« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Ne. Měl by?
Podle mě ano, psal jsem to ve [#13]: Dále mě napadlo, že by ten JS mohl před odesláním nebo po nějaké době zkontrolovat, zda nejsou v tématu nové příspěvky […]

Skript by měl při odeslání formuláře zkontrolovat, zda bb_nzp.php nevrátí nové příspěvky, v opačném případě pozastavit odeslání.

Nemůžeš snadno odkázat na #post-640426, tedy na číslo příspěvku v databázi?
Můžu. Proto ta úprava 9, chytré. (Plus pro RSS a přímé odkazy na poslední příspěvky v Poslední diskusi, které jsem nedávno zrušil.)

Ale už jsi ho vyrobil sám
Vskutku. Já totiž vůbec nevěděl, že jsem něco takového přidal. Asi už to bude déle. A ještě jsem si říkal, jak budeš mít přesně ty problémy s floatováním, které mi popisuješ. :–)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Kontrola před odesláním znamená, že budu muset stornovat běžné odeslání (asi i zakázat tlačítko, aby ho netrpělivci nemačkali), vyslat požadavek na bb_nzp.php, počkat si na odpověď a pak teprve rozhodnout, jestli znovu vyvolám skriptem odeslání nebo ne. Šlo by to.

Opravdu ale chce každý diskutér, aby nový nepřečtený příspěvek odeslání zabrzdil? Nebude to pro většinu lidí jen otravné zdržování?

Pečlivější diskutér by takovou kontrolu ocenil nejspíš v okamžiku, kdy už považuje považuje svůj text za hotový a jen si pročítá, co to vlastně napsal, jestli někde neudělal překlep, jestli věty dávají smysl, atd. — tedy asi tak ve stejné době, kdy by si nechal zobrazit náhled, pokud by měl možnost.

Což mi připomíná tu věc, která tě zároveň napadla před měsícem:
že by se možná hodila funkce, která by uměla zobrazit samostatný příspěvek.
Zmíněnou funkci bys mohl schovat také do bb_nzp.php, zabili bychom dvě mouchy jedním HTTP požadavkem — vyslaným v době, kdy uživatel praští tlačítko „Náhled“. V případě, že by ti POSTem přišel „poslText“, vrátil bys kromě informace o nových příspěvcích i jeho HTML podobu v <!--text[komentáři]-->. Co ty na to?

Mohl bys prosím do své bordelové verze diskuse opět přilinkovat můj djpw.css? (Teď je prázdný.)
Str4wberry
Profil
Co já na to? Máš vynikající nápady. V bordelové verzi je takto upravený bb_nzp.php. Pokud mu předáš parametr „disbbcode“ s hodnotou zaškrtnutí „Zakázat formátování“, mělo by tuto volbu formátování respektovat.

Djpw.css jsem při<link>oval.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Zkusmo jsem na tvůj bb_nzp.php poslal příspěvek a vyhodilo mi to:
Fatal error: Call to undefined function textFilter() in /…/bb_nzp.php on line 14
Str4wberry
Profil
Už by to mělo chodit.
Alphard
Profil
Hlásím problém s editací příspěvků. Editace sice proběhně správně, ale alert vypíše, že se nezdařila a upravovaný příspěvěk není změněn (změna je viditelná po aktualizaci stránky).
Ví se o tom? Pokud ne, poskytnu více informací.
Str4wberry
Profil
Mně to zase vždy napíše, že editace proběhla úspěšně, ale někdy se úprava „živě“ neprojeví. (Po aktualizaci ano.) Mohu tomu nějak pomoct ze strany serverového skriptu?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Ví se o tom? Pokud ne, poskytnu více informací.
Něco se ví, ale nikdo nenapsal nic konkrétního.

Vyvěštil jsem si, že závada patrně souvisí s konci řádků a že se týká jen Opery (netuším proč). Zkusil jsem „\n“ úplně zrušit, ale po pár dnech jsem rušení zrušil, poněvadž to ničilo kódy v <pre>. Nyní jsem se to pokusil vyřešit nějak normálněji.


Reaguji na Str4wberryho:
Už by to mělo chodit.
Můj náhled už také nějak chodí. Hezky nám to frčí v UTF-8, až na „moder�torské“ poznámky. Co s nimi provedeme? Můžeme couvnout k ISO-8859-2, uzpůsobit JS již není problém, funkci na převod mám napsanou.

Dal bys prosím přihlašovací část formuláře, která se ukazuje nepřihlášeným, do <p> nebo do <div>u? Když se tam válí jen tak nahatá, není snadné skrýt ji stylopisem.

Mohu tomu nějak pomoct ze strany serverového skriptu?
Možná bys mohl v HTML kódech příspěvků zcela zrušit konce řádků a ponechat všude pouze <br>. Teď jsou v <pre> samotná odřádkování a mimo <pre> odřádkování i <br>. V Exploreru se odřádkování před <br> projeví při zobrazení jako mezera, takže pokud se konec popsaného řádku trefí do místa zalomení, způsobí jedno zbytečné odřádkování navíc. V Mozille zase samotné odřádkování v <pre> způsobuje, že při citování jsou všechny řádky vnímané jako jeden. Zavedení jednotného <br> by tyto problémy odstranilo. Společně s tím bys mohl vyřešit i P.1.

Mně to zase vždy napíše, že editace proběhla úspěšně, ale někdy se úprava ‚živě‘ neprojeví.
Prapodivné. Kdy se to děje? Hlášku o úspěchu sestavuji ve stejný okamžik, kdy měním innerHTML.


Kdyby měl Kajman chuť a čas, mohl by upravit JUSH — rozlomit funkci pridejJushClass na víc funkcí, z nichž jedna bude jako parametr přijímat objekt, v němž má oJUSHovat <pre>. Při načtení stránky by tato funkce dostala jako parametr document a při sestavování náhledu bych ji zavolal s náhledovým <div>em, takže by i kódy v něm mohly být obarvené…
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Můj náhled už také nějak chodí.
Mně funguje akorát při krátkém textu. Když ho zkusím s tímto příspěvkem, tak se nic neděje. Zároveň by možná bylo vhodné po kliknutí na „Náhled“ dát vědět, že se něco děje.

Můžeme couvnout k ISO-8859-2
Učinil jsem tak.

Dal bys prosím přihlašovací část formuláře, která se ukazuje nepřihlášeným, do
Dal jsem ji do <span>u s ID „neprihlasen“.

Prapodivné. Kdy se to děje?
Většinou. Nemůže ten alert nějak „zablokovat“ změnu innerHTML?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Mně funguje akorát při krátkém textu.
Jinými slovy: nefunguje v Opeře při textu, kde je odřádkování. Opraveno.

po kliknutí na ‚Náhled‘ dát vědět, že se něco děje
Později.

Učinil jsem tak.
Přizpůsobil jsem se.

Dal jsem ji do <span>u s ID ‚neprihlasen‘.
Skript při zobrazení náhledu jen změní třídu formuláře, stylopis doposud skrýval „.nahlizejic p, .nahlizejic textarea, .nahlizejic div“ a nyní tedy skrývá i „.nahlizejic #neprihlasen“ (takže to může být <span>).

Nemůže ten alert nějak ‚zablokovat‘ změnu innerHTML?
Ne. Neměl by.
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Jinými slovy: nefunguje v Opeře při textu
Přesně tak.

takže to může být <span>
On to dokonce skoro musel být <span>, protože na hlavní stránce by použití bloku způsobilo odřádkování za „Přihlásit se ::“.


Jinak jsem to nahodil do sandboxu.


Ještě dávám k úvaze, zda netransplantovat i náhledové tlačítko spolu s formulářem.
Jan Tvrdík
Profil
Pokud dám náhled, tak se mi jako jméno zobrazí Jan+Tvrd%EDk.
Str4wberry
Profil
Chamurappi: „Můžeme couvnout k ISO-8859-2, uzpůsobit JS již není problém, funkci na převod mám napsanou.
Asi bychom měli couvnout i u výpisu informace o nových zprávách.

Jméno přihlášeného uživatele můžeš získat z <b>éčka s ID „user_usr“.
Chamurappi
Profil
Jak se vám líbí oranžový efekt zvýrazňování „zakotvených“ příspěvků?


Reaguji na Str4wberryho:
Ještě dávám k úvaze, zda netransplantovat i náhledové tlačítko spolu s formulářem.
Úvahu beru na vědomí, ale odsouvám ji minimálně do příští vlny úprav. Někde musíme udělat za tou stávající vlnou tečku a myslím, že už se ten moment již blíží.

Asi bychom měli couvnout i u výpisu informace o nových zprávách.
Ano, ale to se asi týká jen tebe. Já, co stáhnu, to zobrazím.

Jméno přihlášeného uživatele můžeš získat z <b>éčka s ID ‚user_usr‘.
Děkuji, uzpůsobil jsem djpw.js. Jan Tvrdík již bude v pořádku.

Mohl bys dát nějaké ID i odesílacímu tlačítku? Že bych na něj hodil focus po zobrazení náhledu…
Také tě prosím, abys zvětšil tabindex u „zakázat formátování“. Náhledové tlačítko chce být v pořadí hned za odesílacím, ale nedaří se mu to.
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Někde musíme udělat za tou stávající vlnou tečku a myslím, že už se ten moment již blíží.
S novinkami končíme tento měsíc. Ten příští bude na odladění, abychom do 1. 7. 2009 fungovali na nové verzi.

Mohl bys dát nějaké ID i odesílacímu tlačítku?
Dal jsem mu „submit“, kdyby to kolidovalo, dej vědět.

Také tě prosím, abys zvětšil tabindex u ‚zakázat formátování‘.
Zvětšeno.


Ad zvýraznění) Ten žlutý blikající outline mně přijde trochu navíc.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Dal jsem mu ‚submit‘, kdyby to kolidovalo, dej vědět.
Koliduje to v Exploreru s formulářovou metodou submit(). Sice ji nepoužívám, ale raději bych jiné ID.

Ten žlutý blikající outline mně přijde trochu navíc.
Půjde pryč. Blikání pomocí změny tříd zahodím, na všechno postačí animované GIFy.
Při zvýraznění také nastavím třídu pro <body>, což půjde na stránce s pravidly použít k jemnému znevýraznění nezvýrazněných pravidel.
Kajman_
Profil *
Chamurappi
Kdyby měl Kajman chuť a čas, mohl by upravit JUSH

Přidán nepovinný parametr...
pridejJushClass(document.getElementById('nahled'));


Str4wberry aktualizuj prosím jush na tuhle novou verzi. Dík.
http://okenko.jinak.cz/djpw/djpw_jush.js
Jan Tvrdík
Profil
Chamurappi:
Hlásím další problém s diakritikou – pokud přejdu na čtvrtou stránku tohoto tématu, a dám náhled, tak se mi zobrazí text:
10 novĂ˝ch přĂspěvkĹŻ (Chamurappi, Str4wberry, Chamurappi, Str4wberry, Jan Tvrdík, Str4wberry, Chamurappi, Str4wberry, Chamurappi, Str4wberry)“.
(„Jan Tvrdík“ je dobře, ale „10 nových příspěvků“ je špatně.)
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Sice ji nepoužívám, ale raději bych jiné ID.
Tak „submitbtn“. Příště si ID rovnou navrhuj, prosím.


Kajman:
aktualizuj prosím jush na tuhle novou verzi
Aktualizováno v sandboxu. V mém bordelu je při<script src>ovaný přímo.


Jan Tvrdík:
Hlásím další problém s diakritikou
Také jsem ji hlásil.


Přemýšlím, zda u počtu nových nevypisovat skutečný počet a jen deset (možná spíš méně) posledních zasilatelů.


Ad úprava 37) Když dám upravit příspěvek a přejdu na jinou stranu, tak se mi upravovaný text zobrazí v odesílacím formuláři (na jiné straně).
Chamurappi
Profil
Teď jsem zjistil, že když Mozille dám příliš velký čas do setTimeoutu, vykoná ho ihned. Jelikož se čas kontroly nových příspěvků počítá z poslední reakce a nový čas kontroly se nastaví po vykonání té předchozí, server zažíval při navštívení starých vláknech malé mučeníčko :-) (Nyní jsem dodělal horní hranici.)


Reaguji na Kajmana:
Výborně. Děkuji.


Reaguji na Str4wberryho:
Upravil jsem trochu zvýrazňovací styly.

Když dám upravit příspěvek a přejdu na jinou stranu […]
Opraveno.

zda u počtu nových nevypisovat skutečný počet a jen deset (možná spíš méně) posledních zasilatelů
Skutečný počet bude lepší. Neměla by být jména zasilatelů spíš v opačném pořadí?
Pokud do znovunačítacího odkazu nedoplníš #kotvu, mohl bys tam dát alespoň href="#"? V Exploreru totiž ten odkaz vede na úvodní stránku.

Jan Tvrdík si krom diakritiky postěžoval také na to, že na starší stránce vlákna se ukazují jako nové příspěvky všechny, které jsou mladší, než poslední viditelný příspěvek na zobrazované stránce. Jsem-li na straně 4, říkáš mému skriptu vždy „date: '2009-05-18 23:31:25'“, což je čas příspěvku #30 na straně 4, můj skript se pak serveru ptá s tímto datem a dostává patřičnou odpověď. Jde to nějak rozumně vyřešit? Pokud ne, bylo by lepší, kdybys mi ne-posledních stránkách neposílal žádný date (nebo prázdný).
(Což mi připomíná, že i text v horních drobečcích „(20.5.2009, před 9 dny)“ se váže k prvnímu příspěvku na právě zobrazené stránce, nikoliv k prvnímu příspěvku vlákna.)
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Upravil jsem trochu zvýrazňovací styly.
Nahráno.

Neměla by být jména zasilatelů spíš v opačném pořadí?
Může být. To současné řazení kamuflovalo situaci s více než 10 příspěvky.

mohl bys tam dát alespoň href="#"
Něco jsem tam dal.

Což mi připomíná, že i text v horních drobečcích […]
To je vlastnost, nikoliv chyba, připadá Ti to jako problém?


Řešení na „ne-posledních stránkách:
říkáš mému skriptu vždy ‚date: '2009-05-18 23:31:25'‘
To je fakt, vždyť já mu můžu vlastně předat čas načtení stránky. Bylo by možné skriptu bb_nzp.php předat parametr „page“ (ID „topicpage“) s číslem strany v případě, že je ta současná plná (tj. 30 příspěvků) — pro odkaz?

Zobrazovat skutečný počet příspěvků by samozřejmě šlo, ale víceméně zbytečně by to zvyšovalo zátěž, protože zaslání více než 10 příspěvků za dobu psaní zprávy je dost nepravděpodobné. Viděl bych to tak, že v takové teoretické situaci se zobrazí „Více než 10 nových příspěvků“ bez vypsání autorů. Asi bude dobré, když mi předáš i „hezkou“ kotvu příspěvku (ID „postcount“), protože tu „ošklivou“ bez SELECTu prvního nového příspěvku nezískám.

Jan Tvrdík si krom diakritiky postěžoval také na to
Nemyslím si. :–)
Chamurappi
Profil
Kajmana jsem přesunul vedle, aby bylo jeho povídání poblíž ostatního povídání na stejné téma.

Reaguji na Str4wberryho:
To je vlastnost, nikoliv chyba, připadá Ti to jako problém?
Připadalo mi to jako chyba. Asi by byl problém dostat tam datum založení vlákna, že?

vždyť já mu můžu vlastně předat čas načtení stránky
Z uvedeného času skript zjišťuje, kdy se má zeptat serveru na změny (jestli za 30 sekund, nebo za hodinu). Budeš-li mu vždy předávat aktuální čas, neodhadne, jak je vlákno živé.

Viděl bych to tak, že v takové teoretické situaci se zobrazí ‚Více než 10 nových příspěvků‘ bez vypsání autorů.
Může být.

bude dobré, když mi předáš i ‚hezkou‘ kotvu příspěvku
OK, předávám ti „&anchor=24“.

Nemyslím si. :–)
Aha. Tak by si jistě býval byl postěžoval, kdyby si toho všimnul :-)
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Asi by byl problém dostat tam datum založení vlákna, že?
Neměl by být, mně jen to datum prvního příspěvku na stránce přišlo užitečnější.

Z uvedeného času skript zjišťuje, kdy se má zeptat serveru na změny
Jak to vůbec funguje? Kontroluje se i při prázdné odpovědi? Či když má <textarea> focus? Aby nám to výrazně nezvyšovalo zátěž.

Může být.
Zkusil jsem to tak udělat. Prosím ještě zajistit přežívání příspěvku po kliknutí na ten odkaz.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
mně jen to datum prvního příspěvku na stránce přišlo užitečnější
Nějak nevidím žádný užitek, první příspěvek na stránce nebývá ničím významný.
Stáří celého vlákna mi připadá jako zajímavější informace. Třeba tady teď vidím 40 dní, ale vlákno je staré stovky dní. Co mi říká těch 40 dní?

Když jsme u toho stáří vláken, jak to vidíš s protivytahovací zábranou?

Kontroluje se i při prázdné odpovědi?
V nasazeném djpw.js ano. V mé kopii djpw.js už ne.

Aby nám to výrazně nezvyšovalo zátěž.
Před měsícem jsem psalPokud si myslíš, že to server utáhne…“. Vůbec nevím, jak na tom jsme. Měli bychom najít způsob, jak zátěž měřit.
Zátěž by ale neměla být o moc větší, než jakou způsobují odběratelé RSS, ne? (Nebo se RSS kešují?)

Prosím ještě zajistit přežívání příspěvku po kliknutí na ten odkaz
To by mělo chodit. Viděl jsem, že to tu nechodí, ale nevím proč. V tvé bordelové verzi to funguje, takže buď jsem závadu nechtěně opravil, nebo máš v bordelu nepořádek :-)


40) Pokud je na stránce rozepsaný příspěvek, přidá se do <title> hvězdička. Na začátek, aby byla dobře viditelná na oušku tabu.
Str4wberry
Profil
V tvé bordelové verzi to funguje

V mé bordelové verzi to funguje, protože tam není v nic v <a href>u odkazu na příspěvky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Vždyť tady je teď také prázdný href.
Ale to, jestli je nebo není prázdný, by mělo mít vliv jen na to, na jakou stránku se půjde, a ne na to, jestli se zapamatuje příspěvek.
Str4wberry
Profil
Vždyť tady je teď také prázdný href.

Myslel jsem případ, kdy se nenacházíš na poslední straně:
<A href="?action=vthread&topic=87449&page=4#1" title="Rozepsaný příspěvek přežije">Více jak 10 nových příspěvků</A>
Když tam ten href nevygeneruji, tak to funguje.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Aha. Nějak se v tom zamotávám.
Ale už mě trklo, proč to nefunguje. Můj skript odPOSTuje správně data na zadanou adresu, ale server hned vyvolá přesměrování na adresu s parametrem „&forum=číslo“ a na novou adresu už rozepsaný příspěvek nedoputuje. Moc hezká záhada.

Co s tím? Upravil jsem djpw.js, abych ti posílal i parametr forum. Ale pokud se vlákno přesune do jiné kategorie, rozepsaný příspěvek nepřežije. Můžeš nějak snadno na své straně zjistit, v jaké kategorii vlákno je?

Když tam ten href nevygeneruji, tak to funguje.
V Exploreru ne, protože tam vede odkaz na úvodní stránku. Prázdný href je vždy špatný.
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Moc hezká záhada.
Pravda, asi souvisí s tímto.

Prázdný href je vždy špatný.
Nyní by měl být plný. Mám pocit, že to už funguje.

Můžeš nějak snadno na své straně zjistit, v jaké kategorii vlákno je?
To tak snadno nelze, ale nyní zjišťuji, v jaké kategorii jsou příspěvky, což by mělo být stejné.
Nicméně pořád tady bude problém, když někdo přesune příspěvek mezi zobrazením a kliknutím na odkaz na něj. Ale je to zanedbatelné.


Někdy se musím podívat, jestli to „forum=18“ v adrese je vůbec potřeba.
Kajman_
Profil *
Str4wberry
Někdy se musím podívat, jestli to „forum=18“ v adrese je vůbec potřeba.

Tipnul bych, že pomůže databázi lépe využít indexy (ale to by prozradil leda explain). Až když ho nenajde s definicí fóra, tak by se možná mohlo hledat mimo dané fórum. Také si tím parametrem nyní pomáhá jush, kdy podle čísla může volit jazyk pro barvení.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.