrušit oznamování na email“.
To je síce super, ale ešte by si to mohol dať aj k uprave príspevku lebo písať ďalší píspevok len kôli tomu sa mi zdá zbytočné.
Mistr
Profil
Str4wberry
Při moderátorské editaci jsem upravil titulek tématu do podoby V IE7 se INPUT type="password" zobrazuje odlišně. Co s tím? Jakmile příspěvek po editaci uložím, má titulek tématu podobu pouze V IE7 se INPUT type="password" zobrazuje odlišně. Proč? Nepomáhá F5 ani Ctrl+F5.
Timy
Profil
Mistr
Není upravený titulek moc dlouhý?
Str4wberry
Profil
Ano, je dlouhý. Některé znaky se nahrazují entitami, a to včetně uvozovek. Takže se do <input>u pro 60 znaků vejdou, ale potom se asi useknou. Zkusím to opravit. V tabulce témat je prostor pro 100 znaků, takže to PHP skript zkracuje ve špatnou chvíli.
Mistr
Profil
Timy
Není upravený titulek moc dlouhý?
Asi je, ostatně i Str4wberry sdílí [#18] Tvůj názor o přílišné délce. Já jsem se teď nepozastavoval ani tak nad délkou, jako nad absencí nějakého omezení při psaní titulku (pomocí nějakého maxlength), abych prostě tak dlouhý titulek napsat ani nemohl. Ovšem bude to asi poněkud obtížné, soudě dle Str4wberryho vysvětlení o převodu entit [#18].

Teď v dobré víře titulek napíši (rozuměj nějak obstojně naformuluji) a když se mi tam pak stejně kus titulku nezobrazí, tak je to nepříjemné a mohu formulovat znovu.
Str4wberry
Profil
A vlastně můj názor sdílí (P.4) i Chamurappi.
Mistr
Profil
Str4wberry
A vlastně můj názor sdílí (P.4) i Chamurappi.
Pravdu máš.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mistra:
Str4wberry sdílí Tvůj názor“ … „soudě dle Str4wberryho vysvětlení o převodu entit
Děkujeme za odkazy, bez nich bychom to vůbec nepochopili. Můžeme si teď hezky otevřít do nového okna tutéž stránku, abychom si přečetli text ležící čtyři řádky nad odkazem.

Na odkazování v rámci vlákna — má-li to nějaký smysl — zde máme speciální druh odkazu, viz [#5].

jsem upravil titulek tématu do podoby ‚V IE7 se INPUT type="password" zobrazuje odlišně. Co s tím?‘
Původní titulek „formuláře a input type="password" -> problémy v“ byl také zjevně useknutý. Já bych ti na místě diskusního skriptu také tu otázku „co s tím“ uřízl, protože je zbytečná.
Str4wberry
Profil
Můžeme si teď hezky otevřít do nového okna tutéž stránku, abychom si přečetli text ležící čtyři řádky nad odkazem.
To je další plánovaná úprava: „Zajistit, aby odkaz na stejnou stránku nebyl tučný a mířil do stejného okna.“
Mistr
Profil
Chamurappi
Na odkazování v rámci vlákna — má-li to nějaký smysl — zde máme speciální druh odkazu
Už se Ti to líbí? :-)

Já bych ti na místě diskusního skriptu také tu otázku „co s tím“ uřízl, protože je zbytečná.
Svým předchozím dotazem [#16] jsem spíš reagoval na princip samovolné ztráty části titulku, než na zbytečnost či platnost zmizelého dovětku. Možná máš pravdu, nemusel tam ten dovětek být.
Mistr
Profil
Na druhé stránce poslední diskuse (s příspěvky 31 - 60) u tématu Hledám kdo by udělal web zadarmo chybí ikonka. Viz obrázek.

Firefox 3.0.5 píše, že se jedná o zacyklenou stránku.


Pokud jen upozorňuji na potíž, o které se ví, pak se omlouvám.
Str4wberry
Profil
Téma má neexistující ID fóra, a to 31. To způsobuje tu ikonku.

Jak to ale vzniklo?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Jak to ale vzniklo?
Mám takové tušení, že vím jak :-)
Zkusil jsem, co to udělá, když strčím vlákno do neexistující kategorie. Funguje to, hurá! Už ho ale nemůžu vyšťourat zpátky, protože v kategorii 31 nejsem moderátorem. A nemůžu ho ani smazat. (Bylo původně u ledu, určené k likvidaci.)
Str4wberry
Profil
Chamurappi: „protože v kategorii 31 nejsem moderátorem

Tím to určitě nebude, protože jsi moderátorem všude. V miniBB se totiž určuje, kde daný moderátor není moderátorem. Takže v „nové“ sekci se stanou moderátory všichni.

Je nějaký další zajímavý výsledek z Tvého experimentu? Myslím, že s odstraněním může pomoct jen DoubleThink.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Tím to určitě nebude, protože jsi moderátorem všude.
Zřejmě je to „všude“ omezeno pouze na existující kategorie. Pokus o přesun skutečně píše „Přístup zamítnut“.

Je nějaký další zajímavý výsledek z Tvého experimentu?
Dozvěděli jsme se, že bychom něco takového neměli už nikdy zkoušet.
Str4wberry
Profil
K Milošově příspěvku v jinému tématu:
Vidím chybu v převádění kotvy na odkaz, bude to chtít opravit. :–)


Reakce na Chamurappiho:
Zřejmě je to ‚všude‘ omezeno pouze na existující kategorie.
Není. Každý je moderátor tam, kde se neurčí, že není. Ostatně to můžeš vidět v souboru bb_specials.php v poli $modsOut.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0