« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Dobrá, máš to mít. V prvním komentáři je připadný titulek vlákna, třeba k něčemu bude. Ve druhém zformátovaná zpráva, která se ukládá do databáze. Dokážeš si s tím poradit zde v prostředí sandboxu, nebo to mám hodit i k sobě?


1. Zároveň mě napadlo, že by se možná hodila funkce, která by uměla zobrazit samostatný příspěvek.
2. Měl bych přpomínku k transplantovanému formuláři, je hezké, že se <textarea> zvětšuje podle textu, ale když chci připsat text ke krátkém příspěvku (třeba teď pod čáru), tak je to dost malé. Bylo by možné vyrobit její zvětšování, a to ruční nebo podle napsaného textu či jí alespoň dát min-height?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Dobrá, máš to mít.
To byl fofr. V úplně prvním komentáři na stránce teď ale mám:
<!--&middot; <a href="./index.php?action=language">Jazyk</a> -->
Poznačil bys prosím ty komentáře nějak unikátněji, abych z nich poznal, že jsou opravdu pro mě? Třeba:
<!--[text příspěvku]-->
<!--[[název vlákna]]-->

nebo to mám hodit i k sobě?
Klidně jen k sobě. Na FTP sandboxu nemám přístup, takže přímo tady si s tím pohrát nemůžu.

by se možná hodila funkce, která by uměla zobrazit samostatný příspěvek
K čemu? Myslíš na ukázání náhledu?

Bylo by možné vyrobit její zvětšování, a to ruční nebo podle napsaného textu
Už jsem o tom přemýšlel, zatím odkládám. Nestává se často, že upravený příspěvek několikanásobně vyroste.

či jí alespoň dát min-height?
Nějaká minimální výška tam už je.
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Poznačil bys prosím ty komentáře nějak unikátněji, abych z nich poznal, že jsou opravdu pro mě?
Hotovo.

Klidně jen k sobě.
Hotovo.

K čemu? Myslíš na ukázání náhledu?
Já myslím, že by se to využilo. To s těmi komentáři se mi moc nelíbí, ale je to jednoduché a snadné.
Chamurappi
Profil
Další novinky v djpw.js:

36) Chytřejší vkládání odkazu (Ctrl+K):
  a) Je-li kurzor uvnitř odkazu, obrázku či adresy, označí se celý příslušný kus textu.
  b) Je-li označený právě jeden odkaz, funkce ho zruší a ponechá jen text.
  c) Je-li označený právě jeden obrázek, funkce z něj udělá odkaz na uvedený obrázek.
  d) Není-li v označeném textu žádná adresa ani odkaz, funkce vyrobí obecný odkaz vedoucí na example.cz.
  e) Je-li v označeném textu alespoň jeden odkaz, funkce v něm všechny odkazy zruší a adresu/adresy doplní na konec.
  f) Je-li v označeném textu právě jedna adresa, funkce vyrobí ze zbývajícího textu odkaz na dotyčnou adresu.
  g) Je-li v označeném textu více adres, funkce udělá postupně odkazy z ostatních slov ve zbývajícím textu.


Reaguji na Str4wberryho:
Hotovo.
Nevymyslel jsem ty HTML komentáře zrovna moudře, protože regulární výraz hledající <!--[něco]--> najde i <!--[[něco]]-->.

Už mi to bezznovunačítací upravování asi nějak funguje. Odeslání se provádí JavaScriptem a HTML kód nového příspěvku se plácne na místo starého. Nastavení změněného titulku jsem zatím neřešil, ale to bude snadné. Největší problém teď je, že když při odesílání skriptem sestavuji celý požadavek sám, musím provést podobné kouzlo, jako provádějí prohlížeče. To není zrovna triviální, protože interpret JavaScriptu přemýšlí výhradně v Unicodu. Neřekne mi, zda ten či onen znak pasuje do ISO-8859-2 a zda jej je či není potřeba zapsat entitou. Nyní převádím celý rozsah znaků [\u0080-\uFFFF] na entity, což není optimální, protože se entity dělají i z českých znaků s diakritikou. Výsledek sice vypadá v prohlížečích správně, ale slova s diakritikou míjí filtr sprostých slov i interní vyhledávání. Dokázal bych to vyřešit, ale než se pohnu dál, potřeboval bych znát tvé rozhodnutí ohledně převodu formulářových vstupů do UTF-8.

To s těmi komentáři se mi moc nelíbí
Klidně vymysli lepší způsob. Můžu ti poslat POSTem navíc jednu vstupní proměnnou, která ti řekne „dotaz posílá JS“, pak může být formát odpovědi jakýkoliv. Kromě HTML kódů příspěvku a titulku bys mi asi měl posílat i nějakou stavovou hlášku, pro případ, že úprava selže.
Str4wberry
Profil
regulární výraz hledající <!--[něco]--> najde i <!--[[něco]]-->
Změnil jsem to na <!--nadpis[něco]--> a <!--text[něco]-->.

potřeboval bych znát tvé rozhodnutí ohledně převodu formulářových vstupů do UTF-8
Někdy to zkusím s tím accept-charset="utf-8".
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Explorer nepošle při accept-charset="utf-8" vstupy v UTF-8, pokud v nich nejsou znaky nezapsatelné v kódování stránky. Takže bude nutné přidat pojistku:
<input type="hidden" name="pojistka" value="&Yuml;">
(A možná pak i testovat, jak se pojistka poslala, pro případ, že by některý z prohlížečů posílal stejně ISO-8859-2.)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Někdy to zkusím s tím accept-charset="utf-8".
Už jsem to vyřešil i s ISO-8859-2. Nebylo to tak těžké, jak se původně zdálo, jako převodní tabulka rizikových znaků nakonec postačil jeden řetězec.
Úprava transplantace je připravená k nasazení do sandboxu.
Str4wberry
Profil
Nasazeno, ale mám dvě připomínky:

1) Po odeslání se příspěvek sice změní, ale změny se ihned neprojeví na stránce tématu. Oprava – občas to funguje. Ale hodila by se nějaká informace, že se příspěvek upravil.
2) A po úpravě jiného než prvního příspěvku, čili bez úpravy titulku se z něj vypaří název tématu a zůstane jen „Diskuse:“.


Potom bych měl ještě připomínku k moderátorským checkboxům, které mají někdy tendenci opustit své místo a také možná vyrábí zbytečný vodorovný posuvník.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Ad 1) Kdy to nefunguje? Zkusil jsem teď něco změnit, možná to chybu odstranilo.
Ad 2) Prázdný titulek se nastaví, protože mi posíláš „<!--nadpis[]-->“. Teď už i testuji, jestli je neprázdný, takže to ze své strany měnit nemusíš.

Ale hodila by se nějaká informace, že se příspěvek upravil.
Přidal jsem alert. Není moc otravný?

Potom bych měl ještě připomínku k moderátorským checkboxům, které mají někdy tendenci opustit své místo
V Opeře nepochopitelně létají, nevím, jak je usměrnit. V Exploreru způsobují v zamčeném vlákně mizení textů a podivné přeskupení odkazů napravo.
Chamurappi
Profil
Další novinky v djpw.js:

37) Při listování ve vícestránkových vláknech přežívá text rozepsaného příspěvku. Zejména při odpovídání v těchto vývojových vláknech jsem bádal nad tím, jak toho dosáhnout. Vymýšlel jsem nejprve všelijaké šílenosti s <iframe>m, později jsem se snažil o inteligentní aktualizaci částí DOMu s pomocí XMLHttpRequestu. Nakonec jsem si vzpomněl na projev problému s chybějícím refererem a sáhl jsem po obyčejném odeslání formuláře.

38) Stisk klávesy R vyvolá znovunačtení zobrazeného vlákna, opět při zachování rozepsaného textu. Velmi užitečné, pokud se chce diskutér rychle podívat, co se odehrálo během déle trvajícího psaní odpovědi.
Str4wberry
Profil
Výborné, djpw.js byl aktualizován.
Mistr
Profil
Chamurappi
znovunačtení zobrazeného vlákna, opět při zachování rozepsaného textu. Velmi užitečné, pokud se chce diskutér rychle podívat, co se odehrálo během déle trvajícího psaní odpovědi.
To je velmi užitečná věc. Díky za ni.
Str4wberry
Profil
Dále mě napadlo, že by ten JS mohl před odesláním nebo po nějaké době zkontrolovat, zda nejsou v tématu nové příspěvky (vyrobil bych zvláštní stránku, kde by se zobrazovaly příspěvky mladší než poslední) a kdyby byly, tak by je JS rovnou zobrazil, co Ty na to?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Pokud si myslíš, že to server utáhne, tak pravidelnou kontrolu udělat můžeme, ale…

tak by je JS rovnou zobrazil
… bez automatického zobrazování. Právě nad tím, jak v JS upravit HTML kód celé tabulky s příspěvky, jsem už dost dlouho přemýšlel právě v souvislosti s těmi posledními dvěma úpravami. Žádná pohodlná cesta neexistuje, je tu moc možností. Musel bych pak také znovu inicializovat část ostatních skriptů, aby všechno šlapalo.

Můžeme návštěvníkovi říkat něco jako „od doby načtení stránky do teď přispěli k tématu Mistr a Str4wberry, chceš-li to vidět, zmáčkni si R“ :-)
Alphard
Profil
Chamurappi:
Přidal jsem alert. Není moc otravný?
Je docela otravný. Nebylo by lepší, kdyby párkrát bliklo pozadí, jako při přechodu na záložku?
Str4wberry
Profil
Ad 37) Funguje to i při stránkování během zakládání nového vlákna, ale nezachovává se mi titulek.

Chamurappi: „bez automatického zobrazování
Opravdu by to byl takový problém? Na té stránce nově zaslaných příspěvků bych vygeneroval novou tabulku s případnými novými příspěvky, kterou by JS připlácnul pod tu současnou.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Vymyslím nějaký zajímavější efekt.
To žluté podbarvení celého příspěvku při přechodu na záložku se mi mimochodem nelíbí a chystám se ho přestylovat.


Reaguji na Str4wberryho:
ale nezachovává se mi titulek
Všiml jsem si. JavaScript zařizuje, že se posílá, ale PHP ho neprotlačí na očekávané místo.

bych vygeneroval novou tabulku s případnými novými příspěvky, kterou by JS připlácnul pod tu současnou
Kdyby se jen jednoduše připlácla, „Změnit“ by vedlo na jinou stránku, chyběl by odkaz „Citovat“, kliknutí na jméno by neudělalo nic, <pre> by nebylo obarvené JUSHem, nová jména přispěvatelů by se neprotlačila do klávesové mapy, odkazy s kotvami by se nechovaly dle očekávání…
Vše zmíněné by šlo nějak ošetřit, ale mnohem snazší bude vyzvat diskutéra k vědomému vyvolání bezpečného znovunačtení — nějakým neobtěžujícím způsobem. Tobě by se líbilo, kdyby se ti během psaní příspěvku samovolně přidávaly (třeba i dlouhé) příspěvky nad formulář? Musel bych i srovnávat pozici posuvníku, aby to necukalo s formulářem.

Támhle, jak je stránkování „<< . 1 . 2 . 3 . 4 .“, máme napravo nevyužité místo, kde se může ukazovat krátký text o změnách, které nastaly od okamžiku načtení, a vedle něj rovnou čudlík pro bezpečné znovunačtení. Co ty na to?
(Možná bychom to ale mohli nechat až na příští vlnu úprav.)


Mohl bys upravit onclick tlačítka na přidání odkazu, aby místo současného „insertTag('url')“ volal chytřejší „insertLink()“?
Přidal bys prosím k odstavci s upozorněním na diakritiku a interpunkci nějaké ID?
Str4wberry
Profil
To tlačítko by bylo OK, jako problematické jsem viděl klávesu R, kterou by každý neznal. Při tom bezpečném znovunačtení by bylo vhodné odlišit nové příspěvky.


Tlačítko odkaz volá chytřejší funkci, odstavec má id=upozorneni, stránku s výpisem nově přispívajících vyrobím do několika dnů.


Ještě mě napadlo, že by tlačítka mohla mít v title klávesovou zkratku. Lze ji tam nějak jednoduše doplnit v JS, nebo to mám upravit v HTML šabloně?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Při tom bezpečném znovunačtení by bylo vhodné odlišit nové příspěvky.
Může být namířené na příslušnou kotvu, stejně jako stránkování vede na konkrétní adresy.

stránku s výpisem nově přispívajících vyrobím
Možná by bylo dobré, kdyby to nebyl jen výpis jmen, ale rovnou HTML kód celé formulace, která se zobrazí. I s odkazem na znovunačtení. JavaScript by akorát vlepil na místo celé innerHTML a ošetřil by všechny odkazy uvnitř. Krom zpráv o nových příspěvcích by se tam mohlo ukazovat i upozornění, že je už zamčeno (v takovém případě bez odkazu).

Teď jsem si uvědomil, že na jednostránkových vláknech nepůjde využít prostor vedle odkazů na jednotlivé stránky, když tam ty odkazy nejsou. Využiju tedy prostor vedle odstavce s „Přihlášen/a“.

Jak bude ten tvůj skript poznávat, které příspěvky jsou nové? Mohl bys mi do volání funkce init přidat jako argument čas posledního příspěvku ve vlákně. Já bych ti ho pak předával nazpět (spolu s číslem vlákna) a také bych z něj určoval, jak často se mám dívat po změnách (u týden mrtvého vlákna nemá smysl bombardovat server každou minutu).

Tlačítko odkaz volá chytřejší funkci, odstavec má id=upozorneni
Děkuji. S odstavcem si ještě asi budu hrát.

Lze ji tam nějak jednoduše doplnit v JS, nebo to mám upravit v HTML šabloně?
V šabloně to je zřejmě jednodušší.
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Možná by bylo dobré, kdyby to nebyl jen výpis jmen, ale rovnou HTML kód celé formulace
Přesně tak. Pošli mi časem, prosím, kód toho odkazu pro znovunačtení.

Využiju tedy prostor vedle odstavce s ‚Přihlášen/a‘.
Nebo můžem využít prostor ve spodním drobečku.

Jak bude ten tvůj skript poznávat, které příspěvky jsou nové?
Dostane ID posledního příspěvku a vypíše jména zasilatelů příspěvků s vyším ID v témže vlákně. Bude se předávat čas, přesně jak píšeš, aby se nevysílaly zbytečné požadavky při starším tématu.

Děkuji. S odstavcem si ještě asi budu hrát.
Aktualizoval jsem to ještě ve svém bordelu.

V šabloně to je zřejmě jednodušší.
Doplněno. Akorát neznám zkratku pro obrázek.
Str4wberry
Profil
Mám to připravené. Ale potřebuji znát znění toho tlačítka. Argument půjde předat třeba takto?
init({ moderator: 0, date: '2009-04-26 11:33:33' })
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Pošli mi časem, prosím, kód toho odkazu pro znovunačtení.
Bude to úplně obyčejný odkaz (vedoucí na kotvu). Skriptem mu doplním onclick, skoro stejný, jako je na odkazech vedoucích na předchozí stránky.

Takový odkaz může mimochodem vést v podstatě kamkoliv. Moje funkce je triviální — stornuje výchozí akci při kliknutí, vezme si jeho href, vyrobí nový formulář:
<form method="post" action="cílová adresa">
  <input type="hidden" name="poslText" value="vyplněný text příspěvku">
</form>
… a ten odešle. O to, že se odpostovaný „poslText“ doplní na správné místo, se už stará PHP. Žádná chytřejší magie v tom není. Kdybych formulář namířil do úplně jiného vlákna, přenese se rozepsaný text také.

Nebo můžem využít prostor ve spodním drobečku.
Dobrý nápad. Mohl bys spodnímu <div class="breadcrumb"> přidat nějaké ID?

Argument půjde předat třeba takto?
Ano.

Akorát neznám zkratku pro obrázek.
Žádná není. Myslím, že není nutná, obrázky sem moc často nevkládáme. I ta zkratka Ctrl+H pro vodorovnou čáru je možná lehce nadbytečná.
Zjistil jsem, že stisk Ctrl+P vyvolá v Exploreru dialog pro tisk. Můžeme buď najít pro [pre] jiné písmenko, nebo doporučovat uživatelům Ctrl+Shift+P.
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Bude to úplně obyčejný odkaz (vedoucí na kotvu). Skriptem mu doplním onclick
Aha, já myslel, že se mu ten onclick bude generovat na stránce, jejíž innerHTML sem budeš vkládat.

Dobrý nápad. Mohl bys spodnímu <div class="breadcrumb"> přidat nějaké ID?
Přidám.

Můžeme buď najít pro [pre] jiné písmenko, nebo doporučovat uživatelům Ctrl+Shift+P.
Hezké by bylo Ctrl + K a vymyslet něco jiného pro ten speciální odkaz. Možná Ctrl + U.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Hezké by bylo Ctrl + K
Domnívám se, že to je docela ustálená zkratka pro výrobu/zrušení odkazu.

Možná Ctrl + U.
Pod touhle zkratkou by zase někdo mohl očekávat podtržení.
Str4wberry
Profil
Ta stránka, kterou skript na základě data vytvoří, bude vypadat takto, je to v pořádku?

Opakování jmen autorů není chyba. :–)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
je to v pořádku?
Je. Možná by to „načíst“ mohl být odkaz, zabral by méně místa a šlo by si ho rozkliknout do nového okna/tabu. Mohl by mířit na #kotvu prvního nového příspěvku.
Str4wberry
Profil
Tak jsem nakonec udělal odkaz z počtu příspěvků, to zabere ještě méně místa. V případě nenalezení nových příspěvků skript nevypíše nic, stačí to pro rozpoznání, že žádné nové příspěvky nebyly zaslány?
Chamurappi
Profil
Změny v djpw.js:

39) Skript se průběžně serverů ptá, zda se v nalistovaném vlákně něco změnilo, a vypisuje odpověď.

ad 9) Pokud kotva vede na buňku tabulky, zvýrazňuje se celý řádek.


Reaguji na Str4wberryho:
Ten odkaz nevypadá, že by někam smysluplně vedl (href je prázdný). Stačil by href="#číslo".
ID ke spodnímu drobečku jsem chtěl dát zejména proto, abych si ten element pro text doplňoval sám dynamicky, ale to už je fuk.
Str4wberry
Profil
Nový djpw.js nasazen.


Chamurappi:
Skript se průběžně serverů ptá
Ptá se i při odeslání zprávy?

Stačil by href="#číslo".
Nebude pro mě (a možná i pro Tebe) jednodušší, když tam to číslo přidáš v JS z actionu formuláře? :–) Musel bych ho totiž předávat dalším parametrem funkci init, která by ho předala mému skriptu bb_nzp.php.

ID ke spodnímu drobečku jsem chtěl dát zejména proto
To id="breadcrumb2", které jsem přidal včera v 15.44, nestačí?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Ptá se i při odeslání zprávy?
Ne. Měl by? Možná jsem to nenapsal moc jasně, ale úprava 39 je to, o čem se posledních pár příspěvků bavíme :-)

Nebude pro mě (a možná i pro Tebe) jednodušší, když tam to číslo přidáš v JS z actionu formuláře?
Na „action“ formuláře se skriptem nedostanu kvůli konfliktu názvů (máme tu <input name="action">).
Nemůžeš snadno odkázat na #post-640426, tedy na číslo příspěvku v databázi?

To id="breadcrumb2", které jsem přidal včera v 15.44, nestačí?
Myslel jsem to jinak — není potřeba. Plánoval jsem, že si ten „<small id='newposters'></small>“ vyrobím skriptem uvnitř spodních drobečků, kterým dáš ID. Ale už jsi ho vyrobil sám, takže to ID k tomu nepotřebuji. (Nicméně neruš ho.)

Mimochodem, když necháváš element floatovat doprava, tak by text, který má zůstat vlevo, měl buď být uvnitř něčeho, co floatuje doleva, nebo být až za tím elementem floatovaným doprava. Jinak vznikne v Exploreru a Mozille nežádoucí odřádkování, což je případ „#newposters“ i „.nposts“.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.