« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Autor Zpráva
Str4wberry
Profil
Až když ho nenajde s definicí fóra, tak by se možná mohlo hledat mimo dané fórum.

Tak to funguje, ale při přesměrování nepřežije ten text, který Chamurappi POSTuje. (Přesměrování nastane při neuvedení nebo chybném parametru „forum“. Řešením by snad mohlo být ukládat příspěvek do sušenky nebo session.
Kajman_
Profil *
A co při metodě POST nedělat přesměrování, jen v případě chybného parametru nastavit správně $_POST['forum']?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Nasadil bys prosím současný djpw.js do sandboxu? Ta verze, co jsi nasadil před chvílí, měla ještě pár much.
Také bys sem mohl zkopírovat ty dva GIFy, co mám linkované z djpw.css, používá je hledač souvisejících vláken podle rozepsaného titulku.


Změny v djpw.js:
• Chytrá funkce na vytváření odkazů při rozpoznávání hranic odkazu nezahrnuje poslední tečky, středníky, závorky atd.
• Náhled funguje i při zakládání vlákna (má-li odesílací tlačítko id="submitbtn"). Před vygenerováním náhledu se provádí kontrola formuláře.
• Hledač vláken se rozhoduje podle kategorie, kde všude má hledat (nebo zda vůbec).
• Po úpravě příspěvku už nevyskakuje alert, formulář po odeslání trčí na svém místě, dokud není potvrzené uložení.
• K úpravě 40: Místo hvězdičky se na začátku <title> používá apostrof.
• Už ani nevím, co všechno jsem dál opravil, ale bylo toho dost.
Str4wberry
Profil
Hotovo.

Náhled funguje i při zakládání vlákna
Mohl by ukazovat i titulek vlákna?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Asi mohl. Když ho budu posílat skriptu bb_nzp.php, vrátí mi ho v komentáři?
Nevím ale, kde bych ho měl ukazovat uživateli. Měl bych snad měnit spodní drobeček? Moc se mi do toho nechce. Něco bychom si měli nechat na příští vlnu úprav.
Chamurappi
Profil
Jelikož se blížíme k cílové rovince, rád bych znovu vytáhnul tu protivytahovací zábranu (úpravu č. 3). Jak to vidíš, Str4wberry?
Myslím si, že hledač souvisejících vláken při psaní titulku nového vlákna může řadu budoucích tazatelů přimět k tomu, aby svůj dotaz vlepili do některého z nalezených výsledků. V sandboxu tento jev nemůžeme postřehnout, ale v ostré verzi by pak mohla vzniknout nepříjemná epidemie vytahování starých vláken.

Pokud protivytahovací zábranu odložíme, mám v hlavě plán B: nekompromisně skrýt formulář ve všech vláknech, která si člověk z hledače rozklikne. (Na to bych nepotřeboval ze strany PHP žádnou asistenci.)
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
Když ho budu posílat skriptu bb_nzp.php, vrátí mi ho v komentáři?
Skutečně ho potřebuješ prohnat přes bb_nzp.php? Formátovací funkce pro titulky by ho maximálně akorát zaentitovala a usekla. :–)

Měl bych snad měnit spodní drobeček?
To by mně přišlo jako vhodné.

Něco bychom si měli nechat na příští vlnu úprav.
Ano.

rád bych znovu vytáhnul tu protivytahovací zábranu
Zkusím ji přidat. Případě by šlo použít původní verzi, kde se bral datum z prvního příspěvku, ne?
Alphard
Profil
Chamurappi:
38) Stisk klávesy R vyvolá znovunačtení zobrazeného vlákna, opět při zachování rozepsaného textu.
Nemohl bys přidat ještě zkratku s Ctrl? Často bych danou funkci rád použil při dopisování posledních pár slov odpovědi aniž bych sundal prsty z klávesnice (používat tabulátor k střídavé aktivaci jednotlivých prvků není moc pohodlné).

PS: A je to poslední úprava, kterou Ti toleruji. Zdokumentovat všechny tvé vychytávky je skoro tak pracné, jako je vytvořit. :-)

sdfdsf (ne nezbláznil jsem se, něco zjišťuji)
Str4wberry
Profil
Nějakým záhadným způsobem se mi při editaci dostala do příspěvku čísla řádek, která vytváří JUSH. Znovu se mi to už nepovedlo, ale přesto bych byl rád, kdybys se na to podíval.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Formátovací funkce pro titulky by ho maximálně akorát zaentitovala a usekla. :–)
Alespoň by náhled odpovídal výsledku :-)

To by mně přišlo jako vhodné.
V tom případě přidej spodnímu drobečku u seznamu vláken také id="breadcrumb2".

Případě by šlo použít původní verzi, kde se bral datum z prvního příspěvku, ne?
Spíš posledního. Šlo, ale ta se dozví jen to, kdy byl zaslaný poslední příspěvek na aktuální stránce, to se mi nelíbí.

záhadným způsobem se mi při editaci dostala do příspěvku čísla řádek, která vytváří JUSH
To mi připadá skoro nemožné, i když přiznávám, že editace je teď naskriptovaná trochu chaoticky.
Ta čísla tam ležela jen tak za sebou? Nebo pod sebou? O který příspěvek se jednalo? Nebyl něčím zvláštní?


Reaguji na Alpharda:
Zkratka Ctrl+R vyvolává ve většině prohlížečů bezohledné znovunačtení stránky. Nevím, jestli jim to jde vymluvit, ale asi není vhodné vychovávat uživatele, že je stisk Ctrl+R bezpečný.

aniž bych sundal prsty z klávesnice
Zřejmě jsem tu nikde nezmínil, že klávesa O hází kurzor do <textarea>.

používat tabulátor k střídavé aktivaci jednotlivých prvků není moc pohodlné
Doposud všechny osamocené klávesové zkratky nefungovaly, pokud byl aktivní nějaký formulářový element. Teď jsem djpw.js upravil, aby nefungovaly jen u prvků, do kterých se píše (tedy <input type="text"> a <textarea>). Takže bude stačit jeden tab a R pro znovunačtení a pak výše zmíněné O — to není zase tak nepohodlné, ne?
Str4wberry
Profil
Chamurappi:
V tom případě přidej spodnímu drobečku u seznamu vláken také id
Hotovo.

Spíš posledního.
Ovšem.

Šlo, ale ta se dozví jen to, kdy byl zaslaný poslední příspěvek na aktuální stránce, to se mi nelíbí.
To zjistí i PHP. Pro datum posledního příspěvku bych musel šahat dalším dotazem, a to se mi nechce do té doby, než provedeme testy zátěže. Takže se bere ohled na poslední příspěvek aktuální strany. A proto se ptám, jestli JavaScriptu mám na stranách, které nejsou poslední, posílat true, nebo false. Možná by na nich totiž mohla být informace o tom, že se návštěvník nenachází na poslední straně.

To mi připadá skoro nemožné
Stalo se to, když jsem slepoval tento příspěvek. Ztratilo se [pre] a před zdrojovými kódy byla ta čísla — každé na jednom řádku.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Pro datum posledního příspěvku bych musel šahat dalším dotazem, a to se mi nechce […]
Tušil jsem to.

mám na stranách, které nejsou poslední, posílat true, nebo false
Posílej to, co zjistíš z aktuální stránky + další parametr vypovídající o tom, že nejsme na poslední stránce (třeba posledniStrana: true/false). Já se podle toho nějak rozhodnu.
Pokud ale nepošleš vůbec nic, tedy ani true, ani false (jako se právě teď děje na úvodní stránce), tak to je syntaktická chyba a pak nefunguje nic. Buď nějakou hodnotu posílej, nebo neuváděj ten parametr.

Ztratilo se [pre] a před zdrojovými kódy byla ta čísla
Pozoruhodná záhada. Jestli je za ni nějak odpovědná některá z nedávných úprav, třeba na ni ještě narazíme.
Alphard
Profil
Zkratka Ctrl+R vyvolává ve většině prohlížečů bezohledné znovunačtení stránky.
Vím, neříkal jsem Ctrl + R.
Zřejmě jsem tu nikde nezmínil, že klávesa O hází kurzor do <textarea>.
Skutečně jsi ji nezmínil, tohle mění situaci, dík.

Číslování kódů občas velice chybí, kdyby se vám podařilo opravit, bylo by to skvělé. A možná doplnit i parametr, kterým by se číslovalo např. od 22 řádku. (Hlavně neodpovídejte, že v další kouli :-))
Str4wberry
Profil
Alphard: „Číslování kódů občas velice chybí

Díky za poznámku, málem jsem na něj zapomněl.
Kajman_
Profil *
Při náhledu ve ff se mi u toto příspěvku nezachovalo zařádkování v pre
http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=28&topic=96406&page=-1#5
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alpharda:
Číslování kódů občas velice chybí
JUSH nespadá do mého rajónu.

doplnit i parametr, kterým by se číslovalo např. od 22 řádku
To už navrhoval Kajman. Nemám námitky proti tomu, aby to dodělal :-)
Nechal bych to na další kouli.


Reaguji na Kajmana:
V mém djpw.js je to již opravené.
Chamurappi
Profil
Je poměrně deprimující, když si před odesláním odpovědi všimnu upozornění na nové příspěvky, beze strachu na něj kliknu a ocitnu se v zamčeném vlákně, kde už formulář s rozepsanou odpovědí pochopitelně není. Mohl bys prosím zařídit, Str4wberry, aby bb_nzp.php ukazoval i informaci o zamčení?

Mimochodem, ta syntaktická chyba v JS na některých stránkách, o které píšu ve [#12], je docela otravná. Už jsem si zvykl, že R vyvolává znovunačtení i na úvodní stránce, a teď si zase odvykám :-)
Str4wberry
Profil
Skript bb_nzp.php nyní v případě zamčeného vlákna odpoví „Téma bylo uzamčeno, nový příspěvek nepůjde zaslat.“ — přemýšlím, kam a zda vůbec někam vměstnat postup, co v takovém případě dělat. Ještě k hlášce přidám ikonku zamčeného vlákna.

Syntaktickou chybu jsem se pokusil odstranit, nyní by se hodnota proměnné posledniStrana měla měnit podle strany, na které se uživatel nachází.
Kajman_
Profil *
Číslování kódů občas velice chybí

Ono nechybí, jen je absolutně pozicováno do mínusu od špatného místa. Ve stylech stále chybí něco jako
.posttext {position:relative}
Str4wberry
Profil
Zatím jsem styl přidal, ale asi bude ještě problém s výškou řádků.


Reakce na Chamurappiho:
Ještě k problému s poletujícími checkboxy. V Opeře vznikají za situace, kde se nenačtou a stránka je odrolována. Může za to ta absolutní pozice. Je důležitá? Pokud ano, tak bych je vygeneroval v HTML a problém by měl zmizet.

Proč mi tady klávesová mapa nenabízí Tvé jméno? Dále dávám k úvaze, jestli tam zobrazovat i svou vlastní přezdívku.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
bb_nzp.php nyní v případě zamčeného vlákna odpoví
Děkuji. Možná by ten nápis mohl být nějak výraznější, třeba červeně?

Syntaktickou chybu jsem se pokusil odstranit
Proto už funguje i náhled titulku při zakládání vlákna.

Může za to ta absolutní pozice. Je důležitá?
Srovnává výšku řádku, což mi při pohledu na zobrazení ve všech prohlížečích kromě Opery připadá důležité.

tak bych je vygeneroval v HTML a problém by měl zmizet
Myslím, že ne, protože stejné chování Opery jsem už viděl i u statické stránky.

Ve tvé bordelové verzi jsem si s tím zkusil pohrát, upravil jsem styly i skriptem generované HTML a řekl bych, že jsem to dokopal do bezproblémového stavu, který se zobrazuje přibližně shodně napříč prohlížeči.

Proč mi tady klávesová mapa nenabízí Tvé jméno?
Udělal jsem chybu při poslední úpravě (měnil jsem pořadí jmen). Opraveno.

jestli tam zobrazovat i svou vlastní přezdívku
Nebude zobrazována.
Jan Tvrdík
Profil
Chamurappi:
• K úpravě 40: Místo hvězdičky se na začátku <title> používá apostrof.
Smím znát důvod? Hvězdička se mi líbila více. Kromě toho se při editaci v bordelové verzi (tady ne) uřeže počáteční „D“, takže v titulku je „iskuse:…“.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Tvrdíka:
Hvězdička se mi líbila více.
Apostrof je užší. Změní-li moderátor titulek vlákna, dá na konec hvězdičku — nechtěl jsem mít v <title> dvě různé hvězdičky s různými významy.

uřeže počáteční ‚D‘, takže v titulku je ‚iskuse:…‘
Snažím se, ale závadu nepozoruji. Počáteční znak se přidává nebo ořezává jen tehdy, když se změní stav rozepsání. Při nalistování stránky je vždy nerozepsáno, takže nevím, jak by k tomu mohlo dojít. Ani nevím, proč by měl být rozdíl mezi bordelovou verzí a sandboxem.
Edit: Tak už se mi povedlo ten pastav navodit i na diskusi. Nevím, jak se to stalo, ale zabráním mu.


Reaguji na Str4wberryho:
Mohl bys prosím sesynchronizovat svoji bordelovou verzi se sandboxem?
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Ve tvé bordelové verzi jsem si s tím zkusil pohrát
Díky. Vypadá to dobře. Předpokládám, že odsazení odkazu „Vymazat“ je cílené — spolu se změnou jeho funkce.

Mohl bys prosím sesynchronizovat svoji bordelovou verzi se sandboxem?
Něco jsem aktualizoval, ale už tam dost ztrácím přehled.

Dále jsem si všiml, že při kliknutí na tučnou přezdívku či na kotvu nebo při vybrání z klávesové mapy se odstraní případné podtržítko. Plánuješ totéž pro jméno, které se doplní spolu s citovaným textem při kliknutí na „Citovat“.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Předpokládám, že odsazení odkazu ‚Vymazat‘ je cílené
Ten „padding-left: 2em“ by tam být neměl, je to pozůstatek předchozího stylu, u kterého jsem předpokládal, že jsi ho už smazal. Totéž „position: relative“ (i když nevadí).

Plánuješ totéž pro jméno, které se doplní spolu s citovaným textem při kliknutí na ‚Citovat‘.
Na to jsem zapomněl, opraveno.


Uvažuji o drobných změnách klávesových zkratek:
• Pro [pre] použít Ctrl+E a zrušit konfliktní Ctrl+P.
• Pro [del] zrušit Ctrl+D, nepoužívá se moc často a navíc si tuto zkratku část lidí asociuje s přidáváním do oblíbených, nikoliv se smazáním. Značka [edit] ostatně také žádnou zkratku nemá a pro [small] jsem také nic neplánoval.
• Pro [hr] zrušit Ctrl+H — proč mít zkratku na čtyřpísmennou věc, kterou jde vložit i stisknutím tlačítka?

Rušení Ctrl+D a Ctrl+H navrhuji také proto, že kláves na klávesnici máme málo a v budoucnu by nám nemusely stačit.
Str4wberry
Profil
Chamurappi: „26) Stisk klávesy U kdekoliv na stránce sestaví BB kód pro odkaz vedoucí na právě zobrazené vlákno a nabídne jej uživateli ke zkopírování do schránky.

Mohlo by se omezit to kdekoliv? Když chci zadat heslo obsahující „u“, tak to není úplně nejpraktičtější (tentokrát v MSIE 8). Díky.

Aktualizováno: Totéž při stisknutí „r“, kdy se stránka bezpečně obnoví.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Ty máš v hesle „u“? To jsem netušil.
Opraveno.
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
To jsem netušil.
A já myslel, že Ty víš všechno. :–)

Opraveno.
Nahráno.

Uvažuji o drobných změnách klávesových zkratek:
Pokud zatím nemáš lepší funkce pro zmíněné klávesy, nechal bych to tak. Myslím, že v této situaci se moc nemusíme bát o to, že si návštěvníci na klávesové zkratky zvyknou.

Pro [hr] zrušit Ctrl+H — proč mít zkratku na čtyřpísmennou věc, kterou jde vložit i stisknutím tlačítka?
Jsou to sice čtyři znaky, ale ve skutečnosti to je Alt + F, h, r a Alt + G. A na to tlačítko se musí najíždět myší. Napadlo mě, že po stisknutí Ctrl + ↑ by se mohlo spustit jakési procházení formátovacích tlačítek, co myslíš?


Ještě nápad: Mohlo by se tlačítko „Náhled“ přidávat i při úpravě příspěvku?


A do třetice: Šlo by po stisknutí „Delete“ vymazat zaškrtnuté příspěvky na stránce, čili provést akci „Vymazat zatržené“. Nebo třeba při jenom kliknutí označit a při dvojkliku (samozřejmě s dotazem) vymazat?
Chamurappi
Profil
Upravil jsem klávesové zkratky do podoby, které bych rád říkal finální:
Ctrl + Q už nebude obalovat označený text do kurzívy. Při psaní příspěvků jsem nenašel žádný důvod tuto zkratku užívat, protože vše, co jsem citoval, se už do <textarey> dostalo ve správném tvaru. Občas chci dát text jen do uvozovek a na to nepotřebuji žádnou zkratku. Většina diskutérů ovšem nepoužívá upravené rozložení klávesnice a těm teď Ctrl + Q umožní snadno vkládat samotné typografické uvozovky.
Ctrl + E vloží [pre].
Ctrl + P nebude dělat nic. (Kromě tisku, který je výchozí v prohlížečích.)
Ctrl + H nebude dělat nic.
Ctrl + D nebude dělat nic. (Kromě přidávání k oblíbeným, které je výchozí v prohlížečích.)
Ctrl + J umožní vložení všech ostatních BB značek. O tom, jaká značka se vloží, rozhodne další stisknutá klávesa (klidně už bez Ctrl).



Reaguji na Str4wberryho:
v této situaci se moc nemusíme bát o to, že si návštěvníci na klávesové zkratky zvyknou
Bojím se, že si zvyknu já.
Podívám-li se teď na klávesnici a vylámu-li z ní písmenka, která při stisknutém Ctrl dělají něco, s čím nejde hnout nebo s čím by se nemělo hnout, a roztavím-li ta, která už djpw.js využívá, zůstanou mi nedotčené jen klávesy H, U a L. Což je poněkud stísňující, ne?

Jsou to sice čtyři znaky, ale ve skutečnosti to je Alt + F, h, r a Alt + G.
Teď to bude Ctrl + J, Enter. (Prosím o patřičnou úpravu atributu title u tlačítka.)

po stisknutí Ctrl + ↑ by se mohlo spustit jakési procházení formátovacích tlačítek
Myslím, že šipky jsou již moc svázané s klávesovou mapou. Jsem-li do ní zalezlý a chci rychle ven, mačkám Ctrl + ↑ a nekoukám kolikrát.

Mohlo by se tlačítko ‚Náhled‘ přidávat i při úpravě příspěvku?
Odsouvám do příští vlny úprav.

Šlo by po stisknutí ‚Delete‘ vymazat zaškrtnuté příspěvky na stránce, čili provést akci ‚Vymazat zatržené‘?
Klávesu „Delete“ na onkeypress nechytnu a s onkeydown byly problémy. Použil jsem tudíž klávesu X a „Přesunout zatržené“ jsem dal na P.

Nebo třeba při jenom kliknutí označit a při dvojkliku vymazat?
Rád bych, ale prohlížeče nepostupují jednotně.
V Exploreru: Dvojklik na <label> i na <input checkbox> přepne stav zatržení jednou.
V Mozille: Dvojklik na <label> přepne stav zatržení jednou, dvojklik na <input checkbox> přepne stav zatržení dvakrát.
V Opeře: Dvojklik na <label> i na <input checkbox> přepne stav zatržení dvakrát.
Takže si asi zvykneme na to samotné X, hm?


Pár postřehů ke zdejšímu stylopisu:
1) Kolem hledače souvisejících vláken se nedávno objevil „border: 4px solid #FFF“, který jsem před pár měsíci zrušil a v sandboxu snad ani nikdy nebyl.
2) Také tam vidím „posílení selektoru, aby se přebily dva ze tří stavů zvýrazňování kotev“, to se může vyhodit.
3) Vyhodil bych také styly pro „.hledac table input“ (křížek už není) a „.hledac table a b“ (tučnost se projevuje tmavší modrou).
Str4wberry
Profil
Prosím o patřičnou úpravu atributu title u tlačítka.
Kód jsem změnil. K tlačítku pro čáru a obrázek mám doplnit „Ctrl + J“? Nebo něco jako „Ctrl + J → Enter“ a „Ctrl + J → I“?

Teď to bude Ctrl + J, Enter.
I tak bych zvážil doplnění [hR] do výčtu zkratek.

Myslím, že šipky jsou již moc svázané s klávesovou mapou.
To máš pravdu. Nicméně teď už je to bezpředmětné.

Odsouvám do příští vlny úprav.
:–)

Takže si asi zvykneme na to samotné X, hm?
Ano, lepší možnost nemáme.

Pár postřehů ke zdejšímu stylopisu
Aplikováno.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.