« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Autor Zpráva
Mistr
Profil
Chamurappi:
Doufám, že jsem to při změnách nerozbil.
Nevím, zda to způsobuje Tvoje úprava, ale v Microsoft Internet Exploreru 7 zlobí úprava již napsaného textu.

Pokud si text vyberu a klepnu na tlačítko , nebo , začne se napsaný text předcházející označenému oddílu přepisovat.

Ve Firefoxu 3.5 je vše v pořádku. V dalších prohlížečích jsem tento nešvar netestoval, neb je nemám k dispozici.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mistra:
v Microsoft Internet Exploreru 7 zlobí úprava již napsaného textu
Opraveno. Gratuluji k nálezu.



Koukám, že lidé, které teď při kliku na „Citovat“ zabrzdí alert „označte prosím text …“, postupují tak, že označí jméno citovaného a to nechají citovat. Je jim opět úplně jedno, jak vypadá výsledek a že odporuje zdejším zvyklostem. Až bude nový JS v ostrém provozu, vloží se při stejném postupu tohle:

Mistr:
Mistr

Mám proti tomu dodělat obranu? Nebo se raději vydáme cestou osvěty a necháme Mistra napsat nový tip pro příště? :-)


Moderátorům se od teď nebude ukazovat protivytahovací zábrana.
Jan Tvrdík
Profil
Chamurappi:
Moderátorům se od teď nebude ukazovat protivytahovací zábrana.
Je k tomu nějaký důvod? Editujete tak často staré příspěvky? Jak staré musí být, aby se zábrana aktivovala?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Tvrdíka:
Je k tomu nějaký důvod?
Je snad nějaký důvod k tomu, aby moderátoři koukali na zábranu?

Editujete tak často staré příspěvky?
Když jsem přesouval těch 135 vláken z Typografie a stylistiky, některá jsem i přejmenovával a ta zábrana mě v odemčených vláknech dost štvala. V zamčených mě štvalo zamčení.
Jinak ano, občas edituji i starší příspěvky, když jsou nějak rozbité, a také měním titulky starších vláken.

Jak staré musí být, aby se zábrana aktivovala?
Asi měsíc.
Str4wberry
Profil
Moderátoři obvykle nepíší bláboly, takže je pro ně tato ochrana trochu zbytečná. Možná by se nemusela aplikovat ani registrovaným.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Sice už jsem s velkými úpravami skončil, ale mohl bys mi prosím do initu ještě posílat jako parametr obsah HTTP hlavičky Accept-Language? Tedy např. jazyk: "cs"?
Str4wberry
Profil
Zkusil jsem něco takového provést. Nechceš do budoucna posílat i právě používaný prohlížeč — mohl by potom být na výběr v klávesové mapě.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Zkusil jsem
Děkuji, ale s překlepem, jazky. Uvědomil jsem si, že jazyk stejně nevyužiji na mnoha místech, ale snad těch pár slovenských slov někoho potěší. (Slovák by asi těžko využíval české přednastavené fráze.)
Nasaď prosím djpw.js.

právě používaný prohlížeč
Není potřeba, ten umím pomocí JS zjistit docela spolehlivě.

mohl by potom být na výběr v klávesové mapě
Ano, ale nechce se mi psát skript, který převádí User-Agenta na něco lidsky srozumitelného.


Kdyby mi někdo vyrobil hezkou funkci, která z navigator.userAgent vypreparuje „Operu 9.6“, „Mozillu Firefox 3.5.1 (jádro Gecko/20090715)“, „Internet Explorer 7“ atd. — tak ji do klávesové mapy plácnu. Zajímají mě jen jména prohlížečů (ve 4. pádě), verze a případně jádro.
O týden později: Vyrobím si ji asi sám, přetvořím skript od PPK.
O měsíc a půl později: Užitná hodnota je nízká, kašlu na to :-)
Chamurappi
Profil
Skript bb_nzp.php vrací na první stránce odkaz na druhou stránku. Pokud mám rozepsaný příspěvek, který se zobrazí na další straně, ukazuje, že vlákno pokračuje na další stráně, přestože to zatím není pravda.
_es
Profil
Nedalo by sa k tým klávesovým skratkám pridať aj možnosť zaškrtnutia "vypnúť klávesové skratky"?
Síce ich volíš tak, aby kolidovali čo najmenej, no niekto môže aj priemerne málo používanú skratku často používať.
Mohlo by to pomôcť aj pri testovaní nového JavaScriptu.

Ešte k tej klávesovej mape:
Tá možnosť ovládania aj pomocou myši nie je až tak podstatná.
No terajšie ovládanie len pomocou klávesnice je málo efektívne, treba v priemere veľa stlačení kláves a pohľad na mapu pri jej ovládaní je "malý".
Pomohlo by, ak by sa dala mapa ovládať viacerými klávesami, stlačenie 1 by prešlo na prvú položku, stlačenie 2 na druhú...
Pri vybraní nejakej položky by mohlo byť hneď vidieť, aké položky obsahuje.
Jan Tvrdík
Profil
_es:
Pri vybraní nejakej položky by mohlo byť hneď vidieť, aké položky obsahuje.
Mapu je určené především pro aktivní členy, kteří se strukturu mapy brzy naučí nazpaměť.
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Nedalo by sa k tým klávesovým skratkám pridať aj možnosť zaškrtnutia "vypnúť klávesové skratky"?
Ne.

niekto môže aj priemerne málo používanú skratku často používať
Tak si zmáčkne TAB, dostane mimo <textareu> a tam už si klidně může nastartovat organizování bookmarků. Vyřešeno.
Nebudu kvůli jedné hypotetické možnosti, která s velkou pravděpodobností nenastane nikdy, přidávat speciální ovládací prvek. Kdyby záleželo jen na mně, tak zruším i přepínač „Zakázat formátování“.

terajšie ovládanie len pomocou klávesnice je málo efektívne
Připadá ti efektivnější najít adresu a napsat [url=http://weblog.plavacek.net/2005-02.html#1108716997]Patička vždy dole[/url] než zmáčknout „Ctrl ↓ ↓ ↓ → → →“? Mně nepřipadá efektivnější ani „Ctrl ↓ 1 1 4“. Jak často potřebuješ vložit takový odkaz?
Mimochodem, ty už jsi někdy klávesovou mapu k něčemu použil?

Pomohlo by, ak by sa dala mapa ovládať viacerými klávesami
Čemu? Komu? Jen by to zkomplikovalo skript i nápovědu.
Nemám zájem o žádné další způsoby ovládání klávesové mapy. Pokud někdo jiný zájem má, nechť si je dodělá sám (v příští vlně úprav). Vyřešeno.


Reaguji na Str4wberryho:
Proč vlastně lze aplikovat Tab jen na označený text? Mnohem více by se to hodilo při prostém psaní, konkrétně u toho zdrojového kódu
Vyřešeno.
Nasaď prosím opravený djpw.js.
_es
Profil
Jan Tvrdík
Mapu je určené především pro aktivní členy, kteří se strukturu mapy brzy naučí nazpaměť.
Chamurappi
než zmáčknout „Ctrl ↓ ↓ ↓ → → →“?
Po pridaní nejakých ďalších funkcií sa môže stláčať napríklad Ctrl ↓ ↓→ ↓ → → ↓→ (len príklad).
Čím bude mapa rozsiahlejšia, tým bude to súčasné ovládanie menej praktické.

Mimochodem, ty už jsi někdy klávesovou mapu k něčemu použil?
Zatiaľ som pomocou nej vložil len jeden odkaz.
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
Po pridaní nejakých ďalších funkcií sa môže stláčať napríklad Ctrl ↓ ↓→ ↓ → → ↓→ (len príklad).
V tom je nějaký problém? Je to pořád stejně pohodlné a rychlé. Většinu náplně mapy tvoří odkazy, které se používají nanejvýš dvakrát do týdne. Nejsou tam (a zřejmě nikdy nebudou) funkce, které by člověk chtěl vyvolat rychlým bezmyšlenkovitým chvatem…

Čím bude mapa rozsiahlejšia
Zatím nikdo není schopen přijít s další náplní, je tam teď vše, co potřebujeme.
Pokud se mapa někdy rozroste do třikrát větších rozměrů, není problém přidělat ovládání, které navrhuješ. Zatím to je ale mrhání času. Stejně jako tato rozvleklá debata o něm.
_es
Profil
Chamurappi
Nejsou tam (a zřejmě nikdy nebudou) funkce, které by člověk chtěl vyvolat rychlým bezmyšlenkovitým chvatem…

No dal si tam funkcie pokročilejšieho formátovania a úpravy textu, u ktorých by sa mohlo rýchlejšie vyvolanie hodiť.
Pri odkazoch o tom nemá veľmi zmysel uvažovať.
Stačí, že zlepšenie ovládania pripúšťaš možno niekedy neskôr, nemyslel som to tak, že by to teraz bolo až tak veľmi užitočné.
Str4wberry
Profil
Reakce na Chamurappiho:
Pokud mám rozepsaný příspěvek, který se zobrazí na další straně, ukazuje, že vlákno pokračuje na další stráně, přestože to zatím není pravda.
Vrací to jen v případě, když mu JS nepošle parametry — konkrétně topic.

Vyřešeno.
Děkuji. Ještě by se se mohlo při odřádkování na dalším řádku použít stejné odsazení jako na předcházejícím, ale už to trochu, pravda, zavání děláním editoru v <textarea>. Za chvíli po Tobě budu chtít napovídání značek a barvení syntaxe. :–)
Chamurappi
Profil
Reaguji na _es:
dal si tam funkcie pokročilejšieho formátovania a úpravy textu
Tvorbu a (pře)číslování seznamu také používám nanejvýš jednou za týden a ty ostatní formátovací funkce jsem zatím nepoužil skoro ani jednou.

Stačí, že zlepšenie ovládania pripúšťaš možno niekedy neskôr
Čísla nepovažuji za lepší, navíc bych musel válčit s výchozím chováním prohlížečů.
Připouštím zlepšení, pokud si ho někdo naprogramuje.


Reaguji na Str4wberryho:
Vrací to jen v případě, když mu JS nepošle parametry — konkrétně topic.
Ano a JS mu ty parametry nepošle, protože „posledniStrana: false“. Viz konec druhé strany na hřišti.

Ještě by se se mohlo při odřádkování na dalším řádku použít stejné odsazení jako na předcházejícím
Hotovo.
Str4wberry
Profil
Ano a JS mu ty parametry nepošle, protože ‚posledniStrana: false‘.
No jo, ale co chudák skript má dělat? Nebo narážíš na to, že by posledniStrana měla být true?

Hotovo.
Díky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Str4wberryho:
Nebo narážíš na to, že by posledniStrana měla být true?
Ano. Pokud je na stránce 30 příspěvků a nová stránka vznikne až posláním právě rozepsaného příspěvku, tak jsem na poslední straně, ne?
Str4wberry
Profil
Sice jsme, ale zřejmě je tam z nějakého důvodu false, protože mít tam true by bylo na realizaci snazší. :–)

Nemůže to sloužit k blokování odkazování [#12] na příspěvky, jelikož to v případě, že se příspěvek vloží na další stranu nemá cenu? (Mimochodem by se při jejich nefunkčnosti nemusel zobrazovat titulek.) Nebo k něčemu jinému?
Str4wberry
Profil
Nemůže to sloužit k blokování odkazování na příspěvky, jelikož to v případě, že se příspěvek vloží na další stranu nemá cenu?

Vypadá to tak. Nyní se sice nezobrazuje „Téma pokračuje na další straně“, ale odkazy na kotvy se vkládají.

Aktualizováno 5. 8. 2009: Při stisku F3 se v Opeře bezpečně obnoví stránka.
amon
Profil
Chamurappi
Funkcia klávesovej skratky "Typoografická oprava" Nenahradzuje malé písmeno na začiatku príspevku na veľké.
Str4wberry
Profil
Nahrazuje. Jen ne na samotném začátku.
amon
Profil
A co som povedal? Ze nenahradzuje prve pismeno prispevku. Pokial viem, existuje len jeden zaciatok, takze to, co si napisal, trochu nedava zmysel. V druhej vete totiz jasne odporujes tej prvej.
Str4wberry
Profil
Pardon. Špatně jsem si to přeložil.
Chamurappi
Profil
Kdopak smazal u <script>u připojujícího djpw.js charset="utf-8"? Je tam opravdu dost důležitý.
Str4wberry
Profil
Nevím, ale už tam zase je.
Joker
Profil
Zjistil jsem další drobnost (v sandboxu s Operou 9.64): Pokud mám rozepsaný příspěvek a mezitím přibude dost nových na to, aby vznikla nová stránka, číslování v titulku je pak o jedno vyšší, než jaká je aktuální stránka - na první stránce je titulek Název (2), na druhé Název (3) atd.

Jak říkám, je to drobnost.
Alphard
Profil
Návrh na (volitelný) inteligentní výběr. Líbilo by se, kdyby při výběru textu stačilo označit část z prostřed prvního slova do prostřed posledního slova a výběr se poté rozšířil po bílé znaky na obě strany od označené části. A obráceně, výběr by se neaplikoval na krajní bílé znaky.
O funkci, která požadovanou akci aplikuje na slovo, na kterém se nachází kurzor vím, jde mi o víceslovné fráze.

Mělo by to zabránit tomuhle:
Nějaká odkazovaná stránka, nebo zvýrazněný text.
Jsou to spíše vysvětlující příklady, takové chyby zde nejsou moc vidět, ale proč to neudělat práci s myší jednodušší.
Str4wberry
Profil
Jsem spíš proti, už teď mi někdy vadí, že se mi místo vložení [b][/b] obalí právě dopsané slovo.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.