21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Autor Zpráva
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Nebo něco jako ‚Ctrl + J → Enter‘ a ‚Ctrl + J → I‘?
Neoddělují se takovéto dvojzkratky běžně jen čárkou? Tuším, že alespoň Visual Studio to tak dělá, je tam pár zkratek popsaných jako „Ctrl + K, N“ atd.
Ale šipka bude možná srozumitelnější, nevím…

K tlačítku pro čáru a obrázek mám doplnit ‚Ctrl + J‘?
U čáry musí být zmíněn i ten Enter, jinak se to nikdo nedozví, protože v zobrazovaném seznamu není.


bych zvážil doplnění [hR] do výčtu zkratek
Dobře, čára bude „Ctrl + J, R“.


Děkuji za nasazení změn.
Jan Tvrdík
Profil
Chamurappi:
U [Prephp] zvýrazni to druhé „P“ (= to podstatné) a ne to první. Proč je MySQL na „Y“ a ne na „M“?
Jan Tvrdík
Profil
Chamurappi:
Vkládáš [prephp] ... [/prephp] místo [prephp] ... [ /pre ] :(
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Tvrdíka:
U [Prephp] zvýrazni to druhé ‚P‘ (= to podstatné) a ne to první.
Zvýrazňuje se automaticky první výskyt znaku s pořadovým číslem, které odpovídá číslu klávesy. Nechce se mi zavádět výjimku.

Proč je MySQL na ‚Y‘ a ne na ‚M‘?
Připadá mi pravděpodobnější, že pokud přibydou nové značky, budou potřebovat spíš „M“ než „Y“.
Zrovna tak [presQlite] bude mít „Q“ místo současného „L“.

Vkládáš [prephp] ... [/prephp] místo [prephp] ... [/pre]
Opraveno. Z tvé původní funkce InsertTag už moc nezbylo.
Moderátor Str4wberry: Aktualizováno.
Str4wberry
Profil
Mohl bys, Chamurappi, (klidně odsunutě) vytvořit klávesu, která by nabídla zkrácený odkaz na téma — podobně jako klávesa U vyrábí BB kódový odkaz?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Na jakou klávesu bys to chtěl? Měla by se ukázat jen samotná adresa „djpw.cz/číslo“? S protokolem či bez?
Str4wberry
Profil
S protokolem. Klávesa by to mohla být L. Díky.


Nějak zmizely popisky formátovacích tlačítek.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Klávesa by to mohla být L. Díky.
Hotovo.

zmizely popisky formátovacích tlačítek
Opraveno.
Jan Tvrdík
Profil
Chamurappi:
Akorát musíš zvednout page o 1, aby to bylo kompatibilní.
Pan X
Profil
Jestli mochu navrhnout ještě pár věcí

1. Nebylo by naškodu přidat ty nové bb kódy i do lišty na přidání odpovědi a příspěvku mislím bez použití ctr + j? Nebo to tam není z nějakého učitého důvodu?

2.Určitě to tu už bylo, ale co přidat také nějaké ty <ol><ul> (nevím jak to jinak nazvat ale asi blokové elmenty)

3. Když už jste upravovali PRE (možnost css a dalších...) nešlo by umožnit formátování pomocí klávesy TAB? Respektive spíše přidání tlačítka pro odsazení textu?
Něco jsem zkusil když kliknete na odsadit a pak na pošli vznikne odsazený text, pokud by se to zakomponovalo do vašeho JS mohlo by to funovat celekem dobře. Zkoušel jsem i rozchodit klávesu TAB v textarea, což se mi ale nepovedlo, ale možná pokud by se místo textarea použil div s contenteditable. I když by to znamenalo překopat všechno.
Možná by se našlo i jiné řešení.
Vím o jedné chybě v om mé příkladu, pokud by jste použili tlačítko odsadit vícekrát vypadl by vám web z "okna" ;)

P.S omlouvám se za paskvil, 1. JS moc dobře neumím, 2. byl to jen ryychlo pokus, 3. balim se na dovolenou a když se najde chvilka píšu

Až budu mít chvilku čas skusím to zapojit i do vašeho JS a ukázat funkce schopný příklad
Pan X
Profil
Tak jo už jsem to trochu dotáhl. Koukněte tu je to zapojené do vašeho javascriptu a funguje to OK, můžete vyzkoušet je to to poslední tlačítko.
Funguje to úplně stejně jako ostatní věci u vás. Pokud nic neoznačíte dosadí to text samo a označí ho to, pokud máte něco vybráno vloží se to mezi tagy.
Napiště pak jestli je to použitelné nebo je to hrůza, ať vím na čem stojím, dík ;)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pana X:
ad 1) Ctrl + J stačí. Nejsou to zase tak často používané značky. Z ostatních čudlíků se člověk dozví o existenci klávesové zkratky a na zbytek už přijde.
ad 2) Spíš ne. Seznamy jdou udělat i textově a jsou dostatečně srozumitelné.
ad 3) S tou klávesou TAB je to zajímavý nápad, v příští vlně úprav se pokusím zařídit, aby uvnitř [pre] odsazovala podle programátorských zvyklostí. Nad <div contenteditable> už jsem uvažoval krátce před Silvestrem, ale zamítnul jsem to, s BB kódy je více srandy a méně problémů.

Napiště pak jestli je to použitelné nebo je to hrůza, ať vím na čem stojím, dík ;)
Je to chvályhodný pokus, ale udělám to jinak. Chytím přímo ten TAB a zpracuji označený text.


Reaguji na Jana Tvrdíka:
Opraveno.


Reaguji na Str4wberryho:
Provedl jsem pár oprav a přidal drobná vylepšení. Přidal jsem i nějaké styly.
Zkusil jsem si pohrát se vzhledem první moderátorské poznámky v příspěvku. Napadlo mě to cestou v autobuse, takže nevím, jestli je to dobrý nápad.



Změny:
41) Do odstavce s upozorněním týkajícím se diakritiky se píší i další postřehy týkající se příspěvku. Snad skončí plané poplachy.
Pan X
Profil
Chamurappi:
Chytím přímo ten TAB a zpracuji označený text.

Myslíš, že to půjde? Já zkoušel jsem sic jen tak okrajově, ale nejsem si jist, že poud stiskneš TAB každý prohlížeč (který tuto klávesu spracovává jako první) spracuje tak, že ti z textarea uteče.

Pokud už máš nějakou představu, mohl bys napsat jak?
Werewolf
Profil
Moderátor Chamurappi: Přesunuto z Jak získat přístup do sandboxu?
Moderátor Str4wberry: Přesunuto z Zde už nejsou lvi

Ááá! Chamurappi, Ty mě trestáš za ty pomeranče?
Vidím, že zareagovalo sedm lidí. Když kliknu na ten odkaz 7 nových příspěvků, přesměruje mě to na vlákno #0.
Chamurappi
Profil
Asi je někde chyba. Na neposlední stránce jakéhokoliv vlákna kliknu na náhled a ukáže se 7 (teď už asi 9) nových příspěvků — odtud. I odkaz pak vede sem.
Werewolf
Profil
DoubleThink:
pokud ta nula nezpůsobí pád matrixu
Způsobila...

Chamurappi:
Teď už 10.
Str4wberry
Profil
Ano, někde je chyba. Skript bb_nzp.php nedostává žádné atributy (jen „rnd“). Takže hledá v tématu s ID 0 (intval ničeho) příspěvky s větším datem, než je nula.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Skript bb_nzp.php nedostává žádné atributy (jen ‚rnd‘).
Jelikož už mi oznamuješ, jestli jsme na poslední stránce, přizpůsobil jsem tomu chování a upozornění na nové příspěvky na neposledních stránkách neukazuji. Je to tak lepší, ne?
(Teda, teď, když se ukazují příspěvky odtud, tak ne… ale jinak jo.)

Parametry se vynechávají i při náhledu u nově zakládaného vlákna, ale tam se upozornění na nové příspěvky neukazuje, protože není kde.
Str4wberry
Profil
Je to tak lepší, ne?
Nevím. Ukazovat je klidně můžeš, nemělo by to přinášet žádné problémy, ladili jsme to. Nebo by se mohla na neposlední straně při psaní příspěvku objevit informace, že téma pokračuje na další straně.
_es
Profil
Klávesové skratky by sa mali používať len tie, ktoré nie sú veľmi využívané na iné účely.
Ja napríklad vo Firefoxe často mažem celé slová pomocou CTRL+DEL.
No teraz mi namiesto zmazania slova vyskočí hláška: Označte prosím text, k němuž chcete doplnit kontextové odkazy.
Str4wberry
Profil
Nyní, když skript nedostane proměnnou „topic“, měl by informovat způsobem popsaným v předchozím příspěvku.
Str4wberry
Profil
Skript djpw.js byl aktualizován, nové styly jsem zatím připlácl do zdejšího stylopisu.

Ad 41) Nechystáš se upozorňovat ještě na anglické skřeky, plže, zapnutý Caps Lock či zasekávající se klávesnici jako u zakládání témat? Možná by se také nemusel brát v úvahu text v [pre].

K funkci „Změnit kategorii“ potřebuješ pomoc ze strany serveru?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Pana X:
pokud stiskneš TAB každý prohlížeč (který tuto klávesu spracovává jako první) spracuje tak, že ti z textarea uteče
Výchozí akci lze docela spolehlivě stornovat. Stačí return false.

Pokud už máš nějakou představu, mohl bys napsat jak?
Vepsal jsem ji včera do djpw.js a teď je nasazená v sandboxu. Označ text, zmáčkni TAB a uvidíš. Není to úplně dokonalé, ještě se v tom někdy pošťourám v příští vlně úprav, ale zatím s tím myslím můžeme žít.


Reaguji na _es:
Snažím se vybírat klávesové zkratky velmi opatrně. Ctrl + Delete jsem obsadit nikdy nechtěl a do teď jsem ani nevěděl, že jsem ho obsadil. Nekompatibilita mezi onkeydown a onkeypress a Operou a ostatními prohlížeči mě donutila chytat klávesy/znaky s číslem 190 i 46, když jsem chtěl rozpoznat stisknutí tečky. Ctrl + tečka má vyrábět kontextové odkazy, proto vyžaduje označený text.

Děkuji za upozornění, vadu jsem teď opravil, jak nejlépe to šlo. V Opeře ale konflikt zůstává, tam se bude Ctrl + Delete chovat vždy jako Ctrl + tečka.


Reaguji na Str4wberryho:
Ad 41) Možná v příští vlně úprav.

K funkci ‚Změnit kategorii‘ potřebuješ pomoc ze strany serveru?
Měla by fungovat. Zkusil jsem cvičně přesunout jedno vlákno tam a zpět a šlo mi to. Tobě ne?
Str4wberry
Profil
ještě se v tom někdy pošťourám v příští vlně úprav
Bylo by dobré v příští vlně, kdyby Tab fungoval i mimo [pre], kde by vkládal dvě pevné mezery.

Tobě ne?
Nešlo mi to ani v Opeře ani v Exploreru 6 —v tom už to jde, takže počítám, že se to samo opraví i v ní.
Už to jde.
Joker
Profil
Chamurappi:
Označ text, zmáčkni TAB a uvidíš.
Funguje (Opera 9.64) :-)
Jen technická, nebude tabulátor dělat moc velké odsazení? Já většinou raději než tabulátor používám na odsazení dvě mezery.
Jan Tvrdík
Profil
Taky bych uvítal mezery (4).
tiso
Profil
2 alebo 4 medzery by boli fajn...
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
kdyby Tab fungoval i mimo [pre], kde by vkládal dvě pevné mezery
Už u téhle funkce jsem chtěl včera udělat, aby fungovala jen v [pre], ale pak jsem se na to vybodnul, protože označený text se může překrývat třeba jen s částí [pre], nebo v něm může být víc [pre] atd. — moc kombinací, nechtěl jsem tím zabít celou noc. Tak tím zabiju nějakou jinou noc.

Nešlo mi to ani v Opeře ani v Exploreru 6
Keše kešují dobře.
K této funkci jsi mě mimochodem inspiroval tím pruhem ikonek na úvodní stránce, který jsi přidal (a brzy odebral) — děkuji. Chtěl jsem ti nejprve navrhnout, abys dal do přesouvacího formuláře místo <select>ů skupinu radio <input>ů s ikonkami, ale pak mě napadlo tohle.

Nasaď prosím aktuální djpw.js.


Reaguji na Jokera:
nebude tabulátor dělat moc velké odsazení?
JUSH nahrazuje tabulátor za čtyři mezery:
Kód bez JUSHe:
	Odsazený text.
Kód s JUSHem:
	Odsazený text.

Ale stejně jsem teď upravil djpw.js, aby používal dvě mezery.


Reaguji na Jana Tvrdíka:
Taky bych uvítal mezery (4).
Zmáčkneš-li TAB dvakrát, budeš mít čtyři.
Už od včerejška funguje i Shift+TAB tak, že smaže tabulátor nebo dvě mezery ze začátku řádku.
Pan X
Profil
Perfektní provedení, jsem rád, že jsem pomohl alespoň nápadem :)

Ale když dám text bez pre a použiju tab v textarea se to posune tak jak má, ale ve výsledku ne
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Proč vlastně lze aplikovat Tab jen na označený text? Mnohem více by se to hodilo při prostém psaní, konkrétně u toho zdrojového kódu, kdy člověk ve snaze ze zvyku odsadit kód skočí na tlačítko „Poslat zprávu“.

abys dal do přesouvacího formuláře místo <select>ů skupinu radio <input>ů s ikonkami
Přesně to jsem chtěl udělat. :–)

Nasaď prosím aktuální djpw.js.
Nasazeno.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0